Nasıl yani aynada gorundugumuz gibi görünmüyor muyuz ?????Aynadaki görüntümüz gerçek görüntümüzden farklıdır her zaman.
Nasıl yani aynada gorundugumuz gibi görünmüyor muyuz ?????
Yani mesela eşimiz,bizi farkli mi görüyor aynada gördüğümüz den????? yalnış mi sordum acabaaatoplayamadim
Cok şaşırdım bisey daha öğrenmiş oldum.aynen öyle :)
Ama yanımızda biri varken aynaya bakmış olsak,aynada ki görüntü ile gerçeği arasında fark yok kiAynadaki görüntümüz gerçek görüntümüzden farklıdır her zaman.
Ama yanımızda biri varken aynaya bakmış olsak,aynada ki görüntü ile gerçeği arasında fark yok kiYalnız bazı aynalar daha güzel gösteriyor,bazıları da yüzdeki en ufak bir izi bile gösteriyor,ışık yansımasıyla alakalı mı artık bilemiyorum.
Fotoğraflarda çıkanın ben olmamasına sevindim,hiç fotojenik değilimaynalar konkav ya da konveks yapılabiliyor zayıf gösterir şişman gösterir yamuk gösterir her türlüsü yapılıyor artık. yanınızdaki insana bir dikkat edin birebir aynısı olmaz asla.
fotoğraflarda çıkan da gerçek siz değilsiniz. ama en yakını fotoğraf.
ne yazık ki fotoğraftaki görüntümüz aynadakinden daha gerçekçi (filtresiz hali tabi)
bir de çoğumuzun (ben dahil) fotoğraflarda çirkin çıktığımızı düşünme nedenimiz aynadaki görüntümüze alışmış ve onu fazlasıyla kanıksamış olmamız, fotoğraftaki daha yabancı geliyor, beğenmiyoruz o yüzden.
ve evet insan yüzü simetrik değil ve simetrisi ne kadar fazlaysa o kadar güzel algılanıyormuş.
özetle hepimiz çirkiniz aslında, güzellik dediğimiz şey göz aşinalığı
Fotoğraf makinesinin merceğinin algılamasıyla insan göz merceğinin algılaması biraz farklıymış sanırım. O yüzden aynada güzel çıkabilirken fotoğrafta kötü çıkabiliyoruz. Bknz: Ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?