• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zavallı kaynanalar

2005 temmuzunda evlendim
bugüne kadar kaynanam hakkında hiç bir dedikodu yapmadım
çünkü eşim de dengeyi güzel kuruyor kaynanamda nerde duracağını biliyor
bende asla anne oğulun arasına girmiyorum annene istediğini albilirsin istediğin zaman ziyaret edebilirsin istediğin zaman eve getirebilirsin diyorum zaten 70 yaşında ona birşey olursa eşimin içinde hiç ukde kalmasın
senin avatarındada bekar yazıyor şimdiden ön yargılı olma SENDE ÇOOOK SEV İNŞALLAH :Saruboceq:

benim babannemde gördüklerim beni doğumumdan itibaren kaynana düşmanı yaptı.
bu lekeler silinmez. :1closedeyes:
ha, kalkıp kayınvalidem olacak olan kadını öldürürmüyüm hayır, ama karşımdaki ne kadar iyi bir insan olursa olsun hep mesafeli olucam Allahın izniyle :ecrin_bebek:

zor işler ya allah kim ne yaparsa yapsın diğerine yaranamıyo biri iyi olsa diğeri kötü oluyo

Nil_su daha önce de bu tarz konularda erkeğin ailesi açısından bakan yorumlarını görüyorum genç yaştasın ve hiç evlenmedin bilmezsin anlamazsın demeyeceğim, ama sanırım senin annen k.valide ya da sen babaanneni çok seviyorsun, aklıma bu düşünceler geliyor, ayrıca gelecekteki k.validen de yaşadı şimdiden yerimseniben

Canım evlenmek gerekmiyor hatta benim babaannemler çok çektirmiş anneme.. yazmayı unutmuş olabilirim..Ben herkes kötü değildir önyargılı olunmasın demek istemiştim..Oda eşiniz olacak insanı doğurmuş bir yerde benim annem o kadar şeye rağmen babaanneme gider sarılır ağlayınca..Babaannemde eminim ki çook pişman yaptıklarından..

Annem malesef kayınvalide değil olmasına da çoook var canım..
Babaanneme de kardeşimden ve benden başka kız torunu olmadığından pek gitmeyiz..

Burda bir arkadaş gelinler böyleyse kesin kaynana birşey yapmıştır demişte.Yani yapması gerekmiyor ki karşınızdaki kaynanaya karşı anlayışlı değilse önyargılıysa zaten her lafı batar böyle insanlarda var.
Hani derler ya iyi niyetimi suistimal etti diye..Bazıları karşısındakinin kendisi ne yaparsa yapsın ilgisinin devam ettiğini görünce geri çeker kendini..

Bakın hepsi kötü değil diyorum.Şimdiki gelinler çok önyargılı evlenen arkadaşlarımdan biliyorum uzak olalım vs.Bu şekilde bi kere düşününce herşey biter zaten..Senin annene eşin uzak olmuyor,ama sen eşinin annesine uzak oluyorsun arada bir husumet yokk..Bu önyargıdır bence

Bence nabıza göre şerbet verilmelii!!
Kaynana kötü davranıyor,dedikodu yapıyor burda arkadaşlarmızdan duyuyoruz pes diyorum bazen mesela ona diyecek lafım yok..:1closedeyes:

Mesela kaynanası cahil diye argo kelimeler kullanan arkadaşlar var eve gelip gitmesiini istemeyen arkadaşlar var bazen çok sebep var,haklılar..

Bazen elle tutulur sebepler yok,haksızlaaarr..
Bu son söylediğim önyargıdan kaynaklanıyor..
Benim erkek arkadaşımda annesine çok düşkündür ama annesi yanında olmadığından dolayı..Benim çok hoşuma gidiyor
Bazen telefonu veriyor bana konuştuktan sonra aşkumu veriyorum,aşkumu diyorr erkek arkadaşım bazen annesine sinirlenir sesini yükseltir kızarım..Kendi yemez yedirir,kendinden çok etrafındakileri düşünür.Ekmeğini al önünden neden aldın demez..
Büyük gelini kendi annesinden görmediği şefkati gördüğünden annesini aramadığı kadar,kaynnasını arar..Senede bir görüşürlermiş..
Ama ortanca gelinde bu standartlara sahip olmasına rağmen ne arar,ne sorar hadi bunları geçtiik..
Geldiklerinde evinde ağırlama lütfunda bulunmazmış..
Bir keresinde geldiklerinde gitmemiş görmeye oğluyla eşi gitmiş tabii sormuş oğlum annen neden gelmedi diye..
Çocuk ta şimdi babaannemin yüzünü görmek istemiyor demiş..Herkes şok tabii..

Bu kadının ne zaraı olabilir ki köyden diğerine ne gönderirse bu ortancaya da gönderirmiş hiç ayırmazmış..
Böyle bir durumda gelin hala haklımı,kaynana kesin birşey yapmıştır da gelin bu yüzden mesafe koymuştur diyemiyorum arkadaşlar :delphin:
Ben bundan bahsediyorum işte bazı insanlar ortada sebep yokken böyle davranabiliyor..

Son düzenleme:
Bazı arkadaşlara gerçekten de şaşırıyorum ne demek kayınvalide kesin bişey yapmıştır.Ama annen hep melek gibi bir kaynanadır zaten.Kayınvalideler hep alttan almak zorunda gelinleri pişpişlemek zorunda..:olmaz:
Tabiki kötü kaynana vardır ama hepsi kötüdür diye genelleme yapılıp,önyargıyla yaklaşılamaz..Gelinin küsmesi gelip,gitmemesi için illa kaynananın birşey yapması mı gerekirmiş??

Ben yavrumu bakıcam,büyütücem,okutucam yemeyip,yedireceğim sonrada aman,aman gelinim rahatsız olmasın oğlum gelmese de olur yeterki huzur olsun bana gelmese de olur diyeceğim..Allah aşkına insan yavrusunun tabiki gelip gitmesini ister,huzurlu bir yuvası olmasını ister bunlar istenmeyecek şeyler değil hatta,istemek suçta değil.!!

