• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
canım maaşallah yine araştırmacı gazeteci gibi çalışmışın:)))) yalnız çapa neden yok demiş anlamıyorum çünkü bizzat burada biz çapada yaptırdık ya da "sorduk varmış ama 1 ayda çıkıyormuş" diyenler var. acaba araştırırken teknik ismiyle mi sormak lazım? yani sürüyle insan bu testi yaptırdığına göre bir yerlerde yaptırıyor koca istanbulda bu kadar az yapan yer olmamalı.
burç genetik fena değilmiş. fakat düzen lab abartmış. 1000 lira o ne öyle yahu. bence tipik elini verdinmi kolunu kapmaya çalışan yerlerden. zk'de bir çok genetik testin yapıldığını biliyorum. bence bu testleri oraya sor. hatta ben de yine bu testleri marmaraya sorayım. bedava yaptırmak varken ne diye 1000 lira vereceksin?
ben de tümlab nişantaşını aradım. bu testin teknik isminin onlarda dsö olduğunu söylediler. 130 liraymış. bir kaç günde de sonuçlar çıkıyormuş.

testin adını tane tane söyledim direkt yok dedi. genetik bölümü. emin olmasa bi sn bekleyin derdi ki aradığım her şey bekletip sormuştu birilerine. ama yinede emin olmak anlamında yarın cerrahpaşı aradığımda çapayı gene ararım :D nolcakki emin olmak gerek dimi. m.köydeki yer bir çok analiz toplamına 1000 tl dedi. ama tüp bebek aşamasındasınız bu para şua niçin size çok olur da dedi yani:)) farkında verdiği rakamın çok olduğunun. dna taramasını nadir yer yapıyor ya ben çok pahalı sandım ama normal spermiyogram fiyatı gibi. ama düzen lab.da biraz daha pahalı gibi 3 testin toplam fiyatına 480 demişti / 3 desek test başına 160 tl düşüyorki spermiyogram en fazla 100 lira. yani 30 ar 50 şer geçiriyolar bi yerlerden :) neyse canım bilgi bilgidir .bil ama yapma demişler. bizde bilelim işimize gelmezse yapmayız. zk pıhtılaşmayı yapıyormuş. bence kromozomuda yapar. bir tek sperm dna kalır dışarda yapmaya. ama yok yerede yapmazlar bana düşük vs. olmadığı için.

kızlar umut dan aradılar yasemin hanım diye bir bayanla konuştum herhangi bir negattif elektrik almadım gayet açıklayıcı bir öngörüşme oldu.
aklındakilerin hepsini sordum kısaca anlatayım.
2000 tl sgk lı hastalara ve bunun içerisine herşey dahil. kız sıraysa saydı. tedavi sırasında yapılan tüm ultrasonlar bakılan e2 be progesteron testleri yumurta toplama işlemi sırasında verilen genel anestezi ve laboratuvar işlemleri özellikle embriyoskop dan bahsetti. olaki transfer yapılamazsa iade yapılmadığını söyledi.yani açıklamasında da her işlem yapıldığı için bu ücretin aldındığını söyledi. yani yumurta toplama+laboratuvar işlemleri yapılmış olacağı için ücret iadesi olmadığını söyledi. ha olaki transfer bir sonraki aya kalırsa onun için tabiki de ekstradan bir ücret talep etmiyorlarmış. bir de 1 ay sonra tedaviye başlama olayını sordum. tüp bebeğin hadi adetin 3. günü gel başlayalım demek kadar kolay bir süreç olmadığını söyledi. önemli olan sizin ve durumunuzun uygun olması dedi. öncesinde muayne etmek istemelerinin sebebi herhangi bir sıkıntı gördükleri takdirde ekstra birşey isteyebilecekleri için yada ilaç kullanmanız gerekebileceği için dedi. yani tüm test ve tahlillerinizi yanınızda getirin kan için asla bunların kesinlikle bizim merkezimizde yapılması gerekiyor diye bir durum yok dedi. yani devlette de yapılsa özelde de yapılsa aynı makinalarda işlem görüyor kanlar dedi. yani ben tahlillerim yeni dedim kabul edilir dedi. sadece eğer doktorumuz gerek görürse sperm tahlilini istiyor bu da merkezimizde yapılmak zorunda dedi. sanırım her merkezin sperm incelemesi değişiyor.
yani bu merkezin sistemi biraz farklı biz klasik çalışmıyoruz dedi. tüp bebeğe öncesi ve sonrası diye bakıyorlar belli ki hadi hemen tüp bebek yapalım demiyorlar önce hazırlıyorlar öncesinde görmek istemeleri ve sonraki adetinizde başlıyoruz demeleri bundan ileri geliyor.
embriyo dondurma 1 yıl ücretsiz bunu da söyledi.
ücretsiz görüşme malesef yok dedi yani doktorlarımızz görüşme yapmıyor böyle bi durum var dedi gelirsiniz tahlillerinizi alıp muaynenin zyapılır ona göre durumunuz netleşir ve size uygun tedaviye karar verilir dedi. sonraki adetinizde de başlanır dedi. ben de ay kaybetmek istemediğim için bu ay ortasında gelsem ddiye sordum olur. temizlenince gelirsiniz ultrason değerlendirmeniz yapılır ekstra bişey istenirse yada tedavi ( isteyeceklerini sanmıyorum ama herkes benim gibi değil kocası ilaç kullananlar falan oluyor bu yüzden erken çağırıyolar bence) 3. güne kada yetişir demek istiyor.
çok kötü bir izlenim almadım. ama belli ki burnundan kıl aldırmayan müşteriye doymuş bir merkez. kafam karıştı şimdi inanın.

