Kekler - Pastalar Zebra kek (sulu)

arzuco

Biri Beni Durdursun Canım
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
2.304
15
358
İstanbul
yumurta ve şekeri çırpın. yağ ve suyu ekleyip tekrar çırpın. un, kabartma tozu vanilyayı ekleyip karıştırın. hamuru iki kaba ayırın birisine kakaoyu ekleyin. büyük yuvarlak tepsiye bir kepçe sade karışımdan dökün karışımın tam ortasına bir kepçe kakaolu 2. kepçeyi koyarken ilk koyduğunuz karışım yanlara doğru yayılacaktır. tekrar tam ortasına sade, kakaolu karışım bitene kadar sırayla devam edin. önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim

yumurtaları yıkayalım.

3 Yumurta
2 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
4 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı kakao
Birer pakat vanilya ve kabartma tozu
bir su bardağından 1-2 parmak eksik su

fırını 180 derece ısıtalım.
bu tarifi netten bulmuştum yapan kişi su yerine bir şişe soda ile denemiş tavsiye ediyor ama ben su ile yaptım. sütle yapılan kekler daha bi nemli ve yumuşak oluyor bu tarif daha çok pastane keki gibi kıyır kıyır.

Son düzenleme:
bende yapıyorum böyle zebra kek. ama ben ayırıp en üstüne döküyodum kakaoluyu, sonra kürdanla dağıtıyodum. bu iyi fikir olmuş ayrıcada güzelde görünüyo. bu tarifide alayım hemen:)
ellerine sağlık.

ohhhhhhh nefissssssss görünüyo canim ellerine saglik valla zebrami zürafami bilmem bende arada yaparim ama kendim hic yemem :) yapmayi cok severim keki fakat nedense sevemiyorum hazir keklere ise bayiliyorum
paylasimin icin tskler canima.s.

bende çocuk gibi kekle beraber koca bi bardak süt alırım bayılırım ikisine

Ellerine saglik arzucom a.s.
Cok guzel gorunuyor cokacimcoook

ellerine saglık canım bi arkadaşım sodayla yapmıştı ama ben denemdim yarın kızımın beslanmesinde tatlı günü yapayım yesin tabi arkadaşın dedigi gibi sütüde olacak tekrar paylaşımın için saol

evet arkadaşlar hazır kekler gibi oldu ama sodayla denedim suyu denemeye korktum çok güzel oldu elinize saglık deneyin derim

evet arkadaşlar hazır kekler gibi oldu ama sodayla denedim suyu denemeye korktum çok güzel oldu elinize saglık deneyin derim

afiyet olsun. soda ile güzel oluyormuş ben denemedim ama suyla da güzel oluyor gecenin bi vakti canınız çekerse evde soda, süt vs. bulamazsanız üzülmeyin

tesadüfen suyla yapılan kek arıyordum ewde süt yoktu daha önce suyla kek yapmamıştımm denedim harika olduu süper tarif teşekkürler

aa süper duruyo
bende yapcam en kısa zamanda
ellerine sglk cnm bnm

harika ötesi görünüyor en kısa zamanda yapacağımdan emin olabilirsin hemen kaydettim tarifi
bizim bildiğimiz mozaik kekten çok farklıcokacimcoook

cok teşekkür ederim.şekerüm tarifi soda ile yaptım bi kabardı bi kabardı.ama su ile de olur muhakkak.ya çok teşekkür ederim.misafirlerime mahcup olmadım çünkü ilk onların geleceği akşam yaptım.çok sağol canım.

afiyet bal şeker olsun. misafirlerine bu keki ikram ederken ne kadar gururlansan az çok sevindim. :)

Ellerinize sağlıkk.
Buda benim zebra kekim tarif az farklı ama sahidende gel beni ye diyen görüntüsü süperdi pişince ve kesincecokacimcoook

arkadaşlar ben de denedim çok güzel oldu. ama keki kesince gördümki kakaolu kısım çok, sade kısım çok az görünüyo. zebra olmadı anlayacağınız. acaba kakaoyu koyunca hamur biraz daha koyu oluyo ya ondan mı ki? sadenin üzerine baskı yaptı? ne dersiniz? aklıma şöyle bişey geldi mesela 3 kaşık kakao koyunca sade olana da 3 kaşık un mu eklesem belki aynı kıvamda olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…