Kızlar 11 aylık evliyim, kv ile altlı-üstlü oturuyorum.
Bu sene iki kere tatile gittik ikisinde de kv ile. İlkten kötü bişi göremedim, hatta mutlu mutlu gittim. Kvde etrafa gelinimle gidiyoruz diye mutlu mutlu "havasını attı".
Tatillerden biri, dağda kamptı diğeri deniz. Dağın üzerinden baya geçti de, şu geçen haftalardaki deniz maceramızda yaşadıklarımdan içim soğumuyor bi türlü :S
Eşimle ikimizde 20li yaşlardayız, kv 50 küsür. Yaşına başına bakmadan bizle özellikle de benle yarışır gibi tavırlar yaptı.
Tatilde akşam film izliyoruz, 3müz birlikte. Eşime "gel dizime kucağıma yat" diye ısrar üstüne ısrar etti, o hayır dedikçe diretti. "Sen benim dizime yat, ben Anienin dizine yatayım dedi" dedi. Ben orda tazecik gelinim koca kvyi kucağımda mı sallayacağım, sen benim dizime yat aniede senin dizine dese hadi bi derece neyse!!
Neyse eşim sonunda azcık başını yasladı dizine. Saçlarıyla oynamaya başladı eşimin. "Saçların seyrekleşmiş sarımsak sür gece yatarken" dedi, eşim sarımsaktan nefret eder bunu bilerek söyledi, eşimde iğrenme sesi çıkardı, o zaman kv bana dönüp, "sen sür o uyurken" dedi, bende "o zaman ben uyuyamam kokudan" dedim. "sizde ayrı yatın" dedi. Yani ona neyse bizim nasıl yattığımız yatacağımız!! Sanki tek saç çıkarma yöntemi o!
Sonra dur biraz öpüp koklayayım diye eşime sevgi gösterilerine başladı benim yanımda. Tamam annesin oğlunu sevmek tabiki hakkın ama o artık evli ve benim annem o kadar uzaklardayken bana nisbet yapar gibi sevgi gösterileri sinirime dokundu. Normalde evdeyken anca bağıra çağıra konuşurlar, o zaman sevsin asıl, yok, benim yanımda gösteriş yapacak.
O gece uyayamadım. Sabah da eşimi binbir şirinlikle uyandırıp sahile indirmeyi başardım. kv uyuyordu biz çıkarken. Foto çekildik, midye kabuğu topladık. Eve döndük, suratı bi karış, nerdeydiniz, nereye gitmiştiniz filan. Sonra her zaman bayıla bayıla yaptığı şey olan yiyecek birşeyler hazırlama işini "o yapsın" diye bana söyledi. No problem hatta sevindim. Çünkü eşimle birlikte farkettik ki, wden ellerini yıkamadan çıkıyor bizim kvBen hazırlamaya giderken eşime dedim ki sende gelsene, tabii şirinlikle, o da kalktı geldi birlikte hazırlamaya başladık güle şakalaşa, kvde bizi öyle görünce dayanamadı hemen kalktı geldi bize bırakmadı kendi başladı işlere.
Dönüşte markete uğradık, eşim gitti söylediklerimi almaya, bende son anda bişi hatırladım, arabada kv ve ben varız, aradım "tatlım yufkada alır mısın söylemeyi unutmuşum" dedim. Ben "tatlım" diyince kv bi kıpırdandı oturduğu yerde, bunu çok iyi farkettim, ertesi gün eşime yeni hitaplar çıkardı, buyrun: "bitaneemm, canım yavrumm, güzel çocuğum, bitanem benimmm". O zamana kadar böyle bişi yoktu.
Ben ne yapıcam bu kadınla? Tecrübeli evli sultanlardan öneriler bekliyorum???
Bu arada NOT: Eşimle ortak karar aldık tatillere artık onunla gitmeyeceğiz diye, inşallah da öyle olur.
Kızlar 11 aylık evliyim, kv ile altlı-üstlü oturuyorum.