net karar vermedim ruh gibiyim yani rapor alıp beklesemmi diyede düşünüyorum. biraz alternatif tıbbı kullanayım 1-2 ay sonram ıgitsem diyorum içimden yılbaşından önce malum yılbasında zamda gelir. ama bu fikrimden eşimin haberi yok kendi kafamda kururuyorum o hemen yapalım beklemez olmaz der. eşim eurofertili istiyor zaten kendisi bulmuştu orayı. araştırmaları sonucu

canım raporu alana kadar da deneyebilirsin ki alternatif tıbbı. zaten bu ayki adetinde gidiceksin 1 ay bekliceksin yine de. önğnde 1 ayın var yani eşine kesintisiz keçiboynuzu yap. ilk 1 hafta sabah akşam içsin.ondan sonrasında sadece geceleri yatmadan önce içsin. bak bu önemli onu içinde zırt pırt çişini yapmasın içinde kalması gerekiyor ki yatmadan önce içilsin deniyor. ona yoğunaş. lendin için ekstradan bişey yapmana gerek yok bence inciri dene tüpe kadar.onun dışında fsh için yapabileceğin başa bişey yok bence zaman kaybetmemen daha doğru olur canım. ekim adetinle başla bence bu işe.

o kadar aşılama geçirdim şimdi bak aklıma bile gelmiyor oluyor mu olmuyor mu canım ama sanırım benim kesiliyordu akıntım ilk 15 günde ilaçları kullanırken çok oluyor sonra çatlatma iğnesinden sonra artıyordu ama aşılamadan sonra 1-2 güne bitiyordu öyle hatırlıyorum. iltihap varsa belki o gidiyodur canım. normal özel hastaneleri de araştırmakta fayda var ama böyle ucuz fiyat söyleyince de insanın aklına soru işareti kalıyor. 2500 diyen de pahalı eurofertil bile 1500 diyor.

bende hatırlayamadım:)) sen nasılsın canım. yarın mı gidiyorsun hastaneye? benim de başlasa da bende artık geçsem rapor işlemlerine.[/QUOTE]

napalım canım koşturuyoruz işte adet geldi koşturmaca başladı yarın gidicem eurofertil e bi görüşecem bakalım. öncesinde gidicem z.k ya ultrasonum yapılsın inşallah gitmiştir kistlerim ve yapılır artık bazal ultrason. tek eksiğim o çünkü. sonrasında sistemik hastalık raporumu alıp evraklarımı dosyama koyup ayse ye teslim edecekmişim duygu öyle söyledi 1 hafta sonra ayse yi arayıp dosyam kuruldan geçti mi dicekmişim. geçtiyse alıp en son heyet odasına teslim edicem ilaç raporum için o da 1 haftada çıkacak yani daha önümde 2 yada 3 haftam var raporumun çıkması için. umut a da gidicem ücretli mücretli.

DUYGUUUUUUU

canım ben şimdi yarın sabahtan gidicem ya zçk ya ayse tutturmasın yine dosya öğlenden sonra açılıyor diye ben heyet odasından alıcam sistemik hastalık raporumu ayse nin yanına gidicem o dosyaya koyup herşeyi kurula mı ne gönderecek ya. öğlenden sonra ya mı kal der ki? erkenden gitmesek mi? ama ultrasonum var ben her halukarda sabahtan gitmek zorundayım.
bir de eksiğim var mı ki benim ya bir sayayım mı sana

zaten dosya poşetimi alıcam yarın yanıma :D
sgk dökümü hazır nüfus kayıt örnekleri hazır
evlilik cüzdanı fotokopisi kimlik fotokopileri resimler hepsi hazır. başka da bişey yok sanırım dmi?

