Zam oranı sorunu

Peki çalışma şartların iyi mi? Şu yüzden soruyorum ben de işe yeni başladım şirketimizde benden çok çok yüksek maaşlar alan insanlar var, ben konumuma göre düşük maaşla başladım. Ama hem iş bulmak zor olduğu için hem de şartlarım iyi olduğu için ( çalışma saatleri, hafta sonu tatil,yemek ücreti gibi ) hiç sesimi çıkarmıyorum. Girerken 6 ayda mı 12 ayda mı zam yapılıyor onu bile sormadım. Şu an her şey herkes için çok zor gerçekten. Daha iyisini bulduğuna emin olmadan sakın istifa etme bence :KK64:

Çok canım sıkıldı hanımlar.
Zam oranı belli oldu, %7 yapmışlar.
Cuma günü öğrendim, kalıbıma sığamıyorum.

Emeğimin hakkı olmadığına mı yanayım, bu piyasada iş değişikliği yapma riskini de göze alamadığıma mı.
Sıkıntıdayım kısaca...

Peki maaşınız ne kadar oldu şu an? bu kaça tekamül etti?

Maaşımı tabii ki buraya açık açık yazmayacağım.
Ancak yine de beni tatmin eden bir rakkama ulaşmadı diyebilirim.

Yazmayın..
Sanırım yönetici asistanısınız,
Mezuniyet? kaç yıllık tecrübe? ve buna bağlı olarak maaşınız bilinmezse millet ne yorumu yapacak burada
dert etme veya bence şöyle böyle diye yorum yapılabilmesi için bunları yazmış olmanız lazım, sonuçta konu açıyorsunuz
Şu durumda ne denir ki. Kolay gelsin

Maaşımı tabii ki buraya açık açık yazmayacağım.
Ancak yine de beni tatmin eden bir rakkama ulaşmadı diyebilirim.

Ama maaşın 3000 ise 3250 civarı 7000 ise 7500 civarı olur bu zam

bu da düşük olduğu algısını değiştirir

Bundan 8 yıl önce 3750 olan maaşım 4050 olmuştu yani %8 ama az bu oran diyememiştim zira asgari ücret 1000 TL değildi o sıralar

Ama maaşın 3000 ise 3250 civarı 7000 ise 7500 civarı olur bu zam

bu da düşük olduğu algısını değiştirir

Bundan 8 yıl önce 3750 olan maaşım 4050 olmuştu yani %8 ama az bu oran diyememiştim zira asgari ücret 1000 TL değildi o sıralar

Bana yapılan zam, diğer personele yansıyan zammın altında.
Benim ile aynı işi yapan hatta benim işini yaptığım kişi benden daha iyi oranda bir zam aldı.
Benim bu zammı almamın da tek sebebi bir kadın.
Benimle daha yeni muhattap olmaya başlamış, tam anlamıyla iş yükümün ne olduğunu bile bilmeyen birisi.

Benim canımı sıkan da bu zaten.

Yoksa bu piyasa yokluğunda tabii ki %7 zammı küçümseyecek bir yapım yok, sadece emeğimin karşılığını alamadığım için benim üzüntüm malesef ki.
%15 zam alacakken, bir kişi yüzünden %7 zam almış olmak beni mahvediyor.
Kalıbıma sığamıyorum, bugün istifamı veresim var.
Ancak mecburiyetler tutuyor beni burada malesef ki.

Aslında benim demek istediğim

maaşınız bilinmezse millet ne yorumu yapacak burada
dert etme veya bence şöyle böyle diye yorum yapılabilmesi için bunları yazmış olmanız lazım, sonuçta konu açıyorsunuz

İnsanların oran konusundaki yorumları değil.
Hakkım göz göre göre elden gitti diyebilirim.
Üzüntüm ve sıkıntım buna.
Ben 10 yıldır bu mesleğin içerisindeyim, prestijli firmalarda çalıştım hep.
Ciddi kuruluşlarda çalıştığım için, var olan altyapım ile ve yabancı dilim ile, hiç yabancı dili bile olmayan biri bu şekide arada uçurum olması, gerçekten canımı sıkıyor.

Her gün işim olduğu için şükredip işe gelmeye çalışıyorum ve son zamanlarda gerçekten işe gelmekte sıkıntı yaşıyordum.
İşi bırakmak ve artık çalışmamak istiyorum ancak tabii ki günümüz şartları ortada.
Bunu da göze alamıyordum.