Peki bu gelinlerin anneleri için kocalar böyle düşünse ne olacak!! Ama tabi düşünemez aralıklarla kendi annelerine gelme gibi bir şansı yok..Ben kendi annemden biliyorum babamla neredeyse haftanın 3 günü anaannemdedir babam çok sık gidiyoruz deyince kızar..:1closedeyes:

Şimdiki gelinler;
1) Çok önyargılı en yakın arkadaşımın annesi de damat beyi kabul etmek istemedi neyseee hala laf sokuşturur mesela arkadaşım,kaynanasına uzak olmak istiyor anlaşmazlık yokken ama kendi annesine yakın olmak istiyor,annesi damadını sevmezken..CADIARZU

2)Bazı insalar iyi niyetten de şımarabilir!Karşımdaki nasılsa hep aynı affeden der yaptığını yapmaya devam eder yani..Taviz tavizi doğrur..:delphin:

BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY DERLER CANIM.AYNI BEKARDIR Kİ;EVLENDİKTEN SONRA BOŞARSA KARISINI,ÇOĞUNLUKLA ANNESİ YÜZÜNDEN BOŞAR.HER KAYINVLİDE BİR DEĞİLDİR TABİİ.AMA GELİNİNE EZİYET EDEN,OĞLUNDAN AYIRMAYA ÇALIŞAN,ALLAHTAN KORKMADAN İFTİRA ATAN KAYINVALİDELERİDE UNUTMAMAK LAZIM... YAZINI FAZLASIYLA UMUTLU BULDUM..BENDE DİLERİM Kİ (bunu gönülden diliyorum)KÖTÜ BİR KAYIVALİDEYE DENK GELMEZSİN.HAYAL KIRIKLIĞI BİR İNSAN İÇİN BÜYÜK YIKIM.
TECRÜBEYLE SABİTTİR...

Nil_su yazdıklarında haklılık payın var çok doğru bir çok insan etrafında çekenlerden yada kendi annesinin k.validesinden çektiklerinden yola çıkarak bu önyargıya kapılır, ama Önyargı iki tarafta da oluşuyor, k.valideye karşı bir ön yargı varsa, aynı şekilde gelin deyince de el kızı diye bir önyargı oluşuyor,r bizim toplumumuzda -bunu son günlerde bir kaç kez söylüyorum ama- kendi kızı evlenince rahat etsin damat kızını el üstünde tutsun hatta damadın ailesi laf söylemesin diye kızıyla daha az görüşülür, bu yüzden damadını el üstünde tutar, ama oğluna gelince gelininden hizmet bekler yaşlanınca damat eline düşmeyeyim der oğlum gelinim baksın ister, kızı yanına gelmeyince napsın kocası var el kapısı işte der ama gelin gelmezse kıyametler kopar, kendi kızına laf geçiremez, dinletemediklerini gelinin üzerinde uygulamaya kalkar, kızının dolduruşuyla geline yüklenir küser daha bir ton sayabilirim olumsuzluklardan çoğunu az çok yaşıyoruz,

Ayrıca bir kadın damadına her zaman mesafeli ve çekingen olur bir şey isteyemez sadece elinden geldiğince iyi ağırlar bir şey beklemez ama gelininden bekler, damat-k.valide ve gelin-k.valide ilişkisi o kadar farklı ki bu yüzden bu tür aile karşılaştırmalarını da çok doğru bulmuyorum, erkekler çalışırlar akşamdan akşama evde olurlar, ama gelin çalışsa da çalışmasa da eşinin ailesi ile daha sıcak bir ilişki içinde olmak durumunda kalıyor, samimi olunca da maraz doğar misali bunlar yaşanıyor işte, tabi eşin annesi için kötü laflar kullanılmaz, burada k.validesinden yaka silkenlerin forumlarını okuduğumuz gibi kendi annesinden de çeken çektiklerinden ötürü ağır ithamlar kullanarak açılan forumlar da görüyoruz, doğru mu değil tabii ki,

Ama eşin diye de eşinin ailesinin her cefasını çekmek sürekli idare etmek de bir yere kadar be güzelim, ama eşin senin annene öyle yapsa diyoruz hemen, eş çekmiyor ki ne çekiyor sabah gidip akşam geliyor ne sorun yaşayabilir ki yaşayanlar da vardır, karısının ailesini sevmeyenler de vardır, ama ben hiç kocasına ailenle görüşmeyelim diyen bir kadın görmedim, ben görüşmeyeyim sen görüş diyeni çok ama o zaman da kıyametler kopuyor duyuyoruz görüyoruz, ama karısının ailesi ile görüşmesini yasaklayacak kadar ileri giden adamlar var, hatta kadın k.validesiyle sorunlar yaşıyor adam ana kuzusu hep ailesini haklı görüyor ya da görmese bile elinden bir şey gelmiyor aradaki dengeyi kuramıyor sonra kadın görüşmeme kararı alıyor, adam misilleme yapıp hiç sorunu yokken kadının ailesi ile görüşmüyor mantıklı bir hareket midir bu?
Ama sen görüşmezsen eşinde senin ailenle görüşmez diye hak veriyoruz değil mi?

K.validesi ile iyi anlaşanlar bu konuda sorun yaşamayanlar genelde senin tarzında yorumlar yapıyorlar farkettiğim kadarı ile, annen ve babaannen hakkında yanıldım ama k.valide adayınla hiç sorunun yok ama günün birinde yaşarsan inş. yaşamazsın o zaman gelin-k.valide çatışması yaşayanları daha iyi anlarsın...

Cahillik demişken boşuna dememişler "Cahil dostun olacağına akıllı düşmanın olsun" diye o kadar doğru bir laf ki, hele ki eşinin annesinde varsa bu durum anlaşmak imkansızlaşıyor işte...

Son düzenleme:
Niye evlenince her şey değişirki? Bende eşimle sevgiliyken annesi ile önce kendi konuşur sonra bana verirdi telefonu. Kadına bitmiştim ya böyle kibar sessiz öyle sessizki ne dediğini bile anlayamıyorum. Evlendikten sonra bir ara eltimle arası açıldı.Bana kızı anlatıyor. Hergün annesi ile tlf da konuşur, konuşsun anne bende konuşurum ne var bunda dedim. (eşimin 2. evliliği) Eşimden bahsediyor o da hergün beni arar hatta ilk evliliğinde de hergün arardı arama oğlum evliğine bak dedim ama şimdide hergün arar.
Eşimin sevdiği yöresel bir yemek var oklavayla açılan birşey.. annesi her geldiğinde yapar, anne çok seviyor ama yapamıyorum dediğimde eşimin dedesi de çok severmiş, eşi yapmasını bilmiyormuş kapı komşularını yaptırıyormuş adam karısını boşamış sen git yemeği yapan gelsin demiş. Eşim anlattım bu olayı ama annen böyle böyle dedi diye değil sohbetmiş gibi ve aslında öyle bir olay yokmuş. Annelerin oğullarını paylaşmak istemiyorlar gelini 2. kadın gibi görüyorlar ama genelleme yapmıyorum. Tabikii bilmediğim bir yerlerde çok iyi olanları vardır...

BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY DERLER CANIM.AYNI BEKARDIR Kİ;EVLENDİKTEN SONRA BOŞARSA KARISINI,ÇOĞUNLUKLA ANNESİ YÜZÜNDEN BOŞAR.HER KAYINVLİDE BİR DEĞİLDİR TABİİ.AMA GELİNİNE EZİYET EDEN,OĞLUNDAN AYIRMAYA ÇALIŞAN,ALLAHTAN KORKMADAN İFTİRA ATAN KAYINVALİDELERİDE UNUTMAMAK LAZIM... YAZINI FAZLASIYLA UMUTLU BULDUM..BENDE DİLERİM Kİ (bunu gönülden diliyorum)KÖTÜ BİR KAYIVALİDEYE DENK GELMEZSİN.HAYAL KIRIKLIĞI BİR İNSAN İÇİN BÜYÜK YIKIM.
TECRÜBEYLE SABİTTİR...

Canım evli olmak gerekmiyor bizde görüyoruz duyuyoruz bazı şeyleri burda eşinin yaptığı şeylerden dolayı kendinden taviz vermeyip te boşamış çok insan var..Bekarların kesin cevapları için bu yorumunu yazdın eminimki..

İnşallah allah herkesin karşısına iyi insanlar çıkarır ..:Saruboceq:
Ben zaten iyi olanlar olduğu halde önyargıdan dolayı iyi olamayan,göremeyen insanlar için söylüyorum bunları..
Eğer sevgilimle bir sorun yaşamayıpta,evlenirsek annesi ikinci annemdirr..

Tabiki kötü olan,kıskanan,dedikodu yapan,ayıran çook fazla insan var.O çok ayrı bir durum belkide evett!! iyi olanlara nazaran bu türler çok daha fazlalar..
Ben hiçbir kötülüğünü görmeden sorun yapan insanlar için söyledim bunları..

Sırf önyargıdan dolayı bir açık arayan insanlar için söyledimm emin ol ki,ne kadar gıcık kaynana varsa bir o kadar da baştan biletini kesmişş arasına dağlar gibi mesafe koymuş (sırf bazı şeylerin olmasını) engellemek için güya insanlar var..

Nil_su yazdıklarında haklılık payın var çok doğru bir çok insan etrafında çekenlerden yada kendi annesinin k.validesinden çektiklerinden yola çıkarak bu önyargıya kapılır, ama Önyargı iki tarafta da oluşuyor, k.valideye karşı bir ön yargı varsa, aynı şekilde gelin deyince de el kızı diye bir önyargı oluşuyor,r bizim toplumumuzda -bunu son günlerde bir kaç kez söylüyorum ama- kendi kızı evlenince rahat etsin damat kızını el üstünde tutsun hatta damadın ailesi laf söylemesin diye kızıyla daha az görüşülür, bu yüzden damadını el üstünde tutar, ama oğluna gelince gelininden hizmet bekler yaşlanınca damat eline düşmeyeyim der oğlum gelinim baksın ister, kızı yanına gelmeyince napsın kocası var el kapısı işte der ama gelin gelmezse kıyametler kopar, kendi kızına laf geçiremez, dinletemediklerini gelinin üzerinde uygulamaya kalkar, kızının dolduruşuyla geline yüklenir küser daha bir ton sayabilirim olumsuzluklardan çoğunu az çok yaşıyoruz,

Ayrıca bir kadın damadına her zaman mesafeli ve çekingen olur bir şey isteyemez sadece elinden geldiğince iyi ağırlar bir şey beklemez ama gelininden bekler, damat-k.valide ve gelin-k.valide ilişkisi o kadar farklı ki bu yüzden bu tür aile karşılaştırmalarını da çok doğru bulmuyorum, erkekler çalışırlar akşamdan akşama evde olurlar, ama gelin çalışsa da çalışmasa da eşinin ailesi ile daha sıcak bir ilişki içinde olmak durumunda kalıyor, samimi olunca da maraz doğar misali bunlar yaşanıyor işte, tabi eşin annesi için kötü laflar kullanılmaz, burada k.validesinden yaka silkenlerin forumlarını okuduğumuz gibi kendi annesinden de çeken çektiklerinden ötürü ağır ithamlar kullanarak açılan forumlar da görüyoruz, doğru mu değil tabii ki,

Ama eşin diye de eşinin ailesinin her cefasını çekmek sürekli idare etmek de bir yere kadar be güzelim, ama eşin senin annene öyle yapsa diyoruz hemen, eş çekmiyor ki ne çekiyor sabah gidip akşam geliyor ne sorun yaşayabilir ki yaşayanlar da vardır, karısının ailesini sevmeyenler de vardır, ama ben hiç kocasına ailenle görüşmeyelim diyen bir kadın görmedim, ben görüşmeyeyim sen görüş diyeni çok ama o zaman da kıyametler kopuyor duyuyoruz görüyoruz, ama karısının ailesi ile görüşmesini yasaklayacak kadar ileri giden adamlar var, hatta kadın k.validesiyle sorunlar yaşıyor adam ana kuzusu hep ailesini haklı görüyor ya da görmese bile elinden bir şey gelmiyor aradaki dengeyi kuramıyor sonra kadın görüşmeme kararı alıyor, adam misilleme yapıp hiç sorunu yokken kadının ailesi ile görüşmüyor mantıklı bir hareket midir bu?
Ama sen görüşmezsen eşinde senin ailenle görüşmez diye hak veriyoruz değil mi?

