zamani yetirememek.

xyaseminx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.614
559
198
Merhabalar.Universite 2.siniftayim.Nedense zamani bir turlu yetiremiyorum,olmuyor.3 hafta oluyor daha ama o kadar tukendim ki hala da pek iyi oldugum soylenemez. Alttan 2 dersim var bu donem diger donemim daha iyi gecen yil ailevi sorunlardan dolayi calisamamistim.Hadi neyse calisirim gecerim dedim ama olmuyor.Bu yilin dersleri yeterince agir odevi raporu sunumu konulari bir bakiyorum gece olmus bile sonra yine ayni dongu.Yazin konusmustuk babamla yabanci dil de ogreneyim diye.Yook bu programin icine yer bulamiyorum.Sogudum ya.Zaman kontrolu diye bisey var mi? Ben mi uyduramiyorum.Su an bile defter dolduruyorum.Sosyal fobi ile ugrasiyordum simdi cok daha iyiyim allaha sukur bununla teselli ediyorum kendimi.Ama gezmeye bime vakit ayarlayamiyorum onu mu yapsam bunu yapmaliyim beynimde surekli is var.Daha is hayatini gormeden biktim gercekten :) Hem iyi bir ortalamam olsun hem yabanci dilim olsun hem referansim olsun istiyorum olmuyooor.cok sey istiyorum galiba.siz neler yaptiniz bu sureclerde ozellikle sayisal bolumler fikirlerinize ihtiyacim var.Gercekten tukeniyorum.

Son düzenleme:
Çok fazla kendini yıpratma cnm. Allah korusun sağlığından olursun . Hiçbirşey senden önemli değil unutma :( olduğu kadar olur olmadığına parçalama kendini

Merhabalar.Universite 2.siniftayim.Nedense zamani bir turlu yetiremiyorum,olmuyor.3 hafta oluyor daha ama o kadar tukendim ki hala da pek iyi oldugum soylenemez. Alttan 2 dersim var bu donem diger donemim daha iyi gecen yil ailevi sorunlardan dolayi calisamamistim.Hadi neyse calisirim gecerim dedim ama olmuyor.Bu yilin dersleri yeterince agir odevi raporu sunumu konulari bir bakiyorum gece olmus bile sonra yine ayni dongu.Yazin konusmustuk babamla yabanci dil de ogreneyim diye.Yook bu programin icine yer bulamiyorum.Sogudum ya.Zaman kontrolu diye bisey var mi? Ben mi uyduramiyorum.Su an bile defter dolduruyorum.Sosyal fobi ile ugrasiyordum simdi cok daha iyiyim allaha sukur bununla teselli ediyorum kendimi.Ama gezmeye bime vakit ayarlayamiyorum onu mu yapsam bunu yapmaliyim beynimde surekli is var.Daha is hayatini gormeden biktim gercekten :) Hem iyi bir ortalamam olsun hem yabanci dilim olsun hem referansim olsun istiyorum olmuyooor.cok sey istiyorum galiba.siz neler yaptiniz bu sureclerde ozellikle sayisal bolumler fikirlerinize ihtiyacim var.Gercekten tukeniyorum.

çok mu zor bir bölüm okuyorsun acaba?:26:

Erdal Demirkıran' ın Sadece Aptallar 8 Saat Uyur kitabı işinize yarayabilir.

Erdal Demirkıran' ın Sadece Aptallar 8 Saat Uyur kitabı işinize yarayabilir.

Bilmiyorum hersey tam olsun herseyi yapmaliyim kafasindayim galiba.Kapasitem daha fazlasini kaldirmiyor mu bilmiyorum.Bazisi rahat olur ya aman yapariz bi ara nolcak diye.Onu yapamiyorum.Kimya okuyorum.Bahsettiginiz kitabi da okuyacagim tesekkur ederim :)

Bilmiyorum hersey tam olsun herseyi yapmaliyim kafasindayim galiba.Kapasitem daha fazlasini kaldirmiyor mu bilmiyorum.Bazisi rahat olur ya aman yapariz bi ara nolcak diye.Onu yapamiyorum.Kimya okuyorum.Bahsettiginiz kitabi da okuyacagim tesekkur ederim :)

bir zamanlar ben de öyleydim sonra nasıl oldu bilmiyorum geçti :ssz:

Ben hep boyleydim.Yazin bir rahatlama geliyor onun etkisinden mi bilmiyorum.Bekledigim tek sey bayram tatili bir duzen bile oturtamadim.Her gunum ayni cok rutin.Okunacak kitaplarim izlenecek filmlerim var acil cozum bulmaliyim :) Oglak burcuyum plan programli olmam lazimmis ama nerdee.

