• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zavallı kaynanalar

kayınvalideler gelinin evindeki koltuğun rengine kadar karışıp herkesin yanında canım yavrum güzelim
ben oğluma kimleri beğenmiştim ahh muhabbeti yaparsa olmuyo işte..olgun bi kadınsa niye istemesin gelinler

Zaten biz burda kendi kendimize yorum yapıoruz konu sahibi başka yerlerde yorum yapıo bizim sorularımıza yorumlarımıza cwp weren bile yok ilginç gerçekten..

gülsüm sultancım madem kayınvalide iyi niyetli biri
ozaman karşısına alıp kızlarım bakın yuvanıza karışmak bana düşmez
ama oğllarımın ve sizlerin mutlu olmadıklarını görüyorum
bu soruna nokta koyalaım artık
sorunlar benm yüzümdenmi benim niyetim bu bu bu..
şimdi sizde oturun düşünn bakın yuva kolay kurulmuyor boşuna huzursuzluk olmasın
heşey fani önemli olan saygı sevgi demesi gerekmezmiydii :sinifsinif:
hadi bunları yaptı diyelim
oğulları gelip dert yanarken dinlemesi de çok yanlış
onları sizler seçtiniz bu szin seçiminiz demesi gerekirdi
acaaba susup oturdumu yosam oğulları böle bi yerden girmişken
oda oğullarına damardan girip nasıl yorum yaptı
ayrıca hepimiz burda bu konuya yorum yazıyoruz konu sahibesi yok
madem yazılmayacaktı cvplar ne diye açıldı bu konu:uhm:

Yok o kadarda degil extremecim....oglum veya kizim bana gelip derdini anlatacak bende yok oglum dinleyemem diyecem...olucak ismi yahu...bir anne olarakda o kadardacik hakki olsun kadinin.....evlendiler diye derdinidemi anlatmasinlar annelerine...?

Konu sahibinin neler dedigni neler yaptigni bilemeyiz, burda yazilandan ibaret yorum yapabiliriz sadece.....gelinleri ne yapmis, kendinin niyeti nasil? bunlarin hicbirni bilemeyizki canim...
Ama bu sadece kardelen ablanin konusunda degil bu hayatin icinden topiginin tümünde böyle....

Yok o kadarda degil extremecim....oglum veya kizim bana gelip derdini anlatacak bende yok oglum dinleyemem diyecem...olucak ismi yahu...bir anne olarakda o kadardacik hakki olsun kadinin.....evlendiler diye derdinidemi anlatmasinlar annelerine...?

Konu sahibinin neler dedigni neler yaptigni bilemeyiz, burda yazilandan ibaret yorum yapabiliriz sadece.....gelinleri ne yapmis, kendinin niyeti nasil? bunlarin hicbirni bilemeyizki canim...
Ama bu sadece kardelen ablanin konusunda degil bu hayatin icinden topiginin tümünde böyle....

tamamda gülsümcüm kardel hanım iyi niyetli oldunu idaa etmedimi
ee niyetli bi kayınvalidede oğlu anlatınca bişey demes yada
yapıcı yorumlar yapar
tabiki anne üzülür yorumda yapar ama benm okuddum kadarıyla çelişkiler var
bi yorumda duvarı kıralıım diye oğluma çatıyor yazmış
gelinlerini dinleyemeyiz başkalarınıda belki
ama ben bu yorumdan iyi niyetin nasıl oldunu
oğluna azıcık çıkıştıklarında nasıl laf söyletmedini söyledinnde nasıl kızdını anladım
onlar eşler tabiki birbirlerinden bişeyler isteyecekler
birilerinden gördü veya eltisinden ama istedi siye oğluma çatıyor denmez
ben iyi niyetin gerçek olduna inanamadım bu yorumlardan
uzun lafın kısası bu :delphin:

