Zayıflığa eleştiri

burcudeniz

Guru
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2012
332
739
303
İzmir
Merhaba hanımlar.
Bu bir dert diyemem ama zaman zaman can sıkıcı olabilen bir durum.

Görgü kuralları gereği insanların dış görünüşleriyle ilgili eleştiride bulunulmaması gerektiği bilgisiyle büyüdük. Aslında bunun görgüyle de ilgisi yok, insaniyetle ilgili. Ama diğer tüm kusur kabul edilen fiziksel özelliklerden farklı olarak, zayıflığa ve zayıflara karşı bu hassasiyetin gösterilmediğini düşünüyorum. Örneğin, birkaç kendini bilmez veya fazla düşünceli eş, dost, akraba vs dışında kilolu insanlara kimse az ye, çok kilolusun, zayıflasan daha güzel olursun, bu halin ne vs demezken, veya denildiğinde toplum tarafından tepki çekerken zayıf birine çok zayıfsın, yemek ye, kilo alsan daha güzel olursun vs demek çok normalmiş gibi davranılıyor. Ben çok çok zayıf olmayan, ideal kilomun birkaç kilo altında olan biri olarak bu sorunu yaşıyorum ve benim gibi bu eleştirilere maruz kalan arkadaşların düşüncelerini ve hislerini merak ediyorum.

Esasında birkaç kilo almak istesem de dış görünüşümle ilgili bir sorunum yok, kendimi güzel buluyorum. Yani bu eleştiriler beni egosal anlamda sarsmıyor. Ama insanların kabalığı beni biraz geriyor ve sanki yakın çevrem kilo almam için baskı kuruyor.

ah ah geçmişte neler çektim bu zayıflıktan yediğim laflardan dolayı kendime güvenim gitmişti bende ergenlik dönemimde çok zayıftım yada şöyle diyim boyum uzun olduğu için zayıf duruyordum hep dalga geçerlerdi yok bacaklara bak bileğim kadar yok çırpı yok kuru yok kollar parmağım kadar yeminlen çarşıda formam ile dolaşmaya utanırdım forma önlüğüm haricinde asla etek giymezdim kısa kaldıki uzun yıllar kilo almama rağmen bu fobimi atamadım üsütümden.. şimdi gel gelelim bugünkü durumuma çocuk yapmama rağmen şuan gayet fıstık gibiyim ideal kilomdayım benimle dalga geçenlerden bazıları aşırı kilodalar tabii ben kalkıpta onlarla dalga geçmiyorum.. bende hassasım bu konuda

O kişisel tatmin oluyor kimi zaman.. Mesela kilosunu fazla bulan insanlar zayıf insanları eleştirirler... Çoğu sinir olur yiyip yiyip kilo almayanlara.. En şahane cümleleri de; "aman o kadar zayıflık da hiç iyi değil"'dir ama içten içe böyle olmak isterler. Herkes böyle değil tabi ben çevremi baz alarak söyledim.

Ben de oldukça zayıfım almak istiyorum ama kilo almak vermekten çok daha zor bir durum
Neredeyse her fırsatta bunu dile getiren insanlar var. Bende bıkmış durumdayım.
Çözüm ise ;
"Sen yine kilo mu aldın , kilo vermeyi düşünmüyor musun " diyerek karşı tarafın moralini bozmak.

Seninkiler yine iyilermiş
Bi kadın var uzak akraba
Düğün de piknikte vs. her beni gördüğünde hasta mısın diyo bana ( sensin hasta diyeceğim nerdeyse artık )
Ben fazla beyazım, doğum yaptıktan sonra çok zayıf ta sayılmam ama onlar ailece çok esmer ve aşırı kilolu

Bu konuya benden +1000
Kesinlikle insan sinir oluo cok sik yasadigim bi durum. Ama hiic dert etme bak hamile kaldim ve gorenler sasirio ebru salli gibisin diolar
he kiskanc her daim kiskanc oldugu icin bazilari da kesin bebegin gelişimi sikintilidir diolar bu sefer inan kulaklarimi tikadim tek cevabim bana cok ozeniosun biliorum olu yor artik

Canını sıkma, bende eskiden beri yapı olarak zayıf biriyim.Yer yer almaz cinsinden. .Ama aşırı zayıf zargana bi halim yoktu, ideal kilo boydaydım..Ona rağmen ne sululuklar ne sululuklar, rüzgarlı havada dışarı çıkma, amaan kilo alsana biraz, sen bişey yemezmisin, yoksa kilo almaktan mı korkuyosun (hayatımda diyet yapmadım)..

Şimdi yaşım kaç oldu,yaşımı göstermiyorum az biraz kilo aldım ama sustular mı, hala aynı şeyleri duyuyorum.Kendileri de baya kilolular artık üstelik..Önceleri bende dert anlatmaya çalışırdım şuan anladım çoğu şeyi uğraşmıyorum artık. .

