Zayıflama Adına Yola Çıktım Beraber Zayıflama Deneyimlerimiz

Merhaba Kızlar,

Nasılsınız? Hepimizin mevlit kandili mübarek olsun....Bende oruç tutmayı çok istedim ama dr bu süreçte oruç tutmama vücudun alışmış olan dengesini bozmama izin vermiyor. Birkaç ay daha böyle...Ama içim hep acıyor...Dogum zamanı tutamadığım oruçlarımı tutsam çok güzel olucak...Vicadn azabı çekiyorum resmen.....Kızlar kar sebebiyle erken çıkıyoruz...Bugun sabahtan işleri toparladım anca ugrayabildim.Artık yemek yemek istemiyor canım çok rahat takılıyorum dr sevmiyor bu durumları saatinde yemeklerini yiyeceksin diyor uymaya çalışıyorum bazende es geçiyorum...Tartı günü pazartesi diye tartılmadım sabah kızlar..

Dünkü Menüm

Sabah yapamadım....geç oldu....

Ara 4 adet kayısı

Öglen 3 kk.peynir + domates-salatalık ve 2 dilim etimek

Ara elma

Ara etiform

Akşam sebze yemeği+yogurt 2 dilim etimek

3 fincan yeşilçay 1 lt su zorla içebildim...

seninde kandilin mubarek olsuni nşallahh .. minnakkk şimdi etragımızdaki herkezi bugünmü yarınmı arıcazz senin kandil planın ne şimdi anlat bii

bende hamilelik orucumu tutmak istiyorumm şu yaz gelmeden günler uzamadan tutsak iyi olur temmuz 20 de ramazan başlıyor tam sıcaklar günler uzun ALLAH yardımcımız olsun inşallahh.. bebişini öp benim içinn bol bolda dua edelim birbirimizee
canım bu gece kandıl yanı bugun arıcaksın. ben bu aksam pıtırcıktan kalan vakitlerde, babasıda ılıglenırken Kur'an-ı kerim okumayı dusunuorum, tesbih cekerim. sonra ben pıtırcıkla ugrasırım belkı bı yandan yıne tesbıh cekmeye devam ederım, babası Kur'an okur.
bol bol Salavat-ı Şerif (Allahümme Salli Ala Seyidine Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed ) okurum. peygamberimizin doğumu sebebıyle kutlanıo netıcede bu gece.

amin canım pıtırcığınıda öp yerime olurmu....muckkkk...
bıssuru optum sizin yerınıze kızlar

oruç tatabilmek büyük nimet allah kabul etsin arkadaşım bizlerde dua edin olurmu
ben yaklaşık 13 senedir sağlık sebaplerimden dolayı oruç tutamıyorum o kadar büyük vicdan azabı çekiyorum ki her ramazan kilo veriyorum
16 yaşındaki kızım senelerdir oruç tutuyo ben tutamıyorum doktorlarım izin vermiyo bana neyse yine içim burkuldu
ben cennetin oruç kapısından bırak geçmeyi yanından bile geçemicem tabi rabbim bilir doğrusunu :14::14:

canım üzme kendini, saglık bu. sonucta bedenınde sana emanet. onu yıpratmanda gunah. oruc tutmak için sağlığını bozarsan daha kötu yani.
keşke tutabilsen ama napıcaksın.... Rabbim bilir bunları. emanetıne zarar vermediğin için mukafatını alırsın ınsaAllah

yerim ben onu ma$allah!

