Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
valla helal olsun sen işten çık bir de git üstüne kapıları lambaları sil. ben de yaz başında yapmıştım o işleri yaz sonu yine yapmak lazım ama koltuklar aklımdaydı iyi oldu kılıflarını geçirdim şimdi renkeri parladı valla mis gibi oldular. artık bir başladım mı gerisi gelir. banyonun fayanslarını silmek var sırada. sonra sırayla tülleri yıkarım oda oda. kışa girerken tülleri çıkarınca cam önündeki duvarını da siliyorum ben toz oluyor orası da. geçen sene komple ttüm duvarları silmiştim bu sene yapmadım valla anam ağlamıştı o zamanda. halılarım temiz. fazla da bir temizliğim yok işte benim bu kadar yapcem.

iş yapsak çok ta. dönüp dönüp aynılarını yapıyorum işte bende perdeleri haziranda yıkadım yıkasam yıpranırmı diyede endişeliyim. kapılarda temiz yinde üstten bir tozunu alıcam gibi sabunlu bezle silcem. koltukların yıkarken boncukları söktüm onalrı dikerim akaşamada. elim hzılıdır hızlı ve temiz yaparım. bir çırpıda biter. banyonun fayanslarını sağ olsun h.sonu kocama sildirdim. o çıktı aradan. biraz geniş olmak lazım bu konuda ama ben olamıyorum.

geçen gün kaynarcadan geçerken gördüm medicineyi bende. kocaman bi hastane. daha önce çok konuştum telefonda. methini de çok duydum ama bana uzak malesef:(

elifcim bu arada rahim duvarı demişken arife günü gittiğimde veysel bey rahim duvarının kalın olduğunu söyledi. sonra ben sorunca telaşlanmayayım diye sanırım hemşireyle birlikte adetin ilk günü olduğu içindir dediler gülümseyerek endişe etmeyin dedi ama içime kurt düştü bi kere. ama kontrol için gittiğimde tayfun bey yine herzamanki gibi normal dedi. yumurtlama zamanı 7.7 mm di sanırım.

evet ben tam o hastanenin orda oturuyorum ban çok yakın tüp bebek bölümünü çok met ediolar figen hanım var doktor görüştüm de kafama yattı ama bir devlette deneyyeim dedim aşılama olunca da canım sıkıldı biraz ...ben gittimde medicinede herkes hamileydi tüp bebek bölümünde ..baya başarılılarmış sanırım ..belki iki aşılamdan sonra oraya giderim..diğer bölümler yaramaz ama tüp bebek güzelmiş

evet aşılama öylede napcan prosedüre uymak zorundayız. En azından iptal olmadı ve aşılama saçmalığından kurtulmuş oldun. Hem bellide olmaz kurtuldum diye sevinirken sonuncuda tutarmış allahın iyi yani. Olmazsada her halukarda tüpe hak kazandın. Senin pko tüpte işe yarar bak. Bol bol yumurtan olur iğnelerde büyüttümü valla ilk denemede kurtulursun gibime geliyor. Her şeyin hayırlsı. Bende şuan düşünüyorum 2 .raporumu alıp zk. Mı devam etsem özel merkezmi araştırsam. özel olursada neresi olmalı bunları düşünüyorum. Karar verirsem araştırma ve görüşmelere başlarım. Sen nedersin benim durumum hakkında.

haklısın canım. tüpe geçebileceğime seviniyorum zaten. ama pco nun tüp bebekte avantaj olduğunu düşünmüyorum. aksine fazla yumurta gelişir ve e2 değeri 4500 üzerine çıkarsa iptal edilme ihtimali var ve bu beni korkutuyor. çok yumurta da herzaman iyi değil biliyorsun. yumurta kalitesi azalıyormuş. geçen zk da konuştuğum bi hastanın 14 yumurtası toplanmış yalnızca 3 ü döllenebilmiş.

duygucum bende rapordan sonra zk da devam etmek ya da etmemek konusunda kararsızım. sanırım elif sen ben üçümüz aynı durumdayız. ama tabii sizin karar vermek için zamanınız daha az. ben zk istanbul tüp bebek ve eurofertil arasında gidip geliyorum. ama böyle giderse sanırım ilk denemeyi zk da ikinciyi ist tüp bebek üçüncüyü eurofertilde yaptırıcam:)) tabii umarım bu kadar uzamaz. yine de bu süreci göze aldım sanırım. senin aklında zk dışında ne var? anadolu yakasındaki merkezler ve fiyatları hakkında hiç bilgim yok benim eurofertil dışında. hep avrupa yakası araştırdım. ama bildiğim kadarıyla iyi merkezler var anadolu yakasında. tabii raporlu fiyatlarını araştırmak lazım. bence rapor çıkana kadar sıkı bi araştırma yapmalısın. anadolu yakasındaki merkezleri ve fiyatlarını iyice araştırmadan karar verme bence. çünkü raporlu ve raporsuz fiyatlar çok farklı biliyorsun. ben zk da ilk deneme tutmazsa ikinciyi özel bi mrk de yaptırırım diye düşünüyorum. bence sende sgk ile anlaşmalı merkezleri araştır ve güvendiğin bi yerde başla. yerinde olsam ikinci denemeyi başka bi merkezde denerdim.

