Zamansız gelen telefonlar..

Şuraya bir kadın konu açsa eşimin annesi olur olmadık uygunsuz zamanlarda, akşam geç saatlerde arıyor diye, o kv yi hep beraber topa tutardık...
Eşinize de neler neler sayardık :)

Annenize açık açık söyleyin. Eşiniz eve geldikten sonra annenize mesaj atın, o saatten sonra aramasın. Hatta bence gündüz aramalarını da sınırlandırın ama yavaş yavaş. Öncelik akşam olsun.

Aradığinda napiyorsunuz? Sorusuna sevisiyoruz diye cevap verirseniz gerekli mesaji alacaktir. Tabii oncesinde aksam yemeginde bir porsiyon yurek yemeniz gerekebilir

Saka bir yana bir aile buyugunuzden rica edin, kirmadan etmeden soylesin. Teyze olur, buyukanne olur... kadin olsun ama.

Açmayinca bazen eşimi ariyorlar oda ufak ufak konusmaya başladı rahatsiz oluyor

telefonlarınızı sessize alın. o anlarda açmayın telefonu, ama zorla açtıracak kadar çaldırırsa da açın kısa konuşun ve ertesi gün ilk konuşmanızda "annecim seninle konuşmak çok güzel ama bazen müsait olmayabiliyorum, eşimle özel bir anımız olabiliyor, açmıyorsam bil ki öyle bir durum vardır ve müsait olduğm zamanda da seni geri ararım zaten" derseniz anlayışla karşılayacağını düşünüyorum

Ablam ve annemle konuşma saatim öğlen 11:00 12:00 arasıdır bu saatler dışında aramayız birbirimizi
Bunu kimse kural olarak koymadı ama böyle alıştık gitti
Bu saatlerde insan çok meşgul olmuyor
Bu yüzden her gün arasalar bile rahatsız olmuyorum

Annecim birazdan ariyim de arama
Sabahta ah işim vardı aklımdan çıktı gitti akşamları x oluyor ya dalıp gidiyorum aramazsam açmazsam endişe etme deyin

En guzeli ortam baslamadan once siz arayin konusun yada erken uyuyoruz felan deseniz bir kac aksam sonra aramaz kalbini kirmayin bu gun varlar yarin yoklar

Hep merak ettiğim konu ya. Kayinvalidem ve kızı gibi. Görümcem ile kayinvalidem aynı şehirde oturmalarina ve en az iki haftada bir yüzyüze görüşmelerine rağmen günlük abartısız on defa konuşurlar. Konuşma da şu "ee naptiniz ne ettiniz ". "Napalim ya ayni iste siz naptiniz."Benim ailem farklı şehirde olmasina rağmen o kadar konusmuyoruz. Bazen günde bir bazen iki günde bir. Gerci kayinvalide ve gorumceyi gorunce acaba annemi ihmal mi ediyorum diye dusunuyorum ama Ben günde on defa arasam annem daralır bunalır vallahi . Boşu boşuna her ay o kadar fatura parası ödüyoruz. Peh

Açmayinca bazen eşimi ariyorlar oda ufak ufak konusmaya başladı rahatsiz oluyor
Anneniz cok dusuncesizlik ediyor.acmayinca bi de esini aramasi falan.neden o kadar israrla konusmak istiyor. bu sizin ozel hayatiniza saygisizlik.annem bana yapsa acik acik soylerdim aksamlari arama diye.

Telefona cevap vermemek ne kadar zor olabilir ki? Açmadıkça aramalar azalıyor zaten tecrübeyle sabit.

Akşam film , ortam v.s kurmadan arayın annenizi , iyi geceler dileyin.

akşam yemeğinden önce telefonunu uçak moduna alıver :)
acil ve önemli olursa eşinden ararlar zaten

Açmak zorunda değilsiniz. Meşgule atabilirsiniz sessize alabilirsiniz

Bir gun arayacak anne bulamazsin o zaman keske hic susmasaydi dersin boyle bor sey anneye soylenir mi

Merhaba, bu durum bu şekilde giderse eşinizle problem yaşayacakmıssınız gibime geldi nedense.
Anneniz biraz abartmış bazı arkadaşlar idare edin demiş ama bazende insana müsade etmek gerekiyor yalnız kalmak isteyebilir müsait olmaz telefonu açınca karşı taraf kapatmaz konuşmak ister siz kırk takla atarsınız.
Bence sizi aradığında annecim müsait değilim şuanda ben seni sonra arayacağım de en azından anlar diye düşünüyorum yada kardeşiniz vs varsa ona söyletin müsait değillerdir rahatsız etme gibi o daha kolay olur eniştemle başbaşa zaman geçireceklermiş vs gibi
Konu sahibine olumsuz yorum yapanlar herkez annesini kardeşini sever ama özel anlar olabiliyor

Belli bir arama saati belirleyin (mesela akşam yemeğinden sonra), o saatte siz arayın annenizi konuşun. "İyi geceler anne yarın görüşürüz" diyerek kapatın. Böyle böyle alışır. Benim annem de çok düşkündür bana, şehir dışında okudum ben. Çok sık arardı ilk gittiğim zamanlar, ayrı eve çıktığımda telefon susmuyordu. Ben arama saatleri belirleyerek rahatladım. Zırt diye kesilmedi tabi ama o da alıştı bir süre sonra.

Kendi annemi düşünüyorum istediğim kadar minnoş söyleyeyim, çözüm sunmaya çalışayım alınır laf söylerdi eminim benden rahatsız oluyor vs. diye :)
Ama bir şekilde çözmek lazım, eğer direkt nedeniyle söylemek sıkıntıysa; "anne çok müsait olamıyorum bazen sadece şu vakitler konuşsak daha uygun olacak benim için" tarzı bir şeyler söyleyin.
Ya da bir kaç kere geç dönmelere başlayın, çok acil bir şey olsa üst üste tekrar tekrar arar sanırım, dönünce de yine "müsait değildim ya da eşimle film izliyorduk telefonları başka odada unutmuşuz" gibi şeyler söyleyin..

Telefondaki radyasyondan insanlarda beyin tümörü yaparmiş.Konu sahibi sizde annenize bundan bahsedin telefonla cok konusunca basim catliyor agridan deyin.O da ana yuregi az arar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…