• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zamanı geriye alabilsem ...

Sonra üzüldüm üzüldüğüme üzüldüm.
Geçmişe üzülmek geleceğinize yeni üzüntüler katmaktan ve geleceğinizden gün çalmaktan başka bir işe yaramıyor inanın.Gelecekte de bu yaşınıza dönüp yapabilecrklerinizi yapmadığınıza üzlülürsünüz sadece.
Hayatımızda hepimizin keşkeleri ve geçmişe dair değiştirmek istedikleri var.Ama bunun mümkün olmadığını kabul kabul etmekten başka çare yok.
Ama geleceğiniz için geçmişten ders alıp harekete geçerseniz ancak gider bu geçmişe pişmanlık.
Değiştirmek istedikleriniz için çabalayın umud edin.Değişmese de çabaladığınız için içiniz huzurlu olur.
Insan yapamadıklarına değil de yapabilecekken yapamadıklarına üzülür.
Geçmişiniz de yaptığınız yanlışlar için affedin kendinizi.O zaman ki şarylar ve duygular öyle gelişti deyin ve kendinizle barışın.
Ayrıca kızınız da yanında üzgün ve mutsuz bir anneyle değil çabalayan güçlü dimdik bir anneyle mutlu olur.Çok küçük değil .Kreşte arkadaşları olur.Erken sosyalleşmesi onun için geleceği için daha iyi.
Beraber geçirdiğiniz zamanı kaliteli ilgili ve yakın şevkatli geçirirsrniz sizden uzaklaştığını hissetmez.
Ve en önemlisi sizi mutlu görünce o da mutlu bir çocuk olur bence
Çok doğru en azından çaba göstermeliyim. Şimdi geçmiş yıllara yanıyorum ama ömrüm olursa 50 yaşındayken 35 yaşımdaki halime hayiflanmak da var.
İnşallah iyi olur herşey teşekkür ederim

Şu kadar milyööörrr dünyada emin ol kimse 'yahu helal olsun bana ne biçim güzel seçim yapmışım her seferinde" diyemez
Sen bugün boyle bir konu açabiliyorsan demek ki güzel bir değişim geçirmiş,yaşarken güzel gözlem yapmışsın ama yarının hala toyusun 🤷‍♀️
Yalansa yalan de 😁 o yüzden saçmalamayı bırak ve elinden gelenini yap isteklerin için 😌

Son düzenleme:
Keşke zamanı geriye alabilsem.. başka bölüm okurdum, güzel bir işim olurdu, başka bir evlilik yapardım.
Hayatım baştan sona yanlış oldu. Hani çizdiğiniz kağıdı olmadı deyip yırtarak tekrar çizersiniz ya, onun gibi hayatım olmadı deyip baştan yaşasam...
Olmadı benim hayatım, saçma sapan geçen koca bir 35 yıl...
Bin keşke de benden...

Yaşım genç ama, nereden tekrar başlicam bilmiyorum.
en baştan başlayın.

İstediğiniz meslek neydi ?

Ya da tam olarak nerede olmak nasıl bir hayat yaşamak sizi mutlu ederdi ?

Tam da oradan başlayın.

YUrtdışında 40 yaşından sonra kariyer değiştiren tonla insan var
Sizde yepyeni şeyler deneyebilirsiniz.

Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama varsa o da bir kazanç

Yoksa da varsa da yepyeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz mutsuz evliliğinizi bitirip.

Tek bir tane hayatınız var ve en baştan başlayabilirsiniz. Hem de yepyeniden.

O kadar az insan var ki gerçekten ideal hayatını yaşayan. Fakat ben elindekilere şükretme masalını da sevmiyorum. Şükredelim fakat neden elindekinle yetiniyorsun. Bugün babamla konuşuyoruz. Çok iyi bir matematik öğretmeni. Fakat öyle zeki ki ilkokulda üç sınıf birden atlamış. Tüm matematik olimpiyatlarında birinci olmuş. Sınavlara çalışmak için kaynak kitabı olmadığından hiç çalışamamış dedem de çok fakir olduğundan babam işçilik yapmak zorunda kalmış. Şu an 64 yaşında olduğu halde üç yerde birden çalışıyor. Özel dersler cabası. Her ne olduysan oldun. Olduğun şeyin en iyisi ol. Arananı ol. Değiştir. Değiştiremiyorsan öyleyse geliştir.

