- Konu Sahibi Betul_20162010
-
- #12.021
valla çalışanın işi daha zorrr ALLAH yardımcınız olsunnn
birden kuzi gözümün önüne geldi aynısını yapıyordu şimdi yapmıyor yani eskisi kadarr ,ee senin fıstık annesinden iş öğreniyor desene sürekli peşindee,benim oğlan bu aralar bana yardım etmeye başladııı bazen masa hazırlamıyorum yada dışardan birşey söylediğimde tv karşısındaa yerde yiyoruızzz işimiz bititğinde oğlum odada kalanları getiriyor ben toz alırken oda eline ıslak mendil alıyor sildiğim yerleri siliyor süpürgetutarken elimden bıraktığımda hemen oalıyor süpürmeyeçalışıyor,alışveriş yaparken arabayı oda iktiriyor baya bi yardımcı olcakkk teyzeleri
iradene hayranım zatenn ....
ben hele biber turşusuna bayılırırmsüs biberr ,dün akşam cnm dürümde adana yanında şalgam çekti nereye baksam hayali peşimdeydiii neyseki şimdi iyiyimmm,kısır çok çketi cnm üşenmezsem yapayım yaaabendee,
bende artık yemeklere az zeytin yağında yapıyorum yemekle işim bittiğinde küçük teceresivar kuzinin hemen onayiyeceği kadar alıyorum birazda tereyağ ekliyorum böyle iştee
valla eski ev 3 cepheliydi 1 günde kuruttum tarhanayı zaten az yapmıştımmmdenemek için hemen kurudu kuzi o zamanla şarhoş yürüme modundaydı o yüzden galiba zorlukçıkarmadı hiçç tamda hatırlamıyorum açıkçası,bu arada sende evde olsan alasını yaparsınnn eminimmm
neyse kızlarrr ben çıkayım kavanoz almaya gideyimmmm
annesını kucagında tasıyan bır evlat resmı gormustum aklımda kalmıstır o. sen yardım edıyor dıyınce aklıma geldı ıste. hayırlı evlatlarımız olsun ıns. buy mubarek gunde dualarımız kabul olsuninş.
bırazonce tesadufen bırının dogum hıkayesını okudum. bıraz garıp oldum. oyuzden duygusal bagladım sanırım boyle :)))
bu yıl kendımı cok hazır hıssedıyorum hıc hazır degılım bukadar anne olmaya ve gıden kılolarımdan sonra bedenımdekı tek sey bebegım olsun ıstıyorum artık. bu yaz olsun. bu yaz benım yazım olsun. 12 hazıran dogum gunum, hem de evlılık yıldonumum resmı olarak. 21 hazıran dugunumuz. 7 hazıran da cıkmaya basladık. hazıran ayı ugurlu gelsın ıns bıze ve hazıran da hamıleyım dogum gunu hedıyem yıldonumu hedıyem geldı bana dıye bagırmak ıstıyorum
amin canım amin..inşallah mübarek günde dualarımızı Allah kabul eder bu haziranda bagırmayı rabbim nasip eder.
hazirana nasılsa daha var canım neden olmasın isteğin...İsteyen herkese nasip etsin rabbim.
Oh oh maşallah..Daim olsun inşallah.
en iyisi canım..Kendi kendine başarabilmek daha güç ve güven verir.Sen hapları yabana atma...Düşünsene bizler regli öncesi ve regli durumundayken tartılmıyoruz kilomuz hemenceceik değişiyor.birde sen hapsız regl olamıyorusn bu çok etkiler senin kilonu.
annesını kucagında tasıyan bır evlat resmı gormustum aklımda kalmıstır o. Sen yardım edıyor dıyınce aklıma geldı ıste. Hayırlı evlatlarımız olsun ıns. Buy mubarek gunde dualarımız kabul olsuninş.
