Bana kalırsa bu saydıklarının çoğu sivilceye yol açan şeyler. Gerekli bakımı yapmıyor olabilirsin. Benim doğum kontrol hapı kullandığım bir dönem yüzümde tüylenme olmuştu, sivilce sorunlarım hep geçiciydi sonra mecbur gidip sir yaptırmıştım. hem sivilcelerim çoğaldı hemde geçmek bilmedi. (Meğersem yüzümü sirden sonra yıkamadığım içindi, su değdirmek olumsuz etkiler diye kulaktan dolma bir bilgim vardı) Bence sir e alerjin var yada gereken bakımı iyi yapmıyor olabilirsin. Kuaförde yada evinde farketmeksizin sir yapıldıktan hemen sonra yüzünü sıvı sabunla köpürte köpürte yıkamalısın. Sirden sonra gözenekler açıldığı için her türlü bakteriye cilt müsait oluyor. Yıkadıktan sonra yine yanında bulunduracağın gözenek sıkılaştırıcı, antibakteriyel (kızarmaması ve yakmaması için alkol değeri az) bir tonikle nazikçe silmelisin. Aklıma bir şey daha geldi. Kıl köklerinle ilgilide olabilir sirden sonra sivilce çıkması. Benimde bacaklarımın bazı yerlerinde böyle bir sorun oluştu. Eğer sorun cildine baktığın halde tekrarlanırsa yada şuan oluşanlar hiç geçmezse bana ulaş yardımcı olurum. (Yinede dermatoloğa görünürsen iyi olur belkide cidden sorun kıl köklerinde bile olabilir...)