Zengin, okumus Elti geliyor..

kusum_85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2013
144
4
26
Balıkesir
Merhaba kizlar,

kaynim gecen sene yazin nisanlandi, 2 ay sonra dügünleri olacak insallah.
Eltim cok iyi, cana yakin.

tek sorunum kayinvalidem. eltimi cok seviyor, ayni onun hayal ettigi gelinmis.
Okumus ve zengin bir aileden oldugu icin.
ikidebir benim yanimda eltimi birine anlatinca okumus diyor.
ben öyle olmadigim icin cok aliniyorum.
sonra eltimin ailesi hakkinde cok görgülü diyor bana her zaman.
benim ailem görgüsüzlük yapmadi ama yinede aliniyorum.

sizce ben kiskanc birimiyim?
hele okuma konusunu artik duymak istemiyorum, sizce birsey söylemelimiyim?

Bizdede var bitane, yengemin bir gelini var 20 yıllik, kendi halinde lise mezunu falan, yeni gelin geldi okumuş zengin sosyetik falan. Gerisini sen dusun. Boyle konusmaya devam ederse uyarmalisin, benim yanimda bahsetme falan diye, devam ederse benim ailemin nesini gordun diye hafif cıkıs yap. Hemen geri cekilecektir.

Aman ne derse desin canım boşverr eşin seni sevmiş almış ya hiç takma kafana seni anlıyorum benim kaynanamda aynısını yaptı. Eşim kimya mühendisi üniversitede hocalık yapıyor ben lise mezunu başka şehirden bilmediği bir kız eşim beni söyleyince kıyamet kopmuş istemem diye, tanınan bile aile ama şöyle ki kayınpeder profesör kendisi de lise mezunu, kaynanası da onu istememiş yaşamış yani bunları. Ama oğluna iş gelince kayınpederin sayesinde girdiği ortamlardan kız almak istemiş oğluna. Tabi eşim diretince devreye kayınpeder giriyor filan evlendik ama ilk zamanlar neler derdi şöyle güzel şöyle eğitimli kızlar vardı da, Bilmem nerenin belediye başkanının kızı vardı da hep eşim sustururdu en sonunda eşim bir kızdı ağzını açamadı sanki kendisi kayınpederle evlenince öyleydi. Neyse işte şimdi o konuşmalar yok eşimde hep yanımda oldu hele hele bir oğlu da yurtdışında olup oradan evlenince ve temelli de kalınca iyice bize düşer oldu ağzını bile açmıyor. Öbür oğluna da aynı şeyi diyordu istediğimle evlendiricem hele dönsün diye daha beter oldu kız yabancı telde bile konuşamıyorlar buraya gelmiyor bile kaynım yalnız geliyor bu arada ben açıköğretimden üniversite bitirdim işe girdim dilan her işimi kendim yaparım eve de yeterim onlara da bir açığımı da bulamıyor artık..

Aman ne derse desin canım boşverr eşin seni sevmiş almış ya hiç takma kafana seni anlıyorum benim kaynanamda aynısını yaptı. Eşim kimya mühendisi üniversitede hocalık yapıyor ben lise mezunu başka şehirden bilmediği bir kız eşim beni söyleyince kıyamet kopmuş istemem diye, tanınan bile aile ama şöyle ki kayınpeder profesör kendisi de lise mezunu, kaynanası da onu istememiş yaşamış yani bunları. Ama oğluna iş gelince kayınpederin sayesinde girdiği ortamlardan kız almak istemiş oğluna. Tabi eşim diretince devreye kayınpeder giriyor filan evlendik ama ilk zamanlar neler derdi şöyle güzel şöyle eğitimli kızlar vardı da, Bilmem nerenin belediye başkanının kızı vardı da hep eşim sustururdu en sonunda eşim bir kızdı ağzını açamadı sanki kendisi kayınpederle evlenince öyleydi. Neyse işte şimdi o konuşmalar yok eşimde hep yanımda oldu hele hele bir oğlu da yurtdışında olup oradan evlenince ve temelli de kalınca iyice bize düşer oldu ağzını bile açmıyor. Öbür oğluna da aynı şeyi diyordu istediğimle evlendiricem hele dönsün diye daha beter oldu kız yabancı telde bile konuşamıyorlar buraya gelmiyor bile kaynım yalnız geliyor bu arada ben açıköğretimden üniversite bitirdim işe girdim dilan her işimi kendim yaparım eve de yeterim onlara da bir açığımı da bulamıyor artık..