valla kaynana olarak muhakkak bişey yapmıştır ki gelinleride ona tavır almışlardır benim kaynanamda bişey yapmadım diyor herkese ama bir bilseniz neler neler yaptı. ama yalanalrını iftiralarını ortaya çıkarttım hemde kendi ağzıyla söyledi ondan sonra eşimde annesine inanmadı.
anne var evlatlarını ayırmayan eşit davrnana gözlerinin içine bakan yavrum dediği zaman her yeri titreten.
ama birde anne varki evlatlarının arasına fitne fesat sokan, eşleriyle kavga etsinler diye evladını kışkırtan, kaynanasının acısını gelininden çıkartan, evladını ağlatan.
anne olmak doğurmak büyütmek beslemek değildir sadece. ben henüz anne değilim ama çok çocuk baktım. çocuğunuzla hangi yaşta olursa olsun arkadaş olmaya çalışın.

kardeş sorunum karı koca mutlulukları yok hep kavgalılılar ona üzülüyorum benim kayınvalide olarak beklentilerimi boşver evet karışmıyorum zaten karışırsam ara buluculuk edip barıştırarak karışıyorum maddi destek oluyorum falan oğluma altdan alması için telkinde bulunuyorum ilk beş yıl evlilikte olur diyorum ne dicem hiç bir anne baba olmadı boz demez bunu mu demek istiyorsunuz bende demem

karı koca mutlu değillerse sizin yapabileceğiniz hiç ama hiç bişey yok
sizi biraz anneme benzetim
oda hep abim ile eşi arasını yapmaklan meşgul
anne sen karışma bırak naparlarsa yapsin dedikçede ben kötü oluyorum
ama öyle.... nerdeyse 3 senedir evliler toplasan 1 sene huzurlu geçmemiştir evlilikleri
çocuklarıda var üstelik
devamlı kavga gürültü
ayrılma kararı alıp vazgeçiyorlar felan
annemde onları barıştırmak için ölüyor... saniyorki barıştırırsam mutlu olacaklar, ayrılmaktan vazgeçecekler
gerçi onlarda bi alem kavga edince annemi çağrıyorlar hakemlik yapsin diye
tuhaf bişey işte...anlamadım gitti...
allah sonlarını hayırlı etsin tek dileğim bu
ama demem oki boşanmak dünyanin sonu değil evlilik öyle böyle başkalarının itikelmesiylen yürüyorsa biyerde zaten kopacaktır.Er yada geç. Siz böyle davranarak sadece tarihi uzatırsınız. Birde çocukları olsa daha mutlu olurlar diye düşünmeniz yanlış. Bizimkilerin var çocuğu ama çocuk mutluluk getirmiyor. Mutlu bir evlilği daha da mutlu ediyor evet ama mutsuz bir evliliğe mutluluk getirmiyor üstelik birde çocuk mutsuz oluyor anne babanın kavgasında.

zavallı kaynanalar mı?
hahhhaaa... burdan bakılınca hiç zavallı gibi durmuyorsunuz valla... orada bakılınca zavallısınız demek...

şu başlık bile yeter olayın ne olduğunu anlamaya. teyze gelinlere önyargılı derken kendi açtığı konu başlığı "zavallı kaynanalar"..

teyze, bakın ben babanne mağduruyum. günahım kadar sevmem kendisini, anneme yaptıklarını 20 sene sonra bana yaptığı için. kim evvelden gider öte tarafa bilinmez, ama benim babannem şimdi gitse benden tek fatiha alamaz. yani olay gelinle sınırlı değil. bütün bir nesil etkileniyor.

şimdi siz de kendi iyi niyetinizden eminseniz, karışmayın karı kocanın işine. karı koca arasına şeytan dahi girmezmiş. kötü anlamda demiyorum, barıştırıyorum falan demişsiniz, iyi olarak dahi girmeyin aralarına. oğullarınızla dertleşmeniz güzel bişi ama, her kavgalarında oğullarınız gelip size 5 yaşında çocuk gibi gelinleri şikayet ediyosa bir yerlerde bir yanlışlık var demektir. dertleşme normal, ama onların her kavgasından sizin haberinizin olması normal değil. bekar halimle, etrafımdan gördüklerimle benim düşüncem budur.