Nitekim performans değerlendirmesi üzerine zamlar açıklanmaya başladı.
Sinirlerim bozuldu. Paylaşmak istedim derdimi.

Normal şartlarda çalıştığım firmada zam oranları enflasyona göre yapılırdı.
Ancak üst yönetim değişti bu sene ve yeni bir oluşuma gidildi denilebilir.
Sonucu da bana feci şekilde yansıdı çünkü benim üst birimimde bulunan kadının benimle bir takıntısı var.
Genel anlamda iş olarak 2 asistanın işini yaptığım halde benim notumu düşürmüştü.
Aldığım not neticesinde zammım %7 gibi komik bir oran olacak.
Şu anda net değil, ancak eğer bu bana yansıtılır ve netleşirse, istifa etmeyi düşünüyorum....

Allah yardımcım olsun ama çok aşırı sıkıntılı ve üzüntülüyüm...
Bu kadar emek karşılığında böyle şeyler ile muhattap olmak sinir bozucu.

Neredeyse aynı durumdayız. Ben de iş arıyorum

@souvdedigim gibi sadece senin vazifen olan işleri yap... gerisini boşver herkes kendi işini kendi yapsın bir zahmet olursa biri bişey söylerse insan kaynaklarına şikayet et en son basamak bu olsun.
Yapicak bişey yok senden başka iş yapmanı bekleyen insanları 1 km önceden gitmeye çalış ve kaç onlardan bi nevi saklambaç oyna ofiste, sana mecburiyet gerektiren konularda onları birazcık işlerini uzat sana minnettar olsunlar.... yani bu kişi sana nasıl davranıyorsa sen ona öyle davran yer değiştir onla

Eşimin çalıştığı fabrikada herkes %26 zam aldı. İşçilerden tut müdür ve direktörlere kadar. Bence %7 çok az. Sakince konuşmayı deneyin.

Bana yapılan zam, diğer personele yansıyan zammın altında.
Benim ile aynı işi yapan hatta benim işini yaptığım kişi benden daha iyi oranda bir zam aldı.
Benim bu zammı almamın da tek sebebi bir kadın.
Benimle daha yeni muhattap olmaya başlamış, tam anlamıyla iş yükümün ne olduğunu bile bilmeyen birisi.

Benim canımı sıkan da bu zaten.

Yoksa bu piyasa yokluğunda tabii ki %7 zammı küçümseyecek bir yapım yok, sadece emeğimin karşılığını alamadığım için benim üzüntüm malesef ki.
%15 zam alacakken, bir kişi yüzünden %7 zam almış olmak beni mahvediyor.
Kalıbıma sığamıyorum, bugün istifamı veresim var.
Ancak mecburiyetler tutuyor beni burada malesef ki.

Aslında benim demek istediğim

İnsanların oran konusundaki yorumları değil.
Hakkım göz göre göre elden gitti diyebilirim.
Üzüntüm ve sıkıntım buna.
Ben 10 yıldır bu mesleğin içerisindeyim, prestijli firmalarda çalıştım hep.
Ciddi kuruluşlarda çalıştığım için, var olan altyapım ile ve yabancı dilim ile, hiç yabancı dili bile olmayan biri bu şekide arada uçurum olması, gerçekten canımı sıkıyor.

Haklısınız. Bence işten ayrılmadan bu konuyu sıcağı sıcağına daha yetkili biri ile görüşseniz nasıl olur?
Bu kadın en yetkili diye yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam.
Ama yine de onun ayarında yada varsa en üst yetkili ile görüşün.
İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü demişler. Karartın gözünüzü gerekirse bu kadınla görüşün.
Zaten %7 vermişler şu an en kötüsü ne olabilir ki.
En kötüsü sizi işten çıkarırlar. Onu da üstlendiğiniz iş dolasıyla hemen yaparlar gibi görünmüyor.

Her gün işim olduğu için şükredip işe gelmeye çalışıyorum ve son zamanlarda gerçekten işe gelmekte sıkıntı yaşıyordum.
İşi bırakmak ve artık çalışmamak istiyorum ancak tabii ki günümüz şartları ortada.
Bunu da göze alamıyordum.

Nitekim performans değerlendirmesi üzerine zamlar açıklanmaya başladı.
Sinirlerim bozuldu. Paylaşmak istedim derdimi.