Benim kayınvalidem de kaynımın eski eşi için 'Her iş gelirdi elinden, şöyle danteller yapardı, neyi olsa benle paylaşırdı, ailecek onu deli gibi severdik, o hasta olsa ben bakardım, doğum yaptı bilmem kaç tane bilezik taktım' deyip övüyor.

Ama biliyorum beni de sevdiğini, ama onu övmekten vazgeçmiyor işte.

Herkesin ideal gelin fantazisi başka oluyor demek

Senin kayınvalide de seni seviyorsa, sana başka kasti bir davranışı yoksa sorun edilecek bir şey değil derim.

Nihayetinde yeni gelinin ambalajı açılınca içinden ne çıkar bilinmez

Son düzenleme:
Bence bunu çok takıyormuş gibi gözükme. Anladığım kadarıyla ortada bir kötü niyet yok. bu sefer de okumamış gelin okumuşu kıskanıyor der. :)

Konuyu benim elti açtım sandım bir an. 6 ayda bir belki görüyorum da yüzünü. Benim kv bana karşı böyle. Ama onlar kv ile hep bir arada. Her şeyiyle kızcağız ilgilenir eder. Devamlı böyle konuşunca da alındığını düşünüyorum. Rahatsız oluyorum kv nin devamlı beni övmesinden. Eminim o kız da öyle rahatsızdır durumdan. Sen umursama lütfen..

Kendi hikayeme çok benzediği için yorum yapmak istedim. 3 yılı geçti ben evleneli eltim 9 yıllık gelin. İlkokul mezunu eltim bense öğretmenim. Ama hala evdeyim yani ilkokul mezunundan farkım yok ben de hazır yiyorum aile bütçesine katkım yok zararım var Hal böyleyken eltim olacak mahlukat benim sözüm oldu olalı "vay o okudu ondan ona böyle davranıyorsunuz, vay okudu diye ona neler aldınız." gibi laflarla insanlara gına getirmiş durumda. Bana fazla alınan ve fazla yapılan bir şeyde yok üstelik. Düğünümüzü takılarımı hepsini eşim kendi kazancıyla yaptı. Onunkini ise kayınbabam yapmış. Şimdi benim evim bile yok. Kayınvalidemle birlikte oturuyorum. Onun ise ayrı evi var. Yediği önünde yemediği arkasında. Benden çok alıp satıyor, geziyor tozuyor ama hala gözü bende. O yüzden güzel bacım bu konuda haklı olabilirsin ama sabır göstermende yarar var. Sabreden her zaman kazanır. Okumuş olmak marifet değil ki önemli olan insanlığın. Sen insanlığınla sevdir kendini. Gerisini Allah bilsin. Hiç kendini strese sokma. Allah doğru olanlarla beraberdir...

Yazdıgınızdan cıkardıgım yeni gelecek gelini kıskanıyorsunuz....Kv tam benim hayal ettigim gelin dediginde kv tepkinizi koymalıydınız.Benden ne gördün anne,ben hayallerini boşa mı cıkardım derdim ben olsam.2 gelininde yeri ayrıdır.Okumakla görgülü olunmuyor,ne arkadaslarım var okumuş ama kendini yetiştirememiş....Ailen için laf söylememiş,görgüsüz dememiş bu söyleme alınman bence yanlış.Evlenmeden elti seni germiş,evlenince sende olan stres evliligini etkiler diye düşünüyorum.

Öncelikle Allah hayırlı eylesin, inşaallah iki elti çok iyi anlaşırsınız,
Yerinizde olsam hiçbir şey söylemezdim, kv söylediği sözlerde size veya ailenize bir hakaret olsa haklısınız konuşun diyeceğim ki öyle bir durum yok ,
eğer kv ile bu konuda konuşursanız; kv , ikinizin de bulunduğu ortamlarda sizden çekineceği için eltinize davranışları farklılaşabilir bu durumda da eltinizin onu kıskandığınızı hissine kapılabilir,
O yüzden hiç ortamı ve kendinizi germeyin , herkesi ve kendinizi olduğu gibi kabullenip mutlu Mesut yaşayın inşaallah

Kesinlikle haklısın, kayınvaliden bence sana laf çarptırmak için mahsus yapıyor.

