Merhaba hanımlar.
Bu bir dert diyemem ama zaman zaman can sıkıcı olabilen bir durum.
Görgü kuralları gereği insanların dış görünüşleriyle ilgili eleştiride bulunulmaması gerektiği bilgisiyle büyüdük. Aslında bunun görgüyle de ilgisi yok, insaniyetle ilgili. Ama diğer tüm kusur kabul edilen fiziksel özelliklerden farklı olarak, zayıflığa ve zayıflara karşı bu hassasiyetin gösterilmediğini düşünüyorum. Örneğin, birkaç kendini bilmez veya fazla düşünceli eş, dost, akraba vs dışında kilolu insanlara kimse az ye, çok kilolusun, zayıflasan daha güzel olursun, bu halin ne vs demezken, veya denildiğinde toplum tarafından tepki çekerken zayıf birine çok zayıfsın, yemek ye, kilo alsan daha güzel olursun vs demek çok normalmiş gibi davranılıyor. Ben çok çok zayıf olmayan, ideal kilomun birkaç kilo altında olan biri olarak bu sorunu yaşıyorum ve benim gibi bu eleştirilere maruz kalan arkadaşların düşüncelerini ve hislerini merak ediyorum.
Esasında birkaç kilo almak istesem de dış görünüşümle ilgili bir sorunum yok, kendimi güzel buluyorum. Yani bu eleştiriler beni egosal anlamda sarsmıyor. Ama insanların kabalığı beni biraz geriyor ve sanki yakın çevrem kilo almam için baskı kuruyor.