Bırazonce tesadufen bırının dogum hıkayesını okudum. Bıraz garıp oldum. Oyuzden duygusal bagladım sanırım boyle :)))
bu yıl kendımı cok hazır hıssedıyorum hıc hazır degılım bukadar anne olmaya ve gıden kılolarımdan sonra bedenımdekı tek sey bebegım olsun ıstıyorum artık. Bu yaz olsun. Bu yaz benım yazım olsun. 12 hazıran dogum gunum, hem de evlılık yıldonumum resmı olarak. 21 hazıran dugunumuz. 7 hazıran da cıkmaya basladık. Hazıran ayı ugurlu gelsın ıns bıze ve hazıran da hamıleyım dogum gunu hedıyem yıldonumu hedıyem geldı bana dıye bagırmak ıstıyorum
senböyle diyince benimde kızını yiyesim geldi.amin canım.yorgunluktan çok vakitle savaşmak zorunda kalıyoruz.
Eeee kuzi büyüdü kızımın abisi oldu..kocam adam artıkın darısı başıma.
Takip ediyorsun mutlaka her yaşın her ayın farklı farklı evreleri var.
2.yaş sendromu var mesela.
Minicik elleriyle sofra topluyor ya yugurasım geldi.
Bende yemek yerken sofra bezi sererim hep kızım mama sandalyesinde yer hep saga sola dökülür.
Babası derki kızım hadi al örtüyü anneye getir elinde sıkı sıkı tutarak getirir.komik oluyorrrr
geçende çırpmak için ben kenara koydum sen onu gör çekmesiyle yere indirmiş bu yetmezmiş gibi sallaya sallaya odaya getiriyor :)))))
sağol canım.biber turşusu acılı olucak tombişlerden ekmeksiz löp löp atarım ben k.valdem öle bakar bana..hayatta acı yiyemez.
Bencede zeytinyağı faydalı kullan azda olsa.ben diyetisyenime demiştim belki burayada yazmışımdır.sebze yemeği olmayınca hemen olsun diye kabagı rendeleyip kavuruyorum yagsız dedi sonra yogurtluyorum (senin de yaptığın gibi ) 1 çay kaşığı kadar koyabilirsin dedi.mesela havuç yasak ama pırasa yemeğinede renk veriyor kendime ayrı yapıyorum zor oluyro demiştim hayır ayrı yapma dedi.aynı yemekten ye ama havucu ayıkla onu yeme dedi.
Ben öglenleri peynir yiyorum = et yerine geçiyor
akşamları sebze yemegi yemek zorundayım tekrardan et yemeği olmaz.
Dogru yeni yürümeye başlama zamanları zor olmuyor işlerine saglama alınca tutabilene aşk olsun.
Iyikide yapmışsın denemedim demezsin bundan sonra rahat rahat yaparsın...ama kurutma işi nasıl olur bilemem yeni evinde.
Bilemiyorum evde olsam ne yaparım nasıl yaparım belkide yapmam dogumdan sonra böyle oldum hemencik sıkılıyorum kek yapıcam mesela 2.ci harekette sıkılıyorum...
güle güle canım kolay gelsin.yine zahmetli bir işe kalkışıyorusn allah yardımcın olsun.
11 haziranda benimoğlkumun doğumgünü ikizler burcusun demek sendee,cnmsen iyi dileklerde bulun iyi şeyler hayal et seni bulsun iyi dilekleklerin işte hedefine daha iyi asılmak için güzel ibr nedenin varr
amin cnmm sağ ol.. Ya evdeyim emin ol sende dursan yapcak birşey bulamayınca kendin yapmak istersin yıllarcaçalıştımm ilkkez bu kadar uzun evdeyim sistemli işyapınca zamanının çoğu kalıyor bende böyle şeylerle uğraşıyorum hemde öğrenmişoluyorumm normalde çok beceriksizimdir evde olma süreci iyi geldi ...
duygu ne yaptın ? aldın mı sıselerını ? baslayabıldın mı ?
