• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zaten yollu idi 13. Yaşında

Geçen gün bu konuyu kaonuştuk hatta burada,o eski kadınalr varya hep derler aç pipini oğlum teyzeler amcalar görsün derler.

Önce kadınlarımız eğitilecek ki,ileriki zamanda sağlıklı bireyler yetişebilsin..

Umudum yok artık
Kadın derneklerine falan da inancım kalmadı, siyah kurdelalarla, kınıyoruzla bu işler çözülmez, ülkeye Türkan Saylan gibi , Behice Boran gibi sağlam bir 100 kadın lazım

Geçen gün bu konuyu kaonuştuk hatta burada,o eski kadınalr varya hep derler aç pipini oğlum teyzeler amcalar görsün derler.

Önce kadınlarımız eğitilecek ki,ileriki zamanda sağlıklı bireyler yetişebilsin..
Evet.
İşin kötüsü bu kadınların yetiştirdiği bazı kadınlarda hala böyle yapıyor.
Kendini geliştiren çocuğunu böyle yetiştirmiyor.
Kendini geliştirmeyen kadın hala veliaht doğurayım diye doğurganlık günü hesaplıyor.
Oğlunu yüceltiyor.
Oğluna hizmet ettiriyor.
Ben hayatımda omlet yapmayı bilmeyen erkek gördüm ya.
Bunları yapıp oğlunu yüceltirken kızına ev işi öğretiyor, erkeklere babasına hizmet etmeyi öğretiyor.
Keşke kadınlar kendini geliştirse. Kadın geliştikçe dünya gelişir.

Ben bir kariyer sitesinde takılıyorum
Orada sadece adım yazıyor defne diyor soyad yas cinsiyet hiçbir şey yok
Profil fotosu da yok
Ve kariyer sitesi yani bildiğiniz sınavlarla ilgili paylaşım yeri
Orada bana ne Mesajlar geliyor bir bilseniz
Tanımıyoruz bu insanları ama varlar yani toplumda biz bu kişilerle yasıyoruz
Aynı toplu taşımayı kullanıyoruz aynı marketten alışveriş yapıyoruz gün içinde selam veriyoruz bekli de bu kadar sapık ile yasamak korkutuyor beni

Hangi site bu merak ettiöm şimdi,kötü mesajlarmı geliyor öyle..

Hiç şaşırmadım
Bundan yıllar önce Mardin de 28 kişinin tecavüz ettiği 12 yaşındaki kıza, bağırmamışsa rızası vardır dendi mahkemede, o zaman kimin sesi çıktı ? Teker teker beraat ettiler hatırlayan var mı? Evlatları korumaktan başka çare yok

Midemin aldığı kadarıyla haberi paylaşayım dedim ama olmadı

Kadının eğitilmesi, hayata katılması lazım
Meslek liseleri yeniden hayata geçmeli, orta meslek sınıfları, teknikerlik, çıraklık, terzilik, kuaförlük vs... gibi uzun eğitim süreleri istemeyen işler desteklenmeli, kadın çaresizlikten oturmamalı. Böyle söyleyince herkes aa kadın üniversiteye gitmesin mi diyor, gitsin tabi ama gidemeyenler ne yapacak ? Aile baskısı ile evde oturtulan ya da çok parlak öğrencilik durumu olmayanlara ekmeğini kazanabileceği bir kapı açmalı. Bunun için İsmek vs... gibi kurslar asla tatmin edici değil, suyu da çıktı zaten. Okul lazım okul, her yaştan kadını eğitebilecek sağlam okullar...
Kadın ancak özgürlüğü tanınırsa kendini geliştirebilir, dışarıyla bağı olmalı ki farkındalığı artsın, öğrensin, okusun bunun yolu da çalışmaktan geçiyor. İlaveten televizyonlardaki saçma sapan yemek, moda, şov programları acilen kaldırılmalı

Hiç şaşırmadım
Bundan yıllar önce Mardin de 28 kişinin tecavüz ettiği 12 yaşındaki kıza, bağırmamışsa rızası vardır dendi mahkemede, o zaman kimin sesi çıktı ? Teker teker beraat ettiler hatırlayan var mı? Evlatları korumaktan başka çare yok

