Nil_su yazdıklarında haklılık payın var çok doğru bir çok insan etrafında çekenlerden yada kendi annesinin k.validesinden çektiklerinden yola çıkarak bu önyargıya kapılır, ama Önyargı iki tarafta da oluşuyor, k.valideye karşı bir ön yargı varsa, aynı şekilde gelin deyince de el kızı diye bir önyargı oluşuyor,r bizim toplumumuzda -bunu son günlerde bir kaç kez söylüyorum ama- kendi kızı evlenince rahat etsin damat kızını el üstünde tutsun hatta damadın ailesi laf söylemesin diye kızıyla daha az görüşülür, bu yüzden damadını el üstünde tutar, ama oğluna gelince gelininden hizmet bekler yaşlanınca damat eline düşmeyeyim der oğlum gelinim baksın ister, kızı yanına gelmeyince napsın kocası var el kapısı işte der ama gelin gelmezse kıyametler kopar, kendi kızına laf geçiremez, dinletemediklerini gelinin üzerinde uygulamaya kalkar, kızının dolduruşuyla geline yüklenir küser daha bir ton sayabilirim olumsuzluklardan çoğunu az çok yaşıyoruz,
Ayrıca bir kadın damadına her zaman mesafeli ve çekingen olur bir şey isteyemez sadece elinden geldiğince iyi ağırlar bir şey beklemez ama gelininden bekler, damat-k.valide ve gelin-k.valide ilişkisi o kadar farklı ki bu yüzden bu tür aile karşılaştırmalarını da çok doğru bulmuyorum, erkekler çalışırlar akşamdan akşama evde olurlar, ama gelin çalışsa da çalışmasa da eşinin ailesi ile daha sıcak bir ilişki içinde olmak durumunda kalıyor, samimi olunca da maraz doğar misali bunlar yaşanıyor işte, tabi eşin annesi için kötü laflar kullanılmaz, burada k.validesinden yaka silkenlerin forumlarını okuduğumuz gibi kendi annesinden de çeken çektiklerinden ötürü ağır ithamlar kullanarak açılan forumlar da görüyoruz, doğru mu değil tabii ki,
Ama eşin diye de eşinin ailesinin her cefasını çekmek sürekli idare etmek de bir yere kadar be güzelim, ama eşin senin annene öyle yapsa diyoruz hemen, eş çekmiyor ki ne çekiyor sabah gidip akşam geliyor ne sorun yaşayabilir ki yaşayanlar da vardır, karısının ailesini sevmeyenler de vardır, ama ben hiç kocasına ailenle görüşmeyelim diyen bir kadın görmedim, ben görüşmeyeyim sen görüş diyeni çok ama o zaman da kıyametler kopuyor duyuyoruz görüyoruz, ama karısının ailesi ile görüşmesini yasaklayacak kadar ileri giden adamlar var, hatta kadın k.validesiyle sorunlar yaşıyor adam ana kuzusu hep ailesini haklı görüyor ya da görmese bile elinden bir şey gelmiyor aradaki dengeyi kuramıyor sonra kadın görüşmeme kararı alıyor, adam misilleme yapıp hiç sorunu yokken kadının ailesi ile görüşmüyor mantıklı bir hareket midir bu?
Ama sen görüşmezsen eşinde senin ailenle görüşmez diye hak veriyoruz değil mi?
K.validesi ile iyi anlaşanlar bu konuda sorun yaşamayanlar genelde senin tarzında yorumlar yapıyorlar farkettiğim kadarı ile, annen ve babaannen hakkında yanıldım ama k.valide adayınla hiç sorunun yok ama günün birinde yaşarsan inş. yaşamazsın o zaman gelin-k.valide çatışması yaşayanları daha iyi anlarsın...
Cahillik demişken boşuna dememişler "Cahil dostun olacağına akıllı düşmanın olsun" diye o kadar doğru bir laf ki, hele ki eşinin annesinde varsa bu durum anlaşmak imkansızlaşıyor işte...