Zamlar diyorum susmuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçen evde giymeye kazak hırka falan baktım onlar da çok pahalı. Kahve bile çok pahalı ya. Her şey cok pahalı.
evde giymeye kazak hırka alır mı insan çok ayıp, eskileri giycen hiç bilmiyosun işini aaa. kahve neymiş ki zaten su için su bol bol. o da iyi ce zamlanmasın ama sessiz için.

"Kimse iş aramazsa işsizlik diye bir sorun olmaz" demişler aslında düşününce biraz mantıklı geldi bana
Kimse üşümezse ,kimse acıkmassa vs diye gidebilir hepsi bizim yüzümüzden.
Ama kendilerine gelince de itibardan tasarruf olmaz diyerek milyonluk harcamalara devam,binlerce liralık maaşlara vs devam ama sıradanvatandaş bunu isteyince olmadığı şey kalmıyo.
Bu arada asgari ücretin zamlanması hiçbirşeye yaramaz daha da herşey pahalanır,işsizlik artar patrona maliyeti üretime maliyeti yüzünden esas alım gücünün artması önemli ürünlerin,harcamaların ucuzlaması lazım yurtdışında 1500 birim asgari ücret var ama herşey birim bazında bizden kat kat ucuz.

Eşimle akşam konuşurken öylesine ilerde çocuklar büyüyüp yuvadan uçunca emeklide ne yaparız nerede yaşarız dedim. Emekliyi göremeyiz ki dedi hayalimiz yarım kaldı. Gerçekleri bırakın hayallerimizi bile yarım bırakanları allah bildiği gibi yapsın.

Susayım diyorum yine dayanamıyorum ; bunu ilk okul çocuğu bile düşünür , asgari ücrete zam yapmasına gerek yok ki , kalsın aynı, ama hayatı ucuzlatsın . Asgari ücrete zam yaparken , diğer şeylere de zam yapılırsa ne anladım bu işten . Allah herkesin yardımcısı olsun, bu böyle devam etmeyecektir illaki bir yerde bitecek ama olan bu süreçte hayat mücadelesi verenlere oluyor . AğZı açlıktan kokup hala savunanlara da akıl fikir diliyorum .

4 yasında cocugum var ve ev soguk acık soyleyeyım bız yakmıyoruz daha
gazıantepdeyım buranın sıcagı cok sıcak ama sogugu da cok soguk ayaz olur ev gercekten soguk bırde bızım ev kuzey cephesınde onu acık yuksekte bır esıyor allahım sana gelıyorum dıyorum

buna benzer bı konu daha vardı bız evde mum yakıyoruz mum daha ucuz heryerde koca koca blok mumlar var aksamları 3 saat mum yakıyoruz maksat romantızm . lahmacun yerken bıle mum yakıyoruz okadar romantıgız

sobalı evde yasamıstım cocukken 86 dogumluyum benle yasıt olanlar ve daha buyukler bılır sobalı evlerı . sobanın oldugu oda sıcacık dısarı cıkmak ıstemezdınız odadan , sabah yataktan cıkmak ıstemezdınız esıme dedım kı ne guzel eskı gunlerı yad edıyoruz ustumuzde hırkalar su tulugu elımızde fıltre kahve tatlıs tatlıs oturuyoruz . pofuduk tv battanıyelerı aldık sıcak tutuyor. napalım ... bundan sonrakı asama evın ortasına tandır kurmak falan olur heralde

mantıklı, yemezsek susamayız su içmez ve yemezsek tuvalete gitmeyiz. yemezsek bulaşık çıkmaz. işe gitmezsek evde durursak kıyafet kirlenmez bak döngüye sıfır masraf

bende hiç emeklilik hayalleri kurmuyorum valla. nerde görücez o günleri diyorum.

bende amin diyeyim.

ama filtre kahve dediniz olmadı. masrafa gerek yok dimi kahve almayın bi daha

ama filtre kahve dediniz olmadı. masrafa gerek yok dimi kahve almayın bi daha
onuda elım tıtreye tıtrıye koyuyorum mesela 5 bardaklık makına 5 kasık koymuyorum kahveyı 4 kasık ıdarelı . maksat kahve tadı gelsın agzımıza sıcak sıcak

Geçen evde giymeye kazak hırka falan baktım onlar da çok pahalı. Kahve bile çok pahalı ya. Her şey cok pahalı.
onu hıc soylemeyın yanı kazaga baktım soyle bır ıcınde yun arakı bulasın safı polyester. fıyata baktım kazaga ya dedım altı ustu kazaksın haddını bıl bu ne fıyat. sankı angora yunu sankı el dokuması bıldıgınız alalade polyester bırsey. ama altın ıslemelı gıbı ucmus fıyatı. almamla koymam bır oldu yerıne

dokununca bile el yakıyor fiyatlar valla. ve gittikçe beter oluyoruz ya.

O ası karsılamaması ayrı bi ayıp
Rota asısı 300 tl
Menenjit 500 tl galiba
Parası olanın cocugu asılansın,parası olmayanın Allahlık!
Bu nasıl bi zihniyet ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…