K.validesi ile iyi anlaşanlar bu konuda sorun yaşamayanlar genelde senin tarzında yorumlar yapıyorlar farkettiğim kadarı ile, annen ve babaannen hakkında yanıldım ama k.valide adayınla hiç sorunun yok ama günün birinde yaşarsan inş. yaşamazsın o zaman gelin-k.valide çatışması yaşayanları daha iyi anlarsın...

Cahillik demişken boşuna dememişler "Cahil dostun olacağına akıllı düşmanın olsun" diye o kadar doğru bir laf ki, hele ki eşinin annesinde varsa bu durum anlaşmak imkansızlaşıyor işte...

Canım ben zaten anlıyorum ne demek istediğini benim annem de çok kez yaşamış..Zaten o bahsettiğin tarzda olan insalarla bende ilişkimi keserim karşılıklı anlayış çok önemli bencee..

Olumsuzluklardan dolayı eminim ki önyargılar oluyor ama insan oturup düşünmeli bence beş parmağın beşide olmadığı gibi her insan da bir değildir..

Burda konu sahiplerinin yazdıklarından yola çıkarak yorum yaparız hepimiz diğer insanı dinleme şansımız yok!! ama hiçbirimizde ben yorum yapamam diğerinide dinlemem lazım diyemeyiz..

Ben sadece bir arkadaşın kaynana kesin birşey yapmıştır gelin de gelmiyor,konuşmuyor vs.gibi yazılan yoruma nazaran yazdım yorumumu..

Neden kaynana illa yapsın ki her insan bir mi??
Hem hatasız kul olmaz elbette hataları olabilir kardelen_45'in ama bileti sadece ona kesmekte olmaz..yerimseniben

Niye evlenince her şey değişirki? Bende eşimle sevgiliyken annesi ile önce kendi konuşur sonra bana verirdi telefonu. Kadına bitmiştim ya böyle kibar sessiz öyle sessizki ne dediğini bile anlayamıyorum. Evlendikten sonra bir ara eltimle arası açıldı.Bana kızı anlatıyor. Hergün annesi ile tlf da konuşur, konuşsun anne bende konuşurum ne var bunda dedim. (eşimin 2. evliliği) Eşimden bahsediyor o da hergün beni arar hatta ilk evliliğinde de hergün arardı arama oğlum evliğine bak dedim ama şimdide hergün arar.
Eşimin sevdiği yöresel bir yemek var oklavayla açılan birşey.. annesi her geldiğinde yapar, anne çok seviyor ama yapamıyorum dediğimde eşimin dedesi de çok severmiş, eşi yapmasını bilmiyormuş kapı komşularını yaptırıyormuş adam karısını boşamış sen git yemeği yapan gelsin demiş. Eşim anlattım bu olayı ama annen böyle böyle dedi diye değil sohbetmiş gibi ve aslında öyle bir olay yokmuş. Annelerin oğullarını paylaşmak istemiyorlar gelini 2. kadın gibi görüyorlar ama genelleme yapmıyorum. Tabikii bilmediğim bir yerlerde çok iyi olanları vardır...

Paylaşamayan vardır tabiki canım benim babam seni evlendirmem diyor..
Etrafta benim kızımın sevgilisi olmaz o beni seviyor diyordu mesela..
Ama tabiki doğru değil..
Sanırım biraz patavatsız nerde ne konuşulacağını kestiremiyor..
Eşinizin ilk evliliğinden bahsetmesi hiç hoş değil..
Anne bahsetmeyin falan deseniz belki açmaz bir daha :olmaz:

Ahhh Nilsu ahh kendi anneni bile bu konuda anlayamıyorsan biz sana burada ne desek boş,
Annen niye caba kendi annesine bu kadr sık gidip k.validesine daha az gidiyor sen söyledin annende bir takım sorunlar yaşamış laflar işitmiş işte öyle olunca insan kırılıyor ilişkisini mesafeli tutuyor, sen bu gidiş geliş konusunda bile haksızlık arıyorsun insan kendini annesinin evinde daha rahat hisseder ona daha çok gidiyor diye k.validesine de aynı sıcaklıkta davranmak zorunda mı mümkün müdür bu, ama senin gibi çok sever o zaman ona da çok gider...

Ama şu anki düşüncelerine yabancı değilim evliliğimin ilk yıllarında hep böyle davranmak zorunda hissederdim, bende kendi anneme ne alıyorsam eşimin annesine de aynı derecede hediye alırdım anneme çok gidiyosam ona da çok gitmeye çalışırdım böyle bir kıyas içine sokmaya çalışırdım kendimi ama gördüm ki onlar kızlarına davrandığının bana yarısını davranıyorlar o zaman dedim "tabi ya onların öz kızı beni aynı kefeye koymak zorunda mı? değil" peki ben sırf eşimin annesi diye "öz annem gibi davranmak zorunda mıyım? değil" ki zaten anneme yeri gelince saydığım lafları ona saysam ta o zaman aforoz ederlerdi...

Sen her ne kadar objektif bakmaya çalışsan da k.valide adayınla olan ilişkin dolayısı ile yanlı bakıyorsun kusura bakma, aksi olmuş olsaydı bu şekilde yaklaşmazdın

Ahhh Nilsu ahh kendi anneni bile bu konuda anlayamıyorsan biz sana burada ne desek boş,
Annen niye caba kendi annesine bu kadr sık gidip k.validesine daha az gidiyor sen söyledin annende bir takım sorunlar yaşamış laflar işitmiş işte öyle olunca insan kırılıyor ilişkisini mesafeli tutuyor, sen bu gidiş geliş konusunda bile haksızlık arıyorsun insan kendini annesinin evinde daha rahat hisseder ona daha çok gidiyor diye k.validesine de aynı sıcaklıkta davranmak zorunda mı mümkün müdür bu, ama senin gibi çok sever o zaman ona da çok gider...

Ama şu anki düşüncelerine yabancı değilim evliliğimin ilk yıllarında hep böyle davranmak zorunda hissederdim, bende kendi anneme ne alıyorsam eşimin annesine de aynı derecede hediye alırdım anneme çok gidiyosam ona da çok gitmeye çalışırdım böyle bir kıyas içine sokmaya çalışırdım kendimi ama gördüm ki onlar kızlarına davrandığının bana yarısını davranıyorlar o zaman dedim "tabi ya onların öz kızı beni aynı kefeye koymak zorunda mı? değil" peki ben sırf eşimin annesi diye "öz annem gibi davranmak zorunda mıyım? değil" ki zaten anneme yeri gelince saydığım lafları ona saysam ta o zaman aforoz ederlerdi...

