• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zaman her şeyin ilacı

Neshesha

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2025
152
99
13
25
Kızlar merhaba. Hep buraya yazılan dertleri okuyordum şimdi kendim bir derdimi yazmak istiyorum. Aslında sadece yazmak istedim. Yani sizin bir çözüm bulamayacağınızı biliyorum ve aslında çözümü başlıkta belirttim. Şöyle ki artık sevmek istemediğim birisini hala seviyorum. Elimde değil. Artık birlikte olamayacağım birisi bu kişi. Ne o devam etmek istiyor ne de benim bu ilişki için gücüm var. Gücüm olsa çabalarım. Ama bıktım çabalayıp sonuç alamamaktan. Ne yapsam hata onun gözünde. Onu çok sevdim ve sadece sevmesini istedim. Ama ne yaptıysam yetmedi. Hep terk etmek için bir sebep buldu. Neyse onu suçlamak da değil aslında amacım. Benim de çok hatam oldu. Onun da. 18-19 yaşlarımızda hepimizin hataları/yanlışları oluyor. Sonuç olarak unutmak istiyorum. Ben güzel bir ilişki istiyorum. Sevmek sevilmek istiyorum. Güvende hissedeceğim, korkmadan yaşayacağım bir hayat/ilişki istiyorum. Zamana ihtiyacım var. Öyle yazmak istedim sadece.

Senin yaşındayken hiç sevmemem gereken birini sevdim.Benden kocaman iki yılımı çaldı.Evet anlıyorum insan sevmek sevilmek istiyor ama bu şekilde sevmek sevilmekle olmuyor. Bazen olmayınca olmuyor sırtındaki yükten kurtulman gerekiyor hem nereye kadar üzüleceksin ki? Terapi alsan çok iyi gelir yükünü hafifletir :))

Senin yaşındayken hiç sevmemem gereken birini sevdim.Benden kocaman iki yılımı çaldı.Evet anlıyorum insan sevmek sevilmek istiyor ama bu şekilde sevmek sevilmekle olmuyor. Bazen olmayınca olmuyor sırtındaki yükten kurtulman gerekiyor hem nereye kadar üzüleceksin ki? Terapi alsan çok iyi gelir yükünü hafifletir :))
Her ilişki bir tecrübe diye bakmaya ve kendimi üzmemeye çalışıyorum. Güvenle kendimi açabileceğim bir uzmanla karşılaşırsam bunu ben de düşünüyorum. Önüme bakmakta zorlanıyorum. Ama dayanmam gerekiyor. Bir gün uyandığımda aklıma gelmemesini istiyorum. Hayatımı istiyorum.

Her ilişki bir tecrübe diye bakmaya ve kendimi üzmemeye çalışıyorum. Güvenle kendimi açabileceğim bir uzmanla karşılaşırsam bunu ben de düşünüyorum. Önüme bakmakta zorlanıyorum. Ama dayanmam gerekiyor. Bir gün uyandığımda aklıma gelmemesini istiyorum. Hayatımı istiyorum.
Geçiyor sadece kendine biraz zaman ver. Umarım her şey gönlünce olur ışıltını kaybetme ✨

Teşekkür ederim desteğin için 💕 her şey geçiyor sadece gerekli zamanı tanımak lazım galiba

Unutma/alışma konusunda kendine zaman vermek senin de düşündüğün gibi en mantıklı yaklaşım. Sadece önerim bunu kendine bir baskıya dönüştürmemek olur. Yani “unutmalıyım, unutacağım, unutmam lazım” gibi şeyler düşünmene gerek yok. Duyguları bastırmak işe yaramaz çünkü onlar yaşanmak/hissedilmek ister. Duygunu kabul edip ona alan açarsan zaten görürsün ki duygular da canlılar gibidir. Doğar gelişir/yoğunlaşır ve sonra ömrünü tamamlayıp sönerler. Duyguyu kabul edip yaşamak ona boyun eğmek değildir. “Duygumuz” ve “düşüncemiz” ve “davranışımız” üçü de birbirinden ayrı şeylerdir. “Duygun” “üzüntü ve özlem” olup, “düşüncen” “özlediğim/sevdiğim bu kişi yanlış birisi ve bana iyi gelmiyor bu nedenle kendim için doğrusunu yapmalıyım” olup, davranışın da “kendi yoluna bakmak”olabilir. Kısacası duygunu bastırma/inkar etme, onu hissetmeye izin ver. ama ona göre hareket etmek zorunda olmadığını kendine hatırlat. Motto şu: “Üzgünüm, üzüntümü yaşayacağım ve zaten bir zaman sonra geçecek. Ama bu üzüntüyü içimde yaşadığım sırada, davranışlarım söz konusu olduğunda, kendimi ve benim için iyi olacak şeyleri yapmayı seçebilirim”

Unutma/alışma konusunda kendine zaman vermek senin de düşündüğün gibi en mantıklı yaklaşım. Sadece önerim bunu kendine bir baskıya dönüştürmemek olur. Yani “unutmalıyım, unutacağım, unutmam lazım” gibi şeyler düşünmene gerek yok. Duyguları bastırmak işe yaramaz çünkü onlar yaşanmak/hissedilmek ister. Duygunu kabul edip ona alan açarsan zaten görürsün ki duygular da canlılar gibidir. Doğar gelişir/yoğunlaşır ve sonra ömrünü tamamlayıp sönerler. Duyguyu kabul edip yaşamak ona boyun eğmek değildir. “Duygumuz” ve “düşüncemiz” ve “davranışımız” üçü de birbirinden ayrı şeylerdir. “Duygun” “üzüntü ve özlem” olup, “düşüncen” “özlediğim/sevdiğim bu kişi yanlış birisi ve bana iyi gelmiyor bu nedenle kendim için doğrusunu yapmalıyım” olup, davranışın da “kendi yoluna bakmak”olabilir. Kısacası duygunu bastırma/inkar etme, onu hissetmeye izin ver. ama ona göre hareket etmek zorunda olmadığını kendine hatırlat. Motto şu: “Üzgünüm, üzüntümü yaşayacağım ve zaten bir zaman sonra geçecek. Ama bu üzüntüyü içimde yaşadığım sırada, davranışlarım söz konusu olduğunda, kendimi ve benim için iyi olacak şeyleri yapmayı seçebilirim”
Çok teşekkür ederim yazdıkların için. Kendim zorlamıyorum. Aslında ayrılalı o kadar uzun zaman oldu ki. Ben eninde sonunda tekrar barışacağımızı düşünüyordum. Bu yüzden unutmak yerine içimde yaşatıyordum. Hayal kuruyordum. Geleceği güne dair. Ama kısa bir süre önce iletişime geçmek istedim. Ve aslında yanıldığımı anladım. Benimle düşündüğüm gibi bir gelecek planlamadığını ve hayatına baktığını anladım. Ve bir an düşündüm. Ben bu insanla bir sürü şey yaşadım. Doğru yanlış bir sürü şey. Ve bana kötü hissettiren şeyleri bile hayalimde iyi gibi düşünmeye başladığımı ve aslında kendime ne kadar zarar verdiğimi, bu ilişkinin doğru giden bir şey olmadığını fark ettim. Dediğin gibi benim yapabileceğim şeyleri değiştirmek benim elimde.

Her ılıskı tecrube keske tecrube kazanırken bu kadar hırpalanmasak. Iyı sekılde dusun yanlıs ınsanları hayatından cıkarmaya bak. cok guzel bırı cıkacaktır. Tecrube ıle sabıt 😃

Back
X