hemen başlanmış gelinler savunulmaya-tatlicadiarzu-
onlar melek çünkü,kanatları yok bi tek.
sırf hasetlikten kıskançlık yapamazlar çünkü-tatlicadiarzu-
anneler kendilerini dünyanın tek hakimi olarak görmeyi,gelinlerde kocam bendeki et parçasına muhtaç,ben olmazsam ne yapar mantığıyla düşünmeyi bırakmadıktan sonra kaybetmeye mahkumlarCADIARZU

valla kaynana olarak muhakkak bişey yapmıştır ki gelinleride ona tavır almışlardır benim kaynanamda bişey yapmadım diyor herkese ama bir bilseniz neler neler yaptı. ama yalanalrını iftiralarını ortaya çıkarttım hemde kendi ağzıyla söyledi ondan sonra eşimde annesine inanmadı.
anne var evlatlarını ayırmayan eşit davrnana gözlerinin içine bakan yavrum dediği zaman her yeri titreten.
ama birde anne varki evlatlarının arasına fitne fesat sokan, eşleriyle kavga etsinler diye evladını kışkırtan, kaynanasının acısını gelininden çıkartan, evladını ağlatan.
anne olmak doğurmak büyütmek beslemek değildir sadece. ben henüz anne değilim ama çok çocuk baktım. çocuğunuzla hangi yaşta olursa olsun arkadaş olmaya çalışın.

ne alakası var.
ne demek ille bişe yapmıştır kaynana.
valla benim eltim en canlı örnek.
sırf adı kaynana diye daha nişanlıyken bana demediğini bırakmadı.kocasınında yanında bana kayınvalidem için neler anlatmadı.
ama zamanla kimin ne mal olduğunu gördük.
bu iş gelin kaynana işi değil,insan işi.
büyük gelin bal gibi küçüğünü kıskanmış işte.
faturayıda kaynanaya çıkarmış.

2.geline sunduğunuz imkanların aynısını 1.geline de sunduysanız zamanında o zaman vicdanen rahat olun..

Ama burdaki birçok gelin arkadaşımızın ortak şikayet noktalarından birisi de, eltime yaptıklarının yarısını bana yapmadılar ama o daha kıymetli oldu....şeklindedir.:)) Gelinlerin çoğu da bu şekilde düşünür:) Yoksa moda değişir tabii daha modern şeyler çıkar buna birşey diceklerini sanmam..

Siz gerçekten gelinlerinize iyi niyetle yaklaşıyorsanız, kaynanalık yapmıyorsanız, oğlunuzun artık başka bir hayatı olduğunu kabul edip saygı duyuyorsanız, o zaman rahat olun..

Neden sinir hastası oluyorsunuz? boşverin yaşamanıza bakın, ne dşünürlerse düşünsünler..

İşte ben bu konuya ifrit oluyorum!! bana yapılmadı ona yapıldı.Tabi o dahaa kıymetli ben sanki gelinleri değilim vs.vs.
O zamanlar belki durumları daha müsaitti kesenin ağzını daha çok açtılar, farklı ne olabilir ki? Yapmak istemeyen insan hiç birine yapmaz zaten.yerimseniben

Bazı arkadaşlara gerçekten de şaşırıyorum ne demek kayınvalide kesin bişey yapmıştır.Ama annen hep melek gibi bir kaynanadır zaten.Kayınvalideler hep alttan almak zorunda gelinleri pişpişlemek zorunda..:olmaz:
Tabiki kötü kaynana vardır ama hepsi kötüdür diye genelleme yapılıp,önyargıyla yaklaşılamaz..Gelinin küsmesi gelip,gitmemesi için illa kaynananın birşey yapması mı gerekirmiş??

Ben yavrumu bakıcam,büyütücem,okutucam yemeyip,yedireceğim sonrada aman,aman gelinim rahatsız olmasın oğlum gelmese de olur yeterki huzur olsun bana gelmese de olur diyeceğim..Allah aşkına insan yavrusunun tabiki gelip gitmesini ister,huzurlu bir yuvası olmasını ister bunlar istenmeyecek şeyler değil hatta,istemek suçta değil.!!

