Zekamda problem olabilirmi

Otizm öyle bir şey değil.
Ayrıca zihinsel engel yaratabilecek pek çok kalıtsal rahatsızlık var.
Uzmana gitmeden bilemezsiniz ki sanmıyorum buradaki hiçbir hanım size tanılama yapabilsin.

Bence bu sorun odaklanmadan kaynaklanıyor çünkü bende odaklanmayinca çok unutuyorum arkadaşlarım sen şunu şunu yapiyordun hatirliyormusun diyorlar ben hiç hatırlamıyorum veya mesaj yazarken mesela ( Merhaba yazacagima harfleri karıştırıp rmehaba falan yazıp geri duzeltiyorum ) konuşurken ne diyeceğimi unutup çok farklı birseyden bahsederken buluyorum.
Ama kendimi odaklayinca bir numaraya bir kere bakmam yetiyor geri unutmuyorum birde hafızim bir ton ezberim var .
Görsel zekam çok iyi tek sıkıntı odaklanma diye düşünüyorum

canım namaz konusunda bende 16-17 yaşlarında öyledim bi türlü öğrenemiyordum anlamıyordum ama sağolsun bir hocam öyle bir güzel gösterdi ki sadece onun anlatımıyla ve göstermesiyle anladım kimseden anlamıyordum önümde biri durcakta kılcam anca öyledi ve çok utanıyordum sana güzel bi anlatan ve gösteren olmalı dualar konusunda namaz surelerini biliyorum bi ayetl kursiyi bir turlu ezberleyemedim şarkı desen bir dinlemede hemen aklıma girer yemek konusundada bekarken hiç ilgim olmazdı evlendikten sonra annemle telefonlaşa telefonlaşa öğrendim aklımda tutamayınca annemle konuştuğum yerde hemen kağıda yazdım anlayacağım şekilde öyle böyle yuvarlanıp gidiyoruz işte şimdi kafama göre yapıp tutturuyorum gerizekalı olduğumu düşünmemiştim hiç

aynen doğru bir tesbit bende de var dikkat eksikliğinden diye düşünüyorum bazı şeylere çok odaklanamıyorum mesela bir yere gidiyoruz şunu gördün mü deniliyor ben görmemiş olabiliyorum

Kontrolcü, sağlamcı bir yapınız var mı ? Kendinize güven konusunda sıkıntınız var mı ? Gerizekalıyım demeyin kendinize lütfen. Bende sizin gibi yemek tariflerini tekrar tekrar okuyarak yapardım her seferinde. Bir gün kendime çok kızdım; bu sefer tarife hiç bakmadan yapacaksın kaç kere yaptığın şey bu ! dedim. Farzet ki tel yok, defter yok... ne yapacaksın ? Sonra gayette yaptım o yemeği hiç bakmadan. Sizde kendinizi biraz zorlayın bakalım. Alışkanlıklarınızı biraz değiştirin. Şimdi bizim yerimize telefonlar düşünür oldu valla...

Bence disleksi var sizde.Disleksili bireyler cok zor ezberler carpim tablosunu ezberleyebilmişmiydiniz.Cok unutkandirlar bilgiyi ön bellejten geri bellege atmakta sikinti yaşarlar.Bazi seyleri hayat boyu karistirirlar.

Bence disleksi var sizde.Disleksili bireyler cok zor ezberler carpim tablosunu ezberleyebilmişmiydiniz.Cok unutkandirlar bilgiyi ön bellejten geri bellege atmakta sikinti yaşarlar.Bazi seyleri hayat boyu karistirirlar.
Canim 6 onci simifa kadar ne ogretmen ne ailem ezberletebildi.anca oyle ezberleddim.

Zeka geriliği küçük yaşlar da ortaya çıkar sizin ki özgüvensizlik. Biri bir sey mi dedi sizi böyle hissettirecek. Hafıza diye bir şey vardır uzun süreli hafiza da bize gerekli olan bilgileri tutarız okuma,yazma,ailen,afkadasların,işin vs.. kısa süreli bellekte ise messla sinavdan bir gün önce calisip ertesi güne her seyi unuturuz. Kendinizi hor görmeyin.

Yook aslinda ozguvensiz degili..ama ciddi ciddi herseyi unutuyorum.yani becerememk degil aklima gelmiyor

Evet aslinda onu deneyebilirmm.beyin jimnastigi deneyecegim. Cok esekkur edermm

Canim vallahi aglancak halime guluyorum insan kac drfa kiblesini sasiririr. Yada biri bana bisey diyo diger kisiye soylemem icin onu bile ya eksik ya yanlis anlatiryorim.garibim burdaki arkaaslarda kibarca dikkat eksikligi falan diyor.ben inanmaya basladim yani zekamdan suphem var vallahi

yok yok bende arkadaslara katılıyorum kesınlıkle dıkkat eksıklıgı :)

Psikiyatri doktoruna gidin. Dikkat eksikliği olabilir, belki disleksi vardır. Test yapılır anlaşılır.

Dikkat eksikliği varsa bunun için ilaçlar var, doktor yazar zaten.

Benimde durmak istemediğim ortamlarda böyle oluyor.
Gerizekalı olduğumu düşündüm sonra farkına vardım ki zoraki olan herşeyde beynimde birşey kendini kapatıyor.
İçeri alımları yasaklıyor.
İstemediğin içinden gelmeyen şeyleri yapma yerlere gitme.

Zihninizi cok yoruyor olabilirsiniz. Bir sure internetten uzak durun, aksamlari 10 dklik nefes alisverisinize odaklanin, dusuncelerinizi izleyin. İyi gelecektir insallah. Ve tabiki tekrar cok onemli. Ezberlemek istediklerinizi bol bol tekrar edin. "Tekrarat sabit kilar".

Psikaytra gidip durumunuzu anlatın muhtemelen dikkat eksikliği ile ilgili bir durum vardır. Buradan biz bir şey diyemeyiz. Bir öğrencim bu şekilde asla ezberleyemiyordu. zil çaldığında onu idrak etmiyordu göstererek verdiğim bir ödevi yapması için bile annesi aramak durumunda kalıyordu meğerse tedavisi sürüyormuş tam o sırada doz ayarı yapıldığı için çocuk dağılmış sonrasında düzeldi söylediğimi diğer çocuklardan bile daha iyi idrak istemeye başladı. Zeka değil dikkattir zannediyorum ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…