Bu sene iki kere tatile gittik ikisinde de kv ile. İlkten kötü bişi göremedim, hatta mutlu mutlu gittim. Kvde etrafa gelinimle gidiyoruz diye mutlu mutlu "havasını attı".
Tatillerden biri, dağda kamptı diğeri deniz. Dağın üzerinden baya geçti de, şu geçen haftalardaki deniz maceramızda yaşadıklarımdan içim soğumuyor bi türlü :S
Eşimle ikimizde 20li yaşlardayız, kv 50 küsür. Yaşına başına bakmadan bizle özellikle de benle yarışır gibi tavırlar yaptı.
Tatilde akşam film izliyoruz, 3müz birlikte. Eşime "gel dizime kucağıma yat" diye ısrar üstüne ısrar etti, o hayır dedikçe diretti. "Sen benim dizime yat, ben Anienin dizine yatayım dedi" dedi. Ben orda tazecik gelinim koca kvyi kucağımda mı sallayacağım, sen benim dizime yat aniede senin dizine dese hadi bi derece neyse!!
Neyse eşim sonunda azcık başını yasladı dizine. Saçlarıyla oynamaya başladı eşimin. "Saçların seyrekleşmiş sarımsak sür gece yatarken" dedi, eşim sarımsaktan nefret eder bunu bilerek söyledi, eşimde iğrenme sesi çıkardı, o zaman kv bana dönüp, "sen sür o uyurken" dedi, bende "o zaman ben uyuyamam kokudan" dedim. "sizde ayrı yatın" dedi. Yani ona neyse bizim nasıl yattığımız yatacağımız!! Sanki tek saç çıkarma yöntemi o!
Sonra dur biraz öpüp koklayayım diye eşime sevgi gösterilerine başladı benim yanımda. Tamam annesin oğlunu sevmek tabiki hakkın ama o artık evli ve benim annem o kadar uzaklardayken bana nisbet yapar gibi sevgi gösterileri sinirime dokundu. Normalde evdeyken anca bağıra çağıra konuşurlar, o zaman sevsin asıl, yok, benim yanımda gösteriş yapacak.
O gece uyayamadım. Sabah da eşimi binbir şirinlikle uyandırıp sahile indirmeyi başardım. kv uyuyordu biz çıkarken. Foto çekildik, midye kabuğu topladık. Eve döndük, suratı bi karış, nerdeydiniz, nereye gitmiştiniz filan. Sonra her zaman bayıla bayıla yaptığı şey olan yiyecek birşeyler hazırlama işini "o yapsın" diye bana söyledi. No problem hatta sevindim. Çünkü eşimle birlikte farkettik ki, wden ellerini yıkamadan çıkıyor bizim kvBen hazırlamaya giderken eşime dedim ki sende gelsene, tabii şirinlikle, o da kalktı geldi birlikte hazırlamaya başladık güle şakalaşa, kvde bizi öyle görünce dayanamadı hemen kalktı geldi bize bırakmadı kendi başladı işlere.
Dönüşte markete uğradık, eşim gitti söylediklerimi almaya, bende son anda bişi hatırladım, arabada kv ve ben varız, aradım "tatlım yufkada alır mısın söylemeyi unutmuşum" dedim. Ben "tatlım" diyince kv bi kıpırdandı oturduğu yerde, bunu çok iyi farkettim, ertesi gün eşime yeni hitaplar çıkardı, buyrun: "bitaneemm, canım yavrumm, güzel çocuğum, bitanem benimmm". O zamana kadar böyle bişi yoktu.
Ben ne yapıcam bu kadınla? Tecrübeli evli sultanlardan öneriler bekliyorum???
Bu arada NOT: Eşimle ortak karar aldık tatillere artık onunla gitmeyeceğiz diye, inşallah da öyle olur.
Eşini takdir ettim gerçekten. En azından farkında aradaki dengeyi kurmaya çabalıyor. çok şanslısın .