Gunaydin herkese, kandiliniz mubarek dualariniz kabul olsun arkadaslar
Bu hafta cokdaha az yememe ragmen bir gr verememisim nasil bir durum bu anlamadim gitti istahim sifir canim yemek bile gormek istemiyor ama kilom oynamamis bile yaaa
Dun ki menumu yaxayim siz karar verin nerde hata yaptigimi
Sabah bir yumurta bir kucuk domates ve salatalik
ogle bir kadr tarhana corbasi
Aksam cok az mantar sote iki kasik pilav
bu arada bir avuc cekirdek te citledim

Bu kadar yemeye gr vermedim bu hafta cok ilginc

acaba spor yapmadinmi hiç? veya çokmu tuzluydu? veya bu kiloda çok kaldiysan ondan olabilir, sana 1 gün saf protein öneriyorum

hanımlar günaydın

cumamız ve kandilimiz mübarek olsun bugünü boş geçirmeyelim inşallah aşağıdakileri mümkün olduğunca yapalım birbirimizin ardındanda dua edelim

1. Kur'ânı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullaha olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli

2. Peygamber Efendimiz (sas)e salât ü selâmlar getirilmeli; Onun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

3. Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar,111 onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.

4. Tefekkürde bulunulmalı; Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allahın benden istekleri nelerdir gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

5. Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı çizilmeli.

6. Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

7. Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

8. Müminlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

9. Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

10. Kişi kendine ve diğer Mümin kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.

11. Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.

12. Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

13. O gece ile ilgili âyetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.

14. Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; vaz ü nasihat dinlenmeli; şiirler okunmalı; ilâhî ve ezgilerle gönüllerde ayrı bir dalgalanma oluşturmalı.

15. Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.

16. Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakka niyazda bulunulmalı.

17. Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.

18. Hayattaki manevî büyüklerimizin, üstadlarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut email çekerek tebrik edilmeli; duaları istenmeli.

19. Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı

Allah razi olsun canim, geçen cumaki payla$iminda çok güzeldi, maalesef ben bir$ey yapamayacagim adet dönemindeyim

benim bebeler büyüdüde arkadaşın 15 günlük kızı var ebe d vit vermişte onlarda tedirgin olmuşlar taze anneler varken size bi sorayım dedimdi

canim genelde ki$ mevsiminde dogan bebeklere veriyorlar güne$ görmedikleri için, bence vermelerinde hiçbir sakincasi yok

Eki Görüntüle 339119

kızlar eşim çoştu tasarım yapmış nasıl olmuş bugün takvimini yapcak oğlumunnn

oy oy çok güzel olmu$ e$in ne i$ yapiyor?

internetten bir beden kücük,tunik ve elbise aldim,bugùn geldiler,bir beden kücük oldugu icin haliyle dar oldular,bes kiloyu vermeden öncede böyle alisveris yapmistim bluz almistim ve ceket,onlarin icine girebilmek icin 5 günde 5 kilo dietimden hic taviz vermemistim,ve hem bluzumu hem ceketimi cok rahat bi sekilde giyiyorum,simdi yine ayni yapicam,pazartesiye kadar kitabim gelmezse,pazartesi internetten ve burdan edindigim bilgilerle dukana basliyorum kizlarrr:32::32:

Son düzenleme:
oruç tatabilmek büyük nimet allah kabul etsin arkadaşım bizlerde dua edin olurmu
ben yaklaşık 13 senedir sağlık sebaplerimden dolayı oruç tutamıyorum o kadar büyük vicdan azabı çekiyorum ki her ramazan kilo veriyorum
16 yaşındaki kızım senelerdir oruç tutuyo ben tutamıyorum doktorlarım izin vermiyo bana neyse yine içim burkuldu
ben cennetin oruç kapısından bırak geçmeyi yanından bile geçemicem tabi rabbim bilir doğrusunu :14::14:

aa canim bak bu olmadi senin saglik sorunun var diye tutmuyorsun keyfinden degil ya, Allah zaten bizleri zora sokmuyorki tutabilen tutar tutamayan parasini öder (fidye deniyodu galiba) eger gerçekten vicdan azabi çekiyorsan ve için rahat degilse, ba$ka bir doktorada git oda tutma derse için rahat olur en azindan,
bende tutamayacagim diye o kadar korkuyorumki adetim biter bitmez abdest alip ertesi gün tutuyorum ama çogu zaman bozmak zorunda kaliyorum ama yinede her sene bo$una oruç tutmu$ oluyorum, bu sene 2 tane bo$una tuttum iftarda farkettim :47:

KANDILINIZ MUBAREK OLSUN, KIZLAR ALLAH RIZASI ICIN BIRBIRIMIZ ICINDE DUA EDELIM!
ben kilo verebilmek için dua ediyorum edecegimde çünkü kafama çok takiyorum :(

vicdan azabı neden çekiyorsun rabbim sana bir dert vermiş sende oruç tutamıyorsun fidyeni veriyorsun değilmi önemli olan fidyeni vermen sen orun tutamıyorsun ama senin sayende insanlar açlıklarından kurtuluyorlar

ya düşündükçe hayran oluyorum rabbim sana bir dert veriyor oruç tutamıyorsun buna karşılık rabbimin sana verdiği cezanın yüceliğine bak senin cezan! başkasına nimet oluyor

ne mutlu sana bak negüzel bi evlat yetiştirmişsin 16 yaşında ve senelerdir oruç tutuyor :) onun yaşıtları ramazan ayında sokaklarda yemek yiyor

oruç tutamıyorsan namazına ağırlık ver :):)

bide doktorlarını iyi seç

evet canım fidyemi fazlasıyla veriyorum çok şükür
sende tıpkı doktorum gibi konuştun oda orucunu tuatamıyosun ama namazını kuranını okuyup rahatlayabilirsin der bende başka ibadetlerle vaktimi geçiriyorum
aa canim bak bu olmadi senin saglik sorunun var diye tutmuyorsun keyfinden degil ya, Allah zaten bizleri zora sokmuyorki tutabilen tutar tutamayan parasini öder (fidye deniyodu galiba) eger gerçekten vicdan azabi çekiyorsan ve için rahat degilse, ba$ka bir doktorada git oda tutma derse için rahat olur en azindan,
bende tutamayacagim diye o kadar korkuyorumki adetim biter bitmez abdest alip ertesi gün tutuyorum ama çogu zaman bozmak zorunda kaliyorum ama yinede her sene bo$una oruç tutmu$ oluyorum, bu sene 2 tane bo$una tuttum iftarda farkettim :47:

doktorlarım çok iyi allaha şükür ibadetin orucun bilincinde olan iyi insanlar
sağlık sorunlarım var evet ama işte dışardaki insanlar sinir ediyor insanı uzaktan bakınca gayet sağlıklı görünen ben oruç tutmayınca farklı algınayorum
mesala bir tane kızım var çok şükür ikinciye de doktorlarım hiç izin vermedi iki senedir iyiyyim allaha şükür
rabbim herkese önce sağlık versin en önemlisi bu

KANDILINIZ MUBAREK OLSUN, KIZLAR ALLAH RIZASI ICIN BIRBIRIMIZ ICINDE DUA EDELIM!

amin canım tabiki akşam ibadetlerimizde birbirimizi unutmayalım
bide nacizane ben senden 10 yaş büyüğüm ablan sayılırım yanlış anlama ama tabiki kilo vermek önemli ama yanlış ve eksik dua etmeyelim canım
sağlıkla hastalıksız elemsiz kilo verebilmek nasip olsun :34::34::34::34:

leyya canım adetliysen salavat getirebilirsin( Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed)

acayip üşüyorum yaa titriyorum resmen hastamı olacağım acaba allahım açıkta olanlara yardım etsin

yerim ben onu ma$allah!

acaba spor yapmadinmi hiç? veya çokmu tuzluydu? veya bu kiloda çok kaldiysan ondan olabilir, sana 1 gün saf protein öneriyorum

Allah razi olsun canim, geçen cumaki payla$iminda çok güzeldi, maalesef ben bir$ey yapamayacagim adet dönemindeyim

canim genelde ki$ mevsiminde dogan bebeklere veriyorlar güne$ görmedikleri için, bence vermelerinde hiçbir sakincasi yok

oy oy çok güzel olmu$ e$in ne i$ yapiyor?[/QUOTE

sağ ol cnmm tasarımcı eşim devletin tasarımcısı:)))