öyle sıradan aktar değil demekki :)) kendisi değil başka bir aktar abisi (bi tanıdığı yani) varmış ona yaptırcak heralde valla bahar tüm hormonların ve spermiyogramların kopyasını aldım ve ismimizin adreslerin yazdığı ksıımları kestim dosya yaptım akşama götürcem al abinemi veriyon kime veriyosan ver banada bilgi ver diycem. neler katacak nasıl bir karışım yapacak bileyim diycem. hani kulağıma gelen ot isimlerimidir bilim yani. ne olur ne olmaz. sonra fiyat falan sorcam ve bu işi paraya dökmesin insnaların duygularını sömürmüyodur umarım diyede sonuna ekliycem :)))

canım ben 1 yıldır spermlerle uğraşıyorum. türkiyede ve abd/ingiltere gibi ülkelerde yer alan her internet sitesini, üniversitelerde yapılmış tüm araştırmaları resmen yaladım yuttum. artık ne neye iyi geliyor adım gibi biliyorum. erkek infertilitesinde bu bilgileri defalarca paylaştım. anlattıklarımla doğal yoldan hamile kalanlar oldu. kendim de eşimin sperm sayısını 25 kat yükselttim. yerlerde sürünen hızı morfolojiyi normal düzeye çıkardım. dün doktorumuz stres kaynaklı prolaktin yükselmesi olmasa fevkalade yükseliş göstermişsiniz nasıl yaptınız diye 2 saat soru yağmuruna tuttu. sana tek bir şey söyleyeyim aktarlara güvenme. keçi boynuzu, arı sütü, polen gibi şeyler eyvallah ama öyle bilinmedik otları, karışımları falan eşine kullandırtma. ayrıca çoğu 3 kuruşluk otları sana şifa diye muazzam paralara satıyor. bir şeyler kullanacaksaksanız e vitamini, selenyum ve çinko kullanmakla işe başlayın. sonuçları da istersen bana yolla sana neyi yükseltmek için neye ihtiyacınız var söyleyeyim. tabi seçim senin ama inan tecrübelerimle sabit bir şekilde konuşuyorum.
çuha çiçeği yağı da zaten aktarlardan alınmıyor. onlar otunu satıyor ama asıl etkili olan yağı. gnc, solgar gibi markalarda evening primrose oil diye omega kapsülleri gibi içinde distile edilmiş yağın olduğu kapsül halinde satılıyor. hayıta gelince fshsi yüksek olanlara zaten tavsiye ediliyor. uzun süreli kullanımda yumurta sayısını da artırıyor. ama aynı hormon iğnelerinde olduğu gibi bu yumurtalar boş da olabiliyor. bir de yan etki olarak adet dönemlerini kısaltıyor. yani gitgide 26-25 gün gibi aralıklarla adet görmeye başlıyorsun. çay olarak içebileceğin gibi onun da vitex agnus castus diye yine kapsül formu da var. çuha çiçeğiyle farkı hayıt sadece fsh üzerinde etkili. çuha çiçeği toptan östrojen, fsh, progesteronu düzenliyor. çikolata kisti oluşumunu, çatlamayan yumurtaları, göğüste oluşan su kistlerinin oluşumunu, sancılı adetleri, adet öncesi rahatsızlıkları önlüyor. yani ikisi biraz elmayla armut gibi.
eğer ki benim derdim kaliteli yumurta yani içi dolu üretmek dersen de 1- arı sütü 2-l-arginine kullanmak gerekiyor. bunu d bir kenara yaz. hiç bir ot veya kür bu ikisi kadar başarılı değil.(incir kürünü ayrı tutuyorum evet hakikaten başarılı ama o da bir yere kadar) ayrıca her bir yumurtanın ovulasyona hazır hale gelmesi için hazırlanması 150 günü bulur, buna karşın 90. ve 20. gün arası yumurtaya etkide bulunabilirsin. o yüzden hangi kürü kullanırsan kullan ancak uzun dönemli kullanırsan sana faydası olacaktır.
$egghealthcycle1.webp

canım raporu alana kadar da deneyebilirsin ki alternatif tıbbı. zaten bu ayki adetinde gidiceksin 1 ay bekliceksin yine de. önğnde 1 ayın var yani eşine kesintisiz keçiboynuzu yap. ilk 1 hafta sabah akşam içsin.ondan sonrasında sadece geceleri yatmadan önce içsin. bak bu önemli onu içinde zırt pırt çişini yapmasın içinde kalması gerekiyor ki yatmadan önce içilsin deniyor. ona yoğunaş. lendin için ekstradan bişey yapmana gerek yok bence inciri dene tüpe kadar.onun dışında fsh için yapabileceğin başa bişey yok bence zaman kaybetmemen daha doğru olur canım. ekim adetinle başla bence bu işe.