yok cnm benim eşim keşke seninki gibi olsaymış tanıdığımda çok sakin bir yapsı olduğunu sanmıştım hatta melek diyordum ama aslında çok sinirli ve agrasifmiş..ben yapı olarak sakinim o yüzden bu kadar gelebildik bende öyle olsaydım neler olurdu boşanmıştık şimdi..benim kaynana da hiç dert dinlemek istemez ne kendinkini anlatır nede benimkini dinler hele oğlyla olan bir sorunumu anlatsam hemen konuyu değiştir hep laylay lom olalım ister..ama haya öle değil insan anlatmak istior dertlerini..bende bu halinden nefret ediorum onun..ondan sonra yakınlık beklerler kızı gibi olcakmışız nasıl olacağız böle..dut yemiş gibi oturuyoruz evde canı sıkılıor insanın kendi sorunlarını anlatmaz zaten yokta sorunu millet bana güler alay eder diye çok kurnazdır işiniz bilir..ben anlatsam dinlemz artık anlatmamay karar verdim..kötü günümde yanımda olmayacaksa iyi gündede olmasın..cnm kür denemedik hiç zaten bu haraketsizlik yeni çıktı hangi kür iyi acaba bu duruma..sanırım bizimki bu sebepten olmuyor tek tüple kalan kişi çok..eşinle benzer yanlarımız baya çokmuş demekki tek çocuklar ayrılık yaşayanlar böle olması normal

canım inan senin kayın valide yine iyiymiş. benimki de keşke ne dinler ne anlatır cinsten olsa. yooook beni baydırıncaya kadar sadece kendinden bahseder. dünya sanki onun üstüne dönüyor gibidir. mesela telefonda nasılsın dersin kendi dertlerinden 45 dakika bahseder, sonra aklına gelir bana sen nasılsın diye sorar, ben de adettendir ya, iyiyim derim peki der telefonu kapatır. benim bir sorunum olsun biraz ilgisiz davranayım anında bir şekilde hasta olur. ayağı ağrır, vertigosu tutar, ateşi çıkar... hiç bir şey bulamazsa "bu evin manzarası yok, bütün gün çok sıkılıyorum" diye abuk dertler bulur(herkesin evi lebi derya manzaralı ya). eşime bir hediye alsam asla kıymeti yoktur. güle güle kullan diyeceğine iki saat zamanında kendi aldığı bir şeyi anlatır, en iyisi en güzeli onunkidir. ben ona defalarca türlü türlü hediyeler almışımdır, o bana bir toplu iğne bile almaz. onun yerine dolaplarından çıkarttığı 10 sene önce modası geçmiş, ninem modeli ve üzerime 5 beden büyük gelen eski giysilerini hediye etmeye çalışır. ama onları bile bulunmaz hint kumaşı gibi iki saat anlatır.nereden almış, kaça almış, nerelere giymiş 2 saat dinlersin. arada insan dertleşecek bir insan arıyor. kendi ailem de izmirde yaşıyor yani elimde bir tek kayın validem var. git kendine sor, anne kız gibiyiz ama yok kadın bildiğin bencil işte.
tek sorun hızsa eşine dönüşümlü olarak selenyum+e vitamini ve yüksek dozlu c vitamini vermekle başlamanı tavsiye ederim. erkek infertilitesi bölümünde aşağıdaki tabloyu bir kaç defa yayınlamıştım. buraya da koyayım. üniversitelerde yapılmış araştırmaların sonuçlarını özetliyor.

Sperm Sayısını yükseltmek için

2000 mg/gün vitamin C (sperm sayısını 2ayda %129 artırıyor)
5 mg folic acid + 66 mg çinko (sperm sayısını %74 artırıyot, fakat artan spermlerle oluşan toplam sayıda morfoloji %4 düşmüş oluyor)
4 mg/gün lycopene (sperm sayısı mililitrede 22 milyon artıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm sayısı %15 artıyor)

Sperm Motilitesini(hareketliliğini) artırmak için

2 g/gün L-Carnitine + Vitamin E (sperm motilitesini %56 artırıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm motilitesini %40 artırıyor)
2000 mg/gün Vitamin C (sperm motilitesini 2 ayda %39 artırıyor)
4 mg/gün lycopene (sperm motilitesini 3 ayda %25 artırıyor)
200 mg selenium + 400 IU Vitamin E

Sperm Morfolojisini Yükseltmek için

2000 mg/gün Vitamin C (sperm morfolojisini 2 ayda %114 artırıyor)
200 mg/gün pycnogenol (sperm morfoloisini 90 günde %38 artırıyor)

Diğer faydalı takviyeler

Myo-inositol (spermin döllenme potansiyelini yükseltiyor) - (wikipediadan baktım meyve, baklagil ve fındık, ceviz gibi gıdalarda olan bir maddeymiş)
Beta-carotene (A vitamini)
Co-Q10

Omega 6'ya göre daha yüksek oranda omega3 almak sperm sayı, motilite ve morfolojisini düzeltmektedir.
NOT: Yüksek dozlarda birlikte verilen C ve E vitaminleri sperm kalitesini yükseltmeyip, DNA hasarını çoğaltmaktadır. Dönüşümlü olarak biri ya da diğerinin alınmasıyla bu negatif etkiden korunabilirsiniz. !!!!!!!!

haklısın canım. tüpe geçebileceğime seviniyorum zaten. ama pco nun tüp bebekte avantaj olduğunu düşünmüyorum. aksine fazla yumurta gelişir ve e2 değeri 4500 üzerine çıkarsa iptal edilme ihtimali var ve bu beni korkutuyor. çok yumurta da herzaman iyi değil biliyorsun. yumurta kalitesi azalıyormuş. geçen zk da konuştuğum bi hastanın 14 yumurtası toplanmış yalnızca 3 ü döllenebilmiş.