Normal şartlarda çalıştığım firmada zam oranları enflasyona göre yapılırdı.
Ancak üst yönetim değişti bu sene ve yeni bir oluşuma gidildi denilebilir.
Sonucu da bana feci şekilde yansıdı çünkü benim üst birimimde bulunan kadının benimle bir takıntısı var.
Genel anlamda iş olarak 2 asistanın işini yaptığım halde benim notumu düşürmüştü.
Aldığım not neticesinde zammım %7 gibi komik bir oran olacak.
Şu anda net değil, ancak eğer bu bana yansıtılır ve netleşirse, istifa etmeyi düşünüyorum....

Allah yardımcım olsun ama çok aşırı sıkıntılı ve üzüntülüyüm...
Bu kadar emek karşılığında böyle şeyler ile muhattap olmak sinir bozucu.
Başınıza gelmeden önce konuşun, puanlamam çok düşük, çok çalıştığımı görüyorsunuz benden neden memnun değilsiniz diyin, cevapta sorun varsa da anladım ben de istifa etmeyi düşünüyorum diyip kalkın.
Yapacak birşey yok maleaef

benim gordugum, isveren bu gitmez ya dedigi kisiye az zam yapiyor,
bu gider aman dikkat edeyim dedigi kisiye de kriz mriz dinlemeyip zammi veriyor.

Biz nisanliyiz, deli gibi borca girmisiz, esimin is yeri zam yapmadi, yok krizmis falan filan,
olay belli aslinda, bu adam nisanli istifa falan edemez.
Etti esim.

Ikinci cocuguma hamileyim, yeni tasinmisim,,
yine zam zamani,
esim eve bir geldi,
kendi altinda calisan herkes yuzde olarak ondan fazla zam almis,
ki esim de unvan yukselmesi yasamisti, herkes memnundu ondan yani, yine de az zam almisti,
yine istifa etti,
sonra ust kademelerden kac kisi geldi konustu,
yok gitme soyle yapalim, boyle yapalim falan...

iste ama bu riski alabilir misiniz konu sahibi?
Bir de istifa edicem deyip, sonradan caymak da iyi bir izlenim olmayabilir.

Ben de yeni zam konusmasi yaptim,
beni de memnun etmeyen bir rakam soylediler,
yok dedim ben ayrilicam o zaman.
sonra yeniden gorusmek istediler, iyilestirme yaptilar maasta.
Ben kabul ettim, hala uzun sureli dusunmuyorum burayi ama gittigi kadar gidecek bakalim.

Neredeyse aynı durumdayız. Ben de iş arıyorum

Bende iş görüşmelerine gidiyorum ancak, kafama göre bir yer bulmam zor.
Şu an çalıştığım yer resmen gözümden düştü.
En düşük oranda zam yapılan 2. personelim sanırım...
Çok sinir bozucu...

Allah size de kolaylık versin ve umarım en kısa zamanda hak ettiğiniz gibi emeğinizin karşılığını verecek düzgün bir yer çıkar karşınıza.

@souvdedigim gibi sadece senin vazifen olan işleri yap... gerisini boşver herkes kendi işini kendi yapsın bir zahmet olursa biri bişey söylerse insan kaynaklarına şikayet et en son basamak bu olsun.
Yapicak bişey yok senden başka iş yapmanı bekleyen insanları 1 km önceden gitmeye çalış ve kaç onlardan bi nevi saklambaç oyna ofiste, sana mecburiyet gerektiren konularda onları birazcık işlerini uzat sana minnettar olsunlar.... yani bu kişi sana nasıl davranıyorsa sen ona öyle davran yer değiştir onla

Haklısınız gerçekten.
Bende aynı şekilde davranmayı planlıyorum.
Hayırlısı bakalım.

Eşimin çalıştığı fabrikada herkes %26 zam aldı. İşçilerden tut müdür ve direktörlere kadar. Bence %7 çok az. Sakince konuşmayı deneyin.

Eşiniz nerede çalışıyor? Hemen oraya geçelim :)

Şaka bir yana, eşiniz adına sevindim.
Ancak bu şekilde zam yapan firmalar azaldı malesef.
Piyasanın kötü olmasını fırsat bilerek, normalde herşeye zam gelirken, maaşlar malesef artmıyor.

Benim de derdim bu.
Kiradayım, kiram artacak. Çocuğu kreşe gönderiyorum ona zam geldi.
Yemek içmek desen zaten zamlı.
Eee... Ben zam denilen şeyden nasibimi alamadım bu sene? Ne yapacağım peki?
Rezalet yani...