zaten en erken ekim adetinde olucak deneme. fsh için herhangi bir tedavi yöntemi yok. düşürmek için yani. sadece daha fazla yükselmeden önlemi alıp bir an önce tedavi olmak gerek. incir kürünüde olan yumurtalar sağlam ve uzun ömürlü olsun diye yapayım dedim. yoksa fsh düşşün diye değil :((( keçi boynuzuda ço kgüzeldi hee daha dün gelmiş gelir gelmezde yeni mahsül aldım yani :) koliler bile daha kapı önündeydi.

DUYGUUUUUUU

canım ben şimdi yarın sabahtan gidicem ya zçk ya ayse tutturmasın yine dosya öğlenden sonra açılıyor diye ben heyet odasından alıcam sistemik hastalık raporumu ayse nin yanına gidicem o dosyaya koyup herşeyi kurula mı ne gönderecek ya. öğlenden sonra ya mı kal der ki? erkenden gitmesek mi? ama ultrasonum var ben her halukarda sabahtan gitmek zorundayım.
bir de eksiğim var mı ki benim ya bir sayayım mı sana

zaten dosya poşetimi alıcam yarın yanıma :D
sgk dökümü hazır nüfus kayıt örnekleri hazır
evlilik cüzdanı fotokopisi kimlik fotokopileri resimler hepsi hazır. başka da bişey yok sanırım dmi?

ara sor desem olmaz zaten ultrason için erken gitmen gerek. sanmam öğleden sonraya kal diyeceğini. ama kal dersede kalamam dersin:)) birazda o biizm kahrımızı çeksin. o evraklrın hazırsa diğer tetkiklerde zaten dosyada var. eksik yok gibi. resim fazla götüe 5 tane falan olsun malum yiyolar resim dayanmıyor adamlara:)
şimdiki basamak konsey, sonra kurul ve ilaç raporunun çıkması. konseyde neyse artıkk !!! halbuki sistemikten sonra bence direk kurul ve ilaç raporunun çıkması en mantıklı olanı ama işte işlerine akıl ermiyor.

canım ben 1 yıldır spermlerle uğraşıyorum. türkiyede ve abd/ingiltere gibi ülkelerde yer alan her internet sitesini, üniversitelerde yapılmış tüm araştırmaları resmen yaladım yuttum. artık ne neye iyi geliyor adım gibi biliyorum. erkek infertilitesinde bu bilgileri defalarca paylaştım. anlattıklarımla doğal yoldan hamile kalanlar oldu. kendim de eşimin sperm sayısını 25 kat yükselttim. yerlerde sürünen hızı morfolojiyi normal düzeye çıkardım. dün doktorumuz stres kaynaklı prolaktin yükselmesi olmasa fevkalade yükseliş göstermişsiniz nasıl yaptınız diye 2 saat soru yağmuruna tuttu. sana tek bir şey söyleyeyim aktarlara güvenme. keçi boynuzu, arı sütü, polen gibi şeyler eyvallah ama öyle bilinmedik otları, karışımları falan eşine kullandırtma. ayrıca çoğu 3 kuruşluk otları sana şifa diye muazzam paralara satıyor. bir şeyler kullanacaksaksanız e vitamini, selenyum ve çinko kullanmakla işe başlayın. sonuçları da istersen bana yolla sana neyi yükseltmek için neye ihtiyacınız var söyleyeyim. tabi seçim senin ama inan tecrübelerimle sabit bir şekilde konuşuyorum.
çuha çiçeği yağı da zaten aktarlardan alınmıyor. onlar otunu satıyor ama asıl etkili olan yağı. gnc, solgar gibi markalarda evening primrose oil diye omega kapsülleri gibi içinde distile edilmiş yağın olduğu kapsül halinde satılıyor. hayıta gelince fshsi yüksek olanlara zaten tavsiye ediliyor. uzun süreli kullanımda yumurta sayısını da artırıyor. ama aynı hormon iğnelerinde olduğu gibi bu yumurtalar boş da olabiliyor. bir

canım zaten öyle kafana iş yapmam olan spermleri yok ederler falan neme lazım. zaten balın içine konulacak şeyler polen. hayıt tomu bunun gibi şeyler dedi. ki gidermiyim bilmiyorum bile. aslına bakarsanız dr.lar sorun kadın infertilitesi dedi ama morfoloji %2 nin üzerinde hiç drumadılar. bende bir nebze olsun faydası olur diye kürler yapayım dedim hem spermler iyiysede daha da iyi olsun diyorum. eşimin 2farklı hastan ede yaptığı teslerde 17.05.2012 de morfoloji %2 total sperm sayısı 64 milyon motilite 50 07.09.2011 deki testte morfoloji %3 total motilite %69 progresif motilite %94 progresif hareketli sperm 48 milyon toplam sperm sayısı 163 milyon gibi devam ediyor detaylar. burdan ne çıkardın sen.

