- 27 Aralık 2016
- 1.153
- 5.265
- 158
- Konu Sahibi akasayalar
-
canım namaz konusunda bende 16-17 yaşlarında öyledim bi türlü öğrenemiyordum anlamıyordum ama sağolsun bir hocam öyle bir güzel gösterdi ki sadece onun anlatımıyla ve göstermesiyle anladım kimseden anlamıyordum önümde biri durcakta kılcam anca öyledi ve çok utanıyordum sana güzel bi anlatan ve gösteren olmalı dualar konusunda namaz surelerini biliyorum bi ayetl kursiyi bir turlu ezberleyemedim şarkı desen bir dinlemede hemen aklıma girerHepinize iyi aksamlar dilerim.
Bugune kadar hep ustunu orttugum bastirdigim bir derdim var. Benim zekamda bir problem oldugunu dusunuyorum kizlar. Gulmeyin cunku geri zekali olabilirim. Bu ciddi bir sorun.ama nasil. Ilk okul ortaokul benim zamanimda gecmek kolaydi gectim.orta basarilarla.liseyi biraz kendi cabam biraz hocakar sayesinde gectim.ama zor gectim. Hadi o okul diyelim herkes zorlanabilir. Geleim asil meseleye. Namaz kilmayi bilmiyorum.30 lu yaslardayim.bugune jadar kilmadimmi cok sukur cok kildim ama illa yanimda onumde biri kilacak. Namazdaki dualari sureleri hak getire asla ezberleyemiyorum.hareketlerini bile tek basima kilmayi unutuyorum ikimciye.defalarca ezberlemeye pratige calistim.bir kek yapacagim en az uc defa tarifi okuyorum.doktor bir ilac verdi diyelim atiyorum ilk merhemi sur ikinciye sunla karistir aksamiina ş olcekte ver diyo en az uc defa doktoru ariuorum.bir yemek tarifini her defasinda tekrar okurum.gecenlerde burda bir konyda bir uye yetiskim otizminden bahsetmisti.kendimden suphelenmeye basladim.Ama bana dedikodu diyin alâsini yaparim.nbakim kozmetik kiyafet diyin modacilar yanimda halt eder. Gunluk magazain haber benden sorulur. Ordada biraz celiskide kaliyorum.insanlara akil veririm dert dinlerim cozum bulurum.ama diger konularda beynim neden getirmiyor. Kimseyede acamiyorum bu konuyu insan namaz kilamazmi her defasinda kibleyi sasiriyorum. Ne okur kizlar bir yol gosterin yarin oburgun cocugum olsa derslerine hayatta yardim edemem.fikirlerinizi bekliyorum
aynen doğru bir tesbit bende de var dikkat eksikliğinden diye düşünüyorum bazı şeylere çok odaklanamıyorum mesela bir yere gidiyoruz şunu gördün mü deniliyor ben görmemiş olabiliyorumBen gerizekali bir insanın "ben gerizekali olabilirim" diyeceğine inanmıyorum.
Gerizekali bir insan zeki olduğunu iddia eder.
Çünkü aksi bir durumdan haberi dahi yoktur.
Siz gerizekalı değilsiniz.
Bence sizin sorununuz odaklanma ve ilgi.
Çok heves ettiğiniz şeyleri kolaylıkla anlıyorsunuz. Ve fakat pek ilginizi çekmeyen konularda zorluk yaşıyorsunuz.
Demek ki odaklanamıyorsunuz. Dikkatinizi veremiyorsunuz.
Bence sorun bu.
Bence disleksi var sizde.Disleksili bireyler cok zor ezberler carpim tablosunu ezberleyebilmişmiydiniz.Cok unutkandirlar bilgiyi ön bellejten geri bellege atmakta sikinti yaşarlar.Bazi seyleri hayat boyu karistirirlar.Hepinize iyi aksamlar dilerim.
