- 12 Temmuz 2016
- 6.965
- 30.812
- 548
- 31
- Konu Sahibi kackaloribu
-
evde giymeye kazak hırka alır mı insan çok ayıp, eskileri giycen hiç bilmiyosun işini aaa. kahve neymiş ki zaten su için su bol bol. o da iyi ce zamlanmasın ama sessiz için.Geçen evde giymeye kazak hırka falan baktım onlar da çok pahalı. Kahve bile çok pahalı ya. Her şey cok pahalı.
Eşimle akşam konuşurken öylesine ilerde çocuklar büyüyüp yuvadan uçunca emeklide ne yaparız nerede yaşarız dedim. Emekliyi göremeyiz ki dedi hayalimiz yarım kaldı. Gerçekleri bırakın hayallerimizi bile yarım bırakanları allah bildiği gibi yapsın.seni terörist seni ! hadsiz seni ! amerigan oyununuzu bozacaz.
Sen kimsin ki asrin liderleri gibi 46 yasinda emekli olacaksin.
Insallah masallah dogalgaz zamlari artacak. Asrin lideri ortadogu, balkanlar, kafkaslar ın efendisidir Türkiyem.
Bebek mevlutlerinde bileziklerimizi gostere gostere Londra da oynadigimiz icin herkes bezi gisganio.
Bi de böle böle çek. Çok konusma, fransiz tüylü şapkami saglam tuttur örtüme.
Masallah masallah. Hastanelerde 7 ay sonrasina gün veriolağ. Dogumhanelerde her gun 2 suri kadin dogum yapio. Musluman nufus artio. Asrin liderinden önce mağarada yasioduk. Buzdolabi yohtu !
Biat etmek sevap. Allah vereo biz zengiz degilik.
Avrupa giskanio.
Kayinvalidem de beni giskanio
Asgari ücretlilere zaten allah yardım etsin mümkün değil geçinmekgeliriniz iyi olduğu için harcadığınız parayı tolere edebildiniz belki ama düşünün asgari ücretlisiniz ve bu harcamayı yaptınız. bende nefret ediyorum artık bu düzenden.
Kazak mıGeçen evde giymeye kazak hırka falan baktım onlar da çok pahalı. Kahve bile çok pahalı ya. Her şey cok pahalı.
4 yasında cocugum var ve ev soguk acık soyleyeyım bız yakmıyoruz dahaKızlar yeni bir konu ile geldim.
umarım kimse burdan ban yemez.
dün sabah evdeki doğalgaz 0.700 metreküplerde kalınca, kartı aldım, 50 liralık gaz alayım bi ay beni idare eder dedim.
50 liraya ne kadar gaz alabilceğimi sanıyordum belirteyim; tahmini 35-40 metreküp arası falan alırım diyordum.
tam 25 metreküp gaz alabildim, düşünün tam yarıyarıya!! 2 katı zammı iliklerime kadar hissettim. düşünün geçen yıl 300 metreküple bir ay ısınıp 400 civarı veren biri bu yıl 600 verecek!
elektrik zamlı, gaz zamlı kızlar herşey zamlı. çok canım sıkıldı inanın.
ya biz en temel ihtiyaçlarımızı da mı karşılamayacağız artık ya.. çok can sıkıcı, çok kötü bi durum.
Sakız bulamayan nane çiğnesin kardeşim alla alllllaaaaBir kutu sakız 8₺ olmuş ama güzel ülkem refah içinde yaşıyormuş allahım bizi tez zamanda kurtarsın bunlardandır inşallah
mantıklı, yemezsek susamayız su içmez ve yemezsek tuvalete gitmeyiz. yemezsek bulaşık çıkmaz. işe gitmezsek evde durursak kıyafet kirlenmez bak döngüye sıfır masraf"Kimse iş aramazsa işsizlik diye bir sorun olmaz" demişler aslında düşününce biraz mantıklı geldi bana
Kimse üşümezse ,kimse acıkmassa vs diye gidebilir hepsi bizim yüzümüzden.
Ama kendilerine gelince de itibardan tasarruf olmaz diyerek milyonluk harcamalara devam,binlerce liralık maaşlara vs devam ama sıradanvatandaş bunu isteyince olmadığı şey kalmıyo.
