- Konu Sahibi lightcola fun
-
- #21.081
Tavuklu gül börek malzemeleri
4 su bardağı un
1 yumurta
50 gr yağ
1 su bardağı ılık su
Tuz İç malzeme:
1 paket (250 gr) yağ
4 parça tavuk göğüs eti
1 soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Kırmızı tozbiber
i
Tavuklu gül börek hazırlanışı
Tavuklu gül börek: Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 50 gr margarini eritip ılıtın. Unun ortasına tuz, 1 yumurta, eritilmiş yağ ve ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Tavuk etlerini haşlayıp tel tel ayırın. Soğanı soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip bir kaç dakika kavurun. Tuz ve baharatları ekleyip ateşten alın.
Hamuru bir kez daha yoğurup 6 eşit parçaya ayırın. Hamur parçalarını unlanmış zeminde ince yufkalar halinde açın. 250 gr margarini eritip ılıtın. Yufkaları eritilmiş margarinle yağlayıp tavuk etlerini serpiştirin. Yufkaları rulo şeklinde sıkıca sarın. Ruloları kendi etrafında döndürerek gül şekline getirin.
Hazırladığınız gül börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tavuklu gül börek artık hazır, afiyet olsun.
birileri börek tarifimi istedi ne ben mi öyle hatırlıyorum yoksa
bu dediğin sosyete mantısı diye geçiyo zaten yavrıımmm sempatiksalakcinni
asyacım bu yufkaları eritilmiş margarinle yağlamanın önemi ne? normal zeytin yağıyla da oluyo mu?
bunlar benim tariflerim değil canım faceden buldum
üyelerimizden Gülsen Tasli ya bizimle bu tarifi paylaştığı için teşekkür ederiz.
PEYNİRLİ SOSYETE MANTISI
4 yaprak yufka
150 gr beyaz peynir
4 adet domates
2 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
SOS İÇİN
1 kase sarımsaklı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
pul biber,karabiber,nane
börekleri kızartmak için sıvı yağ 2 su bardağı önerilir.
yufkalar öncelikle 4 e bölünür...domatesler minik minik doğranır ve peynir ufaklanır içine tuz ve baharatlar konularak 1 kasede harmanlanır...
bölünmüş yufkalardan 1 tane alınır ve 2 yemek kaşığı harç içine konulur ve gül böreği şeklinde sarılır...aynı işlem diğer yufkalarda uygulanır.bol sıvı yağda kızartılır,bir tepsiye dizilir.
sos malzemeleri yoğurt hariç bir tavada harmanlanıp kısık ateşte hazırlanır.böreklerin üzerine önce yoğurt sonrada sos dÖkülerek servis yapılır.AFİYET OLSUN
Peynirliye sarımsaklı yoğurt denemedim yakıştırmam da ama ıspanaklı ve kıymalıda süper olur
PATATES BÖREĞİ
1 kg hazır yufka
6-7 adet patetes
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
susam
patetesleri haşlıyoruz ve kabugunu soyup rendeliyoruz rendelenen patetesin içine cok az karabiber kırmızı biber tuz koyuyoruz karıştırıyoruz içi hazır.
başka bir kaba sütü yumurta akını biraz sıvı yağ koyup karıştırın. yufkanın 1 tanesine hazırlamış oldugumuz sütlü harçtan 2 - 3 kaşık döküyoruz elimizle yayıyoruz.
2. yufkayı hazır olan yufkanın üstüne koyalım 2 katlı olması gerek bu katada harcımızı aynı şekilde sürelim yufkamızı 8 parcaya bölelim sigara böregi yapar gibi hazır olan patetesi koyalım ve saralım bu şekilde hepsini yaptıktan sonra yumurta sarısını böreğin üzerine sürelim.
onun üstünede susam dökelim istege göre çörek otuda olur fırına verelim kızarınca fırını kapatalım böreğin üzerine biraz su serpelim ve üstünü örtelim 10 dakika dinlensin sonra servise hazır afiyet olsun.
