Zamanım azalıyor lütfen fikir verir misiniz?

Mantıkla hareket etmeye çalışıyorum demişsin ama yazdıklarının tek kelimesinde mantık kırıntısı bulamadım. Bu evlilik merakı neden ? Kendine yazık etmişsin genceciksin neden bu kadar erken evlenmek ?

18 yaş sağlıklı karar vermek için küçük bir yaş olabilir ama artık 22 yaşındasın ve iyi düşünmen lazım. 12 yaş farkı neredeyse uçurum şimdi olmasa bile ilerde büyük sorunlar olur. boşanan ilk kişi değilsin ve son da olmayacaksın etrafı dinleme, duyma bile. eğer biriyle evlenmek istiyorsan yanına yakışan ve yannda dolştğnda utanmayacağın birini seç. kayınvalide sorunu şimdi gözüne batmaz ama ilerde çok rahatsız olacaksın en azından ben çevremde hep bunu gördüm. sen kararını vermişsin de uygulamaya koyamıyorsun. iyi düşün...

Kırmızı ile alıntıladığım yeri anlamadım. Ne demek olması gereken şey? Sizin düşünce yapınız çok yanlış, evleneceğiniz kişiyle başbaşa ayrı bir evde oturmalısınız, asıl olması gereken bu. Bu düşünce yapınızı değiştirmeden doğru bir evlilik yapacağınızı düşünmüyorum.

Sanırım kendinizi bu şekilde avutuyorsunuz. Ama yanlış, bu evlilik bu haliyle yalnış.

Diğer konulara girmiyorum bile. İyi düşünün.

Bugün bu evlilik için acele edildiğini gördüğüm kaçıncı konu
Erkek kıtlığı var da benim mi haberim yok??

Hata yapmak istemiyorum diyorsun ama hatanın üzerine koşar adımlarla gidiyorsun
Ailemle sorunlar var demişsin, kendi ailenle mutlu olamazken kayınvalidenle uyumlu yaşayabileceğine nasıl inanırsın
Adama dokunmak istemiyorum diyorsun o halde evlenince ne yapacaksın
Zamana gelince ; önünde koca bir hayat var, daha yaşın 22, senin yaşındakiler okul sıralarında henüz
Bence evlilik fikrini askıya al, ayaklarının üzerine basmaya önce birey olmaya bak, ondan sonra hayatını biriyle birleştir
Zaten bir yara almışsın, ikincide toparlanmak öyle kolay olmayabilir

Babası vefat ettiginden dolayı gidecek başka yeri yok kızı var evli. Onun yaninda sürekli kalabileceğini düşünmüyorum ve müstakbel nisanliminda hem annesine hem de bana ayri ev açacak ekonomik gücü yok dolayisiyla su durumda annenle yaşayamam demek olmaz diye dusundum

Evlenme yol yakinken don... Annesi ile yasamak nedir allah askina... Sakin yapma derim... Daha cok gencsin acele etme sevebilecegin daha makul biri elbet cikacaktir karsina...

Kaldıramayacağın yükün altına girme, birde kayınvaleyle yapamıyorum diye konu açma, daha yaşın küçük acelen ne evde kalmadın ya.

Bu arada kaç derken annesiyle yaşam anlamında demedim:) aşık olmadığın biriyle evlenme, tahammülsüz olursun: sonuç hüsran. Denedim gördüm ha denemek istersen buyur dene. Bana da yaz sonucu :)

Ben okuyunca yazdıklarını aşk göremedim, mantığını da biraz biraz konuşturan başlamış sin. .Daha dur evlenince o mantık sana neler fisildayacak..

Ailenle anlaşamiyorsun sorunların var anlayabilirim seni ancak bir zordan kaçarak daha zor olan bir adım atacaksin..ve anladigim kadari ile bu sefer de olmazsa bosanamayacaksin ve sorunların, şikayetlerin daha da artacak..üstüne bir de çocuk olur iyice çıkmaza süresin hayatını. .

Hadi evlendin diyelim hersey de çok iyi..gerçi ben simdiye kadar aynı evde kayinvalide si ile oturup herseyden memnun olanı görmedim de sana birsey soracagim; birgün gerçekaaşkı yasayamadigin için pişman olursan o zaman ne olacak?çünkü gozlemledigim aşk insanın içinde ud kalan bir duygu. .

