Zayıflığa eleştiri


Çünkü günümüzün güzellik algısı zayıflık üzerine, insanlar zayıf bireyin neden şişmanlayıp "çirkinleşmek" istemesini anlayamıyor, anlamlandıramıyor. Öte yandan ister istemez zayıf (ve güzel) olanı alt etmek istiyor çünkü içimizde bitmek bilmeyen bir rekabet var yaradılış gereği.

Yani zayıf insan zaten güzeldir, öyleyse "kilo al" dediğimizde hoşnut olması gerekli mantığı var.

Kanak: Ben

(Not: Boy: 1.62 Kilo 60)
 
Zayıfa zayıf. .
Şişmana şişman. .
Derler derler derler. .
Boşver insanları. .
Kendinle mutlu ol ..
 
Ben de zayıfım. Kilo al diyenlere "dünyadaki insanların deli gibi zayıflamaya çalışmasının bir sebebi olmalı" diyorum. Siz niye diyettesiniz diyorum. Kalça basen göbek üçlüsünü eritmek üzerine sürekli konuşan ben değilim diyorum...
 
aynen... ben zayıfladım. zayıflayınca kilo al diyen çok oluyor... ama kilo olduğum zamanda kilo ver diyenler oldu.

harika görünüyorsun diyen olmadı ama . şimdilerde k.validem taktı bana. çok zayıfmışım yemek gönderecekmiş kilo alacakmışım.

ama kendimi seviyorum. iyiyim böyle. diğerlerinin dediği çokta önemli değil.

kilolu olduğum dönem 4 yıldı. daha önceleri hep zayıftım zaten. ikisini de tatmış biri olarak zayıflık iyidir.
 

yavrum bende de tersi durum var. :) eşimle tanıştığımda 52 kiloydum. ananemi kaybedince psikolojik olarak -ki bu durumun farkına varamamışız- kendimi onun yokluğunda yemeğe vermişim. -psikoloğun tanımı-
evlendiğimde 62.8 kiloydum. şimdi hamile kaldım ve 68 im :)

yani 4 yılda 14 kilo aldım. herkes çok kilo aldın şimdi bi de hamilesin diyor şişeceksin diyor düşünmeden bense bedenimde taşıdığım canın durumunu düşünüyorum sadece. morelimi bozmak için ay ben 9 aaylıkken 65 kiloydum şimdiden böyle olsa bunalıma girerdim diyen öküzler vbile var onlara göre yaşarsak ölelim gitsin...
 
Çıta, çengel,sopa, değnek, kuru, şaşkın, kargamel... Bunlar kendimi bildim bileli duyduğum iltifatlar...
- Çok zayıflamışsın, hasta mı sın?
- Yoo, ben ne zaman kiloluydum ki :)
- Yok iyice süzülmüşün sen

Yani yıllardır beni süze süze bitiremediler :))
 
çocukken çok söylerlerdi alıştım artık sinir olmuyorum bence o şundan kaynaklı zayıf olmak kilolu olmak kadar kötü(tam kelimeyi bulamadım) görülmüyor
çırpı bacak ve iskelet beni sinir ederdi.
 
Çok haklısın bende alıyorum hep aynı eleştiriyi.Rahat ol kafana takma aslında onların içinden geçen çok sağlıklı ve fit gözüktüğümüz ama dilleri başka söylüyor kıskançlıktan.Ben kimseye şişkosun zayıfla biraz demiyorsam kimsede bana zayıfsın kilo al dememeli ama ben artık takmıyorun eskiden çok sinir olurdum ama artık biri zayıfsın biraz kilo al dediğinde hoşuma gidiyor
 
Kıskançlıktan olabilir...Gerçekten çok zayıf olup hastalıklı gibi duranlara "çok zayıfsın" diye laf edilmez zaten.
Kaldı ki aşırı zayıf iskelet gibi çirkin bir zayıflık içinde olsanız bunu kendiniz görürsünüz, göz var izan var.
 