Sen her ne kadar objektif bakmaya çalışsan da k.valide adayınla olan ilişkin dolayısı ile yanlı bakıyorsun kusura bakma, aksi olmuş olsaydı bu şekilde yaklaşmazdın

Ahhh canımm ahh ben sana şimdii neden böyle düşündüğümü anlatsam inan çoookk saatlerimi alır ama anlatıyorumm :))
Ananemlere annemin çok sık gitmesinin yanlış olduğunun nedenleriii..Çok sevebilir ama sevgi yetmiyor ki her zaman tek taraflı anlayış olmaz kii?
Yani bir insan eşinin kendi annesini doktora götürmesini neden yanlış görür.
Babam ananemi hep götürür hiçte sorun etmez..Saatlerce bekler bile..Dedemin cebine harçlık bile koyarr..
Ya düşünün ananemler evde 7 kişi. 2 bekar teyzem,dedem,dayım ,yengem,2 tanede çocuk..Haftanın en az 3 günü 3 teyzem her birinde 3 çocuk annesinde.
Yengem çok rahatsız oluyordu kaç kere eşyalarını toplayıp gitti..Ama bizimkiler hep onu suçladılar.Annemizden o var diye menmi edilicez dediler..
Tamam men edilmeyeceksiniz ama sık gitmeyin dedik bizde suçlu olduk..Ama kendileri gelinleriyle aynı konumda olsalar tabiki onlar haklıı.!!
Halasının kızı mesela bişey yapsa haksız olsa ve babam haksız deyip konuşsa sen sus yeter önce kendi ailene bak sen der..(kimse ailesi hakkında yorum yapamaz)
Ama babamın ailesi hakkında 3 saat susmadan konuşabilir..
Annem ne yaşadıysa orada konuaşamadığından,haksızlığa göz yumduğundan yaşadı..Hiç kimsenin suçu yokk.Kendini ezdirirsen ben ezmem dermi millet..
Ben kendi anneside melek olmadığından,sık gitmemesi kanaaatindeyim..
Benim annem, kardeşlerim çocuklarımı dövecekk sebep bazen büyük değilken ama ben onları haklı göreceğim.
Bir işleri olunca oraya bırakırlardı yakın değil arabayla 15 dk.
Bakmak zorunda değiller neler duyuyorduk ilk zamanlar inandılar,ama sonra teyzemler çocukların ağzına bakılmaz deyince..
Ne söylesek yalancı olduk..
Bakmak istemediler,ama annemlerin yüzünede bişey diyemediler..Bizden çıkardılar.Bir insan ancak bu kadar kör olur..
Abla yaramazlık yaptı dövdüümm..(üzerimiz kirleninceee)
Cevap iyi yaptınn.!!:olmaz:
Kardeşlerini bile bizden üstün tuttuğu zamanlar çokk fazlaa :kızgın:
Her iki taraftında beklentilerinin dışında davranışları varsa az gideceksin..
Babam utanıyorum bazen haftanın 4 günü ordayız diyor..
Küçük yer olunca kavga,gürültü ortada oluyor.
Çoğu zaman konu,komşu,kızları o kadar sık gitmesin gelin kaçar tabii diyor mesela..
Bu durumda hala sık gidermisin..
Daha bunlar gibi birçok sebep var valla..:delphin:
Babam için sık gitmek istemesinin sebebi çocuklarımı istemiyorlar,en ufak bir kabahatlerinde dövüyorlar,onlara ben vurmuyorum demesi bile yeterlidir..
Ama annem için geçersiz bir bahane olacaktır..Böyle birşeyi kaynana yapsa dövsee sonuna kadar haklı olur..Sık gitmemek için yeter artar bile..
İşte ben bu yüzden anlayamıyorumm..Eşi kaynanasına uzak olamıyor,ama gelinler eşinin ailesine gitmek istemiyorlar ,yada eşlerini tek gönderiyorlar..
Yoksa bende anneme giderim tabiki kaynanam ne kadar seversem seveyim annem gibi yanında rahat davranabileceğim bir insan olamaz kuşkusuz..
Ama gelmemden çoğu zaman kendi annem bile huzursuz oluyorsa azıcıkta suçu kendimde ararım..:ecrin_bebek:
Bence bu anlattıklarımı kaynana,görümce yapsa yeridir..Yani ben şaşırmam açıkçası..
İnsanın kendi kardeşlerinin,annesinin yapması bilemiyorum çok saçma..
Düşünün bakmak istemiyorlar ısrarla gidiyorsunuz çocuğunu bırakıyorsunuz..
Eğer sizde annem gibi düşünüyorsanız bu konuda bilemeyeceğim..Bunları sorun olarak görmüyorsanız kabul ediyorum çokk objektifiiim..

İşte bu yüzdenn kendi annemin annesine sık gitmesini anlayamıyorum arkadaşım..:delphin:

Canım beniim kaynana adyımla sandığın türde bir ilişkim yokk maleseeff..Böyle düşünmem içinde malesef ki olması gerekmiyor..

Son düzenleme:
nilsucum sen şu anlattıklarında yerden göğe kadar haklısın ben bu tür ilişkilerde denge kurulması taraftarıyım her iki aileye de eşit mesafede olmak lazım aslında
ha ben yapabiliyor muyum hayır ama benim eşim de kendi ailesiyle çok huzursuz değil ara ara bir yerelere yazdım o da sorunlu kardeşleriyle anne babasına da annesi beni rahat bırakmadığı için az gidiyoruz ama ben hiçbir zaman gitmeyelim demedim ama az gidiyorum çünkü onların neden olduğu ve rahatlıkla çözebileceği bir şey yüzünden biz boşanıyorduk nerdeyse ve halletmediler biz eşimle kavgalıydık ama onlar eşimle iyi olduğu için umursamadılar bile en son eşimin canına tak etti ne zaman aradı annesini kızdı o zaman hallettiler meseleyi düşün 4 ay olmuştu sorun başlayalı annesi ilk defa eşim kendisine kzıdığı zaman aradı beni kızım halledeceğiz sorunu merak etme sen diye ve bir hafta içinde hallettiler