Ama asla alındığını dile getirme, kıskanca çıkar adın. Sen eltinle de anlaşıyormuşsun daha ne olsun.

Kızın kulağına da gider sonra olur olmaz şeyler.

Her konuda seni başkalarıyla kıyaslıyorsa durum farklı.

Rahatsız oluyorsan tatlı bir dille uyarabilirsin.

Fakat sadece bu konuda bu şekilde konuşuyorsa belki farkında bile olmayabilir. Amacı yeni gelinini tanıtmak olabilir yani.

Ama bu sürekli devam ederse rahatsızlığını söyleyebilirsin.

ay benim kv de bana cok yapar, eltimi çok över,
hatta der o evlendı hemen hamıle kaldı dıye, bana sureklı boyle laf carpar.sonra normal dogum yaptıgını ballandıra ballandıra anlatır,çunku ben normal dogumdan korkuyorum,ben işten ayrıldım, yıne basladı eltım hem calısır hem cocuk bakarmıs, (ki ben ayrıldım yenı bır ıse gecıcem benım calısma saatım gunde 12 eltım haftnın 3 gunu yarım gun calısıyor bu hıc konu olmazken ayrıldım dıye hemen ovgu dolu sozler..) dayanamadım bır gun dedım valla: (ilk zamanlar sızlı bızlı ıdım):''anne o x(eltmın adı)ben mody lutfen bızı kıyaslamayın, sizinle iki kişi degıl hep üç kişi oluyoruz lutfen ''diye uyardım napıım

Zaten ortamı hep kaynanalar gerer yada bozar onun oyununa gelme onlar hep eltiler birbirine düşsün ister ,dikkatli ol eltin sana iyi davranması önemli boşver kaynananı ileride onuda karalar zaman meselesi

Takılma canım,sende gurur duymalısın.
Ben lise terkim ama eltim dalında uzman bir dr. ve ben gurur duyuyorum onunla.
Bunda kıskanacak bir durum yokki.
Bence tanıyınca sende seveceksin eltini.
Kv seni kıskandırmak için anlatmamıştır ama sen birazcık ama birazcık kıskanmışsın.
Bu nedenle kv eltin ike ilgili ne derse alınıyorsun.

canım okumuş birini kıskanmak ki kıskanıyorsan diye söylüyorum gayet güzel bir şey bu seni hırslandırır..sende elinden geleni yapabilir dışardan okuyabilirsin..kimler neler başarıyor.. ence eltinin durumu seni hırslandırsın okul eğitim kişisel gelişim için sende çaba sarfet.. kayınvalidenin bunu bu şekilde dile almasını da takma sen veya senin ailenin görgüsüz olduğu cahil olduğu anlamına gelmez .kafana takma hatta gurur duy. siz bi ailesiniz kişisel mevkiler aileniz adına onurdur..

bence bu kıskanmak değil canım aynı durum kımın basına gelse sınırını bozar kii benım kız kardeşimin kayınvalideside öteki gelini övüyo kardeşimi bırak ben sınır oluyorum.. allahtan benım eltım yok

bu şekilde bir tavır yanlış olur benim yanımda bahsetme demek direkt ben kıskanıyorum sinyali verir....en güzeli uzun vadede olacak bir çözüm ama konu sahibi kendini daha fazla geliştirmeye çalışmalı ne bileyim hanımlara yönelik kurslar veren etkinliklere katılmalı ve davranışlarıyla kimseden aşağı olmadığını göstermeye çalışmalıdır. böyle sert çıkışlar yaparak vay efendim ailemin nesini gördün demek filan çok gereksiz bir davranış olur

bu şekilde bir tavır yanlış olur benim yanımda bahsetme demek direkt ben kıskanıyorum sinyali verir....en güzeli uzun vadede olacak bir çözüm ama konu sahibi kendini daha fazla geliştirmeye çalışmalı ne bileyim hanımlara yönelik kurslar veren etkinliklere katılmalı ve davranışlarıyla kimseden aşağı olmadığını göstermeye çalışmalıdır. böyle sert çıkışlar yaparak vay efendim ailemin nesini gördün demek filan çok gereksiz bir davranış olur

sizi tebrik ediyorum lise terk olduğunuzu belirtmişsiniz ama yorumunuzdan anlaşılıyor ki biçok üniversite mezununa bin basarsınız....gayet mantıklı ve yerinde bir yorum yapmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…