Benim kv. dede seninki gibi. benim yanında oğlunu öpmeye doyamaz. bir gün akşam onda yemek yedik tam eve geçicez kapıdan çıkıyoruz yine başladı öpmeye sarılmaya ayy bide bırakmıyo... yapıştı. en son dedim ki 'annecim çok özlüyosan oğlunu kalabilir izin verirsen benim eve gitmem gerekiyo malum bize ait bir evimiz ve hayatımız var. oraya dönmem gerek' bırakıverdi birden. sonra kayınpederim ona kızdı. birdahada yapmadı. arada unutuyor. ama ben hiç tepki vermiyorum görmemezlikten geliyorum. kayınpederim hemen müdehale ediyor.
Tatil meselesi bizde de aynı oldu. biz tatile evlendiğimizden beri eşimle hep başbaşa kafamıza göre gittik. bu sene bizde gelelim siz bizi antalya da bırakın öyle gidin gideceğiniz yere. tabi ben biliyorum başıma geleceği. oraya gidince boşa yer parası ödemeyin çıkın gezin akşamada yatmaya bura gelin dicekler. baştan aldım tedbirimi. eşime dedimki yıl boyu çalışıyorum. yıl boyu aileni fazlasıyla görüyorum. tatili onlarla geçirmek zorunda değilim. ayrıca bütün yıl çalışıp biriktirdiğim parayla kalacak yerimde isterse en pahalı yer olsun ben tatile bunun için gidiyorum dedim. haa bunu onların yanındada dile getirdim. süper bir tatil yaptım. şimdi oğluşunu ben yokken seviyor.
Kv tek başına değil kızlar, kpederim var bir de bekar kaynım üniv öğrencisi. Kv ile tatil olayından akıllandım o yüzden bunu bi daha tekrarlamamaya çalışacağız inşallah. Saflık bende bunu biliyorum, kadını en başından beri bu şehirdeki annem statüsüne koydum ve hep öyle davrandım, şimdi anlıyorum ki insanın annesi gibi olamaz kimse.
Eşim kpeder ile ortak çalışıyor, kpeder kvme para bırakır pazar olduğu günler ve benimde ihtiyaçlarımı almasını ister. Ben kendim alırım dediğimde kv bunu istemedi sen çok gençsin kıskanırım seni oradaki adamlardan dedi, bence bu tamamen bi bahane. Neyse bazen kpeder de gider pazara kv ile, onunla giderken kapıyı çalar, kızım ne istiyorsun bişeye ihtiyacın var mı bak şunu alayım mı bunu alayım mı filan sorar kpederin yanında. Kpeder yanında yokken bazen hiç kapıyı çalmadan sessizce gider.
Yani ben kendi işimi kendim görecek çapta biriyim çok şükür, ailemden uzakta istda tek başıma okudum, şuanda da çarşıya kendim çıkıyorum istediğim zaman, ama kpederin iki ev için ortak verdiği para kvnin elinde ve ben pazara gidemiyorum.
Bende renklendirdiğim yerle aynı duygular içnideyim. Azcık özlemek istiyorum ya sürekli bir aradayız her yerde.
Benim kv kpederin yanında pek öyle davranamaz çünkü kpeder aynı seninki gibi uyarır canım. O yüzden ne yapıyorsa bizimleyken yapıyor. Buldu iki saf çocuğu
eşin anlayışlı demiş bikaç arkadaş ama anlayışlı bir erkek yeni evli karısıyla tatile giderken (hemde ilk değil yazdığına göre) annesini yanında götürmez benim şahsi fikrim tabi belirtmek istedim.Siz daha yeni evlisiniz tabiki zamanla bi takım şeyler yerine oturacak ama bu zaman zarfında önlemini alki birbirinizi yıpratmayın.burda çok örnekler okuduk kayınvalideyle ilgi o yüzden aman diim
Canım onunla tatile gitmekten bende şikayetçi değildim, bu son olaylarda gözüm açıldı. İlk zamanlar mesela dağda, siz biraz gezin dolaşın derdi bize karışmazdı, en son gittiğimiz yerde, nereye gidiyorsunuz, nereye gittiniz, bende geleyim filan falana döndü iş. Rahat edemedik cidden eşimle.
Yani kadıncağız hayatımda hiç oğlumla gelinimle bi yere gitmedim diyemez artık, ama bu kadar yeterli onunla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?