Zengin, okumus Elti geliyor..

Kıskanclıkla suclamadım.Siz sorunuzda sormuşsunuz bende yada bizde cevapladık...Sizde bunu kabul etmişsiniz.Suclamışsınız demenizi dogru bulmuyorum.

Kıskanclıkla suclamadım.Siz sorunuzda sormuşsunuz bende yada bizde cevapladık...Sizde bunu kabul etmişsiniz.Suclamışsınız demenizi dogru bulmuyorum.

cok guvenmesın yenı gelının zengınlıgıne, görgusune. annemın yengesının bı oglu bı kızı var. ıkısıde evlendı.damadı ve aılesını kucumsedıler hep koylulermıs, sosyete deıllermış bılmem ne dıye.damatta doktor haaa. hc gorusmek ıstemedı yengemız onlarla evıne cagırmadı gıtmedı, kucumsedı ıstemedı evlenmelerını.
ogluda izmirin sosyete zengınlerınden bı kızla evlendı.aıle cok gorgulu sosyetık evler yazlıklar ooohh miss.yengemız cok övundu herkese anlattı , şöyleler böyleler diye...

ama zaman geccttiiii, o sosyetık ızmırlılerden öyle agır laflar duydu , oyle kucumsendı yerın dıbıne sokuldu, dugunde nısanda yengenın yuzune bıle bakmadılar, gelın kızda sureklı bunların parasıyla gecındı. sonra damadın aılesı cok ıyı ınsanlar oluverdiiiiii....

herseyden önce ınsanlık gelır gun gelir o okumuşlardan kazıgı yerse ozmn sende ona böyle yaparsın

Böyle devam ederse sen de eltinin annesini pohpohla bakalim, hayalimdeki kayinvalide görgülü bilgili insanlar falan

Böyle devam ederse sen de eltinin annesini pohpohla bakalim, hayalimdeki kayinvalide görgülü bilgili insanlar falan

Harika bir yorum.

Konuya gelince; yeni gelinin okumuş-okumamış-zengin-fakir ya da her ne özellik ise, onun pek önemi yoktur..
Eltisi olanlar ya da annesinin eltisi olanlar hiç yoksa konusu komşusu yeni gelin alanlar bilir ki, yeni gelin gelince eski/eskiler ilk başlarda şöyle bir kenara atılır. Okumamış olmasa, güleryüzlü der yine söyler övülecek bişey.. Tabi herkes böyledir diyemem ama çoğunluk böyledir.. Zaman geçer, bazı şeyler dank eder ve kayınvalide eski gelini de övmeye falan başlar. Yani 2-3 ay sonra ay o okumuş da ne olmuş, sen şunu şunu yapıyorsun o onları yapamıyor deyip senin tarafında gibi davranmaya başlayabilir..

İşin garibi, sizi de o geline övüyor olabilir.. Sırf, daha en başta samimiyet kazanmayın, ittifak olmayın diye..
Benim babannem 20 küsür yıl boyunca, annem ve yengeme bu yolu izledi.. İlk aylarda oyuna gelir, soğuk başlar gibi olmuşlar ama, taşlar dökülünce ne olduğu ortaya çıkmış.. Sonra da kardeş gibi olmuşlar..

Siz eltinize iyi davranın, ha o size hoş yaklaşmazsa sonra çareler bulursunuz.. Klasik kayınvalide olayı olmuş..

aslında gelini kıskanmıyosunuz ama kv sizi en can alıcı yerinizden vurmuş. o öyle söyledikçe istediğim gibi gelin dedikçe sizde kıskanmaya başlamışsınız ama. aman diyim bu fesat kadının oyununa gelipte kıskanmayın. hiç belli olmaz hangi gein daha iyi. o okumuş gelin belki senin yerinde olsa verirdi ağzının payını kv nin. sen kıskançlığa kaptırıp kendini sakın bozma bundan alındığını hiç ama hiç kimseye söyleme. bak gör izle ilerde olacakları. olanlar sonucunda gelip sana gelinini çekiştirince hiç vurma yüzüne bu söylediklerini. içinden bir ohhhh çek yeter. aa deme anne bitanedir benim eltim dersin.

kesin sizi birbirinize çekiştirir bu kv onda o potansiyel var çünkü. belli.

Amannn canimmm , bence hic takmamalisin
Hatta yaninda öyle dedigi zaman onayla
kiskandirmak istiyosa , baksinki sen hic kiskanmiyosun
Belkide bidaha yapmaz..

ahahah... çok güldüm başlığı okuyunca..:)) Şuan 3.üniversiteyi okuyorum da, hala kendime "okumuş" sıfatını yakıştıramıyorum.!!
Canım boşver sen ne derse desin.. Hep böyle devam edecek değil..!
İnsanın yaptıkları değil, karakteri önemlidir..
Kimisi yardım yapar, ayıp olmasın diyerek gizlice.. Kimisi de "bakın ben yardım ediyorum" diye milletin gözüne sokarak..!
Kimi gerçekten "yardım etmek" için yardım eder.. Kimi de sadece 'sevap kazanabilmek' adına..!!
Neticede kayınvalidene de ki ; "bugün yediğin hurmalar, yarın seni tırmalar.. tırmalayabilir.." :))

Hiç takma canım sabret o okumuş zengin gelin onu kul köle yapsın kendine sonra da burnundan getirsin bak bakalım kim daha iyi gelin. O şimdi yeni diye pohpohlayacak zamanla o gelin kayınvalidene karşı elbet birşeyler yapar canım cicim nereye kadar?

Banada elti geliyor, daha hiç tanımıyorum. Küçük bebeğim olduğu için nişanlarına gitmedi. Başka şehirdeydi. Kaynanam doğuma geldiğinde öve öve bitiremedi gelinini. Bende o gelinide okumuş. Ama kız şöyle iyiymiş, işi şöyle güzelmiş. Maaşı şöyle iyiymiş. Üstelik ben bahsettiği maaşın 2 katını alıyorum ve daha güzel bi işim var. Kv de bunu çok iyi biliyor. Kıyaslamak için okumamış okumuş olmaya gerek yok yani cnm. Kıyaslayacaksa illa bişey bulur. Okumuş olsan başka bişeyinle kıyaslardı. Hiç umursama. Bana uzak olsunlarda çok iyi anlaşsınlar, sevsinler birbirlerini. Yeterki benim hayatımın orta yerinde olmasınlar. Ben böyle çok mutluyum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…