öğlen: küçük kase ezogelin çorba
1 kaşık p. pilav ( pilav bu kez bıraz yaglıydı oyuzden 2 kasık yemedım )
2 kasık salata ( maydonoz-domates-salatalık)
ıkı ızmır kofte ve 5 dılım patates
yemek sonrası : kiraz saplı yeşil çay
500 ml su
sabah işe gelirken ve işe gelince işyeri etrafında yürüyüş toplam 719 adım = 34 kalorı
bırazdan tekrar ıkı tur yuruyecegım
hımmmm ben kuzeyı sadece beyaz tenlı ve sıyah saclı oldugu ıcın degıl, bır yakınlık da olmus kı sevmısım bak demekkı. aynı ayda dogmusuz senın kuzusunla :))))
onceden oyle degıldım, sadece uzuntu ve kızgınlık vardı herseye kadere ve tovbe tovbe RABBIME. ama yaklasık bır yıldır bu konuda huzuru buldum. umutsuzlugum var tabıkı ama umudum daha fazla. bebek ıcın bu yola cıktım. anne olmayı cok ıstıyorum ama cok sukur sapıtmıs boyutta degılım. olmasını dılıyorum, olması ıcın mucadele edıyorum ama once ben demeyı ogrendım 29 yasına gelınce. bu yasıma kadar hıc ben demedıgım ıcın ben hem bedenen hem psıkolojık olarak bu aşamalara geldım. once ben ve bebegım ıcın bu yoldayım artık.
evde kalmıstım ben de. yenı evlıyken 7-8 ay kadar. boyle yenı seyler denemek ozamanlar merak olmustu. hamur acmaya calısıyordum. tursu yapmaya recel yapmaya da ozamanlar merak salmıstım. ılk kez mılfoy hamuru ıle bıorekler, kekler ozaman denemıstım. pasta,borek olayım azdır ama yenı yemek denerım yemeklerım de oldum olası guzeldır. evlenmeden once de guzel yemek yapardım. elım ayarı guzeldır. ve zamanla ınsan herseyın dogalına yapmaya calısıyor. mesela sımdılerde pazar gunu bır corba yapıp dolaba koyayım, hafta ıcı ıcerız dıyorum. gecen hafta ev tarhanası vardı azıcık. ondan corba yaptım nerdeyse bır hafta ıctım. şımdı ne corbası yapsam acaba ? suzme yogurt alıp, yogurt corbası mı yapsam acaba ? ıcıne az da pırınc olur. 3 yıldır falan yapmadım, dogalından. hep hazır corbaları kullanıyorum. mercımek bıle yapmadım ıkı yıldır.
11 haziranda benimoğlkumun doğumgünü ikizler burcusun demek sendee,cnmsen iyi dileklerde bulun iyi şeyler hayal et seni bulsun iyi dilekleklerin işte hedefine daha iyi asılmak için güzel ibr nedenin varr
senböyle diyince benimde kızını yiyesim geldi.
Mantıklı demiş havuç yasakama berwber pişince vitaminini bırakıyor en azından güzelmiş buu.
Bende çok sıkılganımdır,hatta kendi kendime kaşınıyorumm annem diyor yapayım ben yok ben yapayımmm
amin cnmm sağ ol.. Ya evdeyim emin ol sende dursan yapcak birşey bulamayınca kendin yapmak istersin yıllarcaçalıştımm ilkkez bu kadar uzun evdeyim sistemli işyapınca zamanının çoğu kalıyor bende böyle şeylerle uğraşıyorum hemde öğrenmişoluyorumm normalde çok beceriksizimdir evde olma süreci iyi geldi ...
ivet başladımm kaynıyor şimdi kavonozları kkapakları kaynatıyorum,bir yandandaöğle yemeğimi yedimmduygu ne yaptın ? Aldın mı sıselerını ? Baslayabıldın mı ?
