Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
gunaydın duygu bahar da girmiyor artık bugün hastanede olacaktı ama dün de girip hiçbişey yazmadı bişeye mi kızdı ben merak etmeye başladım.
aslında hala karar vermedim eşimle ilk denemeyi zk da mı yaptırsak diye düşünüyorum özel olmalarına rağmen yarım çalışıyolar evet ama arayın size göre ayarlarız filan dediler. bilemiyorum belki 1 ay beklemek daha doğru şu bayram telaşını atlatmak hem herkesin içi rahat eder. ilaçları yazdırmaya gittiğimde görüşmek istiyorum kenan bey ile..kopamıyom ordan baksana :D

evet sanırım ya işleri çok yoğun. ya pek girmiyor yada bişeye kızdı bahar:( bugün hastaneye gidicekti inş. sorunsuz imza olayını halleder. valla ben bile 2. denemeyi yinemi zk. da yapsam diyorum. karar veremedim. gerçi yeterince şans verdim oraya son hakkıda kullanmak hatamı olur bilemiyorum. ama raporumu almaya gidince bende görüşmeyi düşünüyorum. neden tutmamıştır. sperm genetik araştırması ve kromozom testi falan yaptırsakmı diye soracağım. umarım terslemez? (ne çok biliyon ben kalkayaım sen otur gibilerinden.)

birde geçen şey soracaktım bildiği yada önerebileceği bir merkez varmı diycektim. ama zamanında hakkında soruşturma açılmış ya onda dolayı birşey söylemez dedim. güya hastaları özel merkeze yönlendiriyormuş falan..

merhaba kızlar aşılama için adetimin gelmesini bekliyorum.adet günümün üzerinden 10 gün geçti test yaptım negatif çıktı..3 aydır adetim 10 gün gecikmeli geliyor 4 gün öncede antibiyotik kullandım vajinal bölgemdede hafif kaşıntı var bunlar gecikmesine neden olabilirmi normalde 33 günde bir adet görüyorum..kızlar ne yapıyım şimdi doktora gitmelimiyim bir akıl verin çok kafama takıyorum...

merhaba kızlar aşılama için adetimin gelmesini bekliyorum.adet günümün üzerinden 10 gün geçti test yaptım negatif çıktı..3 aydır adetim 10 gün gecikmeli geliyor 4 gün öncede antibiyotik kullandım vajinal bölgemdede hafif kaşıntı var bunlar gecikmesine neden olabilirmi normalde 33 günde bir adet görüyorum..kızlar ne yapıyım şimdi doktora gitmelimiyim bir akıl verin çok kafama takıyorum...

bende hiç geçikme olmuyor net bildiğim bir şey yok. ama stres yapmamaya çalış stres yaptıkça daha da erteleniyor sökülmesi. birde ayaklarını sıcak tut karın bölgenine sıcak tut. belki faydası olur. eğer cumaya kadar gelmezsede istersen bi git zk .ya adet söktürücü yazsınlar. haa adet söktürücüyle adet olursan ve aşılamayaı yaparlarsa ne kadar başarılı olur bilemem orasını.

evet sanırım ya işleri çok yoğun. ya pek girmiyor yada bişeye kızdı bahar:( bugün hastaneye gidicekti inş. sorunsuz imza olayını halleder. valla ben bile 2. denemeyi yinemi zk. da yapsam diyorum. karar veremedim. gerçi yeterince şans verdim oraya son hakkıda kullanmak hatamı olur bilemiyorum. ama raporumu almaya gidince bende görüşmeyi düşünüyorum. neden tutmamıştır. sperm genetik araştırması ve kromozom testi falan yaptırsakmı diye soracağım. umarım terslemez? (ne çok biliyon ben kalkayaım sen otur gibilerinden.)

birde geçen şey soracaktım bildiği yada önerebileceği bir merkez varmı diycektim. ama zamanında hakkında soruşturma açılmış ya onda dolayı birşey söylemez dedim. güya hastaları özel merkeze yönlendiriyormuş falan..

yok canım kızmaz aslında sen negatif sonuçtan sonra hemen gitseydin neden tutmamış olabilir diye gerekli açıklamaları yaparlar tahlil isterlerdi belki ama muhtemelen yumurta kalitesizliğine bağlıyorlardır canım. gittiğinde görüş terslemeye hakkı yok. ama sen gerekli şansı verdin z. k ya bence eurofertil den şaşma.

