ayy valla bence 9.30 da kalkıyor işte
zaten daha erken kalkası olsa kalkardı
muhtemelen eşi işe gidiyor o erken kalkıyordur ama konu sahibi onunla kalkmıyor bile
bak benim eşim sabah mecburen kalkar
hatta ailecek bizi arabaya atar götürür vs
sonra da der ki bir saat sonra ben daha ancak uyandım
bu zamana kadar söylediklerini anlamadım bile
yani o gece insanı da değil sabah insanı da değil
9.30 da kalksa olur ama hayat uymuyor
konu sahibi 9.30 yerine 7.30 da da kalksa bir şey değişmeyecek bari uyusun
zira 9.30 da kalkıp 11.30 a kadar kahvaltı yapan birisinin 7.30 kalkınca 8 den 10 a kadar tüm işleri yapacağına inanmam mümkün değil
bu pandemi doneminde insanlarda cok ortaya cikan bir sorun bu biliyorsundur.
Bazi haber makalelerinde falan denk geldim.
en hosuma giden suydu:
yasli cift torunlarina bakmak zorunda kaliyor bu surecte,normalde cocuk krese gidiyor. Iste cocukla dedesi sabah giyinip on kapidan cikiyorlar, bir rotalari var yuruyorlar, sonra donup arka kapidan eve giriyorlar. Anane evde bekliyor, guzel giyinmis, ogretmen rolunde, cocukla dede tum gun okulda gibi davraniyorlar. Sonra aksam olunca arka kapidan cikip on kapidan evlerine giriyorlar.
yine bir cok insan sabah evden cikip arabayla bir tur atip geliyor, veya baska baska seyler.
Bu da ilk bir kac ayda degil sonrasinda olan bir sey.
Surekli evde olunca duzeni koruyacak, ve seni uyandiracak bir sey bir durtukleme gerekiyor.
Tabi ev hanimlari icin bu hep vardi, herkes de kendisine uyan yontemi arayip bulmustur.
ben o yuzden konu sahibi denemedi ise denemesi gerektigini dusunuyorum.
Cunku sadece normal ev hanimligindan bahsetmiyor,
Ingilizce ve excel ogrenmesi gerekiyormus,
bunlarin okuluna gidiyor gibi dusunmezse eger cok cok uzun vadede ancak ilerleme gorebilir, o da iyi ihtimal.
tabi bu erken kalkmak sadece bir yontem, ise yaramazsa baska yontemleri de dener, ama denemeden de bilemez.