ara sor desem olmaz zaten ultrason için erken gitmen gerek. sanmam öğleden sonraya kal diyeceğini. ama kal dersede kalamam dersin:)) birazda o biizm kahrımızı çeksin. o evraklrın hazırsa diğer tetkiklerde zaten dosyada var. eksik yok gibi. resim fazla götüe 5 tane falan olsun malum yiyolar resim dayanmıyor adamlara:)
şimdiki basamak konsey, sonra kurul ve ilaç raporunun çıkması. konseyde neyse artıkk !!! halbuki sistemikten sonra bence direk kurul ve ilaç raporunun çıkması en mantıklı olanı ama işte işlerine akıl ermiyor.

şu resimleri yiyorlar, resim dayanmıyor lafına inan çok güldüm. geçenlerde ben de bu kadar resmi ne yapıyorsunuz eve götürüp albümmü yapıyorsunuz anlamıyorum ki demiştim:)))) hadi biri bize açtıkları dosyaya kondu biri de yine hastanede kayıt evrağına kondu gerisi nereye gidiyor anlamıyorum ki????? o konseyin ne yaptığını ben de anlamış değilim. zaten kurulda incelenecekse neden bir de önceden konseye giriyor?yani konsey neye kurul neye bakıyor bilen varsa söylesin...

canım zaten öyle kafana iş yapmam olan spermleri yok ederler falan neme lazım. zaten balın içine konulacak şeyler polen. hayıt tomu bunun gibi şeyler dedi. ki gidermiyim bilmiyorum bile. aslına bakarsanız dr.lar sorun kadın infertilitesi dedi ama morfoloji %2 nin üzerinde hiç drumadılar. bende bir nebze olsun faydası olur diye kürler yapayım dedim hem spermler iyiysede daha da iyi olsun diyorum. eşimin 2farklı hastan ede yaptığı teslerde 17.05.2012 de morfoloji %2 total sperm sayısı 64 milyon motilite 50 07.09.2011 deki testte morfoloji %3 total motilite %69 progresif motilite %94 progresif hareketli sperm 48 milyon toplam sperm sayısı 163 milyon gibi devam ediyor detaylar. burdan ne çıkardın sen.

canım eşinin sayısı ve hızı doğal gebelik için fazlasıyla yeterliymiş ama morfolojiniz sorunluymuş yani 48 milyon hareketli spermden ancak %3'ü sağlıklı bir döllenme sağlayacak kabiliyetteymiş. gerisi baş, kuyruk, gövde bozukluklarına sahipmiş. zaten doğal seleksiyon sonucu bu tip spermlerle döllenme olmuyor. çoğu doktor morfolojinin hiç üstünde durmuyor sadece sayıya ve hıza bakıyor. morfoloji oraya süs olsun diye yazılıyor sanki. hele sizinki gibi kadında bir problem varsa hepten sallıyorlar. nasıl olsa tüp yapılacak önemi yok diyorlar. halbuki % 0 - 4 Kötü morfolojide gebelik şansı % 7,6 , % 4-14 arası %49,4, > %14 Normal Morfolojideyse gebelik şansın %88,3'dür.
morfolojiye iyi gelen şeylerse c vitamini, e vitamini, selenyum, folik asit, çinko, omega 3, sporcu içeceklerinde de bulunan taurine, arı sütü, propolis, l-arginine gibi takviyeler.
eşin sigara içmiyorsa ace selenyum plus diye bir vitamin var+1 folbiol kullanmakla işe başlayabilir. sigara kullanıyorsa her gün 1 evicap e vitamini(10 küsur lira falandı), 1 c vitamini tableti(bir sürü markanın var 5-30 lira arası değişiyor), 1 de folbiol folik asitle başlayabilir. bu arada bal arı sütü polen hatta mümkünse propoils karışım yaptırıp ikiniz birden kullanabilirsiniz. ama bence aktara değil balcılara yaptırın.zaten oldukça pahalı bir karışım hiç olmazsa işin ehli yapar, hile hurda karıştırmaz. bir de l-arginine alabilir ikiniz birden kullanabilirsiniz.(biz en son gncden 1000mgx200 tablet 50 küsur liraya almıştık) damarlarda kan akışını artırıp oksijen taşıyarak hem yumurtalara hem spermlere fayda ediyor. biliyorsun varikosel sperm morfolojisini en çok bozan şey. eşimde çift taraflı varikosel olduğu halde morfolojisini böyle böyle kruger %12,who %51'e kadar çıkarmıştık. arı sütü bal polen karışımını saymazsak diğer söylediklerim hepi topu 100 lira tutar ve en az 2 ay kullanırsınız. yani öyle çok ciddi bir mali külfeti de yok. eşin de zaten sağlığa yararı kanıtlanmış vitaminler hariç hiç bir şey kullanmamış oluyor.