duygucum bende rapordan sonra zk da devam etmek ya da etmemek konusunda kararsızım. sanırım elif sen ben üçümüz aynı durumdayız. ama tabii sizin karar vermek için zamanınız daha az. ben zk istanbul tüp bebek ve eurofertil arasında gidip geliyorum. ama böyle giderse sanırım ilk denemeyi zk da ikinciyi ist tüp bebek üçüncüyü eurofertilde yaptırıcam:)) tabii umarım bu kadar uzamaz. yine de bu süreci göze aldım sanırım. senin aklında zk dışında ne var? anadolu yakasındaki merkezler ve fiyatları hakkında hiç bilgim yok benim eurofertil dışında. hep avrupa yakası araştırdım. ama bildiğim kadarıyla iyi merkezler var anadolu yakasında. tabii raporlu fiyatlarını araştırmak lazım. bence rapor çıkana kadar sıkı bi araştırma yapmalısın. anadolu yakasındaki merkezleri ve fiyatlarını iyice araştırmadan karar verme bence. çünkü raporlu ve raporsuz fiyatlar çok farklı biliyorsun. ben zk da ilk deneme tutmazsa ikinciyi özel bi mrk de yaptırırım diye düşünüyorum. bence sende sgk ile anlaşmalı merkezleri araştır ve güvendiğin bi yerde başla. yerinde olsam ikinci denemeyi başka bi merkezde denerdim.

canım ben zk.da tüp işlemlerine başlamadan önce euror fertille görüşmeye gitmiştim raporlu olarak 3000-3500 civarı tutacağını söylediler 1500 merkez geri kaln ilaç + ultrason vs. tutarmış. birde umut tüp bebek var bahçeci kliniğinin. orada merkez 2000 alıyor ilaçta kaç para tutarsa aşağı yukarı eurofertille aynı rakam gibi. bu merkezlerin raprlu fiyatlarını araştırmıştım. raporsuz olarak eurofertiide sordum ama unuttum rakamı 5 bin ksür yani 6000 tlyi civarıydı. olmadı yarın arayıp öğreneyim hatta memorıalede sorayım özel olarka kaç lira diye. aklım karışık şu ara. ara versemmi? devammı etsem? devam edersem nereyi tercih etmeliyim?? olaki 2. de tutmazsa 3. denemeyi nerde yapmalıyım öyle bir merkez seçmeliyimki 2. tutmazsa 3.aynı yerde yaptırayım. yani her deneme farklı yerde olmasın. bende senin gibi hazırladım kendimi 3. 4. denemelere:((

canım inan senin kayın valide yine iyiymiş. benimki de keşke ne dinler ne anlatır cinsten olsa. yooook beni baydırıncaya kadar sadece kendinden bahseder. dünya sanki onun üstüne dönüyor gibidir. mesela telefonda nasılsın dersin kendi dertlerinden 45 dakika bahseder, sonra aklına gelir bana sen nasılsın diye sorar, ben de adettendir ya, iyiyim derim peki der telefonu kapatır. benim bir sorunum olsun biraz ilgisiz davranayım anında bir şekilde hasta olur. ayağı ağrır, vertigosu tutar, ateşi çıkar... hiç bir şey bulamazsa "bu evin manzarası yok, bütün gün çok sıkılıyorum" diye abuk dertler bulur(herkesin evi lebi derya manzaralı ya). eşime bir hediye alsam asla kıymeti yoktur. güle güle kullan diyeceğine iki saat zamanında kendi aldığı bir şeyi anlatır, en iyisi en güzeli onunkidir. ben ona defalarca türlü türlü hediyeler almışımdır, o bana bir toplu iğne bile almaz. onun yerine dolaplarından çıkarttığı 10 sene önce modası geçmiş, ninem modeli ve üzerime 5 beden büyük gelen eski giysilerini hediye etmeye çalışır. ama onları bile bulunmaz hint kumaşı gibi iki saat anlatır.nereden almış, kaça almış, nerelere giymiş 2 saat dinlersin. arada insan dertleşecek bir insan arıyor. kendi ailem de izmirde yaşıyor yani elimde bir tek kayın validem var. git kendine sor, anne kız gibiyiz ama yok kadın bildiğin bencil işte.
tek sorun hızsa eşine dönüşümlü olarak selenyum+e vitamini ve yüksek dozlu c vitamini vermekle başlamanı tavsiye ederim. erkek infertilitesi bölümünde aşağıdaki tabloyu bir kaç defa yayınlamıştım. buraya da koyayım. üniversitelerde yapılmış araştırmaların sonuçlarını özetliyor!
kayınvalidemin hakkını yememekle beraber seninkine benzer yönleri var. hikayeleri hiç bitmez sanki dünyada tek onun hikayeleri varmış gibi. okul haatını anlatır. nenesini anlatır ebesini anlatır. bir hikayeseini en az 3 kez dinlemek zorunda kalmışımdır. bir daha anlatacak olursa sen sus ben anlatayım diycem:)))))

kayınvalidemin hakkını yememekle beraber seninkine benzer yönleri var. hikayeleri hiç bitmez sanki dünyada tek onun hikayeleri varmış gibi. okul haatını anlatır. nenesini anlatır ebesini anlatır. bir hikayeseini en az 3 kez dinlemek zorunda kalmışımdır. bir daha anlatacak olursa sen sus ben anlatayım diycem:)))))

:52::52::52: ay çok güldüm. bizde de aynı şey var. demek hep aynı. 3 bile az, bizimki bazı anılarını belki 7-8 defa anlatmıştır. hayır bir de daha önce dinlediğimi belli edersem bozuluyor da.:9:

tek sorun hızsa eşine dönüşümlü olarak selenyum+e vitamini ve yüksek dozlu c vitamini vermekle başlamanı tavsiye ederim. erkek infertilitesi bölümünde aşağıdaki tabloyu bir kaç defa yayınlamıştım. buraya da koyayım. üniversitelerde yapılmış araştırmaların sonuçlarını özetliyor.

