Zayıflamak Istiyorum

burcu1988

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
8
0
1
36
Merhabalar arkadaşlar. ..uzun süredir siteyi takip ediyorum ve sonunda bende üye oldum.10 kg kadar zayiflamak istiyorum.Deneyimlerinizi ve önerilerinizi benimle paylaşirmisiniz?

merhaba :)
zayıflamak ben de istiyorum ince sıkı ve güzel bir vücut istiyorum ben de
spor yapıyorum ve yediklerime dikkat ediyorum bildiğimiz şeyler aslında boğazdan kısıp hareket edince veriliyor ama hedefim gerçekten güzel bir fiziğe sahip olmak ve bunun için bilgilendirici yazılar da okuyorum
ne zaman spor yapmalıyım,spordan önce ve sonra nasıl beslenmeliyim,sabah sporu ve akşam sporu arasındaki farklılıklar,kalınlaşırmaktan korktuğum bacaklarımı nasıl inceltebilirim vs vs ve bunları okudukça spor videolarını izledikçe motivasyon cümlelerini okuyup resimlere baktıkça daha da iyi hissediyorum
sormak istediğin cevaplayabileceğim şeyler varsa cevaplarım :)

ayrıca son diyet günlüğü diye bir topicim var orda da güzel bilgiler paylaşıyor arkadaşlar yeni açtım çok olmadı katılabilirsin istersen faydalı olur belki

Bende 3 gün önce spor yaptım ama simitlerim var 3 gündür acayip ağrıyor. ..:( sağa sola dönerken bile zorlanıyorum. Kahve içmek gibi bi alışkanlığım var (günde min:5 fincan) yedikleri dikkat etmeye çalışıyorum ekmeği çok az tüketiyorum ama bazen dayanamayıp makarna yiyorum:(bugünde dayanamayıp sucuk yedim:(birazcık desteğe ihtiyacım var galiba:)

Bende 3 gün önce spor yaptım ama simitlerim var 3 gündür acayip ağrıyor. ..:KK43: sağa sola dönerken bile zorlanıyorum. Kahve içmek gibi bi alışkanlığım var (günde min:5 fincan) yedikleri dikkat etmeye çalışıyorum ekmeği çok az tüketiyorum ama bazen dayanamayıp makarna yiyorum:KK43:bugünde dayanamayıp sucuk yedim:KK43:birazcık desteğe ihtiyacım var galiba:)
sabah sıkı bir kahvaltı tatlı olarak canının istediği şeyden mesela reçel diyelim sadece 1 çay kaşığı yersen,makarnayı yağsız olarak bol domates soslu veya light ton balıklı yoğurtlu vs yersen de sorun olmaz hazır sosları hayatınızdan çıkartın onlar bomba resmen küçük porsiyon makarnanın yanına kocaman tabak salata yerseniz karnınız doyar :) kahveyi seviyosanız spordan 30 dk önce içip yağ yakımını hızlandırabilirsiniz ama bence 5 tane içmeyin 2 kere max onu azaltamam diye de düşünmeyin isteyince neler neler oluyor
simitler bende de var ve gitmesi için spor şart spordan önce ısınırsanız spordan sonra esnetirseniz yanlarınızı ve duş alırsanız ( duşu soğuk suyla bitirince ağrılara iyi geliyo sanırım ) ağrılarınız geçer meral etmeyin ben de kötü olmuştum ama iyiyim şimdi :)
sucuk,sosis,salam vs vedalaşmanın zamanı geldi çünkü onlar bi anlık zevk ve yağ deposu onlara baktıkça nasıl eriteceğinizi düşünün o yağ yenir mi diyin canım istemiyo ki zaten diyin kendinizi kandırın ve onun yerine gidin eğer çok geç değilse saat elma yiyin
spordan sonra light süt yağ yakımını hızlandırıp kas yapımına destek oluyormuş
canınız tatlı çekince domates yiyin,tarçınlı elma yiyin ne biliyim 2 dilim muz+2 badem yiyin yeşil çay için ama hep sağlıklı alternatifler oluşturun kendinize
hedefinize ulaşmamanız için hiçbir sebep yok
bi söz gördüm ben bazı insanlar egzersizin berbat olduğunu söylüyor ama muffin top a sahip olmak(simitler yani) daha berbat diye öyle düşünün ve yediklerinizin hesabını yapın mutlaka
akşam yemeğini az ve erken yiyince sabah kilo vermiş olarak kalkcağınızı ve bunun için sadece bi kaç saat dayanmanız gerektiğini sabah tartıda eksik çıkacaınızı düşünün :)

Merhabalar arkadaşlar. ..uzun süredir siteyi takip ediyorum ve sonunda bende üye oldum.10 kg kadar zayiflamak istiyorum.Deneyimlerinizi ve önerilerinizi benimle paylaşirmisiniz?
Bak tatlım, ben diyetisyene gittim ve ilk haftada 3 kilo verdim. Kesinlikle de spor ya da yürüyüş yapmadım. Zaten diyetisyenler genelde belirli kiloya inmeden spor önermiyor.
Yapman gereken tek şey; az ve sık yemek. Beni diyetisyene bir kez gittim ama bir daha gitmeyi düşünmüyorum. sana bir gün içinde nasıl beslendiğimi yazayım (Diyetisyen önerisidir):

Sabah 09:00 = bir dilim yağsız peynir + 4 adet Zeytin + yarım domates + yarım salatalık + sınırsız yeşillik + (Gün aşırı haslanmış yumurta) + 2 dilim ekmek (yulaf ya da tam buğday önerim)
Ara Öğün 11:00 = Bir porsiyon meyve (1 elma, 1 armut, 2 mandalina, vs olabilir)
Öğlen 12:30 = 5 kaşık (yemek yediğimiz kaşık) sebze yemeği + 2 köfte (ya da iki köfte büyüklüğünde et,tavuk vb.) + sınırsız salata + 2 dilim ekmek (yulaf ya da tam buğday önerim)
Ara Öğün 15:30 = iki porsiyon meyve + bir su bardağı yoğurt, ayran ya da süt. (ben genelde yoğurda meyve doğruyorum.)
Akşam 17:00 = bir kepçe çorba + 5 kaşık (yemek yediğimiz kaşık) sebze yemeği + sınırsız salata + bir bardak kadar yoğurt ya da ayran + 2 dilim ekmek (yulaf ya da tam buğday önerim)
Ara 21:00 = 1 porsiyon meyve + iki galeta (son ara uyumadan en az 2 saat önce olmalı)

İşte benim listem buydu. Öğlenle akşamın yerini değiştiriyorum, ara öğünleri değiştiriyorum. bir dilim ekmeği 2kaşık bulgur ya da makarna ile değiştiriyorum....Zaten yoğurt ve salatayla duyoyur insan. Bol ve karışık salatalar yap her öğününe. Salatalarına kesinlikle zeytinyağ ve limon ekle. Ve kesinlikle iki dilim ekmek ya da dengi gıdayı her öğünde tüketmelisin. İstediğin kadar yeşil çay içebilirsiniz. Siyah çay ve türk kahvesi şekersiz olmalı. Bir süre sonra hafta bir kaç gün ara öğününü hafif bir tatlı da yapabilirsin:KK66: İşte ben böyle iki haftada toplam 5 kilo verdim ve devam ediyorum. :KK9:

Bende diyetteyim şuan son 4 kilo kaldı.6 ay önce 83 kilo idim.3 ay kadar 66 ya indim.şuan 66 yım.benimde tecrübelerim var fazlasıyla sormak istediğin varsa sorabilirsin :) kolay gelsin.

Back
X