seninde kandilin mubarek olsunn evett ya birbirimizi çin dua edelim inş bolbol tesbih çekelim hanımlarrr
cnmbu kadar takma aklında olsun ama bunu psikolijik bir olaya dönüştürmeee ASLINDA SENDEN FARKSIZ DEĞİLİM temin den beri sadece çorba mıiçsem iftar yoksa az az hepsinden yesemmi diye hesap yapıyorummm benim nisanın son haftasında 38 beden olmam şart o elbise için

leyya canım adetliysen salavat getirebilirsin( Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed)

acayip üşüyorum yaa titriyorum resmen hastamı olacağım acaba allahım açıkta olanlara yardım etsin

hayırdır cnmhastamı oldunn kendine dikkat et bol bol meyva yee diyete ara ver düzenli beslen güç toparlaa geçmiş olsunn

meyvede hiç yiyemiyorum yaa akşam vitamin alıyım bari sırtımı üşütmüşüm sanırım kaburgalarım ağrıyor göğsüm ağrıyor

canlarım arkadaşlarımmm atladıklarım olduysaa kusura bakmayın öyle hızlıca baktım geçmişe herkezin tekrar tekrar kandİli mubarek olsun günahlarımızı bağışlasın güzel ALLAHIM dert tasa keder vermesin evlatlarımıza ve bizlere sağlık versin kötü olan her musubetten beladan şerden GÜNAH tan bizleri korusun ,sağlıklı bir şekilde kg vermeyide nasip etsin . evlat isteyene hayırlı evlat ,evlenmek isteyenlere hayırlı eş,işsizlere iş evsizlere ev ,hastanede ve evlerinde Sağlık bekleyenlere rabbim şifa versin,kimseyi elden ayaktan düşürmesin, kimsesizlere yaşlılara, öksüze yetime, soğukta evsiz barksız kalanlara defremzedelere yardım etsin rabbim . herkezin hakkında hayırlısını versin rabbimmm ALLAHA emanet olalımm .inş gelmiş geçmiş tüm günahlarımızı bağışlasın AMİNNN...

Son düzenleme:
meyvede hiç yiyemiyorum yaa akşam vitamin alıyım bari sırtımı üşütmüşüm sanırım kaburgalarım ağrıyor göğsüm ağrıyor

ŞİFA İÇİN HERŞEYİ YEMELİSİN CNMM KİCİ PORTALAKLMANDALİN TAZE MEYVA GİBİSİ YOK SIKKENDİNİ YEEEE SICAK ŞEYLER YE IHLAMU İÇ aman hasta olamyınnn

seninde kandilin mubarek olsunn evett ya birbirimizi çin dua edelim inş bolbol tesbih çekelim hanımlarrr
cnmbu kadar takma aklında olsun ama bunu psikolijik bir olaya dönüştürmeee ASLINDA SENDEN FARKSIZ DEĞİLİM temin den beri sadece çorba mıiçsem iftar yoksa az az hepsinden yesemmi diye hesap yapıyorummm benim nisanın son haftasında 38 beden olmam şart o elbise için

al bnden de o kadar, sadece corba salata yıcem dıorum ama kocacıgıma yaptıklarııııımmmm:14::43: onlardan da azıcık yesem dıorum. belkı 1-2 catal alırım dıorum. ama tadına bakınca canım ıster gerısı gelırse:ssz: :18: yapma minnak yapma :20: adam gıbı otur corbanı iç salatanı ye dıorum kendı kendime. güzel bi salata yapıcam cunku. kıvırcık, domates, brokoli, karnabahar,kırmızı bıber (üstünede yogurt) doyuyorum zaten sadece o salatayla bıle ama gözüm ac işte !!!:ssz:

terbıyelı arpa şehrıyelı tavuk suyu corbası yaptım. (terbıyesınde yumurta sarısı ve lımon var) dedıgım salatayıda yapıcam. kocacıgıma patates havuc soganlı tavuk haslama ve pılav yaptım.:56:
irademe sahıp olmaya calışıcam. ac insanları ve peygamber efendımızı dusunucem... karnımı cok doyurmıcam. sende dusun duygucum doymadan kalkalım sofradan şekerim.

Back
X