Eklentiler

• images (21).webp
    images (21).webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 27
Keşke zamanı geriye alabilsem.. başka bölüm okurdum, güzel bir işim olurdu, başka bir evlilik yapardım.
Hayatım baştan sona yanlış oldu. Hani çizdiğiniz kağıdı olmadı deyip yırtarak tekrar çizersiniz ya, onun gibi hayatım olmadı deyip baştan yaşasam...
Nietzche Ağladığında adlı kitabı mutlaka okuyun. Bakış açınızı biraz olsun değiştirecektir.

Konusu ne . Ne anlatıyo ? Biraz ipucu olabilir miii
Evliliğinden ve hayatındaki bazı seçimlerden memnun olmayan bir adamın farklı bir yaşam şansı oluyor ve görüyor ki en iyi hayat vazgeçmek istediği hayatmış. Tabii bu çok genel ve kaba bir konu anlatımı oldu, kitap çok güzel.

Ayni seyleri bende dusunuyorum ve yasiyorum.. ahh imkansiz geriye gidebilmek neleri degistirmezdimki :KK43:.. sil bastan hayatimi hayallerimi geri kazanmak istiyorum ama neredeee o gunler

Bazen bende derim "zamanı geri alabilsem" diye...
Sonra derim ki "amaaaan alsan ne olacak? Bu seferde farklı farklı hatalar yapacaksın. Hem hatalar değil midir bugünkü papatyabuketini papatyabuketi yapan?"
Geçmişe bakmayın, geleceği şekillendirmeye çalışın....

Bazen bende derim "zamanı geri alabilsem" diye...
Sonra derim ki "amaaaan alsan ne olacak? Bu seferde farklı farklı hatalar yapacaksın. Hem hatalar değil midir bugünkü papatyabuketini papatyabuketi yapan?"
Geçmişe bakmayın, geleceği şekillendirmeye çalışın....
Ben 20 yaşıma dönüp aşık olmak istiyorum: eşim okşamıyor saçımı, sarmıyor sevgiyle bakmıyor..

Ben 20 yaşıma dönüp aşık olmak istiyorum:)
Doğrudur, farz edin ki döndünüz, aşık oldunuz. Bugününüzden güzel günler geçireceğinizin garantisi var mı?
İnsan derdin kederin içindeyken her şey o andan daha güzelmiş gelir.
Aşık olma yaşı 20 değil ayrıca, şimdide olabilirsiniz. Bir duygu bu sonuçta, her daim en ateşlisini yaşayabilirsiniz yani, bunun için geçmişe dönmeye gerek yok.

Doğrudur, farz edin ki döndünüz, aşık oldunuz. Bugününüzden güzel günler geçireceğinizin garantisi var mı?
İnsan derdin kederin içindeyken her şey o andan daha güzelmiş gelir.
Aşık olma yaşı 20 değil ayrıca, şimdide olabilirsiniz. Bir duygu bu sonuçta, her daim en ateşlisini yaşayabilirsiniz yani, bunun için geçmişe dönmeye gerek yok.
Kızım var olamam..

O kadar az insan var ki gerçekten ideal hayatını yaşayan. Fakat ben elindekilere şükretme masalını da sevmiyorum. Şükredelim fakat neden elindekinle yetiniyorsun. Bugün babamla konuşuyoruz. Çok iyi bir matematik öğretmeni. Fakat öyle zeki ki ilkokulda üç sınıf birden atlamış. Tüm matematik olimpiyatlarında birinci olmuş. Sınavlara çalışmak için kaynak kitabı olmadığından hiç çalışamamış dedem de çok fakir olduğundan babam işçilik yapmak zorunda kalmış. Şu an 64 yaşında olduğu halde üç yerde birden çalışıyor. Özel dersler cabası. Her ne olduysan oldun. Olduğun şeyin en iyisi ol. Arananı ol. Değiştir. Değiştiremiyorsan öyleyse geliştir.
Bak buna katılıyorum, şükretmek tamam ama daha iyisi neden olmasın?
Babani çok takdir ettim Allah uzun ömür versin.

Back
X