Yani deseydin ki mantigima uyuyor aşık değilim ama seviyorum..yanımda olmasından, yanında olmaktan mutluyum, huzurluyum. .neyse..sen daha elini tutmak istemiyorsun arkadaş evliliğin ne olduğunu az çok biliyorsun değil mi?

bence siz bu adamla mantık evliliği yapacaksınız mantık evliliği yapanlar cevaplasın mutlular mı şahsen ben evlenmedim ama hep aşık olup evlenmek istemişimdir

bence siz bu adamla mantık evliliği yapacaksınız mantık evliliği yapanlar cevaplasın mutlular mı şahsen ben evlenmedim ama hep aşık olup evlenmek istemişimdir
Evet aslında biraz öyle. Belki haddinden fazla sabır göstermem gerekecek ama aşktan veyaz benim aşk sandığım duyguyla yaptığım hiç birşeyden fayda göremedim aksine zararı dokundu bana.

Evet aslında biraz öyle. Belki haddinden fazla sabır göstermem gerekecek ama aşktan veyaz benim aşk sandığım duyguyla yaptığım hiç birşeyden fayda göremedim aksine zararı dokundu bana.
evet bende öyle ama şunu da anladımki ben birini sevmiyorsam olmuyor hem şöyle düşün evlendin kocanı seviyorsun ama ona sahip çıkabilecekmisin yarın birgün kafanı karıştıracak bir teklif çıksa karşına ben bu adamı gerçekten seviyorum diyebilecek misin. yani bilemiyorum doğrudur bende aşık olduğumu düşündüm ve çok sıkıntısını çektim. sonra dedimki kendi kendime birde aşık olmadan deniyim 2 kez görüştüm sonra dedim ben yapamıyorum. bence siz Allah a dua edin o kişi sizin için hayırlıysa gönlünüze onu koysun yok eğer değilse aranıza soğukluk girsin diye hoş zaten siz soğumuşsunuz zaten ya hem daha küçüksün ne bu acelen ben 30 yaşıma geldim hala mantık evliliği yapasım gelmiyor

Başlarda böyle sorunlar yoktu elini tutmamak dokunmak istememek vs. Anlatmaya çalıştığım gibi iş bu kadar ciddiye binmeye başladıktan sonra oldu bunlar bir de her davranışından rahatsızlık duymak tavırlarına katlanamamak sabır gösterememek vs gibi sorunlar yaşıyorum.

Soğuduysan bir daha ısınman zor ne acelen var ki evlenmek için evlenilmez.

Guzel tespit bende konuyu okuyunca bugun ne kadar 18 yasinda evlenmek icin can atan uye var diye aklimdan gecirdim
Konu sahibi sana gelince ilk evliliginde yaptigin hatayi tekrarlama mantik evliligi diye birsey yok yureginin titremedi adamla ayni yatagi paylasamazsin

Çünkü aşık değilsinInsan gercekten sevdigi ve kaybetmek istemedigi kisilere karsi tahammul sinirlarini zorlarlar..ya da herhangi birseyi kaybetme korkusundan

Ciddi yazıyorum 25 yaşına kadar evlilik düşünme bence.
Bir de en fazla 5 yaş olsun seçtiğin insanlar aranda lütfen..

Ciddi bir hata yapmışsın ders almış ve dilin yanmış olmalıyken.
Yoğun aşk yok mantık diyorsun.

Mantık bunun neresinde Allah aşkına?

Şartlara bak.
12 yaş büyük kv ile bir oturma..
Aklını peynir ekmekle yemiş olmak lazım bana göre..

Bak canım, en ufak tereddütün evlendikten sonra bitmeyecek, en ufak sürtüşmenizde hep acaba evlenmesemiydim diyeceksin, tartışmanızın boyutları büyüdüğünde keşke evlenmeseydim deyip pişman olabilirsin, 2. evliliğimden geri dönüşüm yok diyerek kendini koşullamışsın , eğer pişman olursan boşanma kararını veremeyebilrisin/ çok zor verebilirisin ( binbir sıkıntı yaşadıktan sonra ). Annesi ile oturmak normal demişsin, başbaşa olmak ile her gün evlenene kadar hiç tanımadığın, evlendikten sonra sırf eşinin annesi olduğu için her gün her an her şeyde yan yana aynı evde olmak insanı huzursuz edebilir, neticede siz cicim aylarınızı bile tam yaşayamayacaksınız böyle olursa, annesini başka bir yere yahut tek başına bırakamayacağından o kişi de eşi olacak insanın annesi ile yaşamasını kabul etmesini bekleyecek.
Herşey bir yana kafandaki tereddüt bu evliliği bitirir, eşin olacak insan için kalbinde en ufak bir süphe yer almamalı. Tercih senin, sonuçları ile sen yaşayacaksın, daha çok gençsin evlenmekte acele etme, kim bilir kimlerle tanışacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…