Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Zayıf bebekler

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Zeynepin annesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2018
17
5
36
40
Kahramanmaraş
Merhaba anneler. 28 mayısta 2800 kg 48cm bir kiz bebeğim oldu. Hamileliğin son bir aya kadar güzel gidiyordu. Maalesef ki işler ters gitmeye başladı hep geç döllenmeden dolayı bir hafta geriden gelen bebeğim son ay birden 4 hafta geride kalmıştı. Özel hastaneye gitmiştim basından beri ve bana pazartesi her ihtimale karşı ac gel sezeryan yapabiliriz demişti doktorum nedeni de gerilik değil bebeğin karnımda çapraz durması imiş. Ne hikmetse hep baş aşağı duran yavrum çapraz yatışa gecmis sezeryanda korkan ben soluğu devlet hastanesinde aldim orada herşey yolunda gelen giden olmazsa kontrole gel tekrar bakalim normal görünüyor herşey dedi. Kontrole diye gittik nst de kalp atışları yavaşlamış ve suyum azalmış olduğunu öğrendim apar topar sezeryan oldum(sen kaç kaç yine gel sezeryan ol) 39 haftalık 35 hafta ile uyumlu olan bebisimi kucağıma verdiler ama öyle küçük ki inanamadım vel hasılı sezeryaninde etkisiyle tabi benim sütüm gelmedi halen de tam anlamıyla yeterli gelmiyor o gün bugündür şuan 3 aylik olduk ve sadece 4 kilo yavrum. Sütüm yetmiyor her yolu denememe rağmen mamaların tadından igreniyor doktora götürdüm bir aylik diyet sonrası inek sütü alerjisi oldugunu kesinlestirdik reflu ve bronşit te olmuştu aynı zamanda. Şimdi de alerji testi yaptırıp devletin ödediği raporlu alerjen çocuklar için üretilen mamalardan alacağım eğer yapabilirsek. Onu da yer mi bilmiyorum tadı daha da kötü imiş. Soruma gelecek olursak bizim gibi olan arkadaşlar var mı hem allerjik hem zayıf akranlarından gelişimi geride kalmis olan. Çok üzülüyorum ve kendimi çaresiz hissediyorum yavrum ac ve besleyemiyor. Yardımcı olabilecek birileri olursa çok sevinirim

Öncelikle asla kendinizi suçlamayın. Her çocuk farklı. Şanssızlıklar üst üste gelmiş. Yapacak birşey Yok. Belki özel mamaya geçince toparlar. Toparlamasa bile canı sağolsun kendini ayakta tutsun yeter gerisi boş. Keçi sütüne karşı bir sıkıntısı olmadığına eminseniz 3 farklı markanın keçi sütü maması var. Onları deneyebilirsiniz. Ek gıdaya başlayınca belki farklı olur herşey bilinmez. Ama önemli olan persentil değeri ve bağışıklığının güçlü olması zayıflığına takılmayın. Bir de gelişimde boy kilodan çok daha önemliymiş aklınızda olsun.

9 buçuk cm uzamış boyu tam istenilen düzeyde olmasa da en azından boyu ilerliyor çok şükür. Tüm sütlere karşı gelişirmiş alerji öyle söyledi doktorumuz. Zaten kaç tane mama denedim sevmedi keske sevdiği olsaydi da üç beş yudum da olda beslenebilseydi. O özel mamayı da rapor çıkartabilirsek alacağım diyete başlıcam sonra yavrumun alerjik durumu geçene kadar belki 6 ay belki 1 yıl belki 3 yıl geçici durumdur ınsallah. Çok zormuş ama Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin

3 ayda 9,5 cm ciddi anlamda iyi. Sizin de acil diyete başlamanız gerekli o zaman yapıyorsunuz dimi diyet. Doğru sütlere başlayınca düzelecek inşallah. Alerjisi olduğu için içememiştir muhtemelen. Allah yardımcınız olsun .

Insalla
Teşekkür ederim insallah şuan tek hayalim 5 6 aylik olsun da en azından kendi sevdiği şeyleri sunabileyim ona kızıma dua edin ne olur

Alerji testimiz haftaya yapılacak övüne kadar mecbur site devam edeceğim. Alerji olsa da negatif çıkabiliyor muş sonucu. Negatif çıkmaması için şuan devam ediyorum süt ve süt ürünleri tüketmeye. Bir haftanın sonunda başlayacağım insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…