Kekler - Pastalar Zebra kek (sulu)

yani bende hiç öyle olmadı ama sade keki koyulaştırmak için un yerine nişasta eklemek daha mantıklı gibi. ama ben kepçe kepçe koydukca kendiliğinden dağılıyor dediğim gibi sorum yaşamadım

Çok güzel görünüyo ellerine sağlık cokacimcoook

Evet cnm biraz koyulaşınca siyah yoğunlukta olabiliyor o yüzden ben kakaolu kısmına 1 çorba kaşığı kadar daha su ekleyip öyle döküyorum. önce beyazdan başlamak da en mantıklısı. ben kepçelerle döküyorum daha pratik oluyor. borcam yuvarlak tepsinin tam ortasına önce 1 kepçe beyaz olandan sonra beyazın üstüne yine tepsinin en ortasına bir kepçe kakaoludan. bu şekilde yapıp en son da kürdanla şekil veriyorum. sanat eseri gibi oluyor

Cnm biliyorsun soda kabartmak amaçlı kullanılıyor. yani süt veya yoğurt daha tok bir tat verirken keke soda kullanarak daha çok kabarması sağlanıyor. soda yerine süt kullanırsan pek güzel olmaz.

ben bir defa yaptım bu zebra kekten beceremedim şeklini bozuk oldu benim yayıldı da yapamadım yani kabarmadı bir de:26:

bu da benim zebra kekim :)
yoğurt ya da süt kullanırdım ben hep keklerimde ama
su veya soda olayını deneyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…