- 14 Haziran 2022
- 369
- 788
- 33
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Nasıl yani bayağı akıl gitmiş ama sebebi vitamin eksikliği mi?kardeşim halan muhtemelen demans olabilir doktora götürün ilaç alması şart birde vitaminsiz kalmış olabilir benim amcamında resmen kafa gitmişti doktor vitaminsiz kalmış demiş hanımı çok ilgilenmedi herhalde değerlerine baktırın şimdi düzeldi şükür
her ajitatif davranış alzheimer değildirbilmiyorum bana alzaymir baslangici gibi geldi. Yanlis da olabilirim
peki başka bir şey diyen olmadı mı?Aradım aramam mi.2 yıl sıra var dedi.hem memleketimi hem burayı aradım.komsu ili aradım.
E devletten başvurdum. Halamın e devletinden reddedildi başvuru.az önce bir arkadas buradaki huzurevinjn müdür yardımcısının numarasını gönderdi.onu aradım.en azından yol gösterir diye. Müsait değildi.donus yapmasini bekliyorumher ajitatif davranış alzheimer değildir
hadi demans deseniz neyse de Alzheimer bizim burdan süpheleneceğimiz bir şey değil zaten..kadın daha tam uyanamamış bile. ha bire uyutuyorlar. normal insan bile narkozdan sedatiften uyanınca ajitasyon gösterebilir bu kadın bir de beyin ameliyatından uyanıyor...
peki başka bir şey diyen olmadı mı?
isim yazdırıp beklemeniz mi gerekiyormuş?
Halanızın maaşı karşılar.Orada sürekli hastabakici gerekiyormuş.gunluk 800 istiyorlar.benim onu karşılamak mümkün değil ki
aynen çok merak ediyorumHalanızın maaşı karşılar.
Ekleme: Günlük yazmışsınız pardon. O da karşılamaz tabii. Ee siz gelip hastaneden çıkartmazsanız ne olacak?
Halanızın maaşı karşılar.
Hiç bilmiyorum. Kafam beynim durduHalanızın maaşı karşılar.
Ekleme: Günlük yazmışsınız pardon. O da karşılamaz tabii. Ee siz gelip hastaneden çıkartmazsanız ne olacak?
Ben de bu şekilde düşünüyorum.Raporu falan var mi ya da hazir hastanedeyken can guvenligini tehdit edecek davranislar olusturduguna dair rapor verebilirler mi? Boyle bir belge alirsaniz kaymakamlikla görüşenilirsiniz
Neredeydi halaniz ? Geldiği yere geri gönderin. deli kuvveti diye bir tabir var 3yasindaki çocuğun canı ne ki .Memleketimden uzakta görev yapıyorum. Yaklaşık 1,5 aydır memleketimde tek başına yaşayan halam bize gelmek istiyordu.84 yaşında.Hic evlenmemiş. Hayatta babamdan başka kimsesi yok.Babam da 80 yaşında.O da rahatsız.Gunde 5 6 defa arıyordu.Beni gelip alın beni gelip alın diye.Haftasonu özel araç bulduk.Halami görev yaptığımız yere getirdi. Ama bizim evin önüne gelince arabadan inmedi.Beni neden getirdiniz geri götürün diye bağırmaya başladı.112 yi aradık.Zar zor acile götürdük .Orada çığlık çığlığa küfürler. Zorlukla emar çektiler.1 ay önce evde düşmüş ve o zaman hafif bir beyin kanaması olusmus.Acil ameliyat dedi doktor. Ama serviste tutamadık.3 yaşında kızım var.Allah onun canını alsın,hepinizi şikayet edeceğim.Doktor güçlü bir ilaçla uyuttu.Dun ameliyat oldu. Uyandırmislar ama yoğun bakimi birbirine kalıyormuş.Geri uyutuyorlarmis.Hemsire sakin evde bakayım deme dedi.Can güvenliğiniz olmaz ,cocugu bile bıçaklar dedi.Ben ne yapacağım.Calisiyorum da. Bu konuda bilgisi olan var mı? Nereye basvurayum.
13 saat yoldan geldi ya.Neredeydi halaniz ? Geldiği yere geri gönderin. deli kuvveti diye bir tabir var 3yasindaki çocuğun canı ne ki .
13 saat geri gitsin bak zor bir durum anlıyorum sizi ama önceliğiniz yavrunuz. O yaşta korkarsa konuşma bozukluğu bile yaşayabilir. Sakın bir yaşlı olsa oturur köşede battaniye altında ama baksana hemşireler bile uyarmış.13 saat yoldan geldi ya.
ben panik atak içi psikiyatriye gidiyorum. kan değerlerime de bakıyor. b12 düşük benim genelde. depoları da dolduracak şekilde iğne verdi ve bana b12 ye dikkat etmemi söyledi. ilerde demans vs olabilir o yüzden dikkat et demişti. bu tarz bir şey demek istemiş olabilir.Önce nörolojiye götürün bı sorun yoksa psikiyatriye götürün. Yatış vericek muhtemelen ilaçlarda biraz sakinlestirir.
Nasıl yani bayağı akıl gitmiş ama sebebi vitamin eksikliği mi?
günde 5-6 kere arayıp ben size gelmek istiyorum diyor. erkek kardeşini biliyor tanıyor, ailesinden tek kişinin o olduğunu biliyor, telefon açabiliyor, bu nasıl alzheimer?
alzheimer ya da alzeheimerda zaten olan demans olabilir (teşhis koyayım demiyorum) ama herşeyden önce kadın beyin kanaması geçirmiş, üzerinden zaman geçmiş büyük ihtimalle beyin etkilendi...
konu sahibesi
ameliyattan sonra özbakım becerisi kazanabilecek miymiş?
ajitasyonu için sebep ne diyorlar?
ne kadar sürede hastaneden çıkaracaklar?
Aynen, annemin kuzenine alzheimer teshisi kondu 7 yil once, cami acip gelene gecene küfür ediyodu, evine bizim yaptığımız alisveristen birazcik yiyofu ama vücut sağlığı mukemmel durumdaydi. Seker tansiyon falan yoktu hic bisey. En son baltayla apartmanda kapiciyi kovalayinca apartman toplanip imza verdiler, yan kapisinda ki kadinin bebeği vardi. O korkuyo diye evde tüp ocak hic bisey calismiyodu. Yangin cikarmasin diye. O da beni benim annem, benim kizimi ben saniyodu. Bugünü degil gecmisi hatirliyodu o zamanlar. Simdi hic konuşmuyormus bile. Bu arada bankada toplu parasi vardi, onu bağış yapip devlete koydular emeklisiyle. Cocugu kimsesi yoktu 1. DereceAlzheimerda hemen insan yakınlarını unutmaz , babama teşhis 5 sene önce kondu , şu anda yatalak ama annemi gayet iyi tanıyor, evini biliyor vs , alzheimer öyle hasta oldu herkesi unuttu diye bir hastalık değil
Bu agresifligi , küfür etmeleri , sürekli araması z getirilince de neden beni getirdiniz demesi tam alzheimeri işaret ediyor
Konu sahibi başka şehirleri de arayın, başka şehirlerde daha uygun fiyatlı özel bakım evi de olabilir , evde bakmanız imkansıza yakın eğer çalışıyorsanız, maaşı karşılığında yatacagi bir yer bulmanız lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?