canım adet gecikmesi 1-2 sefer olursa normal olabilir ama senin sürekli gecikmesi normal değil doktora git istersen.

yok canım kızmaz aslında sen negatif sonuçtan sonra hemen gitseydin neden tutmamış olabilir diye gerekli açıklamaları yaparlar tahlil isterlerdi belki ama muhtemelen yumurta kalitesizliğine bağlıyorlardır canım. gittiğinde görüş terslemeye hakkı yok. ama sen gerekli şansı verdin z. k ya bence eurofertil den şaşma.

ya aslında söylikcekleri şeylerde belli zaten döllenen yumurtan kalitesizdi diycek. birde FSH dışında AMH testi yapılıyormuş rezerv için neden onu önermediler. yada zk .dan talep etsek yaparlarmı? şimdi bunu araştırıyorum. AMH de rezervlerin durumunu gösteriyormuş. gidince onuda sorcam ve ne zmanlarda yapılıyor. kafaya koydum yapacaklarım,

AMH , kromozom testi (eşime ve bana), eşime sperm genetik taraması, ve belki dna hasar testi. bunlarını yaptırcam. artık kaç para diye bakmıycam girdik bir yola :(

ya aslında söylikcekleri şeylerde belli zaten döllenen yumurtan kalitesizdi diycek. birde FSH dışında AMH testi yapılıyormuş rezerv için neden onu önermediler. yada zk .dan talep etsek yaparlarmı? şimdi bunu araştırıyorum. AMH de rezervlerin durumunu gösteriyormuş. gidince onuda sorcam ve ne zmanlarda yapılıyor. kafaya koydum yapacaklarım,

AMH , kromozom testi (eşime ve bana), eşime sperm genetik taraması, ve belki dna hasar testi. bunlarını yaptırcam. artık kaç para diye bakmıycam girdik bir yola :(

bence de zor canım tutmadığı için bunların yapılmasını istiyorum de yazar bence kenan bey. bu arada bahar ı merak etmeye başladım neden gelip yazmıyor işlerini mi bitiremedi hastanede yoksa işyerinde mi yoğun anlayamadım. son zamanlarda pek sık da girmiyor. kaldık başbaşa. birşeye darıldıysa gelip yazmasını beklerdim açık açık da sordum. belki de artık bu kadar çok konuşmamalıyım.......

bence de zor canım tutmadığı için bunların yapılmasını istiyorum de yazar bence kenan bey. bu arada bahar ı merak etmeye başladım neden gelip yazmıyor işlerini mi bitiremedi hastanede yoksa işyerinde mi yoğun anlayamadım. son zamanlarda pek sık da girmiyor. kaldık başbaşa. birşeye darıldıysa gelip yazmasını beklerdim açık açık da sordum. belki de artık bu kadar çok konuşmamalıyım.......

niye neye kırılcakki !! bence işleri yoğundur ondan giremiyordur bugünde zaten z.k ya gidicekti gelmesi akşmaı bulur malum kaşe işi uğraştıyor. müsait olduğu ilk fırsatta yazar bence.

bende tüp öncesi yumurta ebatlarımı yazcaktım ama yorum yapcak senden başka kimse kalmadı buralarda:) bari yazayım müsait olduğumdada sen yorumla. birde zk. arayıp genetik test yaptırcağımı ve her hangi bir dr. un sevki gerekiyormu yoksa direkt gelip yaptırmak yeterlimi onu sorcam öğrendiklerimi yine yazarım .