Bana var ya kiloluyken A...burger diyorlardı Şükret haline, eleştiri şurda kalsın, adamlar benle dalga geçiyordu. Yemesem diyet yapıyor bu, aç kalma bak kabız olursun, bağırsakların yırtılır diyorlardı. Yesem gel bir de beni ye, boşan da semerini ye diyorlardı.
Sonra zayıfladım, bu seferde Hint fakiri, Afrikalı falan demeye başladılar.
Ben ne edeyim?

Kedi uzanamadığı ciğere mundar der olayı olmasın, kıskançlık kokusu alıyorum o kişilerde boşver kilo almak kolay vermek zor. Sen çok rahatsızsan durumdan bir doktora gidip çare bulabilirsin, ama merak ettim gerek var mı diye o yüzden soruyorum boyun ve kilon kac?

ben de hep zayıf bir insanım. ve kaslıyım spor yaptığım için özellikle kollarım her daim kaslı görünür bana denilenleri bir bilseniz. en popüleri de yüzün güzel ama vücudun erkek gibi. takmayın. ayrıca ben sizin gibi değilim aşırı kilolu bulduğum arkadaşlarıma direkt söylüyorum kilon fazla diye, ya da yemek yemeye gittiğimizde hepsini yiyecek misin falan diyorum. ama sayemde kilo verince tanrıça edasıyla bakıyorlar

Evlenmeden önce 53 kilo civarlarındaydım. boyum 1.70, çok aşırı zayıf olmamakla birlikte normalin biraz altındaydım sanırım.
Herkes çok zayıfsın, biraz yemek ye, giydiğin yakışsın, popon dümdüz şuna bak falan diyorlardı o kadar çok canım sıkılıyordu ki.
Sonra evlendim hafif kilo almaya başladım, kullandığım ilacın da etkisiyle 60 kiloyum şu an. Kendimi gayet iyi ve sağlıklı hissediyorum. Bu sefer de çok kilo aldın, aman dikkat et böyle yersen 100'ü de görürsün sen, popon çok büyüdü bilmem ne...
Yani insanlar her zaman konuşacak bir şey buluyorlar, ben de artık ben halimden memnunum diyor geçiyorum.

Bende normal kilomdayim inceyim. evlenince biraz vermistim kaynana ozellikle diline doladi sanki hastalikliymişim gibi artik bıkkinlik geldi ailemin yanindada kp kv tutmus onu konusuyordu.
Dönünce bir kizilca kiyameeet koptu
Simdi diyor boyle cok iyi kiloyu napacaksin normal normal filan diyor ağzının payını sağlam verin olsun bitsin yoksa cidden sonu gelmiyor.

Aslında çok rahatsız değilim ama birkaç kilo alsam daha iyi olacağını düşünüyorum. Boyum 170, kilom 52. Lise yıllarımda 56-57 civarıydım ve o kilo bana daha çok yakışıyor diye düşünüyorum. Şimdi 22'yim. Yemek konusunda hiç sıkıntım yok, hatta çevremde benden az yiyen çok az insan var diyebilirim. Ama dünyaları da yesem, sürekli fast food da yesem 53'ü aşamıyorum 18-19 yaşından bu yana. Bence görüntümde de bir sorun yok artık bana tuhaf geliyor çok zayıfım da ben mi farketmiyorum diye. Bedenim de 36 çocuk bedeni değil yani.

Ayni durumdayim ne laflar duyuyorum. Yok kemiklerin cikmis hastaliklilar gibisin sen biraz kiloluyken daha guzeldin... surekli moralim bozuluyor artik kiloyla ilgili en ufak bir sey duymak istemiyorum. Cok haklisin zayif olan insanlara karsi hicbir seyi soylemekte beis gormuyor insanlar.

Aman çok takma bende kilo almıştım bir dönem annem demesigini birakmiyordu. Sonra verincede ay çok zayifsin yemiyorsun yesene zayıflık iyi değil diyordu. Kilo konusunda çok büyük baskı var. Onlar sizi cekemedigi için öyle diyor.

Kilo sağlık sorunu iken ve başka sağlık sorunlarına yol açarken, zayıf olmak öyle değildir. Elbette kemiklerin sayıldığı, gözlerin çukurda durduğu bir zayıflıktan bahsetmiyorum.
Zayıf insan daha sağlıklıdır, özellikle yaşlılıkta zayıf olmak avantajdır.
Görümcemi de kilo aldırmak için hastaneye götürdüklerinde doktor "zayıflık hastalık değildir, tavsiye ettiğimiz bir şeydir. Kiloları alırsa gelirsiniz, zayıf olunca değil" diyerek kibarca kovmuşlar.
Dipçe: O Kilo al kilo al diyenler kendileri veremedikleri için
"Allah'ım beni zayıflatmayacaksan, o zaman arkadaşlarıma kilo aldır." diye gezen kişiler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…