Canımm beniimm...:16:
Aynı dert şu anda bende de var biliyor musun?
Hatırlıyor musun bilmiyorum ama sınava hazırlık döneminde çok konuşuyorduk. :)
Ben bu sene okula gitmedim.
Tekrar hazırlanayım dedim sınava.
Sabah 07.30 da kalkıyorum,evdeyim ve benim dışımda kimse yok akşam 17.00'a kadar.
Anneme yardımcı olmak amacıyla ev işlerini yapıyorum sonra kahvaltımı yapıyorum saat 10 olmuş oluyor.
Ders çalışıyorum,sonra kilo vermek istediğim için spor yapmak istiyorum,kuzenim öğlene kadar okulda ve biz onunla çok yakınız.:nazar: Akşam 1 saat bile olsa biraz vakit geçirmek istiyorum onunla.
Test çözeyim diyorum,dizim var birkaç tane onları takip edeyim diyorum. Facebook'tan 1 saat olsun uzakta okuyan arkadaşlarımla konuşayım diyorum.
Ama zamanım yetmiyor.
Aslında biz taşları doğru yere koyamıyoruz canım,eğer formülü bulsak vakit bile kalır.

Son düzenleme:

Canım hangi bölüm okuyorsun? Ben de çok zor bir yıl geçirdim benim bölümüm de herhalde okuması tıp ve mimarlıktan sonra en zor mezun olunca hiçbir işe yaramayın bölüm, o yüzden bıraktım... nerdeyse 2 gün boyunca sadece 3 saat uyumuştum projeler raporlar sunumlar alan gezileri anketler istatistikler çok sıkıntılıydı ama bir şekilde geçti ve 3,4 ortalama yaptım:)

Canımm beniimm...:16:
Aynı dert şu anda bende de var biliyor musun?
Hatırlıyor musun bilmiyorum ama sınava hazırlık döneminde çok konuşuyorduk. :)
Ben bu sene okula gitmedim.
Tekrar hazırlanayım dedim sınava.
Sabah 07.30 da kalkıyorum,evdeyim ve benim dışımda kimse yok akşam 17.00'a kadar.
Anneme yardımcı olmak amacıyla ev işlerini yapıyorum sonra kahvaltımı yapıyorum saat 10 olmuş oluyor.
Ders çalışıyorum,sonra kilo vermek istediğim için spor yapmak istiyorum,kuzenim öğlene kadar okulda ve biz onunla çok yakınız.:nazar: Akşam 1 saat bile olsa biraz vakit geçirmek istiyorum onunla.
Test çözeyim diyorum,dizim var birkaç tane onları takip edeyim diyorum. Facebook'tan 1 saat olsun uzakta okuyan arkadaşlarımla konuşayım diyorum.
Ama zamanım yetmiyor.
Aslında biz taşları doğru yere koyamıyoruz canım,eğer formülü bulsak vakit bile kalır.

Tamam da 2 "birkaç" dizi takip etmek, Facebook'a takılmak bunlar sana düşman şeyler canım ben de üniversiteyi bıraktım 3. Defa hazırlanıyorum sana tek önerim Facebook ve tv den uzak dur. Kuzeninle annenle geçir bak ne güzel ama tv kesinlikle boş iş. Dersanede biz sınıfta karar aldık sadece 1 dizi diye ben de seçtim bir dizi ama inan onu bile izleyesim gelmedi ders çalışmaya verince kendimi
Dersanedeki saatler hariç günde minimum 10 saat ders başındayım, seni oyalayan aralara koyduğun gereksiz aktiviteler

Son düzenleme:
bazen öyle yoğun dönemler oluyor.
benimde üniversite 3 te öyleydi.
ama tavsiyem biraz daha planlı ol.
mesela çok oyalayıcı pc faliyetlerini(facebook ve hatta bura bile),tv yi en aza indirge.
zor bişey değil.
daha erken kalkmaya çalış mesela...
ben 2 aydır yoğun bir şekilde kpss ye hazırlanıyorum.
tv yi izlemeyi kestim,
kk ya da günde toplam sadece 1 kez bakıyorum,1 saatte nette kurum sınavları vs falan bakıyorum o kadar.
mesela 1 senedir kitap okuyamamaktan şikayet ederdim artık her sabah uyanır uyanmaz yarım saat okuyorum.
yani kendini planlı yaşamaya alıştır ve bunun için uğraş.
bir müddet sonra farkı göreceksin.

ahh canım herkes aynı. Okulum var ama okula gidemiyorum çünkü çalışıyorum ve bende son sınıfım. İşe giriş saatim 9 akşam 8 9 anca çıkıyorum. Eve gidiyorum sevgilimi arayacak halim bile olmuyo televizyon izleyemiyorum. Hep böyledir bu. Yapıcak tek şey bilgisayardı televizyondu bunlara kısıtlama koymak. Dışarıda gezenlere özeniyorum ne kadar boş zamanım varmış benim eskiden diyorum.