sonra da sudan bir meseleden beni eşime kötülemeye kalktılar (ilk defa olarak aramızı düzeltmiştik biz ama kötü sanıyorlardı eşim bana çok düşkün olduğu için bana laf edemezler normalde- amaçları aramızın iyice açılmasıydı) en sonunda eşim de tamamen anladı niyetlerini ben şu anda görüşüyorum kayınvalidemle ama ben görüşmek istemesem eşim hiçbir şey demezdi çünkü haklı olduğumu biliyor

ama kayınvalideme sorarsan o beni kızı gibi görür bna hep iyi davranır hep güler yüzlüdür sorsan ben oğlunu ondan ayırıyorum benim yüzümden eşim kardeşleri ve kendisiyle az görüşüyor oysa işin gerçeği eşim yıllarca kendisini maddi manevi sömürdüğü için krdeşleriyle az görüşüyor annesine de bizim boşanmamızı istediği için kızgın huzurlu olmak içinm az gidiyor

her zaman madalyonun iki yüzü oluyor işte ben mesela hiç önytargılı olmamıştım hatta anneme kızardım annem babannemden örnek veriri aman mesafeni koru derdi ama gördüm mesafe koymamamın sonuçlarını ilk bir yılda şimdi çok mesafeliyim halen sorunumuz var ama asla saygımı ve güleryüzümü eksik etmiyorum ama bir yere kadar

Her kayınvalde sizin gibi iyi niyetli olmuyor malesef, siz gelininize gerçekten iyi davranıp, içten ve samimi olursanız oda size iyi olacaktır. Kendinizi şöyle bir tarafsızca gözden geçirin, gerçekten gelininize nasıl davranıyorsunuz? Laf sokuyormusunuz incede inceden, yada küçümsüyor, yaptıklarını beğenmiyormusunuz? Kötü davranmak derken illa dövmek yada küfretmek gerekmiyor, soğuk savaş diye bir durum var.Siz eğerki tüm bunları gözden geçirip kendinizde hata görmüyorsanız o halde gerçekten gelininizde bir problem var demektir, sizin kıymetinizi bilmiyor demektir.Kendinizi bu kadar üzmeyin.

hemen başlanmış gelinler savunulmaya-tatlicadiarzu-
onlar melek çünkü,kanatları yok bi tek.
sırf hasetlikten kıskançlık yapamazlar çünkü-tatlicadiarzu-
anneler kendilerini dünyanın tek hakimi olarak görmeyi,gelinlerde kocam bendeki et parçasına muhtaç,ben olmazsam ne yapar mantığıyla düşünmeyi bırakmadıktan sonra kaybetmeye mahkumlarCADIARZU

hayır alakası bile yok arkadaşım
gelinler melek vs. vs. böle bişe idda eden yok
sadece kardel hanımın anlattıklarında tutarsızlıklar var
bunu gördüğümüz için gelinler tarafından baktık
ayrıca sizde her konuda kayınvalide yanlısı yorumlar yapmıyormusunuz
o yüsden sizin yorumunuzu görr görmez
hıhh başlamış kronick gene kayınvalide yanlısı yorumlar yapmaya
saten onun gözünde bi kanatları eksik kayınvalidelerin mi demem lazım şimdi benmde
bi gelin dierini kıskanmış bal gibi demişsiniz ya
evet kıskanmış olabilir ama bu kardel hamınn kendni öldürmeyi düşüncek bir dertmmi
bi gelin dierini kıskandı kendmi öldürcem
veya oğluma mutfaı kırdıralım die çatıyor demesi..
ya tabikide oğluna sölciek kime sölicek
çatıyor kelimesi bile önyargılı oldunu göstermiyormu
bence gösteriyor ve kardel hamınn yazdıkları tutarsız
o yüsden gelin yanlısı oldum evet...
eğerkii tutarsızlıklar hissetmesedim tabikide kayıvalideyi haklı görebilirim
ille gelinler hep haklı diye bişey yok..
kardel hanımın hissttirdiği tutarsızlık ve iyi niyet olmadığı
o yüsden yorumlarımda bu yönlü :delphin:

Son düzenleme:
nilsucum sen şu anlattıklarında yerden göğe kadar haklısın ben bu tür ilişkilerde denge kurulması taraftarıyım her iki aileye de eşit mesafede olmak lazım aslında
ha ben yapabiliyor muyum hayır ama benim eşim de kendi ailesiyle çok huzursuz değil ara ara bir yerelere yazdım o da sorunlu kardeşleriyle anne babasına da annesi beni rahat bırakmadığı için az gidiyoruz ama ben hiçbir zaman gitmeyelim demedim ama az gidiyorum çünkü onların neden olduğu ve rahatlıkla çözebileceği bir şey yüzünden biz boşanıyorduk nerdeyse ve halletmediler biz eşimle kavgalıydık ama onlar eşimle iyi olduğu için umursamadılar bile en son eşimin canına tak etti ne zaman aradı annesini kızdı o zaman hallettiler meseleyi düşün 4 ay olmuştu sorun başlayalı annesi ilk defa eşim kendisine kzıdığı zaman aradı beni kızım halledeceğiz sorunu merak etme sen diye ve bir hafta içinde hallettiler

sonra da sudan bir meseleden beni eşime kötülemeye kalktılar (ilk defa olarak aramızı düzeltmiştik biz ama kötü sanıyorlardı eşim bana çok düşkün olduğu için bana laf edemezler normalde- amaçları aramızın iyice açılmasıydı) en sonunda eşim de tamamen anladı niyetlerini ben şu anda görüşüyorum kayınvalidemle ama ben görüşmek istemesem eşim hiçbir şey demezdi çünkü haklı olduğumu biliyor

ama kayınvalideme sorarsan o beni kızı gibi görür bna hep iyi davranır hep güler yüzlüdür sorsan ben oğlunu ondan ayırıyorum benim yüzümden eşim kardeşleri ve kendisiyle az görüşüyor oysa işin gerçeği eşim yıllarca kendisini maddi manevi sömürdüğü için krdeşleriyle az görüşüyor annesine de bizim boşanmamızı istediği için kızgın huzurlu olmak içinm az gidiyor

her zaman madalyonun iki yüzü oluyor işte ben mesela hiç önytargılı olmamıştım hatta anneme kızardım annem babannemden örnek veriri aman mesafeni koru derdi ama gördüm mesafe koymamamın sonuçlarını ilk bir yılda şimdi çok mesafeliyim halen sorunumuz var ama asla saygımı ve güleryüzümü eksik etmiyorum ama bir yere kadar

