Zekamda problem olabilirmi

İlgi duymadığın şeyler çabuk unutuyorsun demek ki
Yemek yapmayı sevmiyorsan arada bir mutfağa gidiyorsan doğal
Ne alakasi var hergun yemek yapmak zorundayim evliyim esim var kendim beslenmem gerekiyor. Surekli yemek yaptigim halde unutuyorum olcekleri

Ne alakasi var hergun yemek yapmak zorundayim evliyim esim var kendim beslenmem gerekiyor. Surekli yemek yaptigim halde unutuyorum olcekleri
Yani şunu demek istedim
Yemek yapmayı sevmiyorsundur atıyorum o yemeğe ilgi duymuyorsundur. Tarifi unutursun hergün yapmayınca ama hergün yaptığın şeyi unutuyorsan bu sorun.
Psikolojik olabilir.

Acaba b12 eksikliğiniz olabilir mi? Biz kpssye calısırken bi arkadas bu sorunlarıdan bahsedip ben böyle sınav kazanamam doktora gidicem dedi. Doktor kan testleri filan almış ve b12 baya eksik cıkmıs. Haplar da işe yaramış ki kız 80 aldı. Hoş bizim bölüm 90 ve üstüyle atanıyor ben kıyısından girmiştim ama 80 de bence cok iyi bir puan. Yani sorun zekanda değil vitamin eksikliğin olabilir ya da konular dikkatini cekemeyince kendini veremiyosundur.

Önem verdiğiniz şeylerin seyrini değiştirseniz? Magazin- dedikodu zevkle yaptığınız şeyler olabilir bu yüzden ilginiz alakanız doğrultusunda onlarda hata yapmıyor olabilirsiniz.

Disleksi bir hastalik degildir.Duzeltmek istedim.

Eee bende unutuyorum. Bazen eksik bir şey var gibi geliyor. Mesela göz kararı hayatta Bir şey yapamam. Ye eklerim hep tuzlu olurdu şimdi tutsuz. Eşim der Bi tutturamıyorsun diye.

IQ seviyeniz dusuk ise zaten yapabileceginiz bir sey yok. Siz yine de biyolojik bir sorun var midir ne olabilir diye psikyatri ile gorusun. Kafanizdakiler acik acik anlatin. Doktorlara oyle yuzeysel bahsederseniz doktor ne yapsin?

Bahsettiğinizi ezberleyememe ve unutkanlığı otizmle hiç alakası yok, otistik değilsinizdir. Geri zekalı da olduğunuza ihtimal vermiyorum. Diğer şeyleri gayet iyi başarıyorsunuz, tarife baka baka yaptığınız kek de güzel oluyordur tahminimce. Stres ve kafanızın yoğun olması dikkat dağınıklığı ve unutkanlık yapabilir, Namazı önünüzde bir kağıt ile kılsanız, yemeği de tarife baka baka yapsanız ne olur? Siz yine de istiyorsanız aile hekiminizie başvurun basit bir testle sizin hafızanızda bir sorun var mı anlar. Büyük olasılıkla B12 eksikliğiniz de olabilir. Bizler çok şükür kırmızı et tüketemediğimiz için Türkiye'de bir çok kişinin B12 değerleri düşük çıkıyor.

Bence yüksek fonksiyonlu otizmiyle pek alakası yok durumunuzun. Onunla ilgili teşhis koyarken unutkanlıktan çok, imaları anlama yeteneğiniz vs. tarzı sosyal hayatta ve iletişimde sizi zorlayan konulara bakıyorlar.

Hem çirkin hem düşük zekalı olduğunuzu varsaydığınız için söylüyorum durumunuz depresyon kaynaklı olabilir. Depresyon hem düşük benlik algısı yaratır hem konsantrasyon becerinizi düşürür sizi daha dalgın daha unutkan yapar. İşlevselliğinizi azaltır.En iyisi psikiyatriye bir uğrayın.İyi bir psikiyatrist zaten vitamin değerlerinize de bakar. Doğru ilaç tedavisi + kişisel çabalarınızla bütün sıkıntılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Kan deferlerine baktir bi de eger bu durumdan cok sikayetciysen dikkat eksikliği için görün derim

dikkat eksikliği diyenler olmuş ama benim hafızam zehir gibi maşallah.yeterince ilginizi verip olmuyorsa başka birşey olabilir.yoksa tarifi falan bende hatırlamam yani sık sık yapmıyorsam.dikkatimi vererek dinlemediysem insanlar birşeyin yapılışını anlattıysa tekrar sormak durumunda kalırım.birşey ezberliyorsam dikkatimi verdiğim için hızlı ve kolay ezberlerim.dedikodu yapıp namaz kılmakta biraz çelişkili geldi ama neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…