Bu arada asgari ücretin zamlanması hiçbirşeye yaramaz daha da herşey pahalanır,işsizlik artar patrona maliyeti üretime maliyeti yüzünden esas alım gücünün artması önemli ürünlerin,harcamaların ucuzlaması lazım yurtdışında 1500 birim asgari ücret var ama herşey birim bazında bizden kat kat ucuz.
bende hiç emeklilik hayalleri kurmuyorum valla. nerde görücez o günleri diyorum.Eşimle akşam konuşurken öylesine ilerde çocuklar büyüyüp yuvadan uçunca emeklide ne yaparız nerede yaşarız dedim. Emekliyi göremeyiz ki dedi hayalimiz yarım kaldı. Gerçekleri bırakın hayallerimizi bile yarım bırakanları allah bildiği gibi yapsın.
bende amin diyeyim.Susayım diyorum yine dayanamıyorum ; bunu ilk okul çocuğu bile düşünür , asgari ücrete zam yapmasına gerek yok ki , kalsın aynı, ama hayatı ucuzlatsın . Asgari ücrete zam yaparken , diğer şeylere de zam yapılırsa ne anladım bu işten . Allah herkesin yardımcısı olsun, bu böyle devam etmeyecektir illaki bir yerde bitecek ama olan bu süreçte hayat mücadelesi verenlere oluyor . AğZı açlıktan kokup hala savunanlara da akıl fikir diliyorum .
ama filtre kahve dediniz olmadı. masrafa gerek yok dimi kahve almayın bi daha4 yasında cocugum var ve ev soguk acık soyleyeyım bız yakmıyoruz daha
gazıantepdeyım buranın sıcagı cok sıcak ama sogugu da cok soguk ayaz olur ev gercekten soguk bırde bızım ev kuzey cephesınde onu acık yuksekte bır esıyor allahım sana gelıyorum dıyorum
buna benzer bı konu daha vardı bız evde mum yakıyoruzmum daha ucuz heryerde koca koca blok mumlar var aksamları 3 saat mum yakıyoruz maksat romantızm . lahmacun yerken bıle mum yakıyoruz okadar romantıgız
sobalı evde yasamıstım cocukken 86 dogumluyum benle yasıt olanlar ve daha buyukler bılır sobalı evlerı . sobanın oldugu oda sıcacık dısarı cıkmak ıstemezdınız odadan , sabah yataktan cıkmak ıstemezdınızesıme dedım kı ne guzel eskı gunlerı yad edıyoruz ustumuzde hırkalar su tulugu elımızde fıltre kahve tatlıs tatlıs oturuyoruz . pofuduk tv battanıyelerı aldık sıcak tutuyor. napalım ... bundan sonrakı asama evın ortasına tandır kurmak falan olur heralde
lütfen lüks harcamalar yapmayın. sakız gibi lüks bi ihtyacı karşılamayın. ahh ahhhhhhBir kutu sakız 8₺ olmuş ama güzel ülkem refah içinde yaşıyormuş allahım bizi tez zamanda kurtarsın bunlardandır inşallah
onuda elım tıtreye tıtrıye koyuyorum mesela 5 bardaklık makına 5 kasık koymuyorum kahveyı 4 kasıkama filtre kahve dediniz olmadı. masrafa gerek yok dimi kahve almayın bi daha
ona da zam gelmesinSakız bulamayan nane çiğnesin kardeşim alla alllllaaaa
4 te çok eskiden bi nescafeyi ikiye bölerdik bunun gibi :)onuda elım tıtreye tıtrıye koyuyorum mesela 5 bardaklık makına 5 kasık koymuyorum kahveyı 4 kasıkıdarelı . maksat kahve tadı gelsın agzımıza sıcak sıcak
onu hıc soylemeyın yanı kazaga baktım soyle bır ıcınde yun arakı bulasın safı polyester. fıyata baktım kazaga ya dedım altı ustu kazaksın haddını bıl bu ne fıyat. sankı angora yunu sankı el dokuması bıldıgınız alalade polyester bırsey. ama altın ıslemelı gıbı ucmus fıyatı. almamla koymam bır oldu yerıneGeçen evde giymeye kazak hırka falan baktım onlar da çok pahalı. Kahve bile çok pahalı ya. Her şey cok pahalı.
dokununca bile el yakıyor fiyatlar valla. ve gittikçe beter oluyoruz ya.onu hıc soylemeyın yanı kazaga baktım soyle bır ıcınde yun arakı bulasın safı polyester. fıyata baktım kazaga ya dedım altı ustu kazaksın haddını bıl bu ne fıyat. sankı angora yunu sankı el dokuması bıldıgınız alalade polyester bırsey. ama altın ıslemelı gıbı ucmus fıyatı. almamla koydum yerıne
O ası karsılamaması ayrı bi ayıpTürkiye şartlarına göre eşimle iyi bir gelirimiz var
Yani birçok çalışana göre maaşlarımız yüksek ama dediğiniz gibi para yetmiyor
Bebeğimin bir damlası 80-90 TL
Geçen doktora görtürdüm inanır mısınız tahlillerine 800 TL verdim, devlet bu testleri yapmıyor .
O gün aşısı vardı 270 TL asısına verdim
Devlet bu asıyı da karşılamıyor
İki de damla verdi doktoru 140 TL
Geçen sene 70-80 TL gelen elektrik faturamız bu ay 190 TL geldi
Markete git bir peynir ekmek su süt al 100 TL ver çık.
Nefret ediyorum artık bazı şeyler bazı insanlardan ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?