Mesafeli olmakta haklısın canım senin yaşadıklarında..
ben direkt kaynana kesin birşey yapmıştır diyorlar ya onlara sitemim.
Anne kız anlaşamıyor illa arada iletişimde kopukluk olur..
Hemen görüşmeme sebebi,küslük sebebi olarak görülüyor her iki tarafta anlaşmanın yolunu bulmuyor..
baktın gördün olmuyor mecburen ilişkini duruma göre ya azaltır,yada kesersin..
Ama ufak olayları bile büyüten insanlar var..Sırf adı kaynana diye her lafını yanlış anlayan kaynana işte ne bekliyosun gibi cümleler kuranlar var..
Benim annem bana neredeyse ağzına geleni sayar,ben kaynanamdan pişpişleyip,ağzımın içine bakmasını beklemem tabiki..
Bana sudan sebeplerle surat asmasın,sırf oğlunu paylaşamadığı için saçma,saçma bahaneler uydurupmoralimi bozmasın yeter ki,ona bile verecek cevabım olur..:olmaz:
Balık baştan kokar!! bana ne gözle baktığı ilk zamanlardan belli olur.Adamına göre davranırım bende..
Ama hiç bir sebebi yokken de adı kaynana diye olacak mesafeyi şimdiden düşünemem:delphin:

bizde evleniyoruz kendi görüşlerimiz doğrularımız var zaten bunları yaşatmak uğruna evlenmekteyiz yoksa annemizin evinde kalırız dimi ama gelip kaynanada dediğim dedik yaparsa benim kişiliğime düşüncelerime saygı göstermezse kusura bakmayın ama
çekmek zorunda değilim yani oda bana yani geline karşı esnek olsun olamıyorsada evime gelmesin oğlu gibi bana her söylediğini yaptıramaz .. o kadar diyeceğim !!!!
:oklava:

bizde evleniyoruz kendi görüşlerimiz doğrularımız var zaten bunları yaşatmak uğruna evlenmekteyiz yoksa annemizin evinde kalırız dimi ama gelip kaynanada dediğim dedik yaparsa benim kişiliğime düşüncelerime saygı göstermezse kusura bakmayın ama
çekmek zorunda değilim yani oda bana yani geline karşı esnek olsun olamıyorsada evime gelmesin oğlu gibi bana her söylediğini yaptıramaz .. o kadar diyeceğim !!!!:oklava:

Rütbenii bil kaynana:delphin::kızgın:
Kendi kızınada böyle dediğim dedik,çaldığım düdük yapabilir mi acaba!!
Yada kızına aynı eziyeti kaynanası yapsa ne yapardı??

Ahhh canımm ahh ben sana şimdii neden böyle düşündüğümü anlatsam inan çoookk saatlerimi alır ama anlatıyorumm :))
Ananemlere annemin çok sık gitmesinin yanlış olduğunun nedenleriii..Çok sevebilir ama sevgi yetmiyor ki her zaman tek taraflı anlayış olmaz kii?
Yani bir insan eşinin kendi annesini doktora götürmesini neden yanlış görür.
Babam ananemi hep götürür hiçte sorun etmez..Saatlerce bekler bile..Dedemin cebine harçlık bile koyarr..
Ya düşünün ananemler evde 7 kişi. 2 bekar teyzem,dedem,dayım ,yengem,2 tanede çocuk..Haftanın en az 3 günü 3 teyzem her birinde 3 çocuk annesinde.
Yengem çok rahatsız oluyordu kaç kere eşyalarını toplayıp gitti..Ama bizimkiler hep onu suçladılar.Annemizden o var diye menmi edilicez dediler..
Tamam men edilmeyeceksiniz ama sık gitmeyin dedik bizde suçlu olduk..Ama kendileri gelinleriyle aynı konumda olsalar tabiki onlar haklıı.!!
Halasının kızı mesela bişey yapsa haksız olsa ve babam haksız deyip konuşsa sen sus yeter önce kendi ailene bak sen der..(kimse ailesi hakkında yorum yapamaz)
Ama babamın ailesi hakkında 3 saat susmadan konuşabilir..
Annem ne yaşadıysa orada konuaşamadığından,haksızlığa göz yumduğundan yaşadı..Hiç kimsenin suçu yokk.Kendini ezdirirsen ben ezmem dermi millet..
Ben kendi anneside melek olmadığından,sık gitmemesi kanaaatindeyim..
Benim annem, kardeşlerim çocuklarımı dövecekk sebep bazen büyük değilken ama ben onları haklı göreceğim.
Bir işleri olunca oraya bırakırlardı yakın değil arabayla 15 dk.
Bakmak zorunda değiller neler duyuyorduk ilk zamanlar inandılar,ama sonra teyzemler çocukların ağzına bakılmaz deyince..
Ne söylesek yalancı olduk..
Bakmak istemediler,ama annemlerin yüzünede bişey diyemediler..Bizden çıkardılar.Bir insan ancak bu kadar kör olur..
Abla yaramazlık yaptı dövdüümm..(üzerimiz kirleninceee)
Cevap iyi yaptınn.!!:olmaz:
Kardeşlerini bile bizden üstün tuttuğu zamanlar çokk fazlaa :kızgın:
Her iki taraftında beklentilerinin dışında davranışları varsa az gideceksin..
Babam utanıyorum bazen haftanın 4 günü ordayız diyor..
Küçük yer olunca kavga,gürültü ortada oluyor.
Çoğu zaman konu,komşu,kızları o kadar sık gitmesin gelin kaçar tabii diyor mesela..
Bu durumda hala sık gidermisin..
Daha bunlar gibi birçok sebep var valla..:delphin:
Babam için sık gitmek istemesinin sebebi çocuklarımı istemiyorlar,en ufak bir kabahatlerinde dövüyorlar,onlara ben vurmuyorum demesi bile yeterlidir..
Ama annem için geçersiz bir bahane olacaktır..Böyle birşeyi kaynana yapsa dövsee sonuna kadar haklı olur..Sık gitmemek için yeter artar bile..
ışte ben bu yüzden anlayamıyorumm..Eşi kaynanasına uzak olamıyor,ama gelinler eşinin ailesine gitmek istemiyorlar ,yada eşlerini tek gönderiyorlar..
Yoksa bende anneme giderim tabiki kaynanam ne kadar seversem seveyim annem gibi yanında rahat davranabileceğim bir insan olamaz kuşkusuz..
Ama gelmemden çoğu zaman kendi annem bile huzursuz oluyorsa azıcıkta suçu kendimde ararım..:ecrin_bebek:
Bence bu anlattıklarımı kaynana,görümce yapsa yeridir..Yani ben şaşırmam açıkçası..
ınsanın kendi kardeşlerinin,annesinin yapması bilemiyorum çok saçma..
Düşünün bakmak istemiyorlar ısrarla gidiyorsunuz çocuğunu bırakıyorsunuz..
Eğer sizde annem gibi düşünüyorsanız bu konuda bilemeyeceğim..Bunları sorun olarak görmüyorsanız kabul ediyorum çokk objektifiiim..

