- 11 Aralık 2010
- 36.141
- 160
- 423
- Konu Sahibi lightcola fun
-
- #38.221
inş. evet bir gün ayarlıyalım gerçekten
oliş yapıcak kuşum sende vardır kesin
julia senide tebrik ederim cnm 1. olmuşsunşimdi gördüm tatlım
tebrik ederim kuzucum bu hafta verdin :81: devamm
evet olabilir bende sıvıyağla yaptığım için belkide
eyavah eyvah 2 güzelmiş evet İyi gidiyorsunuz sinemaya kuşum ne güzel . farkettim de şimdi ne zamandır sinemaya gitmedim bu aralar kandırıyım benimkini gidelim
gidiyoruz kuşum 2 ayda bi iştee galibaa ğüzzel izlemeye deger bi filmseekandırr git bu filmi izleyin sen izlerken bizimki gülmekten mısırları döktüü
inş olişim ama ben istnabulda deilimmkii ah keşke olsaydık bizimkini alırık tıkelebide buluşursukk pogaçamı yapcann olişşevt ya aynı şeyi ben de söyledimmmgüzel olur gerçekten de.. kısmetse olur inş...
hepimiz gezmişiz anlaşılann
inş kuşumminş. evet bir gün ayarlıyalım gerçekten
oliş yapıcak kuşum sende vardır kesin
julia senide tebrik ederim cnm 1. olmuşsunşimdi gördüm tatlım
perşembdden sonra iç giremedimki balımimm kuşumözledim kız nerelerdesin sen
evt cnm kesin yapcam var mı tarifin mayalı istiyomtebrik ederim kuzucum bu hafta verdin :81: devamm
evet olabilir bende sıvıyağla yaptığım için belkide
eyavah eyvah 2 güzelmiş evet İyi gidiyorsunuz sinemaya kuşum ne güzel . farkettim de şimdi ne zamandır sinemaya gitmedim bu aralar kandırıyım benimkini gidelim
gidiyoruz kuşum 2 ayda bi iştee galibaa ğüzzel izlemeye deger bi filmseekandırr git bu filmi izleyin bak izlerken bizimki gülmekten mısırları döktüü
inş olişim ama ben istnabulda deilimmkii ah keşke olsaydık bizimkini alırık tıkelebide buluşursukk pogaçamı yapcann olişş
şunu buldum senden ses gelmeyinceama sıvı yağ yerine katı yağ koyucam
Malzemeler:
•600 gr. (5 cup + 3/4 cup ) piyale un
•2 tsp Dr. Oetker instant maya
•300 ml. (1 cup + 3 tbs) ılık süt
•1 adet iri yumurta
•125 ml. (1/2 cup) fındık yağı veya herhangi bir sıvı yağ
•1/2 cup çok ince doğranmış dereotu
•1.5 tsp tuz
•Zeytin ezmesi
•1 yumurta sarısı, hafifçe çırpılmış
Tarif:
1.Büyükçe bir karıştırma kabına elenmiş unu, instant mayayı, sütü, yumurtayı, sıvı yağı, çok ince doğranmış dereotunu ve tuzu ekleyin. Hamur toparlanana kadar iyice yoğurun.
2.Üzerine şeffaf folyo örtün ve mayalanması için, ılık bir yerde 1 saat kadar bekletin.
3.Daha sonra, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinizde yuvarlayın. Ayanızla bastırarak, yuvarlaklar açın. Ortalarına 1 tatlı kaşığı (tsp) zeytin ezmesi (ya da diğer malzemeleri) koyun, hamuru kapatın. Birleşme yerlerini iki parmağınızla sıkıştırarak düzeltin ki malzemeler dışarı taşmasın.
4.Hazırladığınız hamurları, fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye sıra sıra dizin. Bir fırça yardımıyla, üzerlerine yumurta sarısından sürün.
5.Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
NOT: İsteğe bağlı olarak peynirli, kıymalı, patatesli içler kullanabilirsiniz.
•Hamurun çabuk mayalanması için buzdolabının üstüne veya sıcak bir kaloriferin yakınına koyabilirsiniz.
buluşsak ne güzel olurdu diyorus kızzz niye haber vermeyelim aşkolsunnbuluşmamı var kim kimle buluşuo bu buluşmadan bnm neden habaerim yok :84::84::84::84::84:
kuzum malzemeleri ne ölçüde koyucam cnm çok sağollDerin bir yoğurma kab
n içine unu eleUnun ortasını aç ve kuru
mayayı koy
Tuzu ve şekeri unun üzerine serp
Margarini erit ve ılımasını beklerken, sütü ocağa koy ve çok az ısıt
Ilık olan hem margarini hem sütü kuru mayanın üzerine dök ve hepsini birlikte 10 dakika yoğurArdından üzerine temiz havlu kapatarak 30 dakika kenarda mayalanmasını bekle
Bu esnada iç harcı için gerekli olan beyaz peyniri ufala ve bir kaba koy üzerine zeytin yağ, tuz, kırmızıbiberi döküp karıştır
Mayalanmış kuru mayalı poğaça hamurun parçalar kopar ve yuvarlak bezeler açıp ortasına beyaz peynirli iç malzemesini koyup kapatFırın tepsisini yağla ve fırçalaaaabütün poğaçaları tepsiye dizi üzerini yumurta sarısı ile fırçala pişirrrr
kim kimin kocişi anlaşılmıyooo tinkerbellmelis kuşuma bak ne güzelde kocamızın isimlerini yazmış şekerim bari onları deşşifre etmeyek sil kız adları
kuru mayalı daha güzel olur di mi cnm:26:kuru mayyal ayapılan pogaça tarifimm oliş
süüper olurdu sonra evlerdede buluşurdukkkevt cnm güzel olurdu toplaşıp aile boyu kahvaltı yaparlaflar üstüne bol bol kave içerdikk
buluşmamı var kim kimle buluşuo bu buluşmadan bnm neden habaerim yok :84::84::84::84::84:
sildimmm sildimm delümmmmelis kuşuma bak ne güzelde kocamızın isimlerini yazmış şekerim bari onları deşşifre etmeyek sil kız adları
kuzum malzemeleri ne ölçüde koyucam cnm çok sağoll
kim kimin kocişi anlaşılmıyooo tinkerbell
kuru mayalı daha güzel olur di mi cnm:26:
canım buu çok ğüzell olurr pofidik yumuşacık ama tam taifif uygulaucannkuzum malzemeleri ne ölçüde koyucam cnm çok sağoll
kim kimin kocişi anlaşılmıyooo tinkerbell
kuru mayalı daha güzel olur di mi cnm:26:
altın gününe yolu var poaçaları lüpler lüpler otururduksüüper olurdu sonra evlerdede buluşurdukkk
ayda bir
sildimmm sildimm delümmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?