zengin olma isteği

deniz54321

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2015
131
176
23
39
30 yaşındayım ve hayatımın 29 yılı mütevazi yaşayarak ve bunu savunarak geçti. Hiçbir zaman marka takıntım olmadı ve hatta gereksiz buldum. aslında bunlardan tamamen uzak bir şekilde büyümedim mesela en büyük örneği abim her zaman lükse düşkün bir insan olmuştur ama ben kaçınırdım bundan. evlenirken bile hep takdir edildim, eşimin bütçesini zorlamadım ne düğünde ne ev eşyasında.
amaaaa şu son 1 yıldır bana ne oldu bilmiyorum kızlar. deli gibi bir marka takıntısı ve sahip olma isteği ortaya çıktı ama öyle böyle değil. mesela araba konusunda tek hayalim ferrari :KK53: hadi olmadı en kötü ihtimalle porche da kabulüm fakat daha aşağısı olmaz. diğer arabaların hiçbiri beni çekmiyor. ev desen ona keza. yalılarda oturmayı filan hayal ediyorum :KK59: ne ara bu hale geldim bilmiyorum. dizi filan da izlemem hiç, hani oralardan görüp etkilendim desem ki zaten o yaşları çoktan geçtim. ciddi ciddi gece gündüz bu hayallerle yaşıyorum ve gerçekten aklımdan şüphe etmeye başladım. hayal ettiğim şeylere sahip olma ihtimalim kesinlikle yok zira eşimle aylık gelirimiz 4500-5000 civarı
en son google da "zengin olma duası" aratmaya başlayınca kendimi buraya attım :cry:

Ilginç

Bilinç altınızda bir eksiklik duygusu mu var acaba

Fakir değilsiniz yani geliriniz iyi sayılır ülke standartlarında

Çocuğunuz var mı ya da bu yönde bir istek isteksizlik

Bana bir şeyleri bastırmak gibi geldi

Hoş ben de 35 yaşıma gelince bir deri çantam olsun deyip 400 tl ye çanta aldım bana göre gereksiz ama aldım işte arada edebiliyor ama ferrari hiç hayal etmedim ay nasıl olur acaba

Çevreniz de durumu fazlasıyla iyi olan insanlar varsa onlardan etkileniyor olabilirsiniz. Fazla kaptırmayın kendinizi sonra büyük hayal kırıklığı yaşarsınız.:KK45: Ben de zengin olursam aston martin istiyorum.:KK76:

Ilginç

Bilinç altınızda bir eksiklik duygusu mu var acaba

Fakir değilsiniz yani geliriniz iyi sayılır ülke standartlarında

Çocuğunuz var mı ya da bu yönde bir istek isteksizlik

Bana bir şeyleri bastırmak gibi geldi

Hoş ben de 35 yaşıma gelince bir deri çantam olsun deyip 400 tl ye çanta aldım bana göre gereksiz ama aldım işte arada edebiliyor ama ferrari hiç hayal etmedim ay nasıl olur acaba
çocuğum yok ve o konuda bir isteğimde yok açıçası
bilinç altımda ne olduğunu bilemiyorum belki de cevap ordadır

Çevreniz de durumu fazlasıyla iyi olan insanlar varsa onlardan etkileniyor olabilirsiniz. Fazla kaptırmayın kendinizi sonra büyük hayal kırıklığı yaşarsınız.:KK45: Ben de zengin olursam aston martin istiyorum.:KK76:
ferrarisi olan birini tanımıyorum :KK70:

Bazi insanlarin da pacalarindan fakirlik akiyor, mesela eşim bir gun oturmus milli piyangosuna yilbasi ikramiyesi cikinca neler yapmayi hayal ettigini anlatıyor, dondu bana sana ne alayim dedi (araba olarak) auris isterim, ama dizel otomatik al, benzinlisi cok yakiyormus dedim :KK70: inanin gayri ihtiyari cikti agzimdan, cidden milyar dolarlarim olsa ferrariye binecegimi sanmiyorum, villamin bahcesinde tavuk yetistirip organik yumurta yerim :oops:

Allah gönlüne göre versin canim benim durumu çok güzel anlatmışsın. Peki yakınlarda ölecek miras kalacak birileri var mı? Ya da şans oyunları oynuyor musun?
Bi de ünlü olabilirsin şu sıralar sosyal medya ünlüleri var ortalıkta görünürde lüks içinde yaşıyorlar.
Ben hırslı bi yapıya sahibim çok isteyip yapamayacağım şey yoktur ama eşim az olsun öz olsun yeter der hep beni sınırlar tembellik yaparız para kazanma fırsatlarını kaybederiz hep. Benim de işime geliyor tabi stressiz yaşamak kendi yağımızda kavruluyoruz.
Senin eşin nasıl bu konularda mesela kredi çekip ticarete atılmak istesen seni engeller mi destek mi olur?

Bazi insanlarin da pacalarindan fakirlik akiyor, mesela eşim bir gun oturmus milli piyangosuna yilbasi ikramiyesi cikinca neler yapmayi hayal ettigini anlatıyor, dondu bana sana ne alayim dedi (araba olarak) auris isterim, ama dizel otomatik al, benzinlisi cok yakiyormus dedim :KK70: inanin gayri ihtiyari cikti agzimdan, cidden milyar dolarlarim olsa ferrariye binecegimi sanmiyorum, villamin bahcesinde tavuk yetistirip organik yumurta yerim :oops:
bi arkadaşım buna benzer bişey anlatmıştı ve sonunda demişti ki " benim ruhum fakir " :KK70:

Bence senelerdir bastırdığınız şeyler şimdi su yüzüne çıkıyor.

Herkes en iyi şeyleri giymek, en iyi arabaya binmek, en iyi evde oturmak ister. İstemem diyorsa bunun gerçekleşmeyecegini bildiği içindir.

Siz hep kaçındım diyorsunuz ya şuan kaçamıyorsunuz iste :)

Kendinize birkaç marka kıyafet alın biraz bastırın daha sonra yalıları ve ferrariyi unutursunuz, tabi zengin olma şansınız yoksa deniz54321 deniz54321 :KK51:

Son düzenleme:
çocuğum yok ve o konuda bir isteğimde yok açıçası
bilinç altımda ne olduğunu bilemiyorum belki de cevap ordadır

Benim aklıma ilk o geldi zira konuyu okuyunca neden o geldi bilmiyorum ama

Zîra sizin istekleriniz hani güvence olsun yatırım olsun babında değil

Ama çocuğu yok değerlendirmelerine dair bir tepki hatta önlem gibi geldi hani üstün görünürüm ben teyzeler cık cık yapamaz gibi

Ama ne olur yanlış anlamayın ben bunları burada uydurdum ki zaten siz de yalıda oturamayacağınızın farkındasınız

Geçer bir süre sonra

Ya da geçmesin Ebru hanım dan ne eksiğiniz var belki de buna tepkidir bilinçaltınız

Back
X