Merhabalar arkadaşlar. ..uzun süredir siteyi takip ediyorum ve sonunda bende üye oldum.10 kg kadar zayiflamak istiyorum.Deneyimlerinizi ve önerilerinizi benimle paylaşirmisiniz?
Bak tatlım, ben diyetisyene gittim ve ilk haftada 3 kilo verdim. Kesinlikle de spor ya da yürüyüş yapmadım. Zaten diyetisyenler genelde belirli kiloya inmeden spor önermiyor.
Yapman gereken tek şey; az ve sık yemek. Beni diyetisyene bir kez gittim ama bir daha gitmeyi düşünmüyorum. sana bir gün içinde nasıl beslendiğimi yazayım
(Diyetisyen önerisidir):
Sabah 09:00 = bir dilim yağsız peynir + 4 adet Zeytin + yarım domates + yarım salatalık + sınırsız yeşillik + (Gün aşırı haslanmış yumurta) + 2 dilim ekmek
(yulaf ya da tam buğday önerim)
Ara Öğün 11:00 = Bir porsiyon meyve (1 elma, 1 armut, 2 mandalina, vs olabilir)
Öğlen 12:30 = 5 kaşık (yemek yediğimiz kaşık) sebze yemeği + 2 köfte (ya da iki köfte büyüklüğünde et,tavuk vb.) + sınırsız salata + 2 dilim ekmek
Ara Öğün 15:30 = iki porsiyon meyve + bir su bardağı yoğurt, ayran ya da süt.
(ben genelde yoğurda meyve doğruyorum.)
Akşam 17:00 = bir kepçe çorba + 5 kaşık (yemek yediğimiz kaşık) sebze yemeği + sınırsız salata + bir bardak kadar yoğurt ya da ayran + 2 dilim ekmek
Ara 21:00 = 1 porsiyon meyve + iki galeta
(son ara uyumadan en az 2 saat önce olmalı)
İşte benim listem buydu. Öğlenle akşamın yerini değiştiriyorum, ara öğünleri değiştiriyorum. bir dilim ekmeği 2kaşık bulgur ya da makarna ile değiştiriyorum....Zaten yoğurt ve salatayla duyoyur insan. Bol ve karışık salatalar yap her öğününe. Salatalarına kesinlikle zeytinyağ ve limon ekle. Ve kesinlikle iki dilim ekmek ya da dengi gıdayı her öğünde tüketmelisin. İstediğin kadar yeşil çay içebilirsiniz. Siyah çay ve türk kahvesi şekersiz olmalı. Bir süre sonra hafta bir kaç gün ara öğününü hafif bir tatlı da yapabilirsin
İşte ben böyle iki haftada toplam 5 kilo verdim ve devam ediyorum.