Zengin, okumus Elti geliyor..

ayyy bu kv lerde bir alem. karşılaştırma yapmasalar olmaz. benim kv kızlarını över durur. kızım söyle kızım böyle. kızım ev aldı. oğlum ev aldı . onun yanına gidip kalıcam (bana hiç gelmez)

işte kızımla iyi çarşaf çırpılıyor senle olmuyor. kızım sunu bunu iyi yapar fln

bende hafif gülümseme ile yaa öylemi ay ne kadar da güzel. ooo çok iyi yapıyor. ooo git git çok kal gitmişken diyorum. amaan övünsün dursun. ben kendimi bildikten sonra.

boşver sende. sen kendine bak. mutluluğuna bak. bence hiç uyarma. kıskandığını düşünür. belki gıcığına daha fazla yapar seni kızdırmak için. Allah büyük. o övdükleri çok çektirir insana blinmez

Siz kıskanç değilsiniz ama sanırım kayın valideniz ciddi anlamda fesat biri..
Sizin yanınızda bu tarz şeyler söylemesi ve vurgulaması ayıp..
Sevebilir, beğenebilir ama bu durumu size nispet yapmak için kullanıyorsa bu onun ayıbı, kendinizi üzmeyin..
Siz eltinizden memnunsanız iyi ve hoş görülü davranın yeter..
başkalarının laflarını kulak ardı edin, o lafların sizi üzmesi kıskançlık değil sadece kırılmaktır..

1- Art niyetle söylemiyor olabilir. Belki de mutlu ve seninle paylaşıyor. Eltiyle anlaştığına göre sorun yok.
2- Art niyetle seni gıcık etmek için söylüyor olabilir. Belki de yüzüne söyleyemediklerini bu şekilde dolaylı paylaşıyor. Eltiyle anlaştığına göre sorun yok.

Söylediklerini görmezden gelin.

ah canım ah,
ağzınla kuş tutsan bazen yaranamazsın boşver
ben okudum nerelere geldim genede buluyorlar kusur..
insanın kalbi fesat olunca herşeyde buluyor bir kusur

boşver ne derse oralı olma,insanlık okumakla parayla olmuyor ne yazıkki,
bende senin gibi alınıyordum kırılıyordum baktımki böyle kendime ediyorum
şimdi ne derse desin ne cevap veriyorum ne yorum yapıyorum hiiiç oralı olmuyorum
zaten başından beri çok samimi olmadım kayınvalidemle,
hep bir sınır koydum asla geçmedim o sınırı
en güzel çözüm bu bence.

eltinle aranda sorun yoksa bi tavır koyma,kızın suçu ne ki kayınvalidenin patavatsızlığı
kayınvalidene de ne yapsan boş canım bu saatten sonra onu değiştiremezsdin o yüzden takmamayı ,boşvermeyi öğren bence

Elbette okumuş olmak insanlık namına kimseyi ayrıcalıklı yapmaz ama takdire şayandır.

Kayınvalideyi takdir ettim, binbir emekle oku sonrada eltin bozulacak diye kimsecikler sesini çıkartamasın, ne adalet!

Ben kendimden üstün birisini her zaman takdir ederim, söylerimde. Birileri bana nispet yapmaya kalkarsa, "Haklısın aynen öyle bende şu şu özelliklerini çok takdir ediyorum." derim sonrada nispet yapan ve artniyetli olduğunu düşündüğüm kişiden uzak dururum.

Bilenle bilmeyen bir olmaz, emek takdir edilmelidir. Karşıdaki bir diğerini bu vesileyle küçük görmeye kalkmıyorsa şayet!

her insan özeldir, insanları eğitimli, eğitimsiz diye ayırmak ancak mantıksız düşünen insanların işidir. herkes okumuş olsaydı herkes doktor, mimar, avukat olsaydı diğer işler nasıl yürüyecekti hepimizin sokağımızı temizleyen görevlilere, gideceğimiz yere bizi ulaştıran şoföre, saçlarımızı yaptıracağımız kuaföre, vs.vs....... ihtiyacı var yeter ki kişi kendini bilsin. ben mimarım ama eğitim almamış ilkokul mezunu bir evhanımından üstün görmüyorum kendimi, nice eğitim alamamış evhanımı var ki zekası, yetenekleriyle hayran bırakabiliyor insanı...

geçmiş olsun.bu KV eltinizle aranızı da bozar.

KAyinvaliden öyle diyince değil mi anne maşallah okumuş zengin çokta tatli çok seviniyorum boyle bir eltim olacagi için çok sansliyim diyin..

Bakti sizi sinir edemiyor ters geliyor o da vazgeçer.. Ama huzursuz oldugunuzu görürse vazgeçmez...