Kuzum yanlış anlama ama sanki sen evrene "bunu istemiyorum " dediğinde olaylar öyle bir şekle dönüşüyor ki artık onu ister,kabul eder olsan bile o "olamaz " hale geliyor.Ev konunu ,istifa etmek istediğin konunu bir gözden geçir.Belki ben yaniliyorumdur ama ustuste gelince dikkatimi çekti.

Bende iş görüşmelerine gidiyorum ancak, kafama göre bir yer bulmam zor.
Şu an çalıştığım yer resmen gözümden düştü.
En düşük oranda zam yapılan 2. personelim sanırım...
Çok sinir bozucu...

Allah size de kolaylık versin ve umarım en kısa zamanda hak ettiğiniz gibi emeğinizin karşılığını verecek düzgün bir yer çıkar karşınıza.

Amin kardeşim amin... Kriz ayağına önüne gelen çok afedersiniz bize geçiriyor

Kuzum yanlış anlama ama sanki sen evrene "bunu istemiyorum " dediğinde olaylar öyle bir şekle dönüşüyor ki artık onu ister,kabul eder olsan bile o "olamaz " hale geliyor.Ev konunu ,istifa etmek istediğin konunu bir gözden geçir.Belki ben yaniliyorumdur ama ustuste gelince dikkatimi çekti.

Yok yanlış anlamıyorum.
Teşekkür ederim ayrıca vakit ayırıp konularıma baktığınız için.

Bilmem, belki de haklısınız bilemiyorum.
Ancak son yaşadıklarım bana da garip geliyor.
Belki yaşanılması gereken şeylerdi, belki de benim evrene yaymış olduğum enerjiden oluşan şeyler.
Bilemiyorum.

Hala kiralık ev arayışındayız.
Kafamıza uygun bir yer çıkarsa ne âla, zaten şu anda oturduğumuz muhite göre yüksek kira ödüyoruz.
Uzun vadede, daha düşük kira ödememiz daha avantajlı olacak bizim için.
Çünkü malum herşeye zam geldiği gibi ona da gelecek.

İstifa etmek istediğim noktalar belliydi zaten, onu aştım.
Artık o konuyu kafamdan attım, bir dönemin bunalımlı haliydi diyebilirim kendi adıma.
Ama yine de bugün işimden olsam, yarın koşa koşa iş bulur muyum soru işareti bence.

Bir de bu zam olayı çıktı şimdi başıma.
Kira ve kreşe zam geliyor, napayım, Müdürüme mi ödeteyim aradı farkı napayım bilemedim yani.
Komik bir durum, bir çok köklü ve global firma iyileştirme yönünde çalışanlarına destek sağlarken, bizim global ve köklü olan firma iyileştirmek şöyle dursun, insanları zor durumda bırakıyor.

Yok yanlış anlamıyorum.
Teşekkür ederim ayrıca vakit ayırıp konularıma baktığınız için.

Bilmem, belki de haklısınız bilemiyorum.
Ancak son yaşadıklarım bana da garip geliyor.
Belki yaşanılması gereken şeylerdi, belki de benim evrene yaymış olduğum enerjiden oluşan şeyler.
Bilemiyorum.

Hala kiralık ev arayışındayız.
Kafamıza uygun bir yer çıkarsa ne âla, zaten şu anda oturduğumuz muhite göre yüksek kira ödüyoruz.
Uzun vadede, daha düşük kira ödememiz daha avantajlı olacak bizim için.
Çünkü malum herşeye zam geldiği gibi ona da gelecek.

İstifa etmek istediğim noktalar belliydi zaten, onu aştım.
Artık o konuyu kafamdan attım, bir dönemin bunalımlı haliydi diyebilirim kendi adıma.
Ama yine de bugün işimden olsam, yarın koşa koşa iş bulur muyum soru işareti bence.

Bir de bu zam olayı çıktı şimdi başıma.
Kira ve kreşe zam geliyor, napayım, Müdürüme mi ödeteyim aradı farkı napayım bilemedim yani.
Komik bir durum, bir çok köklü ve global firma iyileştirme yönünde çalışanlarına destek sağlarken, bizim global ve köklü olan firma iyileştirmek şöyle dursun, insanları zor durumda bırakıyor.
Canım konularını biliyorum çünkü onemsedigim, taktir ettiğim ve elimde olsa hayatini kolaylaştırmak için bir seyler yapmak isteyeceğim uyelerdensin. Umarim işin rast gider ve yaşadığın bu durum iş değişikliğine gerek olmadan kendi içinde çözümlenir.

Back
X