canım eşinin sayısı ve hızı doğal gebelik için fazlasıyla yeterliymiş ama morfolojiniz sorunluymuş yani 48 milyon hareketli spermden ancak %3'ü sağlıklı bir döllenme sağlayacak kabiliyetteymiş. gerisi baş, kuyruk, gövde bozukluklarına sahipmiş. zaten doğal seleksiyon sonucu bu tip spermlerle döllenme olmuyor. çoğu doktor morfolojinin hiç üstünde durmuyor sadece sayıya ve hıza bakıyor. morfoloji oraya süs olsun diye yazılıyor sanki. hele sizinki gibi kadında bir problem varsa hepten sallıyorlar. nasıl olsa tüp yapılacak önemi yok diyorlar..

canım eline sağlık onca şey yazmışsın not edip eczane yada gnc ye sorarak alıcam. balcıya yaptır demişsinde nerde iyi balcı bulucamki. en iyisi ekrana çıkanlar 1 şişe değil 2 şişe değil 3 şişe değil taaaam 5 şişe... duruuun daha bitmedi birde yanına poleeen hediye. sadece 100 tl deyip duruyoyor. marketlerde satılan desen sırf şeker. napalım karadenize gidip anzer balım ıtoplayalı ne edelim. hazır ballı polenli bir karışım vardı onuda almıştı çok öncede marketten ama öylesine hakiki bişey olduğunu sanmam.

birde yanlışmı hatırlıyorum ben sperm sayısı artabiliyordu ama morfolojisi düzelmiyordu diye biliyorum. yni sayı azsa çeşitli takviyelerler arttırılabiliyor ama şeklini düzeltemiyorduk aynı fsh taki gibi. yani fsh ı da düşürmek mümkün değildi. yanlışmı hatırlıyorum?

merhaba kızlar heyetten raporum çıkmış ilaçlarımı aldım gonalf ovıtrelle ferplex yazmış doktor... şimdi adet olmayı bekliyorum kızlar ne sekreter ne doktor hiçbir açıklama yapmadı ne zaman geleceğim ne kadar aralıklarla gelmem gerektiğini bu ilaçları nasıl kullanmam gerektigini söylemediler bileniniz varsa açıklarmısınız?

merhaba kızlar heyetten raporum çıkmış ilaçlarımı aldım gonalf ovıtrelle ferplex yazmış doktor... şimdi adet olmayı bekliyorum kızlar ne sekreter ne doktor hiçbir açıklama yapmadı ne zaman geleceğim ne kadar aralıklarla gelmem gerektiğini bu ilaçları nasıl kullanmam gerektigini söylemediler bileniniz varsa açıklarmısınız?

adet olduğunda giderken yanında gonalf ve ferplex i götür ( bana ferpilex vermediler içeriği nedir bilmiyorum) adetin 2. gün git muhakkak ilaçlarında yanında olsun birer örnek. muayene günü sana nasıl kullanman gerektiğini anlatacak hemşire. ovitrella çatlama iğnesi onu sonra götür yumurtalar büyüyince götür ozman nasıl kullancağını söylerler. ilk muayenende bir sonraki geleceğin tarihide söylüyorlar. sen zk nın hastasımıydın. tüp mü yapıyordun. aşılamamı? kusura bakma sık girmeyen kişiler olunca unutuyoruz.

adet olduğunda giderken yanında gonalf ve ferplex i götür ( bana ferpilex vermediler içeriği nedir bilmiyorum) adetin 2. gün git muhakkak ilaçlarında yanında olsun birer örnek. muayene günü sana nasıl kullanman gerektiğini anlatacak hemşire. ovitrella çatlama iğnesi onu sonra götür yumurtalar büyüyince götür ozman nasıl kullancağını söylerler. ilk muayenende bir sonraki geleceğin tarihide söylüyorlar. sen zk nın hastasımıydın. tüp mü yapıyordun. aşılamamı? kusura bakma sık girmeyen kişiler olunca unutuyoruz.

