Canım konularını biliyorum çünkü onemsedigim, taktir ettiğim ve elimde olsa hayatini kolaylaştırmak için bir seyler yapmak isteyeceğim uyelerdensin. Umarim işin rast gider ve yaşadığın bu durum iş değişikliğine gerek olmadan kendi içinde çözümlenir.
Anamnez, ya bu mesajınız beni çok mutlu etti.
Çok teşekkür ederim desteğiniz ve güzel fikirleriniz için.
Hayırlısı bakalım, inşallah dediğiniz gibi olur.
İş değişikliği konusunu eşim biraz içimde sakinleşmeme ve kendimi dinlememe sebebiyet vererek biraz olsun duruldu.
Şu anda politikam, şartlarımı düzgünleştirmek.
Mesela:
- Öğle yemeğine çıkamıyorum. Genelde ofiste masamda yemek yerim. Sabah 08:00 - 17:00 arası masa başındayım, çay & kahve vb. içecek almak için arada yerimden kalkarım o kadar. Benim yokluğumda yerime bakan (doğum izninde, yokluğumda, vs.) herkes öğle saatini kullanabildi bu güne kadar. bunun değişmesini talep edeceğim. Bende her çalışan gibi öğle saatimi kullanacağım kısmetse. İtiraz etseler dahi, kendileri bilir. Kovsunlar, bari tazminat alırım.
- Genel anlamda ofiste herkese yardım etme, yapıcı olma, bazen gereksiz konuları bile üstlenme gibi huylarım vardı, bunu yapmayacağım artık. Herkes kendi işine baksın bir zahmet. Bu beni alakadar etmemeli, en düşük zammı aldığıma göre, aldığım ücret kadar hizmet sağlayayım.
- Diğer bölgede bulunan asistan ingilizce bilmediği için her türlü yurtdışı yazışma, evrak alışverişi vb konuları bana yüklüyordu. Buna artık izin vermeyeceğim. Madem benden fazla artış yapıldı kendisine (konuşarak öğrendim ve bu arada kendisi ile kişisel hiç bir problemim yok, hatta çok iyi anlaşırız, bu durum sadece iş ile alakalı, yoksa her zaman seve seve yardım ettim), herkes kendi artışına göre eforunu sarf etsin. Yapsın işini.
Bakalım, yaşayıp göreceğiz artık.
Gittiği yere kadar diyorum.
Tekrardan çok teşekkür ederim...