ışte bu yüzdenn kendi annemin annesine sık gitmesini anlayamıyorum arkadaşım..:delphin:

Canım beniim kaynana adyımla sandığın türde bir ilişkim yokk maleseeff..Böyle düşünmem içinde malesef ki olması gerekmiyor..

Hımm senin annen abartmış gerçekten... şimdi daha iyi anladım seni a.s

Ama yine de şu mesafe olayına kılım, dedim ya kendimde evliliğimin ilk yıllarında böyle yapıyordum, yani sırf evlendim eşimin ailesi de var diye kendi aileme mesafe koymak bana mantıksız geliyor, ha ben eşimi kendi ailem ile vıcık vıcık bir ilişkiye zorluyorsam işte o zaman yanlış olurdu, yanlı davranmış olurdum, sonuçta herkesin annesi kendine ne eşimin üzerinde baskı kurarım ne de kendi üzerimde baskı kurdururum, kimse kimseyi çok sevmek zorunda değil, ama sırf gelin kaynanaya ısınamadı diye damadın gelinin ailesine tavır almasını, ya da tam tersi damat gelinin ailesine ısınamadığı için gelinin damadın ailesine tavır almasını da akılcı bulamıyorum, işte bu yüzden sorun çıktığında "ya eşin senin ailene böyle yaparsa" gibi kısasa kısas durumlarını ortaya koymaya anlam veremiyorum

Hani şu senin bahsettiğin gelinin k.valideye mesafe durumlarını da en çok erkekler yapıyor, dikkat edin kadınlar ailelerine gittiğinde adam kadını annesine bırakır ve gider kendi pek yüz göz olmaz, olursa Hanımköy lü yakıştırmalarına maruz kalır, kadın eşinin ailesi ile altlı-üstlü oturmayı kabul eder ya da aynı ev içinde yaşamayı da kabul edebilir, ama erkek söz konusu olunca içgüveysi damgasını yer ama kadın için böyle bir tabir yapılmaz, sırf bu yakıştırmalar yüzünden eşinin ailesine mesafeli duran çok erkek gördüm ben

Son düzenleme:
Hımm senin annen abartmış gerçekten... şimdi daha iyi anladım seni a.s

Ama yine de şu mesafe olayına kılım, dedim ya kendimde evliliğimin ilk yıllarında böyle yapıyordum, yani sırf evlendim eşimin ailesi de var diye kendi aileme mesafe koymak bana mantıksız geliyor, ha ben eşimi kendi ailem ile vıcık vıcık bir ilişkiye zorluyorsam işte o zaman yanlış olurdu, yanlı davranmış olurdum, sonuçta herkesin annesi kendine ne eşimin üzerinde baskı kurarım ne de kendi üzerimde baskı kurdururum, kimse kimseyi çok sevmek zorunda değil, ama sırf gelin kaynanaya ısınamadı diye damadın gelinin ailesine tavır almasını, ya da tam tersi damat gelinin ailesine ısınamadığı için gelinin damadın ailesine tavır almasını da akılcı bulamıyorum, işte bu yüzden sorun çıktığında "ya eşin senin ailene böyle yaparsa" gibi kısasa kısas durumlarını ortaya koymaya anlam veremiyorum

Hani şu senin bahsettiğin gelinin k.valideye mesafe durumlarını da en çok erkekler yapıyor, dikkat edin kadınlar ailelerine gittiğinde adam kadını annesine bırakır ve gider kendi pek yüz göz olmaz, olursa Hanımköy lü yakıştırmalarına maruz kalır, kadın eşinin ailesi ile altlı-üstlü oturmayı kabul eder ya da aynı ev içinde yaşamayı da kabul edebilir, ama erkek söz konusu olunca içgüveysi damgasını yer ama kadın için böyle bir tabir yapılmaz, sırf bu yakıştırmalar yüzünden eşinin ailesine mesafeli duran çok erkek gördüm ben

Canım bende seni çok iyi anladım..
Babamda annenize gitmeyin demiyor,sık gitmeyin diyor çünkü biliyor..
Zaten akşamdan akşama gidiyor,alıp dönüyor..
Ama annem sırf annesi diye duysa bile, duymamazlıktan geliyor..
Bazen abartıp 5 günüde orda geçirdikleri oluyor..
Naıl bir düşkünlük çözemedim hemde sevgiyle büyümemiş insanlar..:hulya:
Babam onun tarafına her türlü fedakarlığı yapmak zorunda teyzem ,12'ye kadar oturur anaannemde sonra, aç eniştene telefon gelsin alsın bizi. babam uyuyo oluyor mesela gitmek istemiyor..Annem git işte ne olacak falan bir ton laf adam zaten duymamak için gidiyor..
Kendi ailesine aşırı düşkün annem bizi bile siler bu konuda..:kızgın:
Bi teyzem de bizim gibi mesafededir anaaneme ama haftada bir gider..O sevmiyor mu yani sadece yengem rahatsız olmasın,çocuklarım yaramaz kimse üzülmesin kafam rahat olsun derr..Hiçte haksız sayılmazz:1closedeyes:

Back
X