aşılama yaptırıyorum canım ilk aşılamam olacagı için çok tecrübesizim umarım ilk ve son olur..kaç kez ve ne sıklıklarla çağrıyorlar gidip gelmelerden çok yoruldum birde ben karşıdan geldiğim için problem oluyor her gittiğimde muayene yapıp yumurtaların kalitesine mi bakıyorlar kaç yumurta ve kaç ml olması gerekiyor..

aşılama yaptırıyorum canım ilk aşılamam olacagı için çok tecrübesizim umarım ilk ve son olur..kaç kez ve ne sıklıklarla çağrıyorlar gidip gelmelerden çok yoruldum birde ben karşıdan geldiğim için problem oluyor her gittiğimde muayene yapıp yumurtaların kalitesine mi bakıyorlar kaç yumurta ve kaç ml olması gerekiyor..

iğnelerine adetin 2 yada 3 günü başlıyorsun. yaklaşık 3-4 gün yapıyorsun şu gün gel diyorlar yine ultrason muayenesi oluyorsun. yumurtlaraın çatlatılma büyüklüğüne gelene kadar diğeceksin. ben puregon kullandım en fazla 12. günde aşılamam yapılmıştı. aşılmada önemli olan az yumurta gelişmesi çok sayıda gelişen yumurtan olursa tedavi sonlandırılıyor. çoğul gebelik faktörü olduğu için onlara göre bir risk bu çok yumurta olması. aşılama boyunca en fazla 3 kez gidersin sonra aşılaman yapılır.
şimdi dosyama baktımda benim aşılamada 9-10 gün ilaç kullanmışım toplamda 12 ve 13, günlerimde aşılama yapılmış.

çuha çiçeği yağı da zaten aktarlardan alınmıyor. onlar otunu satıyor ama asıl etkili olan yağı. gnc, solgar gibi markalarda evening primrose oil diye omega kapsülleri gibi içinde distile edilmiş yağın olduğu kapsül halinde satılıyor. hayıta gelince fshsi yüksek olanlara zaten tavsiye ediliyor. uzun süreli kullanımda yumurta sayısını da artırıyor. ama aynı hormon iğnelerinde olduğu gibi bu yumurtalar boş da olabiliyor. bir de yan etki olarak adet dönemlerini kısaltıyor. yani gitgide 26-25 gün gibi aralıklarla adet görmeye başlıyorsun. çay olarak içebileceğin gibi onun da vitex agnus castus diye yine kapsül formu da var. çuha çiçeğiyle farkı hayıt sadece fsh üzerinde etkili. çuha çiçeği toptan östrojen, fsh, progesteronu düzenliyor. çikolata kisti oluşumunu, çatlamayan yumurtaları, göğüste oluşan su kistlerinin oluşumunu, sancılı adetleri, adet öncesi rahatsızlıkları önlüyor. yani ikisi biraz elmayla armut gibi.
eğer ki benim derdim kaliteli yumurta yani içi dolu üretmek dersen de 1- arı sütü 2-l-arginine kullanmak gerekiyor. bunu d bir kenara yaz. hiç bir ot veya kür bu ikisi kadar başarılı değil.(incir kürünü ayrı tutuyorum evet hakikaten başarılı ama o da bir yere kadar) ayrıca her bir yumurtanın ovulasyona hazır hale gelmesi için hazırlanması 150 günü bulur, buna karşın 90. ve 20. gün arası yumurtaya etkide bulunabilirsin. o yüzden hangi kürü kullanırsan kullan ancak uzun dönemli kullanırsan sana faydası olacaktır.
Eki Görüntüle 509352

canım bilgine hayran kaldım eşimde problem olmadığı halde çıkarıp çıkarıp spermiogramına baktım söylediklerinle karşılaştırdım :) zaten şahsına münhasır bu insan beni 1 kere normal bir yoldan gebe bıraktığı için :)) çok şükür ki eşimin üzerinde durmuyorlar hem sperm testi normal hem de 1 doğal gebelik var diye. ama yine de eğer testini tekrarlayalım derseler yaptırmasını isticem.

zaten en erken ekim adetinde olucak deneme. fsh için herhangi bir tedavi yöntemi yok. düşürmek için yani. sadece daha fazla yükselmeden önlemi alıp bir an önce tedavi olmak gerek. incir kürünüde olan yumurtalar sağlam ve uzun ömürlü olsun diye yapayım dedim. yoksa fsh düşşün diye değil :((( keçi boynuzuda ço kgüzeldi hee daha dün gelmiş gelir gelmezde yeni mahsül aldım yani :) koliler bile daha kapı önündeydi.