öğlen: Küçük kase ezogelin çorba
1 kaşık p. Pilav ( pilav bu kez bıraz yaglıydı oyuzden 2 kasık yemedım )
yemek sonrası : Kiraz saplı yeşil çay
500 ml su
sabah işe gelirken ve işe gelince işyeri etrafında yürüyüş toplam 719 adım = 34 kalorı
ben geldimmm
çok şükür doğalgaz bağlndı
işim bitti elimde kahve kendimi buraya attım
bakalım neler kaynattınız
duygu ne yaptın ? aldın mı sıselerını ? baslayabıldın mı ?
öğlen: küçük kase ezogelin çorba
1 kaşık p. pilav ( pilav bu kez bıraz yaglıydı oyuzden 2 kasık yemedım )
yemek sonrası : kiraz saplı yeşil çay
500 ml su
ben geldimmm
çok şükür doğalgaz bağlndı
işim bitti elimde kahve kendimi buraya attım
bakalım neler kaynattınız
duyguuu domatesleri yaptın mı bakim kaç kilodan yaptın
ben 16 kilodan yaptım bu sene bulabilirsem birazcık daha yaparım
bu arada inanılmaz güzel şakır şakır bi yağmur yağıyo burada
bende kg 600 kuruşa aldım10 kg şimdi kaynıyor ercem şişelicem az sonra bakalım kaçşişe olcak duruma göre az az alıp takviye yapabilirim,ama buzluğa az attımbuyıl yaaayaz bitmeden biraz daha atmam lazım..16 kg dan kaç kavanoz çıktı kuzummduyguuu domatesleri yaptın mı bakim kaç kilodan yaptın
ben 16 kilodan yaptım bu sene bulabilirsem birazcık daha yaparım
bu arada inanılmaz güzel şakır şakır bi yağmur yağıyo burada
sorma tam dilli zamanları hakediyro yenmeyi.
Bende kendime ayrı yemek yapmıyroum artık.
Evdesin engelinyok tabikide yapacaksın organik organik...oh missss
ben bakam çalışıyorumda mazeretim var böyle kış geliyro diye hazırlık yapanları ve yapılmasını severim.
çocuk yokken kendimde bişeyler yapmaya çalışırdım ama çocuk olunca hemde çalışınca olmuyor..hemde organik yemek istiyorum kızımla o yüzdende devreye şimdilik 2 senedir büyükler giriyor..çalışmadığım dönemlerde bende ugraşırım kimbilir.tabi ugraşma için ortamlarında müsait olucak..mutfağın,araç gereçlerin ve malzemeleirn.
Sen elini herşeyin altına sokuyorsun yapıyorsunda ee bunun neresi beceriksizlik kendine haksızlık etme.
bende kg 600 kuruşa aldım10 kg şimdi kaynıyor ercem şişelicem az sonra bakalım kaçşişe olcak duruma göre az az alıp takviye yapabilirim,ama buzluğa az attımbuyıl yaaayaz bitmeden biraz daha atmam lazım..16 kg dan kaç kavanoz çıktı kuzumm
uyguna almışsın canım.
yok kız ben çok sakarımdır çokda beceriksiz elim alışıncaya kadar elim alıştımı güzel yaparım:)))
inşALLAH VERİRSİN ...
leyya beni çok şşırtıyorsun bu kadar genç birkzızn bu kadarb çay kahve içmesi,valla sen benimkardeşim gibisin haddi olmadan yazdım bunu yakınımdaolsan fırçayı yerdin bide üstüne tatlandırcıkullanmışsın gerçibıraktım dedin isabet olmuş,cnm senin yerinde olsamçayı ve kahvayıazaltırdım kahve nescafe içindiyorumçok içilirse selülüt yapıyor bengünde 1 kere içiyorum sırf tokluk hissi verdiğiiçin çayla zaten aram yok zar zor yeşilçayiçiyorum sende minimuma düşürsen keşke bunları içersendee nescafeyisüt ekliyerek çayıdalimonlu açık içve ne şurup,netatlandırıcı ne şeker kullanmaaa seni bir an öncearınmışgörmek istiyorum leyyaaaa lütfennn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?