Sperm Sayısını yükseltmek için

2000 mg/gün vitamin C (sperm sayısını 2ayda %129 artırıyor)
5 mg folic acid + 66 mg çinko (sperm sayısını %74 artırıyot, fakat artan spermlerle oluşan toplam sayıda morfoloji %4 düşmüş oluyor)
4 mg/gün lycopene (sperm sayısı mililitrede 22 milyon artıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm sayısı %15 artıyor)

Sperm Motilitesini(hareketliliğini) artırmak için

2 g/gün L-Carnitine + Vitamin E (sperm motilitesini %56 artırıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm motilitesini %40 artırıyor)
2000 mg/gün Vitamin C (sperm motilitesini 2 ayda %39 artırıyor)
4 mg/gün lycopene (sperm motilitesini 3 ayda %25 artırıyor)

Sperm Morfolojisini Yükseltmek için

2000 mg/gün Vitamin C (sperm morfolojisini 2 ayda %114 artırıyor)
200 mg/gün pycnogenol (sperm morfoloisini 90 günde %38 artırıyor)

Diğer faydalı takviyeler

Myo-inositol (spermin döllenme potansiyelini yükseltiyor) - (wikipediadan baktım meyve, baklagil ve fındık, ceviz gibi gıdalarda olan bir maddeymiş)
Beta-carotene (A vitamini)
Co-Q10

Omega 6'ya göre daha yüksek oranda omega3 almak sperm sayı, motilite ve morfolojisini düzeltmektedir.
NOT: Yüksek dozlarda birlikte verilen C ve E vitaminleri sperm kalitesini yükseltmeyip, DNA hasarını çoğaltmaktadır. Dönüşümlü olarak biri ya da diğerinin alınmasıyla bu negatif etkiden korunabilirsiniz. !!!!!!!!

paylaşım için çok teşekkür ederim öncelikle sağol ..deneyeceğim inş denerse tabi gerçi her türlü meyveyi yer eşim ben yemem meyve hiç..c vitamini alır hep ama eyi bilmiyorum..demkki çeşit çeşit huylar var kaynanalrda..benimkinin bazı huyları iyi ama ben onu sessiz düşman olarak görüyorum yani dıştan dünyanın en iyi meleğini oynar yanlız yapmak istediklerini su altından yürütür onun düşmaın olduğunu anlayamzsın bir bakmışsın ayağını kaydırmış böylesi daha kötü..ama asla gelinleriyle kötü olmaz arayı hep iyi tutar canım yavrıum böle konuşur anlayışlıdır bulaşıkları bile yıkatmaz gidince sen otur der..ama dediğin gibi bana aldığı şeyler 3 milyonu geçmez hediyeleri..asla fazla para vermez biz evlenince eşim kendi parasıyla evlendi birikmişi vardı onların bir çam sakızı çorban armağanı hiç bişeyi ok bu evde..acayıp cimridirler..yani bir hediyede sen al oğlunun evine değilmi..avize olur sehpa ne bilim ufak bişi yok..herşeyi iğneden ipliğe hesap edeler aklının ermediği şeytanlıklara aklı çalışır hesabını yaparlar..en sevmediğim yönleri cimrilik para aşırı takık olmaları bir de marka takıntısı vardır asla markalı bir şey eşye almayacaksın hep düşük en kalitesiz yoksa suratı asılır bende bundan nefret ediorum en iğneden ipliğe hesap ne gıcık..kendi derdi olmadığı için anlatacak bir şeyide çok dünya yansa umrunda olmaz hatta oğlunu başına bir şey gelse allah korusun ağlamaz bile ..çocuklarına ilgili değildir öyle..seninki gibi kaynana çok var aslında çoğu kaynana öyle ..eşi yoktu sanırım ondan öyledir yanlızlıktan biraz dengesi bozulmuştur hep kendini anlatmak ihtiyacı hissdiordur..

paylaşım için çok teşekkür ederim öncelikle sağol ..deneyeceğim inş denerse tabi gerçi her türlü meyveyi yer eşim ben yemem meyve hiç..c vitamini alır hep ama eyi bilmiyorum..demkki çeşit çeşit huylar var kaynanalrda..benimkinin bazı huyları iyi ama ben onu sessiz düşman olarak görüyorum yani dıştan dünyanın en iyi meleğini oynar yanlız yapmak istediklerini su altından yürütür onun düşmaın olduğunu anlayamzsın bir bakmışsın ayağını kaydırmış böylesi daha kötü..ama asla gelinleriyle kötü olmaz arayı hep iyi tutar canım yavrıum böle konuşur anlayışlıdır bulaşıkları bile yıkatmaz gidince sen otur der..ama dediğin gibi bana aldığı şeyler 3 milyonu geçmez hediyeleri..asla fazla para vermez biz evlenince eşim kendi parasıyla evlendi birikmişi vardı onların bir çam sakızı çorban armağanı hiç bişeyi ok bu evde..acayıp cimridirler..yani bir hediyede sen al oğlunun evine değilmi..avize olur sehpa ne bilim ufak bişi yok..herşeyi iğneden ipliğe hesap edeler aklının ermediği şeytanlıklara aklı çalışır hesabını yaparlar..en sevmediğim yönleri cimrilik para aşırı takık olmaları bir de marka takıntısı vardır asla markalı bir şey eşye almayacaksın hep düşük en kalitesiz yoksa suratı asılır bende bundan nefret ediorum en iğneden ipliğe hesap ne gıcık..kendi derdi olmadığı için anlatacak bir şeyide çok dünya yansa umrunda olmaz hatta oğlunu başına bir şey gelse allah korusun ağlamaz bile ..çocuklarına ilgili değildir öyle..seninki gibi kaynana çok var aslında çoğu kaynana öyle ..eşi yoktu sanırım ondan öyledir yanlızlıktan biraz dengesi bozulmuştur hep kendini anlatmak ihtiyacı hissdiordur..

