zayıflamanın püf noktası nedir ?

kelebe_k

Kafa Nereye Ben Oraya :)
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
2.277
227
163
Eskişehir
arkadaşlar özellikle kilo vermekte başarılı olmuş arkadaşlar lütfen söylermisiniz kilo vermemize yardımcı olacak püf noktalar nedir

yani çok su içmek
yeşil çay içmek gibi yapmamızı önerdiğiniz şeyler varmı ?

canım ben bu konuda iyi yol katettiğimi düşünüyorum 4 ayda 15 kilo verdim hemde ne yemeklerimi kısarak nede sağlık problemleri yaşayarak.Çok sağlıklı bir şekilde kilo verdim.benim yaptığım ilk şey çok fazla yediğim cipsi ve içtiğim kolayı kesmek oldu.cips yerine güzel bisküviler yedim kola yerine ıce tea içtim(kafein in kilo bakımından hiç bir zararı yoktur.) ve özelliklede normal çay yerine biberiye çayı papatya çayı içtim.Düzenli yemek yemezdim artık herşeyi hem düzenli hem de yeteri kadar yiyorum.Düzenli yemeye başlayınca aslında önceden daha zararlı ve gerektiğinden fazla hızlı bir şekilde yediğimi gördüm.Şimdi yediklerimi düşününce aslımda yediğim şeyler azalmadı sadece aynı miktarda şeyi daha fazla öğün şeklinde yedim.Kahvaltı yapmaz öğlenleri yemek yemez akşamları çatlayana kadar yemek yerdim.şimdi 3 ana öğünüm ve 3 ara öğünüm var.ara öğünlerim sabah-öğlen arası 1 tane öğlen-akşam arası 1 tane akşam-gece arası 1 tane. ara öğünden kastımda şu:saat 10:00 2 galeta 1 şekersiz çay saat 15:00 sevdiğim bir bisküvi ve meyve suyu (ben burçak yiyordum yarım paket sen istediğin herhangi bisküviyi yiyebilirsin ama yarım paket)(meyve suyu,şekersiz çay,ıce tea farketmez) saat 22:00 bir adet meyve bu şekilde 4 ayda 15 kilo verdim ve çok mutluyum... İnşallah sende istediğin gibi kilo verip mutlu olursun tatlım :) :)

evet ama mesela çok su içmek yani 2 yada 3lt su tüketmek metabolizmayı hızlandırıyormuş..yada yeşil çay içmek yağların yakımında faydalıymış gibi..
hani bu tarz püf noktaları varsa ve paylaşırsanız çok ama çok memnun edeceniz bu garipleri..

3 ana 3 ara öğün ve az yemek..kesinlikle spor...hiç spor yapamıyorum diyen bile haftada 5 gün 30 dak yürüsün toplamda yine kilo veriyor..

arkadaşlar özellikle kilo vermekte başarılı olmuş arkadaşlar lütfen söylermisiniz kilo vermemize yardımcı olacak püf noktalar nedir

yani çok su içmek
yeşil çay içmek gibi yapmamızı önerdiğiniz şeyler varmı ?

Merhaba

Zayıflamanın püf noksası önemli değildir. Sporla, yemeyerek, Bitki çayları ile şok diyetlerle zayıflayabilirsiniz. Önemli olan zayıflamak ve zayıf kalmayı başarmaktır. Peki nasıl mı? İşte püf noktaları

-Önce neden kilolu bir insan olduğunuzu anlamanız gerekiyor.Yanlış olan ne? Çok mu yiyorsunuz yanlışmı besleniyorsunuz vb.

-İkinci aşamada kendinize ilk aşamada bulduğunuz hataları düzelteceğinizi telkin etmelisiniz. Örneğin geç saatlerde yeme sorununuz mu var. Ben bu saatte yemek yemiyorum. Yarın yesemde olur. Birazdan uyuyacağım yemeğe ihtiyacım yok. Aç değilimki gibi. Bunları Sakin bir şekilde kendinize söyleyeceksiniz. Zamanla beyin bu mesajları kabul edecektir. (Ben bu yöntemi sigarayı bırakma mücadelemde de uyguladım. İşe yarıyor. Bana güvenin.)

-Üçüncü aşama kaç gün sonra hazır olursanız artık beslenmenizdeki hataları düzeltmeye başlayabilirsiniz. İlk on beş gün zorlanabilirsiniz. Ama inanın geçiyor. Beyninize hükmettiğinizde artık stres yaşamadan sağlıklı beslenerek zayıflıyorsunuz. her yemek istediğinizde açmıyım hayır değilim ki o zaman yemiyorum deyin ve gülümseyin. :)

İlk üç aşamayı başardı iseniz kilo vermekle ilgili bu sorunu yaşayan herkesin bildiği söylediği püf noktalarınıda söyleyeyim.

1- Bol su için 2-3 litre ( Kilo vb nedenlerde değişir ortalama bilgi verilmiştir.)
2- Yavaş yemek yemelisiniz ve doyduğunuz anda yemeyi bırakmayı alışkanlık haline getirmelisiniz.
3- 3-4 saatten fazla aç kalmamalısınız.Yani ara öğünleri atlamamalısınız
4- Akşam 19:00 dan sonra yeme alışkanlığınızı yenmelisiniz. yememelisiniz.
5- Kaçamak diye bir şeyi unutmalısınız. Akşam bir meyve bir tabak yoğurt vb. kaçamak değildir.
(Bir dilim pasta akşam yenirse kaçamaktır. Gün içinde yenilmesinde hiç bir sakınca yoktur. önemli olan dengelemektir. )

-

kesinlikle spor en başta. en önemlisi o. sabahları kahvaltıda yeşillik yiyorum ben işe yarıyor ( maydonoz , roka gibi) pek sevmem ama kilocuklar gitsin diye ugraşıyoruz işte. yeşil çay ve kirap saplı bitki çayı var. tek geçerim ben bu ikisini. günde 12 bardak su içmek iyi. suyu yemeklerle beraber iç. sabah uyanınca iç. yemekten önce iç. sürekli iç yani. en az 5 ögün ye. ara ögünleri meyve veya yogurtla kapat. bunlarıda suyla tüket.

Back
X