Peki bu gelinlerin anneleri için kocalar böyle düşünse ne olacak!! Ama tabi düşünemez aralıklarla kendi annelerine gelme gibi bir şansı yok..Ben kendi annemden biliyorum babamla neredeyse haftanın 3 günü anaannemdedir babam çok sık gidiyoruz deyince kızar..:1closedeyes:

Şimdiki gelinler;
1) Çok önyargılı en yakın arkadaşımın annesi de damat beyi kabul etmek istemedi neyseee hala laf sokuşturur mesela arkadaşım,kaynanasına uzak olmak istiyor anlaşmazlık yokken ama kendi annesine yakın olmak istiyor,annesi damadını sevmezken..CADIARZU

2)Bazı insalar iyi niyetten de şımarabilir!Karşımdaki nasılsa hep aynı affeden der yaptığını yapmaya devam eder yani..Taviz tavizi doğrur..:delphin:

nilsu ne güzel yazmışsın
sen bir kaynanaysan yaşamış biliyosun dicem ama
sanki sen bekar bi kızsın
o zaman senin gidiceğin eve güller açacak
iyilikler doğacak
mevlam herkeze senin gibi gelinler nasip etsin
ailemizi parçalayan gelin değil senin gibisini nasip etsin ne diyim

herşey karşılıklı
gelin gelip gitmesi konusu kafaya takılmaması gereken bi konu olarak görüyorum
yapı olarak mesafeli biriyim... aşırı sammiyete tercih ederim çoğu zaman
hani çok muhabbet tez ayrılık getirir diye korkarım hep...
bazen halalarım falan gelin gelmyor muhabbeti yaptığında...
"yahu napacaksınız gelini bırakın nasıl istiyorsa öyle davransın" diye çıkışırım hep....
tabi bu gelip gitme meselesi hergün gelin niyetiyle söyleniyor...
bence kimse kimseyle sık görüşmek mecburyetinde değil....
elbette saygısı gösterecek ihtiyacı olduğunda yardım edecek ama sürekl dizinin dibinde istemek bana abartı geliyor...
kimse bir evladın annesiyle görüşmesini engelleyemez elbette kızlar oğullar anne-babalrını görecek gidecek ihtyaçlarını soracak... bundan daha doğal ne var???

sizin için sölyemiyorum
ama bazı kayınvalideler gelin hizmet etsin derdini çok güdüyorlar...
acaba böyle bir şey sezdiler de fazla mı gözlernde büyüttüler...

yalnız şunu da dememden geçemeyeceğim...
her alede tartışma olur ama her şey anne babaya anlatılmamamlı bence bizler bazen bir anlık sinirle parlayıp yakıp kavuryoruz ama sonra sönünce gülüp geçebiliyoruz ama anne babaya anlatınca onlar hemen unutamıyorlar içlerne dert olabiliyor

Ne ilginç bir konuymuş..
Kaçırmışım ben...:gitme:
Aslında yorum yazmamam daha hayırlıymış kayınvalide düşmanı olarak..hihoyyyt

vallamı :ecrin_bebek: yemin et kıs mirmirmirmir

2005 temmuzunda evlendim
bugüne kadar kaynanam hakkında hiç bir dedikodu yapmadım
çünkü eşim de dengeyi güzel kuruyor kaynanamda nerde duracağını biliyor
bende asla anne oğulun arasına girmiyorum annene istediğini albilirsin istediğin zaman ziyaret edebilirsin istediğin zaman eve getirebilirsin diyorum zaten 70 yaşında ona birşey olursa eşimin içinde hiç ukde kalmasın
senin avatarındada bekar yazıyor şimdiden ön yargılı olma SENDE ÇOOOK SEV İNŞALLAH :Saruboceq:

Nil_su daha önce de bu tarz konularda erkeğin ailesi açısından bakan yorumlarını görüyorum genç yaştasın ve hiç evlenmedin bilmezsin anlamazsın demeyeceğim, ama sanırım senin annen k.valide ya da sen babaanneni çok seviyorsun, aklıma bu düşünceler geliyor, ayrıca gelecekteki k.validen de yaşadı şimdiden yerimseniben

Back
X