canım senin kayın validen de ayrı bir cinsmiş. vurdum duymazlığı da çok enteresan. gizli gizli xanax, prozac bir şey kulanıyor olmasın:)))) 3 milyonluk hediye işine de çok güldüm. demek bu pintilik çoğunda varmış. benim de evimde inanırmısın kayın validemden 1 tek kül tablası vardır. onu da hediye falan almadı, kendi evinden verdi. eşimin babaannesinden kalma, üfleme camdan antika bir şey diye ben yüzsüzlük edip istedim de, istemeye istemeye bana verdi. :1:

bir çoğu aynı sanırım kaynanaların. yada erkek ailelerinin belki bizimde oğlumuz olunca belki aynı pintilikte olur ve sonra oğlumun tüm evini biz düzdük deriz ilerde:) bana kalırsa biizmkiler çöp almadılar oğlunun çeyizine bi kaç çaput vardı geri kalan her şeyi biz yaptık tabi bir kısmını ailem aldı ben yeni mezundum maaşım yoktu onlar aldı. ama eşim ççalışıyordu hep çalışıp aldık eşyalarımızı ama onların demesiyle oğlan evlendirdiler evimizi onlar yaptı:)) kayın validem 4 sene içinde belki 2. yılımızda evime geldiğimde 1 beyaz meyva tabağı getirmişti sağ olsun onu kullanıyorum. ama anladığım kadarıyla bir çoğu aynı. ha onlarada sorarsanız biz gelinler kötüyüz.cimrilik ise bizdede var hep paraları yoktur. halbuki 2 tane emekli maaşı alıyolar.bize para vercekleri yerde biz versek yok demezler. verdiğimiz zamanlarda olmuştur.bugün çocuğum olmuyor tüp için para lazım desem paramız yok derler aman oğlum evlat sahbi olsun diye para bulmazlar. zaten ölsemde istemem param olmasa bile çocuk sevdamdan vazgeçip kimseye el açmam. en iyisi mesafeli olmak ne biz onların kötü huylarını görelim nede onlar bizim kötü huyumuzu görsün.

evet ben tam o hastanenin orda oturuyorum ban çok yakın tüp bebek bölümünü çok met ediolar figen hanım var doktor görüştüm de kafama yattı ama bir devlette deneyyeim dedim aşılama olunca da canım sıkıldı biraz ...ben gittimde medicinede herkes hamileydi tüp bebek bölümünde ..baya başarılılarmış sanırım ..belki iki aşılamdan sonra oraya giderim..diğer bölümler yaramaz ama tüp bebek güzelmiş

evet canım ben de methini çok duydum bana da çok yakın o yüzden tercih edebilirim raporlu hastalara ne kadar fiyat veriyorlar acaba merak ediyorum.diğer bölümler yaramaz dediğin arkadaşım orda doğum yaptı kadın doğum doktorundan da memnun da ama diğer alanları bilemem tabi neticede özel hastane paran varsa ilgi vardır :)

baharcım bence sen de kendine özel bir merkez seçmelisin. tedavinin iptal edilmesini göze alamazsın bilemiyorum belki tayfun beye güvenebilirsin ama her zaman orda olacakmı bakalım. bir de her seferinde bende çok yumurta oluyor düşük doz verin vs.. diye halini arz etmek de zor oluyor.anadolu yakasında umut ve eurofertil var onun dışında medikal park ve memorial ataşehir var bir de benim bildiğim medicine var ama kadıköy şifa da sema hastanesinde falan da var diye biliyorum. genelde raporlulardan 2000 tl alıyorlar canım.ben umut yada medicine istiyorum. aslında gönlüm umut dan yana. ama eğer eşim eve yakın olsun derse medicine a gidebilrim. eurofertille de görüşebilirim ama tercihleri çoğaltmak istemiyorum.daha çok kafam karışıcak.
sen de istanbul tüp bebekmiydi pko üzerine yoğunlaşmış bir doktor var diyordun canım onu tercih edebilirsin yine yaka değiştirmek zorunda kalmazsın hem de şişli de sanırım dimi. ben artık şöyle düşünüyorum. 2 hakkımızı devlette deneyelim tutmazsa zaten özellere para vericez diyordum ama. özele gidip o zaman 6000-7000 vermek başka. ilaçları da kendimiz alıcaz baya ağır olucak külfeti. ama şuanda 1500 tl fazladan vererek özelde gidip tedavi olursun. en azından şartları z.k dan daha iyidir gönül rahatlığı ile tedavini olursun ilgisizlikten soru soramamaktan yakınmazsın. 1500 tl ilaçların tutsa. 500 de z.k ya veriyorsun 2000 tl zaten çıkıyor cebinden. özele gidersen de 500 yerine 2000 vericeksin yani 1500 tl daha fazla vermiş olacaksın. devletteki hakkın bittiğinde 6000 tl yi birden çıkartmak daha zor olmaz mı. şimdi ilaçları devlet karşılıyorken ben özel bir merkez seçip orda yaptırmayı düşünüyorum.

canım ben zk.da tüp işlemlerine başlamadan önce euror fertille görüşmeye gitmiştim raporlu olarak 3000-3500 civarı tutacağını söylediler 1500 merkez geri kaln ilaç + ultrason vs. tutarmış. birde umut tüp bebek var bahçeci kliniğinin. orada merkez 2000 alıyor ilaçta kaç para tutarsa aşağı yukarı eurofertille aynı rakam gibi. bu merkezlerin raprlu fiyatlarını araştırmıştım. raporsuz olarak eurofertiide sordum ama unuttum rakamı 5 bin ksür yani 6000 tlyi civarıydı. olmadı yarın arayıp öğreneyim hatta memorıalede sorayım özel olarka kaç lira diye. aklım karışık şu ara. ara versemmi? devammı etsem? devam edersem nereyi tercih etmeliyim?? olaki 2. de tutmazsa 3. denemeyi nerde yapmalıyım öyle bir merkez seçmeliyimki 2. tutmazsa 3.aynı yerde yaptırayım. yani her deneme farklı yerde olmasın. bende senin gibi hazırladım kendimi 3. 4. denemelere:((

evet canım negatif olsa bile memnun olmalısın merkez seçimi çok önemli. bende bahar a katılıyorum 2. denemeni kesinlikle özelde yaptırmalısın.