Ben hep normal bir kilom olduğunu düşünürdüm ta ki bir arkadaşım normal bir erkek arkadaşımıza bu kadar zayıf bir kızla evlenmek istermiydin deyinceye kadar. Sonrasındaki eleştirilerde batmaya başladı zaten. Yıllarca kilo almaya çalıştım olmadı. Şimdi 8 kilo aldım ama göbeğim ve basenlerden başka bir yere gitmedi kilom, görenler hala çok zayıfsın diyor. Kemiklerim çok ince, annem babam ayrılınca bakamamış doğru dürüst bana. Şimdi çok şükür her şeyimiz tam. Ama hikayelerimizi ve ne yollardan geçdiğimizi bilmeden bunları söyleyen insanlar ne kadar incittiklerinin farkında bile değiller sanırım. Pek farkına varacağa da benzemiyorlar.
 

bende 1.60 civarı boyum ve 47 kiloyum. Kendimi bildim bileli zayıfımdır. Herkes de bi ölecekmişim, kuruyup gidecekmişim, susuz kalmış çiçekmişim gibi tavırlar. Makyaj yapmam ay yüzün solmuş (ne alakası var kardeşim bi fondaten sürmedim alt tarafı diye höyküresim) geliyo, yaşlıların ağzında ay kızım yemek yemiyomusun ölüp gidiyon lafı. doldum doldum bu yaz patladım valla. gene biri böyle bana hastalıklıymışım gibi laflar etti ne bu zayıflık falan diye bende ben iyiyim şükür yüzüme kötü bi hastalığa yakalanmışım gibi bakmayın sıkıldım artık diye tersledim. o günden beri bişi demez.

ramazanda iftara eşimin yengesigile gitmiştik. yemek yendi oturuyoruz (yenge beni pek sevmez) birden hiç alakası yokken bi sessizlik anında yenge bana dönüp eeee acembuselik nasıl olsa sende kilo alırsın g...tün göbeğin çıkar dedi ben şok! bende dedim ki sen o zaman moruk olursun, görür müsün bilmem
 
1.77 50 kıloyum bana da cok zayıfsn falan derler. allahtan popom ve gogusum var. belım ve kollarım,ellerim cok ınce..

ama saglıksız durmuyorum evet ıdeal kılomdan daha zayıfım ama evlenınce ınsanlar zaten kılo aloyor. hafıf alsam dha ıyı olurum bılıyorum. ama kotu durdgnu dusunmuyorum. kılolu olmaktan daha ıyı. zayıf narın bı kadın olmak..ınsanlar da bu duruma genelde özenır.
ben takmıyorum yanı
 
Ben 83 kiloydum zayifla zayifla dediler, 52 kiloya düştüm sanki ölüyorum açlıktan ye ye ye. 60 kiloya çıktım ay neden tombul oldun iyiydin, 56 ya düştüm bu haline mi spor yapıyorsun, yani bir türlü kilom mutlu edemedi insanları. Hangi kiloda mutluysa insan o kilo da olmalı. Herkes kendi kilosuyla ilgilensin. Hiç takma.
 
Ben bi dönem cok zayifladim istemeden. Ancak herhangi bir saglik problemim yoktu sadece moral bozukligu ile baslayan istah kesilmesi ve küçülen mide sonucu..
sonra kilo aldim cok şükür su idealden biraz daha asagidayim ama dediginiz gibi iyiyim düzgün bir fizigim var.
ancak bazi insanlar gercekten cildirtiyorlar.
Arkamdan kiz hastalik gecirdi herhalde kime begendirecek ki ne diyeti yapmis kupkuru olmus vs..
tabi sizin dediklerinizde cabasi. O ne öyle sürekli kilo al kemiklerin geliyor elimise demeler az ye de seninki de bize gelsin diyeceğim neredeyse.. hele bazisi sirf acitmak için yapıyor. Çünkü 4 kilo daha almak istiyorum o zaman cok iyi olacagim. Iyice sinirleniyorum gereksiz insanlar.
 
