arkadaşlar özellikle kilo vermekte başarılı olmuş arkadaşlar lütfen söylermisiniz kilo vermemize yardımcı olacak püf noktalar nedir
yani çok su içmek
yeşil çay içmek gibi yapmamızı önerdiğiniz şeyler varmı ?
Merhaba
Zayıflamanın püf noksası önemli değildir. Sporla, yemeyerek, Bitki çayları ile şok diyetlerle zayıflayabilirsiniz. Önemli olan zayıflamak ve zayıf kalmayı başarmaktır. Peki nasıl mı? İşte püf noktaları
-Önce neden kilolu bir insan olduğunuzu anlamanız gerekiyor.Yanlış olan ne? Çok mu yiyorsunuz yanlışmı besleniyorsunuz vb.
-İkinci aşamada kendinize ilk aşamada bulduğunuz hataları düzelteceğinizi telkin etmelisiniz. Örneğin geç saatlerde yeme sorununuz mu var. Ben bu saatte yemek yemiyorum. Yarın yesemde olur. Birazdan uyuyacağım yemeğe ihtiyacım yok. Aç değilimki gibi. Bunları Sakin bir şekilde kendinize söyleyeceksiniz. Zamanla beyin bu mesajları kabul edecektir. (Ben bu yöntemi sigarayı bırakma mücadelemde de uyguladım. İşe yarıyor. Bana güvenin.)
-Üçüncü aşama kaç gün sonra hazır olursanız artık beslenmenizdeki hataları düzeltmeye başlayabilirsiniz. İlk on beş gün zorlanabilirsiniz. Ama inanın geçiyor. Beyninize hükmettiğinizde artık stres yaşamadan sağlıklı beslenerek zayıflıyorsunuz. her yemek istediğinizde açmıyım hayır değilim ki o zaman yemiyorum deyin ve gülümseyin. :)
İlk üç aşamayı başardı iseniz kilo vermekle ilgili bu sorunu yaşayan herkesin bildiği söylediği püf noktalarınıda söyleyeyim.
1- Bol su için 2-3 litre ( Kilo vb nedenlerde değişir ortalama bilgi verilmiştir.)
2- Yavaş yemek yemelisiniz ve doyduğunuz anda yemeyi bırakmayı alışkanlık haline getirmelisiniz.
3- 3-4 saatten fazla aç kalmamalısınız.Yani ara öğünleri atlamamalısınız
4- Akşam 19:00 dan sonra yeme alışkanlığınızı yenmelisiniz. yememelisiniz.
5- Kaçamak diye bir şeyi unutmalısınız. Akşam bir meyve bir tabak yoğurt vb. kaçamak değildir.
(Bir dilim pasta akşam yenirse kaçamaktır. Gün içinde yenilmesinde hiç bir sakınca yoktur. önemli olan dengelemektir. )
-