:52::52::52: ay çok güldüm. bizde de aynı şey var. demek hep aynı. 3 bile az, bizimki bazı anılarını belki 7-8 defa anlatmıştır. hayır bir de daha önce dinlediğimi belli edersem bozuluyor da.:9:

kızlar yazık yaaa yaşlı onlar idare edin benimkinin de çenesi çok düşüktür herşeyi anlatmak ister deşarj oluyo sanırım yazık kıyamam ben onlara idare ediverin accık :D

kızlar sistemik hastalık raporum çıkmış. isim bile sormadan adam öğlenden sonra gelip alabilirsiniz dedi. demekki hepsi geçti dosyaların :) benim adet hala gelmedi gecikecek sanırım bu ay. geçen ay 25. günümde gelmişti tedaviden dolayı bu ay arayı kapatıcak sanırım :D zaten eşimin işleri var bikaç gün da ageç gelsin de bari pazartesi gideyim hastaneye.

kızlar sistemik hastalık raporum çıkmış. isim bile sormadan adam öğlenden sonra gelip alabilirsiniz dedi. demekki hepsi geçti dosyaların :) benim adet hala gelmedi gecikecek sanırım bu ay. geçen ay 25. günümde gelmişti tedaviden dolayı bu ay arayı kapatıcak sanırım :D zaten eşimin işleri var bikaç gün da ageç gelsin de bari pazartesi gideyim hastaneye.

hadi gözün aydın. aslında kendin gidip alsanda konseye versen konser 1 hafta sürüyor sonra gene heyet var 1 haftada o 2 hafta daha bekliycen raporlarını. adetin gelince gitmek istiyorsunya dosyanda ultrason olmadığı içinmi şuan beklemedesin. aslında ultrason yoksa belki konseyde yada bir sonraki heyette sorun olabilir.

hadi gözün aydın. aslında kendin gidip alsanda konseye versen konser 1 hafta sürüyor sonra gene heyet var 1 haftada o 2 hafta daha bekliycen raporlarını. adetin gelince gitmek istiyorsunya dosyanda ultrason olmadığı içinmi şuan beklemedesin. aslında ultrason yoksa belki konseyde yada bir sonraki heyette sorun olabilir.

evet canım ultrasonum yok diye istemiyorum. valla 3. günümde gidicem o gün artık hangisi olursa onu teslim ederim sonraki adetime nasılsa 4 hafta olucak o zamanda. rahat rahat çıkar yani. şimdi bir dosya için gitmek arkasından yine adetin 3. günü gitmek zor geliyor eşimin işleri de yoğun bu hafta gidemicez sanırım.

selam kızlar. 2 .tüp denemem için araştırma yapmaya karar verdim. ve ilk olarak memorial ataşehiri aradım. dediğim gibi SGK anlaşmamı yokmuş.

paket fiyatı 2000€ + 1000-1600TL arası ilaç (anlaşmalı eczanesi varmış ordan alırsank indirim oluyomuş)

parayı yumurta toplama günü nakit yada k.kartı tek çekim alıyolalarmış. olaki toplamadan sonra transfer gerçekleşmezse yaptığımız ödemenin %20 sini geri veriyorlarmış. 2000 € o günki kurdan çarpılacak.

2. denemede orda yaparsak 1700€ + ilaçlar ve bundada %20 iade söz konusu.

diyelimki transfer oldu ve embriyoda dondurabildik 1 yıllık dondurma + bakım parası 470 TL 1 yıl sonunda imha edin yada kalsın dersek sadece bakım parası alacaklarmı 170 tl.

tedavi sürecinde e2 ve progesteron testleri pakete dahilmiş. onun dışında hepatit falan istenebilirmiş odabizim hastanemizde hastalarımızdan gelen bilgi pahalaı olduğu yönünde mesela bizde 400 tl ise dışarda 100-150 ye yaptırabiliyorlarmış. bunuda kabul ediyoruz. elimde bazı testler var dedim hepatitle ilgili tarih geçmemişse kabul edilebilir dedi.

bölüm başkanı cem demirel(biliyorum adamı) doç olduğu 320 tl muayene diğer dr. lar ise 210 tl. ilk etapta muayene içi gidip o parayı vereceğiz. eğer tamam burda devam edicez tüpe dersek adet zamanını bekleyip tedaviye başlıycaz. ve toplama günü ödediğimiz 320 yada 210 tl muayene ücretini 2000 € dan düşüyorlarmış.

bahçeci umutuda aradım telimi aldılar gün içinde ilgili birim size döner dedi. diğerlerini öğrendikçe paylaşırım sizlerle fikir olur hepimize.