Bugune kadar hep ustunu orttugum bastirdigim bir derdim var. Benim zekamda bir problem oldugunu dusunuyorum kizlar. Gulmeyin cunku geri zekali olabilirim. Bu ciddi bir sorun.ama nasil. Ilk okul ortaokul benim zamanimda gecmek kolaydi gectim.orta basarilarla.liseyi biraz kendi cabam biraz hocakar sayesinde gectim.ama zor gectim. Hadi o okul diyelim herkes zorlanabilir. Geleim asil meseleye. Namaz kilmayi bilmiyorum.30 lu yaslardayim.bugune jadar kilmadimmi cok sukur cok kildim ama illa yanimda onumde biri kilacak. Namazdaki dualari sureleri hak getire asla ezberleyemiyorum.hareketlerini bile tek basima kilmayi unutuyorum ikimciye.defalarca ezberlemeye pratige calistim.bir kek yapacagim en az uc defa tarifi okuyorum.doktor bir ilac verdi diyelim atiyorum ilk merhemi sur ikinciye sunla karistir aksamiina ş olcekte ver diyo en az uc defa doktoru ariuorum.bir yemek tarifini her defasinda tekrar okurum.gecenlerde burda bir konyda bir uye yetiskim otizminden bahsetmisti.kendimden suphelenmeye basladim.Ama bana dedikodu diyin alâsini yaparim.nbakim kozmetik kiyafet diyin modacilar yanimda halt eder. Gunluk magazain haber benden sorulur. Ordada biraz celiskide kaliyorum.insanlara akil veririm dert dinlerim cozum bulurum.ama diger konularda beynim neden getirmiyor. Kimseyede acamiyorum bu konuyu insan namaz kilamazmi her defasinda kibleyi sasiriyorum. Ne okur kizlar bir yol gosterin yarin oburgun cocugum olsa derslerine hayatta yardim edemem.fikirlerinizi bekliyorum
Canim 6 onci simifa kadar ne ogretmen ne ailem ezberletebildi.anca oyle ezberleddim.Bence disleksi var sizde.Disleksili bireyler cok zor ezberler carpim tablosunu ezberleyebilmişmiydiniz.Cok unutkandirlar bilgiyi ön bellejten geri bellege atmakta sikinti yaşarlar.Bazi seyleri hayat boyu karistirirlar.
Beden isi canim.isimde beden isi.kafada yoruluyor ama stresli degil.Kitap okuma alışkanlığınız nasıldır? Beden işi mi yoksa daha çok beyin yorgunluğu gerektiren aktiviteler mi yapıyorsunuz?
Yook aslinda ozguvensiz degili..ama ciddi ciddi herseyi unutuyorum.yani becerememk degil aklima gelmiyorZeka geriliği küçük yaşlar da ortaya çıkar sizin ki özgüvensizlik. Biri bir sey mi dedi sizi böyle hissettirecek. Hafıza diye bir şey vardır uzun süreli hafiza da bize gerekli olan bilgileri tutarız okuma,yazma,ailen,afkadasların,işin vs.. kısa süreli bellekte ise messla sinavdan bir gün önce calisip ertesi güne her seyi unuturuz. Kendinizi hor görmeyin.
Olabilir normaldir. Unutkanlık iyilestirilenilen bir şeyYook aslinda ozguvensiz degili..ama ciddi ciddi herseyi unutuyorum.yani becerememk degil aklima gelmiyor
Evet aslinda onu deneyebilirmm.beyin jimnastigi deneyecegim. Cok esekkur edermmbuna çok güldüm:)) bende sizin gibiyim çoğu şeyi unuturum tekrar bakarım falan dikkat eksikliği var birazda daha çok tekrar yapıyorum o yuzden. Sizde biraz beyin jimnastigi olacak şeyler yapın toparlanır bence .düzenli beslenme ve stresi azaltmak etkili .ben yapamadım ama inşallah siz yaparsınız
Canim vallahiınsan beynının sırrı hala tam cozulemedı oyle bırseykı bazı seylerın zekayla alakası yok
ben gerızekalıyım galıba deyısınız o kadar tatlı kı allahım ya :) okulda basarılı olanların hepsı zekı degıl bogazıcını dereceyle bıtırmıs ulkeyı yonetenın adını bılmeyen ekmegın fıyatını bılmeyenler var :)
algı meselesı secıcılıgınız ılgınız neye yatkınsa onda ıyısınızdır olabılır
yok yok bende arkadaslara katılıyorum kesınlıkle dıkkat eksıklıgı :)Canim vallahiaglancak halime guluyorum insan kac drfa kiblesini sasiririr. Yada biri bana bisey diyo diger kisiye soylemem icin onu bile ya eksik ya yanlis anlatiryorim.garibim burdaki arkaaslarda kibarca dikkat eksikligi falan diyor.ben inanmaya basladim yani zekamdan suphem var vallahi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?