valla canımı çektirttin he onun da böyle afrodizyak bir kokusu var ben de eşime yapmıştım ilk seferinde öğürerek içmişti içinden gizli gizli gülmüştüm :D sonra alıştı nerde benim içeceğim demeye başladı :) tüp öncesi bende mi yapsam 1 ay kız naapsam? bunu immortable ye sormak lazım o uzmanlaşmış 1 ay yaparsam sadece sayısı mı artar yoksa kalitesini de etkiler mi ? bir de sayılarını arttırıp mikroskopla bakan embriyologların kafasını karıştırmasam mı morfolojisine etki etmicekse :)

resimleri yiyolar bence de duygu evet :D cillop gibi resimlerimi alıp alıp ataçlıyolar ben odadan çıkınca da yiyolar bende oh miss falan deyip :) sabah 9 da ordayım 10.30 a kadar halledeyim de eurofertil randevularıma geç kalmamayım adamın 11.00 ve 11.30 u doluymuşda. ücretsiz görüşmem de heba olmasın bari hem doktorla görüşücem bu iyi bişey testlerim de yanımda yarın eşimin kan testini de alayım da nil den atayım cukka ma :) benim şimdi 2 mi 3 mü haftam kaldı bilemiyorum ayse de 1 hafta kalsa 1 haftada da ilaç raporu çıkıyor arada git gel heyet gününe yetiştir 1 hafta da öyle gider 3 hafta işte. son 1 haftada da ilaçlarımı yazdırır beklerim işte. bir kimlik fotokopilerimiz eksik onları da yarın çektiririz. keşke eşime verseydim iş yerinde çekerdi herneyse biraz da fotokopici kadın kazansın dimi ama :) birde smear testimi de kabul ettiler heralde ayse hanım istemediğine göre. martta yapılmıştı ya bende onun fotokopicağızı yok. onu da çektiririm bir de dosyam elime geçerse tedavi çizelgelerini de çektirirsem zaten çalmama gerek kalmaz dosyamı dimi.

hayırlı olsun canım. adetinin 3. günü git ilaçlarını da yanında götür nasıl kullanılması gerektiğini söylerler onlar sana 4 yada 5 kere gitmeyi göze alıcaksın tatlım yumurtan ne kadar hızlı gelişirse aşılaman da o kadar hızlı yapılır. bu arada sana neye göre gonal f yazdılar acaba onu çok merak ettim herkese puregon yazıyolardı genelde.zeynep kamildeki ilk aşılaman mı canım senin problemin neydi? puregonla anlaşmaları bitti biraz da gonal f ciler mi kazansın diyorlar acaba ?

ilaç konusuna kafam takıldı. gonal f mi puregon mu ? elimde 1 kutu puregon um olmasına rağmen önce tedavi göreceğim merkezle bu konuyu konuşacağım puregon un bendeki etkileri için de tedavi çizelgelerimi gösterebilirim. yüksek dozlar kullanmamış olsam da 1 i iptal edilen 3 aşılamamda puregon kullanıldı. acaba kalitesizmiydi yumurtalarım. bu durumda gonal f yazdırırım bende ona daha çok ödemem gerek çünkü iyi ve pahalı bir ilaç olduğu için onun %50 sini karşılıyor devlet. özelde olacaksa herşey mikemmel olmalı :)

cemre cim ilaçların ne kadar tuttu merak ettim canım gonal f oldukça iyi bir ilaç ve devlet sadece % 50 sini karşılıyor kalan % 50 yi biz ödüyoruz o yüzden daha pahalıya geliyor. kaç kutu yazmışlar. ovitrelle çatlatma iğnesi onu bize de yazdılar da ferplex nedir ne için yazıldı bilgi alınca bana da söylermisin? rahim duvarın ince de onun için mi yazdılar yada sorununuz tam olarak neydi çok soru sordum canım ama bağışla benim de az kaldı raporumun çıkmasına ilaç yazıdırıcam da bende..

hayırlı olsun canım. adetinin 3. günü git ilaçlarını da yanında götür nasıl kullanılması gerektiğini söylerler onlar sana 4 yada 5 kere gitmeyi göze alıcaksın tatlım yumurtan ne kadar hızlı gelişirse aşılaman da o kadar hızlı yapılır. bu arada sana neye göre gonal f yazdılar acaba onu çok merak ettim herkese puregon yazıyolardı genelde.zeynep kamildeki ilk aşılaman mı canım senin problemin neydi? puregonla anlaşmaları bitti biraz da gonal f ciler mi kazansın diyorlar acaba ?[/QUOTE]

neden gonalf yazdıklarını açıklamadılar her zamanki gibi..ilk aşılamam canım( inşallah tutar)bende bir problem yok eşimin sperm sayısı biraz düşük..bu ilaçların yanında kan yapıcı şurupda yazmış..

Back
X