baharcım bence sen de kendine özel bir merkez seçmelisin. tedavinin iptal edilmesini göze alamazsın bilemiyorum belki tayfun beye güvenebilirsin ama her zaman orda olacakmı bakalım. bir de her seferinde bende çok yumurta oluyor düşük doz verin vs.. diye halini arz etmek de zor oluyor.anadolu yakasında umut ve eurofertil var onun dışında medikal park ve memorial ataşehir var bir de benim bildiğim medicine var ama kadıköy şifa da sema hastanesinde falan da var diye biliyorum. genelde raporlulardan 2000 tl alıyorlar canım.ben umut yada medicine istiyorum. aslında gönlüm umut dan yana. ama eğer eşim eve yakın olsun derse medicine a gidebilrim. eurofertille de görüşebilirim ama tercihleri çoğaltmak istemiyorum.daha çok kafam karışıcak.
sen de istanbul tüp bebekmiydi pko üzerine yoğunlaşmış bir doktor var diyordun canım onu tercih edebilirsin yine yaka değiştirmek zorunda kalmazsın hem de şişli de sanırım dimi. ben artık şöyle düşünüyorum. 2 hakkımızı devlette deneyelim tutmazsa zaten özellere para vericez diyordum ama. özele gidip o zaman 6000-7000 vermek başka. ilaçları da kendimiz alıcaz baya ağır olucak külfeti. ama şuanda 1500 tl fazladan vererek özelde gidip tedavi olursun. en azından şartları z.k dan daha iyidir gönül rahatlığı ile tedavini olursun ilgisizlikten soru soramamaktan yakınmazsın. 1500 tl ilaçların tutsa. 500 de z.k ya veriyorsun 2000 tl zaten çıkıyor cebinden. özele gidersen de 500 yerine 2000 vericeksin yani 1500 tl daha fazla vermiş olacaksın. devletteki hakkın bittiğinde 6000 tl yi birden çıkartmak daha zor olmaz mı. şimdi ilaçları devlet karşılıyorken ben özel bir merkez seçip orda yaptırmayı düşünüyorum.

öyle mi dersin canım. ben aslında ilk denemeyi zk da yapma taraftarıyım. bu arada geçenlerde buradaki bi hastaneyi aramıştım tüp bebek bölümü var sanıyordum ama yokmuş ve sekreter bilmeden kadın doğuma aktardı. uzman doktorla konuştum bizde tüp bebek bölümü yok ama hastalarımın çoğunu istanbul tüp bebeğe yönlendiriyorum size yakın mı bilmiyorum ama sonuçları çok çok iyi başarılı bi merkez kesinlikle tavsiye ederim dedi. ama ilk denemeyi zk da yapmak geliyor içimden de. ikisi arasında kaldım. kesinlikle raporla özele gitmek daha mantıklı. ist tüp bebek mesela ücretli gidersen 4000 tl+ilaçlar ama raporla gidersen zk ile aynı geliyor. senin içinde medicine ve umut iyi birer tercih bencede.

gözünaydın elifcim. adetin gelir birkaç güne merak etme. ne kadar sinir bozucu olduğunu biliyorum ama en fazla 3-5 gün gecikir. adet olduğunda gider ikisini birden halledersin inş sorun çıkmadan.

selam kızlar. 2 .tüp denemem için araştırma yapmaya karar verdim. ve ilk olarak memorial ataşehiri aradım. dediğim gibi SGK anlaşmamı yokmuş.

paket fiyatı 2000€ + 1000-1600TL arası ilaç (anlaşmalı eczanesi varmış ordan alırsank indirim oluyomuş)

parayı yumurta toplama günü nakit yada k.kartı tek çekim alıyolalarmış. olaki toplamadan sonra transfer gerçekleşmezse yaptığımız ödemenin %20 sini geri veriyorlarmış. 2000 € o günki kurdan çarpılacak.

2. denemede orda yaparsak 1700€ + ilaçlar ve bundada %20 iade söz konusu.

diyelimki transfer oldu ve embriyoda dondurabildik 1 yıllık dondurma + bakım parası 470 TL 1 yıl sonunda imha edin yada kalsın dersek sadece bakım parası alacaklarmı 170 tl.

tedavi sürecinde e2 ve progesteron testleri pakete dahilmiş. onun dışında hepatit falan istenebilirmiş odabizim hastanemizde hastalarımızdan gelen bilgi pahalaı olduğu yönünde mesela bizde 400 tl ise dışarda 100-150 ye yaptırabiliyorlarmış. bunuda kabul ediyoruz. elimde bazı testler var dedim hepatitle ilgili tarih geçmemişse kabul edilebilir dedi.

bölüm başkanı cem demirel(biliyorum adamı) doç olduğu 320 tl muayene diğer dr. lar ise 210 tl. ilk etapta muayene içi gidip o parayı vereceğiz. eğer tamam burda devam edicez tüpe dersek adet zamanını bekleyip tedaviye başlıycaz. ve toplama günü ödediğimiz 320 yada 210 tl muayene ücretini 2000 € dan düşüyorlarmış.

bahçeci umutuda aradım telimi aldılar gün içinde ilgili birim size döner dedi. diğerlerini öğrendikçe paylaşırım sizlerle fikir olur hepimize.

canım memorial çok iyi. bu tarafta tüp bebek konusunda en başarılı hastanelerden biri ama sgk anlaşması olmaması kötü tabii.

tekrar selam kızlar yer olarak Eurofertili aradım. kızdan bi iltifatlar analtamam bebim gibi insnalrla konuşmak zevkmiş ne sorcağımı biliyoşumuş ve anlattığını tek seferde anlıyomuşum :52: gelelim bilgilere;

raporlu olarak gittimde;
1500+kdv + ilaçlar. (bir miktar nakit ödersek kdv almamak için elimizden geleni yaparız dedi. elimde 7 kutu puregon var dedim kullanabilirmiyiz. iyi bir ilaç d. durumunuza göre büyük ihtimal kullanır dedi. devletin tanıdığı ilaç hakkı 6000 üniteymiş siz ilk tüpünüzde 4500 ünü almışsınız kalan hakkınız 1500 ünite imiş. yani ben gidipte dr.a desemki bana yine 15 kutu puregon yaz yazamaz. yazar ama paralı alırım:)

adet olup gittiğimde ilk ultrason için 100 tl veriliyormuş. onun dışında tedavi başlarsa e2 vs. testler 1500 tl ye dahil. bunlar harici bize dosya açılınca bazı testler isteniyormuş ama z.kdan gelen hastalarımızın genelde her testi olduğu için onlardan istemiyoruz dedi (hadi burdan da yırttık bak yine gözünü yediğimin zk.sı kurtarıyor bizi bu masraftan:) )

embriyo dondurma yaparsak embriyolag bakıcakmış bu iy idonduralıp yada bu sağlıklız gerek yok diyebilirmiş eğerki dondurma olursa 1 yıllık 300 tl.