kılzar ben geldimmmmm...neler oldu...amliyattan son anda döndüm...pazartaesi günü saat 4 gibi aradılar sizi bir gün erken amliyata almamız lazım bazı sebeplerden dolayı işte yoğunluk falan filan neyse bu akşam 7 de burda olun..yatışınız yapacaz..tabi neye uğradığımız şaşırdım apara topar annmle gittik eşim işteydi haber verdim gittim..neyse yatışım yapıldı akşam damar yolum açıldı içeri arkadan lavma verildi bağırsaklar boşaltıldı her neyse ama ortam baya iyi sabaha kadar sohbet ettik diğer yatan hastalarla..fakat çok korkuluyum ve her an gitmekliyim..neyse sabahı zor ettim bu arada amliyat kağıdını iözalamamıştım doktor selçuk beyle görüşeceğim önce dedi..hiç konuşmadım kendisiyle durumumu soracağım dedim..yumurtalıkların alınma riski varmı..neyse asistan doktor biraz bilgi verdi buna doktor şimdiden karar veremzmiş amliyat esnasında eğer kist yumurtalığa çok içeri gömülmüşse onu da lırmış..zaten amliyat kağıdını kendi yazınla doldurup imzaliosun yumurtalıklarım alınabilir bağırsaklarım delinebilir falan filan..neyse bir de sonda takıolarmış iyice gerildim..sonra neyse sabah selçuk bey geldi görüşmek istiormuşsunuz buyrun dedi..bende dedim ki ben çok korkuyorum acaba bunu olmam şartmı ilaçla küçülemzmi..kanser gibi durum varmı falan..oda dediki hayır olmak zorunda değilsin bunu olman sadace şu anki durmunu geçirir yani çikolat kistinin tekar çıkması muhtemelmiş..kanser diye bir şeyde yokmuş..karnımdaki sıvı dedim takip edilir dedi..vucut bu kisti yıne üretebiliormuş..tabi bunu der demez ben hemen tamam o zamn olmuyorum dedim yataığımı falan heen toplamaya başladım..bu işlemdede yumurtalıklar baya zarar görüyormuş...kendime çarşaf falan götürdüm iyikide götürmüşüm hiç de hijyenik değildi ortam çarşaflar beyaz tiksindim baya..neyse ben son anda ameliyattan döndümm iyimi ettim bilmiorum ama şunu düşünüyorum ...bu amliyatı olsam bile zk de tedaviye devam edersem aşılamydı oydu buydu derken bir kaç ay içinde tekar edebilir ve ben her seferinde aşılamdan da dönerim olduğum yerde sayarım..tüp bebek yapacaklarını direk hiç sanmıorum tek tüp açık olıunca aşılama yapıor devlet ..
yanlız şunu söyleyeyeim kenan bey beni çok korkkuttu ve boş yere beni strese soktu..selçukmbey gibi bana anlatmadı ve kendimi resmen kanser adayı gibi hisstettim halbuki durum öle değilmiş.özeldeki doktorlar da korkulacak bir durum olmadığını sölemişlerdi ama ben güvenemmeiştim sonuçta zk herkes tavsiye edior..kısacası zk de tüp bebeğe geçmek zor olacak benim için ben en yakın zamanda acıbademde tüp bebek deneyeceğim sonuç ne olursa olsun ben zk in baştan savdığına ve işi zorlaştırmak için elinden geleni yaptığına inanıyorum kimsenin bir dediği ötekini tutmuyor...yaşı biraz genç olup 30 un altında kisti falan olmaynalr oraya devam edebilirler ama benim için olmadı ..zaman yok yani..kenan beye de güvenim hiç kalmadı..iki ay önce benim çikolat kisti olduğumu neden anlamdı da onay verdi aşılamaya..her neyse ben önce kistim için soğan kürü deneyeceğim bir ay kadar küçülürsede hemen tüp deneyeceğim...