NOT:bu börekten istediğiniz kadar yapıp pişirmeden derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.fırına vermeden 2-3 saat önce çıkartıp fırın tepsisine dizmeniz yeterli
kıymalısından bende yemiştim süper oluyo:lepi:
:lepi: eşimde çok sever Neyse aklıma düşmesin yoksa kendimi yaparken bulabilirim akşamaBu günlerde pek bir coştum zaten verdiklerim tek tek alıyorum
yap yapta banda gönder:roflol::roflol:
keşke güzelim her yerim minik benim çıtıpıtı kibar tabiriyle..olişş şaçların çok ğüzel parlıyoooogözlerin senin iriimii çekeik siyah
buluzda bayıldımm kumaş vee kotla eteklee giyebilirinnnn
bunları giyersem pigme gibi gözükooorummm kaydirigubbakcemile
bihter çizmesi deim bu çıktı:))
rengi çok ğüzel hemde rahatt demiii....dar paça biraz daha kilo verisek alıırızz kız
kevserr naptın yavrimopuyorumnanaktan
[
yoksun(
dün akşam bekledim cnm sonra uykumgeldi kaçtımmmeliscim sen diplerini tekrar boyatıcaktın tatlım ne yaptın??dip röfle oldu olişimmmbayanssulusmile
gridim buğün 2ğündüri şim vardııı kaydirigubbakcemile5
Giremedim cnm eşimin sevimsiz bir arkadaşıyla karısı geldi yarım saat önce gittiler
yine giyersin cnm..olalacım valla çok güzel anlamışsın beni, ben de tamda bunu anlatmak istemiştim,
ama hakları var, daha dikkatli olmam lazım
52-53 civarındayken ben beyaz dar paça bi kot almıştım, süperdim,
ahhh nerde o günler...
güzelim duruyo dolapta giyemiyorum...
günaydııııınnnn.. :) şimdi yapıcam ben görüşürüz gene :)
birazdannn...
slm cnm şişkinliktir belki regl yaklaşıyosagünaydın kızlar ,ben aranıza yeni katıldım ...bende polikisti over diye bi hastalık var ve bu hastalık yumurtaların çatlamasını engelleyerek bebek ihtimalini çoook düşürüyo ,belirtileri ,adet düzensizliği,aşırı tüylenme,aşırı kilo bunların hiç biri bende yok diye bilirim ,ama göbel bölgemde biraz yağlanma var ,doktorum zayıflamamı istedi,1.58 ve 61 kiloydum ,2 gündür diyet yapıyorum ,bugün 62 olmuşuuumm(((((((( sabahları nesfit yiyorum ,öğlen az yemek akşam salata,ve aralarda meyve,sabah akşam ,50 mekik ,sopayla sağasola hareket ,hatta dün yarım saatten fazla bisiklet sürdüm ..ee okuldada öğrencilerle koşturuyoruumm ( napcam ben yaaa..acilen 55 falan olmam lazım ama az önce 62 yi görünce koptum resmen ..bu ne yaaaaa ((((((((((
az sabret merak etme sen kaydirigubbakcemile5
özgeeee Şenizsansee bence önce paniklemeyi bırakman gerekir
kaydirigubbakcemile5
lcw de çok kot denedim geçenlerde zayıflamama rağmen olmadılar sinir oldum bazılarında 29 beden dar geldi ben de daha denemedim çıktım..günaydın kızlar,
sabah zeytin,peynir 5 tane kepekli bisküvi yedim........................
bende lcw den bi kot aldım dar paça çok güzel duruyo zayıf gösteriyo,belide düşük değil ,başka markalarda düşük belden dolayı alamıyodum.................
güzel menü cnmDün akşamki menüm
eşimle dışarıdaydık makarna planlarım suya düştü sempatiksalakcinni
4 tane tire köfte
yoğurt
1 küçük kase piyaz
2 ince dilim beyaz ekmek ( esmeri yokmuş sempatiksalakcinni )
sabah
1,5 dilim tam tahıllı ekmek
tavada 1 yumurta
4 zeytin
1 kk peynir
şekersiz çay
şimdi de yeşil çayımı içiyorum
ayyy tinkerbell ben de koca kavanozu götürdün sandımmm Şeniz başarmışsın tek dilimde durmayı kutlarımmGünaydın kızlar Ben bişey yaptım :kedi: Sabah dolabı bir açtım amacım çayı almaktı chokellayı gördüm bir istek bir istek -tatlicadiarzu- 1 dilim ekmeğe sürüp yedim Ekmeğim tam buğdaydı ama ince kaydirigubbakcemile3 Birde bunun yanına da sütlü bir kahve iyi gider dedim içtim. Aferin bana :mymeka:
ben istanbuldaki ıhlamur ağaçlarından toplayıp kurutmuştum geçen yaz.. bu yaz unuttum ama.. tavsiye ederim dolu var bayanssulusmileıhlamur bize köyden geliyo kendimiz demliyoruz.ağacı var.dedemler ağacı budarken bize ıhlamuru ayarlayıp kurutup gönderiyolar çok güzel oluyo.hele kışın üstüne battaniyeyi alıp koca bi kupa ıhlamuru içerken tv izlemek harika oluyo :içelim: ama ada çayını bende severimde daha önce öğrenciyken sakinleşmeye çok ihtiyacımolurdu papatya ve ada çayı içerdim.uyku yapardıı :dilcikar:
aynen yaaallah boy vermiş bizede koyvermiş kaydirigubbakcemile3
yakışmıyo bana öyle o yüzden gıcığım babetlereee sempatiksalakcinnikaydirigubbakcemile3 çok isterdim Düz papuçla kot giymeyi çok güzel duruyor bayanssulusmile
ne güzel valla benim en torpilli halim 1.60 sempatiksalakcinniYahuu ben anlamadım kısalıyormuyum neyim yaşlandıkça ,geçen doktora gittim kadın doğuma her gidişimde başında boyumu kilomu alıyor bunlar benim bebek tedavi için biliyorsun ...