eurofertilin koordinatörü hakan bey çok yoğun bi adammış illa o gelsin toplamama ve transferime dersem 100+100 veriyormuşum. eğer alev han dersem toplama ve transferde ekstra bişey yok. hakanda şaşkaloz bir adam neyini diretcem ota. b.ka hakan için ekstra para istiyolar.

en önemlisi diyelimki toplama oldu ama transfer gerçekleşmedi para iadesi yok ama tüp bebeği yapmamış sayıyolarmış o vakit 1100 tl alıp tekrar deneme oluyormuş. tabi elinde ilaç yoksa ilaç cebinden alıcan. (bence bu bir kolaylık değil Transfer olmadığında belli bi miktar iade etseler iyi olurdu.bizde motice olurduk.

neyse eğer raporum bitti ve özel hasta olarak orda devam edersem;

2800+KDV + ilaçlar olacakmış (yine vurguladı KDV almamak için elimizden geleni yaparız dedi almıycakta işte ayak yapıyor:) ). bunlara ek belki yine bi 100 tl ultrason olur.
misal sokaktan geçen biriyim gittim oraya ben tüp yaptırmak istiyorum sizde dersem beni hiç tanımıyolarsa o zzaman fiyat 3750+KDV+İlaçlar oluyor birde ekstra testler oluyor işte.

kızlar bu bilgileri not edin hee çok yakın zamanda lazım olur ben telde konuşurken not aldım. aynen yazdım size bilgiler %100 doğru yani:)

şu durumda ben 1500+ 100 ultrason + ilaç parası vercem ilaçta puregon devam edilirse 700-1000 arasıda ilaç tutar dedi.
son ve en önemli bilgi diyelimki 2. tüp de tutmadı. 3.deniyoruz işte o zman 2 embriyo transferi olabiliyormuş yaş falan önemli değilmiş. devlet böyle kural koymuş. inş.öyle olur birde ilerde kardeş derdim olmasın dedim evet sizin durum için önemli birşey dedi yumurtalık rezervim göçük ya. ilerde istesem bile tüp yapmazlar yapsalarsa başarı olmaz. belkide 3. tüpümde ikizlerim olur dedim. kızda belki tek embriyoyla tek yumurta ikizide olabilir dedi. ahhh keşke bu tüpte tek yumurtayla ikizlerim olsa:26:

kızlar bahçeci umuttandan aradılar. başta şunu söylim öncedende olduğu gibi bugünde arayan kişiden negatif elektirik aldım. takır takır saydı geriye dönüp e2 tahlilinden ekstra ücret alıyomusunz dedimde. başta bunu söyledim sürekli yapılan birşey değil takiplerin içine dahil dedi ukala bir şekilde. ölürmüsün öldürürmüsün? şimdi aklıma geldi keşke adını alsaydım şikayet için. gelelim fiyatlarına;

raporlu olarak gittiğimde 2000 tl + 600-1000tl arası ilaç parası. ve genelde kullandıkları ilaç puregon ve gonal-f imiş. bu paraya toplama,transfer ve fazla embriyo olursa 1 yıllık dondurma işlemide dahilmiş. ilk gittiğimizde 150 tl muayene ücreti ödeyip muayene oluyormusuz.

dondurulan embriyodan transfer olursa 2000 tl alınıyormuş.

diyelimki toplama oldu ama embriyo oluşmadı ve transfer olmadı 500 tl gibi bir para iadesi var ama sgk ve raporlu gelenlerde geçerlimi bilmiyorum muhasebeci arkadaş yok şuan dedi:)) (o kadar parasal işlerki tıbba artık muhasebeciler müdahil olmuş durumda)

eğer raporlu gittim deneme oldu ve negatif olursa bir sonraki deneme ücreti 5000 TL ilaçlar dahi dedi. + 150 muayene

diyelimki sokaktan geçerken uğradım tüp yaptırcam dedim. 5.850 TL ilaçlar dahil. resmen ezbere iş yapıyolar bence bana ne gibi bi ilaç kullancaklar sanki önceden belirlemiş gibi ilaçlar dahil diye paket hazırlamışlar. güvenilirliğinden şüphe duydum. kız oakadr çok acele konuştuki bir ana önce kapatmak ister gibi soracağım bir kaç soruyu sormamışım. mesela hepatit testleri veya başka testler yaparlarımı onların fiyatları nedir soramadım şimdi aklıma geldi telaşı benide telaşlandırdı:((

valla eurofertildeki kızlarlar arasında dağlar kadar fark var ordan bugün aslı hn.la görüştüm öncesindede deniz hn. görüşüyordum yeminle normal sohbet havasında geçiyor konuşmalar ve özellikle seni konuşturuyolar şartları takır takır sayıp bir an önce kapatma derdinde değiller. daha bir güven verdi. sanki umut tüp bebek işi ticari yapıyor gibime geldi sayıp şartları kapatma çabasında ama eurofertil sakin yavaş ve daha candan konuşuyorlar. umuttaki ilk sekreter bile ço soğuktu insan telden anlayabiliyor yaklaşımlarını. ve değerlendireyim uygun olursa ararım sizi dedim tabi sizbilirsiniz dedi:) yalnız karar verirseniz tedaviye başlamadan 1 ay önce muayeneye gelmeniz gerekiyor dedi. kafamda umutla ilgili ılımlı hiç bir şey oluşmadı. memorialle aynı fiyat ordakı kız bile daha sıcaktı. orda adı € olunca ooo diyor insan ama burasıda aynı 2000€*2,5tl dersek = 5000 tl yapıyor.

Back
X