H
hanzade35
Ziyaretçi
- Konu Sahibi hanzade35
-
Acılı ezme gibi mi oluyor canım bu, fotoğrafını koysan?
Bir de bu kekik dediğin zahter değil mi?
acılı ezmeyle hiç ilgisi ve benzerliği olmayan bir kahvaltılıktır bu,ekmek önce zeytinyağına batırılır sonrada zahtere....
inanılmaz güzel bir kahvaltılıktır....yalnız accık toto büyütür....çokta faydalıdır...ha yukarıda ki tarif bambaşka birşeyin tarifi,ben antepliyim,ama yukarıda ki tarif zahter tarifi değil......
Tarifin ismi zahter olunca anlayamadım.
Bende zahter var canım antepli tanıdıklarımdan almıştım çayını yapıyorum çok da güzel oluyo opuyorumnanaktan
Zeytinyağıyla yenen zahter de aynı değil mi? Burda farklı çeşitleri var gibi okumuştum da, seni bulmuşken sorayım cokacimcoook
canım zahter aslında çayı yapılan bir ot,yanılmıyorsam adaçayının bizdeki adı....
ama kahvaltılık zahter,susam,karpuz çekirdeği,leblebi tozu,kabak çekirdeği gibi bir çok yararlı karşımın un haline getirilip kahvaltılarda yenilen hali...zeytinyağı eşliğinde yenilir zaten çokta güzel olur,Gaziantep,Kilis,Hatay civarında oldukça yaygındır....netten kahvaltılık zahter diye tıklarsan ulaşırsın,harika bir şeydir....
arkadaşın yazdığı tarif daha çok bir salata ,ezme gibi ama zahter değil....
bu harika ötesi bir yiyecek. ben lisedeyken taze ekmekle bu karışımdan yiye yiye 6-7 kilo almıştım cokacimcoook
evet canım,içinde susam,karpuz çekirdeği vs. gibi bol kalorili ürünler olunca popo büyütmemesi imkansız,
zaten nerde bir bol kalori var, orada lezzet var....
Ay bizde bugün bunun ne olduğunu araştırıyoduk kızımla.Eltim vermiş kızıma ,ilk kez tadına baktık.Harika bişey hakkaten.Şimdi arkadaslar gidecek Tr.ye.Antalyalı bir arkadaşa ısmarlamak istiyorum ama onlar bilir mi ki acep bu kahvaltılık karısımı? Antalyalı hanımlar hadi sizde biliyo musunuz bu şahane şeyi? Yazın nolur !
zannetmiyorum be gülüm,netten sipariş verebilirsin ama,en meşhur olanının netten satışı vardı sanırım,şekeroğlu diye,kilislidirler ve en yayğını ve tüketileni budur....
bir Kilisli kızı olarak Kilise her gittiğimde vazgeçilmezimdir Şekeroğlu. insan oraya girince kendini kaybediyor. :lepi:
zaten kokusu bile çok başka. o koli açıldığında çıkan baharat kokusunu hiçbirşeye değişmem :lepi:
ilayda; acilen gitmemiz gerekiyor sanırım bizim. bu kadar anlattıktan sonra canım çekti kaydirigubbakcemile3
arkadas zahter(dag kekigi)nin salata tarifini vermis ama iyiki kahvaltilik zahter muhabbeti acilmis.:icecream:canım zahter aslında çayı yapılan bir ot,yanılmıyorsam adaçayının bizdeki adı....
ama kahvaltılık zahter,susam,karpuz çekirdeği,leblebi tozu,kabak çekirdeği gibi bir çok yararlı karşımın un haline getirilip kahvaltılarda yenilen hali...zeytinyağı eşliğinde yenilir zaten çokta güzel olur,Gaziantep,Kilis,Hatay civarında oldukça yaygındır....netten kahvaltılık zahter diye tıklarsan ulaşırsın,harika bir şeydir....
arkadaşın yazdığı tarif daha çok bir salata ,ezme gibi ama zahter değil....
tatlım ben bayramda tatmin oldum,ama stoklar asla erimemeli,
ne o lezzeti ne o kokuları hiçbiryerde bulamıyorum,antep,kilis ,antakya,bu civarın insanı ağzının tadını fena halde biliyor....
bende antepliyim ama zahter çayı dışında yöremizde böle bi yemek oldunu bilmiodum utandım kendimdenkaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?