4-5 ay önce 1.65 dediler bu gidişimde de 1.63 git gide kısalıyorum kaydirigubbakcemile3 Bunların boy ölçme aletinde bişey mi var anlamadım ben mezurayla ölçerdim 1.67 cömert davranıyormuşum demek kendime :uhm:
cnm taze meyva suyunu evde sıkarsan ve bekletmeden ayrıca da posasıyla birlikte içersen evet doğrukızlar şöyle bi yazı buldum ne düşünüyosunuz bu konuda.meyve suyunu seven bir olarak araştırma gereği hissettim
Meyve suyunun kalorisi meyveden fazla değil...
'Meyve gibi meyve suyu da düşük karbonhidrat içerir. Bunun için meyve suyunun obeziteye yol açması söz konusu olamaz'.
'ORANLAR KORUNUR'
MEYVE Suyu Endüstri Derneği Başkanı Aziz Ekşi, "Meyve suyu hakkındaki yanılgılardan biri de obeziteye yol açtığı" diyerek, şunları anlattı: "Basında yer alan bu tip haberler bilimsel verilerce doğrulanmamaktadır. Meyve suyunun kalorisi meyve kadardır. Meyve türüne bağlı olarak karbonhidrat oranı değişir. Meyve suyu hiçbir katkı içermediği için karbonhidrat oranı olduğu gibi korunur. Meyve nektarında yine meyvenin karbonhidrat oranına bağlı kalınır.
'KANA GEÇİŞ HIZI ÖNEMLİ'
100 gram meyve yenilmesiyle de, 100 gram meyve suyu tüketilmesiyle de yaklaşık 45 kcal sağlanır. Meyve gibi meyve suyu da düşük karbonhidrat içerir ve bu açıdan meyve gibi meyve suyunun da obeziteye yol açması söz konusu değildir. Obezite açısından gıdadaki karbonhidrat miktarı gibi karbonhidratın glisemik indeksi de çok önemlidir. Bu indeks, karbonhidratın kana geçiş hızı ile doğru orantılıdır. Ne kadar düşükse obeziteye yol açma olasılığı o kadar düşüktür."
ama marketten hazır meyva suyu alır içersen komple yanlış..
kaydirigubbakcemile3 1.67.. telafuzu bile muhteşem geliyo.. 1.60'ın ne kadar ötesinde ayyyçokkk havalııı kaydirigubbakcemile3Yaaa mervecim. boshayallersmile Hayalimdeki boyu ölçüyormuşum ben Kendi kendime sevindirik oluyormuşum delikafadulden Ama mutluydum o boyla gerçekle yüzleşince hemşirenin yanında bozuldum
tebrikler cnmheee kızlarr söylemeyi unuttum dün bütler açıklanmış.sınıfı geçmişim.bilenler vardır ben aöf deyim sempatiksalakcinni ayy sevinçten ağladımm çok mutlu oldum yaa guclubacismile
kreple miii sempatiksalakcinnihee ondan oluyor sempatiksalakcinni. Kreplede yapıyorum bazen mantı açamadığım için kesiyor beni yinede
tinkerbell yaramış sana düğün.. pek keyifli gördüm senii:lepi: eşimde çok sever Neyse aklıma düşmesin yoksa kendimi yaparken bulabilirim akşamaBu günlerde pek bir coştum zaten verdiklerim tek tek alıyorum
Şu patates böreği gibi olanlar buzluk börekleri çok iyi oluyor misafir için pat çıkar buzluktan pişir Pratik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?