Kanım dondu

Oğlum aç pipini..
Kapat kızım bacaklarını..
Erkek evlat erkektir, soyun devamıdır..
Kız nasılsa gidecek, emanettir..
Zihniyetine son vermemiz gerekiyor, başka türlü asssla aşılamayacak.
Tabi bir yerde kadınları da eğitmek lazım.
Kızları söylediğinde "hayır o öyle birşey yapmaz" dememeliler, gerekirse babasından abisinden dahi korumalılar kız evlatlarını.
Katılıyorum . Herkesten korunmalı dikkatlice eşlerde gozetlenmeli eğilim varmı yok mu diye . O kadar psikolojim bozuldu ki . Kayınvalidem amcası ile bakkala gitmek istedi göndermeyecek misin dedi bayramda hayır dedim. Neler görüyoruz müge anlida asla göndermem dedim . Gözümün önünde sevin sevecekseniz dedim beni diliyle susturmaya çalışıyor cahil. 3 tane amcası var ben hiçbirine güvenemem bunu esimede diyorum .

Benim fotoğrafım olmayan bir iş sitesine ne mesajlar geldi bir görseniz, daha gecenlerde çok güzel bir kız arkadaşıma DM den müstehcen bir erkek fotosu attıp engelledler kızı. Ben artık gerçekten korkuyorum bu ois zihniyetten.
İnanırım
Hadi orada fotosunu gördü beğendi şansını denemek istedi dersin o da yanlışta
Benim o sitede hiç bir şeyim yok belki Kadın değilim belki hırsızım belki dolandırıcıyım
Yani hiç profil olmayan birine nasıl öyle şeyler yazarsın
Mide bulandırıcı

Evet.
İşin kötüsü bu kadınların yetiştirdiği bazı kadınlarda hala böyle yapıyor.
Kendini geliştiren çocuğunu böyle yetiştirmiyor.
Kendini geliştirmeyen kadın hala veliaht doğurayım diye doğurganlık günü hesaplıyor.
Oğlunu yüceltiyor.
Oğluna hizmet ettiriyor.
Ben hayatımda omlet yapmayı bilmeyen erkek gördüm ya.
Bunları yapıp oğlunu yüceltirken kızına ev işi öğretiyor, erkeklere babasına hizmet etmeyi öğretiyor.
Keşke kadınlar kendini geliştirse. Kadın geliştikçe dünya gelişir.

Ataerkil toplum oldukça bunlr bitmez ki hiç
Sanırsınki erkek evlat b ulunmaz hint kumaşı,ileriki zamanlarda ana babaya bişey oldumuda bakmayan gene erkek oluyor bazı erkekleride tenzih ediyıorum bir kız evlat kadar bakanlarda yok değil yani..

Kadınımıza çok iş düşüyor burada,önce kendini eğitecek yetiştirecek kendini ezdirmeyecekki doğurduğu çocuğada faydalı olabilsin.Bizler şanslıyız aslında b konuda,bu şartları yakalayamayan çok kadın var maalesef.
Onların şansı daha az bizlere göre.

Ataerkil toplum oldukça bunlr bitmez ki hiç
Sanırsınki erkek evlat b ulunmaz hint kumaşı,ileriki zamanlarda ana babaya bişey oldumuda bakmayan gene erkek oluyor bazı erkekleride tenzih ediyıorum bir kız evlat kadar bakanlarda yok değil yani..

Kadınımıza çok iş düşüyor burada,önce kendini eğitecek yetiştirecek kendini ezdirmeyecekki doğurduğu çocuğada faydalı olabilsin.Bizler şanslıyız aslında b konuda,bu şartları yakalayamayan çok kadın var maalesef.
Onların şansı daha az bizlere göre.
Aynen öyle, o ataerkil düzenden kopmak, baş kaldırmak orada yaşayan bir kadın için çok cesaret isteyen durum.
Bunu herkes yapamıyor, kimisi gerçekten yapmak istemiyor.
Ama bu olayın kadında bittiği gerçeğini değiştirmiyor.
Senin dediğin çok doğru abla, anne baba yaşlanınca çoğuna kız evlat bakıyor, kız evlat koşuyor.
Ben çevremde çok gördüm mesela benim dedem.
Erkek evladına ev verdi araba aldı elden ayaktan düşünce adam döndü sırtını gitti
Evinin temizliğine hastanesine kadar kızlar yapıyor.
Ama sorsan anneanneme oğlu bir tane..
Şimdi bu kadın değişmediği sürece birşeyler değişir mi? Hayır. O yüzden imkanı olan her kadının bilinçlenmesi lazım, bir nevi dünyayı biz yetiştiriyoruz gibi birşey.

