Yöresel Tarif ZAHTER (Gaziantep)

• Konu Sahibi Konu Sahibi hanzade35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöresel Yemekler
H

hanzade35

Ziyaretçi
Malzemeler:
2 adet orta boy domates,
4 çorba kaşığı kekik,
yarım demet maydanoz,
yarım kahve fincanı nar ekşisi,
3 dal taze soğan,
yarım demet nane,
50 gram iri dövülmüş ceviz,
bir kahve fincanı zeytinyağı
yeterince tuz.
Hazırlanışı:
Kekiği tencerede yumuşayana kadar haşlayıp, süzgeç ile suyunu süzelim. Başka bir kaba kekiği, doğranmış domatesi, soğanı, maydanozu, naneyi ve cevizi ekleyelim. Nar ekşisini, zeytinyağını ve tuzu çırparak, salataya ekleyip karıştıralım, servis tabağıyla servis yapalım.

Acılı ezme gibi mi oluyor canım bu, fotoğrafını koysan?
Bir de bu kekik dediğin zahter değil mi?

Acılı ezme gibi mi oluyor canım bu, fotoğrafını koysan?
Bir de bu kekik dediğin zahter değil mi?

acılı ezmeyle hiç ilgisi ve benzerliği olmayan bir kahvaltılıktır bu,ekmek önce zeytinyağına batırılır sonrada zahtere....
inanılmaz güzel bir kahvaltılıktır....yalnız accık toto büyütür....çokta faydalıdır...ha yukarıda ki tarif bambaşka birşeyin tarifi,ben antepliyim,ama yukarıda ki tarif zahter tarifi değil......

Tarifin ismi zahter olunca anlayamadım.
Bende zahter var canım antepli tanıdıklarımdan almıştım çayını yapıyorum çok da güzel oluyo opuyorumnanaktan
Zeytinyağıyla yenen zahter de aynı değil mi? Burda farklı çeşitleri var gibi okumuştum da, seni bulmuşken sorayım cokacimcoook

canım zahter aslında çayı yapılan bir ot,yanılmıyorsam adaçayının bizdeki adı....
ama kahvaltılık zahter,susam,karpuz çekirdeği,leblebi tozu,kabak çekirdeği gibi bir çok yararlı karşımın un haline getirilip kahvaltılarda yenilen hali...zeytinyağı eşliğinde yenilir zaten çokta güzel olur,Gaziantep,Kilis,Hatay civarında oldukça yaygındır....netten kahvaltılık zahter diye tıklarsan ulaşırsın,harika bir şeydir....
arkadaşın yazdığı tarif daha çok bir salata ,ezme gibi ama zahter değil....

bu harika ötesi bir yiyecek. ben lisedeyken taze ekmekle bu karışımdan yiye yiye 6-7 kilo almıştım cokacimcoook

bu harika ötesi bir yiyecek. ben lisedeyken taze ekmekle bu karışımdan yiye yiye 6-7 kilo almıştım cokacimcoook

evet canım,içinde susam,karpuz çekirdeği vs. gibi bol kalorili ürünler olunca popo büyütmemesi imkansız,
zaten nerde bir bol kalori var, orada lezzet var....

evet canım,içinde susam,karpuz çekirdeği vs. gibi bol kalorili ürünler olunca popo büyütmemesi imkansız,
zaten nerde bir bol kalori var, orada lezzet var....

gerçekten haklısın, ne kadar lezeetli yiyecek var hepsi kalori bombası -tatlicadiarzu-

Ay bizde bugün bunun ne olduğunu araştırıyoduk kızımla.Eltim vermiş kızıma ,ilk kez tadına baktık.Harika bişey hakkaten.Şimdi arkadaslar gidecek Tr.ye.Antalyalı bir arkadaşa ısmarlamak istiyorum ama onlar bilir mi ki acep bu kahvaltılık karısımı? Antalyalı hanımlar hadi sizde biliyo musunuz bu şahane şeyi? Yazın nolur !

zannetmiyorum be gülüm,netten sipariş verebilirsin ama,en meşhur olanının netten satışı vardı sanırım,şekeroğlu diye,kilislidirler ve en yayğını ve tüketileni budur....

Sagol canım.Hemen bir araştırmaya başlamalı bakalım yurtdışı siparişi mümkün mü.?

zannetmiyorum be gülüm,netten sipariş verebilirsin ama,en meşhur olanının netten satışı vardı sanırım,şekeroğlu diye,kilislidirler ve en yayğını ve tüketileni budur....

bir Kilisli kızı olarak Kilise her gittiğimde vazgeçilmezimdir Şekeroğlu. insan oraya girince kendini kaybediyor. :lepi:

bir Kilisli kızı olarak Kilise her gittiğimde vazgeçilmezimdir Şekeroğlu. insan oraya girince kendini kaybediyor. :lepi:

benimde bütün baharatlarım,hatta susamım,sumağım,hindistan cevizim bizim oradandır,topluca alır stok yaparım,kurudan tutunda,dövülmüş fıstığa kadar,herşeyim memleketten....
başka türlüsü kesmez beni....

zaten kokusu bile çok başka. o koli açıldığında çıkan baharat kokusunu hiçbirşeye değişmem :lepi:

ilayda; acilen gitmemiz gerekiyor sanırım bizim. bu kadar anlattıktan sonra canım çekti kaydirigubbakcemile3

tatlım ben bayramda tatmin oldum,ama stoklar asla erimemeli,
ne o lezzeti ne o kokuları hiçbiryerde bulamıyorum,antep,kilis ,antakya,bu civarın insanı ağzının tadını fena halde biliyor....

arkadas zahter(dag kekigi)nin salata tarifini vermis ama iyiki kahvaltilik zahter muhabbeti acilmis.:icecream:
tatlım ben bayramda tatmin oldum,ama stoklar asla erimemeli,
ne o lezzeti ne o kokuları hiçbiryerde bulamıyorum,antep,kilis ,antakya,bu civarın insanı ağzının tadını fena halde biliyor....

evet canim kesinlikle agiz tadimiza guveniyorum.lezzet yelpazesi cok genis bi yemek kulturu var babam hatay annem trabzonlu.cogu lezzete acik olmamin en buyuk nedeni hatay mutfagidir

bende antepliyim ama zahter çayı dışında yöremizde böle bi yemek oldunu bilmiodum utandım kendimdenkaydirigubbakcemile3

bende antepliyim ama zahter çayı dışında yöremizde böle bi yemek oldunu bilmiodum utandım kendimdenkaydirigubbakcemile3

tatlım zahter yemek değil ki,kahvaltılık,hatta geçen hafta çok şık bir restoranda başlangıç olarak sundular,bendende içindeki malzemeleri istediler,gelen müşteriler soruyormuş,garsonlarda bilmedikleri için burada cevaplıyamıyorlarmış....ekmek önce zeytinyağına batırılır sonra zahtere sonrada hopp mideye,harika birşeydir...dene lütfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…