yok cnm benim eşim keşke seninki gibi olsaymış tanıdığımda çok sakin bir yapsı olduğunu sanmıştım hatta melek diyordum ama aslında çok sinirli ve agrasifmiş..ben yapı olarak sakinim o yüzden bu kadar gelebildik bende öyle olsaydım neler olurdu boşanmıştık şimdi..benim kaynana da hiç dert dinlemek istemez ne kendinkini anlatır nede benimkini dinler hele oğlyla olan bir sorunumu anlatsam hemen konuyu değiştir hep laylay lom olalım ister..ama haya öle değil insan anlatmak istior dertlerini..bende bu halinden nefret ediorum onun..ondan sonra yakınlık beklerler kızı gibi olcakmışız nasıl olacağız böle..dut yemiş gibi oturuyoruz evde canı sıkılıor insanın kendi sorunlarını anlatmaz zaten yokta sorunu millet bana güler alay eder diye çok kurnazdır işiniz bilir..ben anlatsam dinlemz artık anlatmamay karar verdim..kötü günümde yanımda olmayacaksa iyi gündede olmasın..cnm kür denemedik hiç zaten bu haraketsizlik yeni çıktı hangi kür iyi acaba bu duruma..sanırım bizimki bu sebepten olmuyor tek tüple kalan kişi çok..eşinle benzer yanlarımız baya çokmuş demekki tek çocuklar ayrılık yaşayanlar böle olması normal
canım inan senin kayın valide yine iyiymiş. benimki de keşke ne dinler ne anlatır cinsten olsa. yooook beni baydırıncaya kadar sadece kendinden bahseder. dünya sanki onun üstüne dönüyor gibidir. mesela telefonda nasılsın dersin kendi dertlerinden 45 dakika bahseder, sonra aklına gelir bana sen nasılsın diye sorar, ben de adettendir ya, iyiyim derim peki der telefonu kapatır. benim bir sorunum olsun biraz ilgisiz davranayım anında bir şekilde hasta olur. ayağı ağrır, vertigosu tutar, ateşi çıkar... hiç bir şey bulamazsa "bu evin manzarası yok, bütün gün çok sıkılıyorum" diye abuk dertler bulur(herkesin evi lebi derya manzaralı ya). eşime bir hediye alsam asla kıymeti yoktur. güle güle kullan diyeceğine iki saat zamanında kendi aldığı bir şeyi anlatır, en iyisi en güzeli onunkidir. ben ona defalarca türlü türlü hediyeler almışımdır, o bana bir toplu iğne bile almaz. onun yerine dolaplarından çıkarttığı 10 sene önce modası geçmiş, ninem modeli ve üzerime 5 beden büyük gelen eski giysilerini hediye etmeye çalışır. ama onları bile bulunmaz hint kumaşı gibi iki saat anlatır.nereden almış, kaça almış, nerelere giymiş 2 saat dinlersin. arada insan dertleşecek bir insan arıyor. kendi ailem de izmirde yaşıyor yani elimde bir tek kayın validem var. git kendine sor, anne kız gibiyiz ama yok kadın bildiğin bencil işte.
tek sorun hızsa eşine dönüşümlü olarak selenyum+e vitamini ve yüksek dozlu c vitamini vermekle başlamanı tavsiye ederim. erkek infertilitesi bölümünde aşağıdaki tabloyu bir kaç defa yayınlamıştım. buraya da koyayım. üniversitelerde yapılmış araştırmaların sonuçlarını özetliyor.
Sperm Sayısını yükseltmek için
2000 mg/gün vitamin C (sperm sayısını 2ayda %129 artırıyor)
5 mg folic acid + 66 mg çinko (sperm sayısını %74 artırıyot, fakat artan spermlerle oluşan toplam sayıda morfoloji %4 düşmüş oluyor)
4 mg/gün lycopene (sperm sayısı mililitrede 22 milyon artıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm sayısı %15 artıyor)
Sperm Motilitesini(hareketliliğini) artırmak için
2 g/gün L-Carnitine + Vitamin E (sperm motilitesini %56 artırıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm motilitesini %40 artırıyor)
2000 mg/gün Vitamin C (sperm motilitesini 2 ayda %39 artırıyor)
4 mg/gün lycopene (sperm motilitesini 3 ayda %25 artırıyor)
200 mg selenium + 400 IU Vitamin E
Sperm Morfolojisini Yükseltmek için
2000 mg/gün Vitamin C (sperm morfolojisini 2 ayda %114 artırıyor)
200 mg/gün pycnogenol (sperm morfoloisini 90 günde %38 artırıyor)
200 mg selenium + 400 IU Vitamin E
Diğer faydalı takviyeler
Myo-inositol (spermin döllenme potansiyelini yükseltiyor) - (wikipediadan baktım meyve, baklagil ve fındık, ceviz gibi gıdalarda olan bir maddeymiş)
Beta-carotene (A vitamini)
Co-Q10
Omega 6'ya göre daha yüksek oranda omega3 almak sperm sayı, motilite ve morfolojisini düzeltmektedir.
NOT: Yüksek dozlarda birlikte verilen C ve E vitaminleri sperm kalitesini yükseltmeyip, DNA hasarını çoğaltmaktadır. Dönüşümlü olarak biri ya da diğerinin alınmasıyla bu negatif etkiden korunabilirsiniz. !!!!!!!!