Ben 1.5 senedir evliyim
beni herne kadar cok sevselerde eşimin ailesi basta benı kabul etmediler bu eve adım atamaz dediler
ama 3 ay gibi bir sürecten sonra kabullenip nişanımızı yaptılar
benim ilk evliliğimden 1 cocugum var diye oldu bunlar
neyse 1 senedirde kaynımın sevgili var uni okuyor sehır dısında yok kız cok guzelmıs yok cok samımıymıs cok acmıs x'ı cok canayakın fılan falan derken anıden kız ıstanbula geldı
ben benı aldı bır panık kımle karsılasıcam fılan fıstık dıye
bana abla abla dıyor benden 5 yaşta kucuk
ancak ne görüntü olarak nede bilgi donanımı olarak kendimle kıyaslayacak seviyede bulamadım hatta o kadar içine kapanıkki bir kaç kere kızın bayılacagını düşündüm o gecede orada kaldık kız çok utanıyor sıkılıyor diye bütün günü ac geçirdi diyebilirim okumuş ve çok cana yakın gelin adayı

Başlığa cevap verdim

Çok aldanmamak gerek bunlara ama

medem hayal ettigi gelin eltin
o zaman seni ne diye gelin almış
bir sorsana kv

bence ne sen kayınvaliden fesat nede sen kıskançsın . bazen insan nerde ne konuşacağını lafların nereye gideceğini bilemez belki annende onları fark etmeden yapmıştır.

bence eğer annenle iletişimin güzelse annenle bunu paylaşabilirsin . bende eltimle gurur duyuyorum ama böyle dersen üzülüyorum diyebilirsin.
mutluluklar

Eltiler birbirini niye kuma gibi gorur ki
Hanfendi ayni kocayla evlenip sizin yan odada yasamayacak o kiz, eviniz ayri, kocaniz ayri, niye bu kadar dert ettiniz ki

Öncelikle ailenizin yeni üyesi şimdiden hayırlı olsun. Eminim çok iyi anlaşırsınız. Kayınvalidene diş bileme. Kasti yaptığını zannetmiyorum. Art niyetli değil bence. Yeni bir gelin alıyor ve onun verdiği heyecanla meziyetlerinden ve vasıflarından bahsediyor. Emin ol bence bu seni aşağı gördüğü yada laf soktuğu için değil. İkinize de sevgisi ve bakışı ayrı olacak.. Sen asla alınma. Eminim başka yerde de senin öne çıkan vasıflarını ballandıra ballandıra anlatıyordur..

size katılıyorum çok güzel yorumlamışsınız kayınvalide illa kötü niyetli olacak değil yasizin de dediğiniz gibi yeni gelin alma heyecanından bu şekilde de konuşuyor olabilir.

Kadınlar genelde hisseder. Eğer ki kötü niyet sezinlemediyseniz boşverin gitsin. Benim kayıvalidem de bir düğüne gitmişti -biz düğünümüzü eşimle ikimiz yaptık, hatta gelinliğimi kendim aldım- işte bana düğünü övüyor gelinliği ünlü bir tasarımcı yapmış onu övüyor. Bende işte "ya öylemi çok güzel" falan diye tepkiler veriyorum. Ama kırıldım mı biraz kırıldım. Yani biz de düğünümüze çok özendik elimizden geldiğince güzel yaptık. Ki tasarımcı falan ama ben o gelinliği hayatta elbise diye bile gelmem. Ama biliyorum ki art niyetine ya da laf çarptırmak için demedi. Ha bunu her gün duysaydım aileler varlıklı olunca böyle oluyor anne diyebilirdim çünkü çenem hiç durmaz :)
Siz de bir gün bir şey söylemek isterseniz asla ama asla kırılmış gibi söylemeyin. Şakaya vurarak söyleyin yoksa kıskandınız sanarlar canınız iyice sıkılır. Eğitim neyse ne de biri bana ailesi çok görgülü dese cinlerim tepeme çıkar. Aileme laf söylüyomuş gibi olmasına bile tahammül edemem. Ben de ılımlı başlayıp böyle bitiriyorum :)

Kayinvalidenin niyeti bence disardaki insanlara hava atmak falan
Yani özellikle size tas atmak istedigini hissetmedim yazdiklarinizdan.
Eger öyleyse bile takma derim, vesveselere de kulak asma,
okuyunca insanin basi göge ermiyor, sen eltinin insanligindan haber ver...
Hayirlisi olsun, insallah cok iyi anlasirsiniz eltinizle.

Ben böyle durumlarda izle ve gör derim.Sesini çıkarma.Bırak kayınvaliden istediği havayı atsın.Kimsenin çenesinin ayarını yapamayız.Yarın öbür gün eltin veya ailesiyle ilgili birşey derse.Görgülü aile neden öyle düşünüyorsun ki ya da okumuş kız der geçersin.Sen kendi yuvanda mutlu musun.Gerisi hikaye.

Allah razi olsun hepinizden, cok rahatlatti söyledikleriniz..

en azindan bundan sonra nasil davranacagimdan artik eminim insallah.
gülümseyip gecip bazi seyleri duymamaya calisacagim, hatta bi arkadasin dedigi gibi masallah gercektende öyle diyecegim..

beni kiskanclikla suclayanlar bencede haklilar
ilk defa gecen seneden beri o duyguyu hissediyorum, herkese benim yanimda hayalimdeki gelinim demesi
beni cok incitti ve bence kücük düsürdü.

herseyin hayirlisi, Allah yardimcimiz olsun hepimizin

ayy tam benlik konu küçük kaynım bir kızla beraber şu anda ,kız renkli gözlü ve minyon tipli ,bense şişmanım habire ayy benim çıtı pıtı gelinim olucak ,ayy hemde maviş maviş diyip duruyo ,kızın pek fettan olduğunu sağlam kaynaklardan öğrendim ,inşallah evlenirler kayınvalideciğim görsün mavişin marifetlerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…