Esmacım çok teşekkür ederim canım :) Hep konuşmuştuk inşallah gönlündeki olur sen en büyük fedakarlıgı yaptın inşallah Allah da gönlüne göre verir.İnsan mutlu oldugu işi yapmalı.

Kimya bölümü.Mezun oldugumda yaşayacağım iş sıkıntıısını da biliyorum amacım bu süreci en aza indirmek.Elimden geldigince.Tabiki tıp mimarlık gibi değil ama bana göre zor konular.Hem pratik hem teorik düşünmem gereken bir bölüm.Aslında seviyorum bir sıkıntım da yok ama şöyle bir de zamanımı ayarlayabilsem.

Nete sadece bir iki sosyal paylaşım sitesine ve buraya giriyorum genelde.O da çok değil.Televizyon izlemiyorum çoğu zaman.Yurttayken zamanım da olmuyor.Gerçekten gezip tozan sonra da zamanım yok diyen biri değilim.Elimden geldigince özveri gösteriyorum.

Doğal bir durum sanırım.Teşekkür ederim görüşleriniz için:

biraz rahat pervasız ol
çok çalışıcam diye sağlığından olma
en önce ingilizcni geliştir
bu kadar ne ders çalışıyosun anlamadım
ödev rapor filansa hepsini toptan bitir otur

biraz rahat pervasız ol
çok çalışıcam diye sağlığından olma
en önce ingilizcni geliştir
bu kadar ne ders çalışıyosun anlamadım
ödev rapor filansa hepsini toptan bitir otur

Az gibi duruyor ama başladıkça saatler sürüyor ince ince hesapları vs. Haklısınız ama olamıyorum öyle rahat sürekli diken üstündeyim sanki.Sagolun cevaplarınız için.

Son düzenleme:
Ben de bu yil üniversite sınavına tekrar giriyorum başta cok afallamistim plan oturturken ama simdi günümü her şeye ayırdığım saatleri bölerek yaptim iste uyku 8saat ders 6saat vs gibi sen de kendine bi plan çıkarmayı dene göreceksin her şeye zaman ayirabilirsin ve uykundan çalma geçen sene dörde kadar calisirdim hep sabahlardim ama gun boyu ölü gibi olurdum artik erken yatıp erken kalkıyorum mesela onda yat beste kalk gece calismaktansa sabah çalış daha zinde olursun

Ben de bu yil üniversite sınavına tekrar giriyorum başta cok afallamistim plan oturturken ama simdi günümü her şeye ayırdığım saatleri bölerek yaptim iste uyku 8saat ders 6saat vs gibi sen de kendine bi plan çıkarmayı dene göreceksin her şeye zaman ayirabilirsin ve uykundan çalma geçen sene dörde kadar calisirdim hep sabahlardim ama gun boyu ölü gibi olurdum artik erken yatıp erken kalkıyorum mesela onda yat beste kalk gece calismaktansa sabah çalış daha zinde olursun

Teşekkürler :) Başarılar dilerim Allah gönlünüze göre versin. Uyku düzenim de tam yok o yüzden planım ilk baş uygulanamayabilir ama deneyeceğim.Sagolun

ben de hukuk öğrencisiyim alttan 5 dersim var bu 24 saat bana da yetmiyor yaw :1:
zaten derslerim 18.30 da filan bitiyor

yurda geldim yemek yedim derken vakit iyice geçiyor

napayım ben aynı günde hem gazete okumak hem kitap okumak hem ders çalışmak hem de spor yapmak istiyorum ama olmuyor :27:

ben de hukuk öğrencisiyim alttan 5 dersim var bu 24 saat bana da yetmiyor yaw :1:
zaten derslerim 18.30 da filan bitiyor

yurda geldim yemek yedim derken vakit iyice geçiyor

napayım ben aynı günde hem gazete okumak hem kitap okumak hem ders çalışmak hem de spor yapmak istiyorum ama olmuyor :27:

kendimi gordum alttan 6 ders son sinifim
gonul neler istiyor neler yapasim var ama gun yetmiyor :52::52:
bitirdigim an guzel bi meslegim olacak ama adamakilli ders bile calisamiyorum
ders disi bir sey yapamadigim icin de ayrica stres yapip uzuluyorum :37::37:

Back
X