- 12 Temmuz 2016
- 6.965
- 30.812
- 548
- 31
- Konu Sahibi kackaloribu
-
hahaa bak bu iyiydiHavaalanı da yaptı.
2002 den bu yana 3 katına cıkmış havaalanı sayısı.
Ama uçağa binecek para yok, ne işime yaradı biri söylese, anlamlı olacak.
He bir de üniversite açtı.
O da güzel, üniversite mezunu sayısı bilmem kaça katlandı. Ama istihdam da yok.
Ama neyse canım.
Sonunu düşünen kahraman olamaz
korkmakta haklsınız ben herşeyi yaşıyorum son 1 senedir vallaİnanin sadece elektrikdogalgaz olsa vallahi susar otururum. Ama yiyecek icecek her sey cok pahali. Her gun artiyor. Ben acikcasi cok korkuyorum son 1 senedir.
eşinizde ekonomiden nasıl korktuysa artık kısacek yer arıyo demekki :)Geçenlerde kocamın, oğlanların mamasını hazırlarken yarım ölçek koyduğunu gördüm, avazım çıktığı kadar bas bas bağırdım evde misafir varken.
Evet mama yaşları çoktan geçti, sırf alışkanlıktan içiyorlar ve sütü kabul etmiyorlar yatarken ama bir ölçüsü var o mamanın da.
30 cc ye 1 ölçek, benimki koca biberona koymuş oldu 2 kaşık.
Bize çocuğun mamasından tasarruf ettiren hayat, totomuzdaki donu alacaktır eminim.
Derdim issizlik gecim kaygisi:)Banlanınca çok gıcık oluyorum bazen gerçekten insanlar buluttan nem kapıp kibliyorlar ama her yerin bir düzeni kuralı var. Konuşma demiyolar. Bu kısımda konuşmayın. Siyasete kaydıracaksanız forumun siyaset bölümü var.
Sonra o güzel insanlar güzel atlarına binip banlanıyorlar asıl forum o zaman eltimdi görümcemdicilere kalıyor sıkılıyorum
valla öyle durumlar vahim ki ne vahim. hadi gelde geçin işte bu maaşla.Bu ay gündüz açmayıp sadece gece kombiyi açtığımız halde doğalgaz 175lira, gecen sene 40 tl su kartına yüklediğimizde ortalama bir ay giderken şuan 70 tl ile bir ay anca gidiyor, elektrik ise geçen sene 75 80 dolaylarında gelirken ki kombiyi full çalıştırdığımız halde bu ay daha kombiyi tam çalıştırmamamıza rağmen 150 tl gelmiş. 800tl kira veriyoruz. Totalde 1200 lira gibi bir rakam çıkıyor. Asgari ücretli olsak vay halimize!
Ki istanbulda yaşayanlar için kira çok daha yüksek bir fiyat oluyor. Asgari ücretli birinin mutfağa ayıracak parası kalmıyor. Gıda da bizim temel ihtiyacımız olmasına rağmen...
Gidişat çok kötü.
yüzde seksen sanırım zam almış ama sorsan hala mutfak alışverişim en fazla 300 tutuyo ben hep 20 liralk alıyomlarla doluyor buralar12 liraya aldığım şampuan bir hafta sonra 17.5 olmuştu. Bir ay sonrada 22 yi gördü.
en büyük dert bu değil mi dimi amaDerdim issizlik gecim kaygisi:)
o daha almamış zam haberini sanırımBen bizzat yaşadığım için iyi bilirim.
Çünkü zam zam zam.
Geçen seneye oranla ödediğimiz paranın yarısından fazlası havaya gidiyor.
Havalar soğuk ama bizim ev bir sıcak oldu 10 gündür, alt katımıza taşınan komşu sağolsun, cayır cayır yakıyor herhalde.
Ben kaç gecedir kapadım kaloriferleri
Bundan sonra hayat böyle demek, bana dokunmayan bin yaşasın naraları atacağız, ben ödemeyeyim kim öderse ödesin diyeceğiz.
Komşum da bu ay gelecek faturasıyla yüzleşince muhtemelen japon yapıştırıcısı döküp vanaları kapatır bir daha açmamak üzere.
bence müstehak bunlara diyip zamlıyolar ha bire. nasılsa susuyolar.. nasılsa sorun eden yok.Gizli gizli zamlar yapılıyor. Gıda üzerine özellikle. Bir ay öncesine göre %100 zam. Neye göre yapılıyor bu zamlar. Kafalarına göre mi fiyat belirleniyor yoksa enflasyona göre mi?
Bir de asıl sorun zam yapanda mı yoksa bu kadar zamlara karşı ses çıkarmayanda mı merak ediyorum.
ama zam değil güncelleme :)Hiç sorma asgari ücrete zam gelir seviniriz sonra suya doğalgaza vs zam gelir sonra birdaha gizli zam gelir sonra birdaha gelir falan filan ne demeli bilmiyorum ki faturayı eline alıp incelemezsen zam geldiğinin farkına bile varmazsın
Zam değildir o, gazın değeri artmıştır.Zira yetkililerin açıklamaları genelde bu pişkinlikte.
O yollardan gidinde gelmeyin inş.Yol yapti yolll
Bu düzen şöyle, lüks arabası olan modelini düşürüyor, diğer araç sahipler dizel ya tüplüye geçiyor.Hayat pahalı ,zamlar diyoruz ama bir bakıyorum etrafıma ,trafikte milyon tane araç ,avmler tıka basa insan ve insanların elinde alışveriş poşetleri dolu ,markette alış veriş arabalari ful .Acaba diyorum ben mi parayı idareli kullanamiyorum bazen zorluk cekiyorum.
Kim zam der ki zaten onlara göre güncelleme bize göre zam güncelleme deyince de sanki bir öncekinde hatalı zam yapmışsın da pardon güncelliyorum der gibi çok komikama zam değil güncelleme :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?