Evet doğru bi serzeniş...bana da derler çok ...1.82 boyum kılom da 62...3 kg aldım ama onlar dediği için değil ...o 3 kg yu da verırı m yakında çünkü hep yesem de inceyim vucut yapım öyle
 
Banada hep çok spor yapıyorsun eğricen ölcen diyorlar, bende olsun istesem alırım ama sen veremessin diyorum. Kıskanıyorlar canım benim boș ver
 
Arkadaşım 39 kilo idi. Ayy bele bak diyip sarılma ile karışık ölçen teyzelerden birini bogazlayacakti bir gün. Onun anlattıkları ile öğrendim ben de zayifliginin dile getirilmesinin de kötü olabileceğini.
Şişman ya da zayıf herkesin aynası tartısi var evinde konuşulması abes konular hele ki akıl öğretmek için..
 
Bi de " böyle çok iyisin ne al ne ver" var.
Bununla yaşadım ben de. Sonra hamile iken aldığım her kiloyu yüzüme vura vura unutuldu o cümle.
1 kg al anlaşılir 10 kilo ver belli olmaz.
Artık anladım ki He He diyip geçmeli.
 
Valla ben 95 kg idim. Neler neler söylediler, her gün ağlattılar kendi ailem bile dalga geçer hale gelmişti. Sonra ben karar verdim, hemde hayatımda ilk kez kesin karar verdim hala öyle kadar veremem. 1 sene sonra verdiğim 40 kilo etti size 55 kg bir kız. Herkes şok oldu. Ailemden-arkadaşlarımdan gizli gizli yürürdüm en az 1 saat. Bunları bana baskı yaptırdı, sağlık değil ve dalga geçerler diye saklıyordum yaptığım sıkı rejimi. Çünkü onların gözünde iradesiz bir yağ tulumuydum. Geçen tartıldım eczanede 50'ye düşmüşüm annem kilo al diye ağlanmaya başladı insanlar "sıkıntın mı var, yazık, ay köprücüklerin çıkık, eski always nerde" diyor. Belki boyum uzun diye 50 çok sırıtıyor, bence normalim ama kg alamıyorum, bir şey oldu bünyeme. Ciddi bir şey olur mu diye tiroidlerime falan yine bir baktırmayı düşünüyorum bu hafta, bence sizde bir tahlil yaptırın. Ee eski always ile yediklerine sayıcak kadar dalga geçen insanlar yapmadı mı bunu? İşte.. Insanlar konuşur. Hiçbir şekilde susmazlar, kilo verirsin "al" derler kilolusundur dalga geçer "ver" derler hemde sizi ağlattıkları umurlarında olmaz. Geçen lisede hoşlandığım Zerrin Özer'e benziyo fiziğin diyen bir çocuk vardı (Zerrin Özer'in sesi mesi umrunda değil görüyorsunuz) onu gördüm bir Avm'de. Yüzüme baktı ama "o, bu değildir" dedi sanırım içinden. Ama ben de şok oldum çünkü o benimle dalga geçen o çocuk o kadar kilo almış ki görmediğim 5 sene içinde. Etme bulma dünyası. Inanın insan kınadığını yaşamadan ölmüyor içiniz rahat olsun.
 
O milletin her dediğini kafaya takarsan ohoooo.56 kiloydum az daha kilo versen ne iyi olur dediler. 74 kiloydum şişman dediler 59 kiloya düştüm çol zayıfladın yeter dediler. 68 oldum ammada şiştin dediler 57 kilo oldum hasta gibi oldun dediler. Benim kilo alışverişime bakarsan baya deneyinliyim bu el alemin lafları konusunda. En son eskiden ha bire kilom la dalga geçen ama benden daha kilolu bir vatandaş aaaa bu ne iskelete dönmüşsün hastalıklı gibisin dedi. Bende gülerek çok şişmanlar hep aynı şeyi söylüyor. Kıskanma yın az yiyin diyorum. Yani artık beni kıranı bende kırıyorum. Ben her iki Halide yaşadığım için zayıf olarak lafı ağazlarına çarpmak daha kolay oluyor. Şimanken söylenenler çok üzüyordu beni. Sanane den başka cevabım da olmuyordu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…