Katılıyorum . Herkesten korunmalı dikkatlice eşlerde gozetlenmeli eğilim varmı yok mu diye . O kadar psikolojim bozuldu ki . Kayınvalidem amcası ile bakkala gitmek istedi göndermeyecek misin dedi bayramda hayır dedim. Neler görüyoruz müge anlida asla göndermem dedim . Gözümün önünde sevin sevecekseniz dedim beni diliyle susturmaya çalışıyor cahil. 3 tane amcası var ben hiçbirine güvenemem bunu esimede diyorum .
E tabi öyle.
Zaten bu istismar ve tecavüz olaylarının hatrı sayılır bir kısmı tanıdık biri tarafından gerçekleştiriyor. Kırılan kırılsın, kuzunuzun tırnağının etine zarar geleceğine millet gönül koysun, birşey olmaz.

Aynen öyle, o ataerkil düzenden kopmak, baş kaldırmak orada yaşayan bir kadın için çok cesaret isteyen durum.
Bunu herkes yapamıyor, kimisi gerçekten yapmak istemiyor.
Ama bu olayın kadında bittiği gerçeğini değiştirmiyor.
Senin dediğin çok doğru abla, anne baba yaşlanınca çoğuna kız evlat bakıyor, kız evlat koşuyor.
Ben çevremde çok gördüm mesela benim dedem.
Erkek evladına ev verdi araba aldı elden ayaktan düşünce adam döndü sırtını gitti
Evinin temizliğine hastanesine kadar kızlar yapıyor.
Ama sorsan anneanneme oğlu bir tane..
Şimdi bu kadın değişmediği sürece birşeyler değişir mi? Hayır. O yüzden imkanı olan her kadının bilinçlenmesi lazım, bir nevi dünyayı biz yetiştiriyoruz gibi birşey.

Özellkle doğuda yaşayanlar bunlara baş kaldıramıyorlar,adınada töre dedikleri iğrenç bir hayata mashkum oluyorlar.
Bazı olaylara cesaret etseler yada etmeye kalksalar sonu ne olacak acaba hayatını bile kaybedebilir ki oluyor bunlar maalesef.

Erkeği gözünden sakın misali bunlar,bir laf varya besle kargayı oysun gözünü derler.
Kadınlarımız az biraz gözü açılsa aslında neler yapabilirde bazılarının şansı olmuyor bunu yapmaya.
Bu ülkede kadın olmak cidden zor.

Özellkle doğuda yaşayanlar bunlara baş kaldıramıyorlar,adınada töre dedikleri iğrenç bir hayata mashkum oluyorlar.
Bazı olaylara cesaret etseler yada etmeye kalksalar sonu ne olacak acaba hayatını bile kaybedebilir ki oluyor bunlar maalesef.

Erkeği gözünden sakın misali bunlar,bir laf varya besle kargayı oysun gözünü derler.
Kadınlarımız az biraz gözü açılsa aslında neler yapabilirde bazılarının şansı olmuyor bunu yapmaya.
Bu ülkede kadın olmak cidden zor.

Bu yaşa kadar hep böyle düşündüm ablam ama sonra baktım ki bizim töreden korkuyor dediğimiz kadınların çok çok büyük bir bölümü bizim asla yapmaya cesaret edemeyeceğimiz işler yapıyorlar. Haberlere düşen bazı durumlar bu konuda çok ilgimi çekti, aile içi aşk ilişkileri mi dersin, akrabalarla aşna fişna mı dersin, bir köyün içinde on tane adamı idare eden mi dersin, adam öldürüp cesedini bilmem kaç sene kaybeden mi dersin neler var.... Sadece doğu değil iç anadoluda da Trakya'da kırsal tabir edilen her yerde neler neler oluyor, demek ki töre de artık işlemiyor. Ben bazı kadınların işine geldiğini düşünüyorum artık, önce babaya sonra kocaya sonra erkek evlada yaslanıp ömür geçiriyorlar

Bir kızım var herhangi biri eline aldığında irkiliyorum gözüm hep üstünde. Şimdi küçücük korurum belki ama ya büyüyünce nasıl koruyacağım. Bu haberler midemi bulandırıyor. Ülkede çocuklarımızı koruyamiyoruz. Cezalarını çekmiyor pislikler. Allah öbür dünyada verecek cezalarını diyorum bende.

Back
X