kılzar ben geldimmmmm...neler oldu...amliyattan son anda döndüm...pazartaesi günü saat 4 gibi aradılar sizi bir gün erken amliyata almamız lazım bazı sebeplerden dolayı işte yoğunluk falan filan neyse bu akşam 7 de burda olun..yatışınız yapacaz..tabi neye uğradığımız şaşırdım apara topar annmle gittik eşim işteydi haber verdim gittim..neyse yatışım yapıldı akşam damar yolum açıldı içeri arkadan lavma verildi bağırsaklar boşaltıldı her neyse ama ortam baya iyi sabaha kadar sohbet ettik diğer yatan hastalarla..fakat çok korkuluyum ve her an gitmekliyim..neyse sabahı zor ettim bu arada amliyat kağıdını iözalamamıştım doktor selçuk beyle görüşeceğim önce dedi..hiç konuşmadım kendisiyle durumumu soracağım dedim..yumurtalıkların alınma riski varmı..neyse asistan doktor biraz bilgi verdi buna doktor şimdiden karar veremzmiş amliyat esnasında eğer kist yumurtalığa çok içeri gömülmüşse onu da lırmış..zaten amliyat kağıdını kendi yazınla doldurup imzaliosun yumurtalıklarım alınabilir bağırsaklarım delinebilir falan filan..neyse bir de sonda takıolarmış iyice gerildim..sonra neyse sabah selçuk bey geldi görüşmek istiormuşsunuz buyrun dedi..bende dedim ki ben çok korkuyorum acaba bunu olmam şartmı ilaçla küçülemzmi..kanser gibi durum varmı falan..oda dediki hayır olmak zorunda değilsin bunu olman sadace şu anki durmunu geçirir yani çikolat kistinin tekar çıkması muhtemelmiş..kanser diye bir şeyde yokmuş..karnımdaki sıvı dedim takip edilir dedi..vucut bu kisti yıne üretebiliormuş..tabi bunu der demez ben hemen tamam o zamn olmuyorum dedim yataığımı falan heen toplamaya başladım..bu işlemdede yumurtalıklar baya zarar görüyormuş...kendime çarşaf falan götürdüm iyikide götürmüşüm hiç de hijyenik değildi ortam çarşaflar beyaz tiksindim baya..neyse ben son anda ameliyattan döndümm iyimi ettim bilmiorum ama şunu düşünüyorum ...bu amliyatı olsam bile zk de tedaviye devam edersem aşılamydı oydu buydu derken bir kaç ay içinde tekar edebilir ve ben her seferinde aşılamdan da dönerim olduğum yerde sayarım..tüp bebek yapacaklarını direk hiç sanmıorum tek tüp açık olıunca aşılama yapıor devlet ..
yanlız şunu söyleyeyeim kenan bey beni çok korkkuttu ve boş yere beni strese soktu..selçukmbey gibi bana anlatmadı ve kendimi resmen kanser adayı gibi hisstettim halbuki durum öle değilmiş.özeldeki doktorlar da korkulacak bir durum olmadığını sölemişlerdi ama ben güvenemmeiştim sonuçta zk herkes tavsiye edior..kısacası zk de tüp bebeğe geçmek zor olacak benim için ben en yakın zamanda acıbademde tüp bebek deneyeceğim sonuç ne olursa olsun ben zk in baştan savdığına ve işi zorlaştırmak için elinden geleni yaptığına inanıyorum kimsenin bir dediği ötekini tutmuyor...yaşı biraz genç olup 30 un altında kisti falan olmaynalr oraya devam edebilirler ama benim için olmadı ..zaman yok yani..kenan beye de güvenim hiç kalmadı..iki ay önce benim çikolat kisti olduğumu neden anlamdı da onay verdi aşılamaya..her neyse ben önce kistim için soğan kürü deneyeceğim bir ay kadar küçülürsede hemen tüp deneyeceğim...

canım öncelikle gelmiş geçmiş olsun. umarım aldığın karar hayırlısı olur. doktorların daha doğum yapmamış bir kadında öyle kendi kendilerine yumurtalığını alma kararını verebileceklerini sanmıyorum ama gerekirse alırız dedilerse caymakla iyi etmişsin. zaten onu duyduktan sonra kesin ben de o ameliyatı olamazdım. sen yine iyi dayanmışsın ben duyar duymaz kalemi kağıdı elimden atıverir çıkar giderdim.
sana daha önce yazmıştım ben de yıllar önce 3,5 cmlik bir çikolata kisti aldırmıştım. her ne kadar ameliyattan caymış olsan da, olur ya ileride bir daha düşünürsün diye bir kere daha bilgi vereyim. benimki rahim dış duvarına yapışık ama tüpe çok yakındı. ameliyatımı eden doktordan önce çook doktor gezdim. kimisi bu tüpe yapışık, tüpünü de alabiliriz, kimisi rahim dokusunu kesmek dorunda kalabiliriz, bu yüzden ileride dış gebelik ya da düşük tehliken olabilir gibi türlü türlü laflar etmişti ama ben hiç birine ameliyat olmadım. en son ameliyatımı yapan doktora gittiğimde bana öncelikle bunlar %99 kanser türü kistler değildir, zaten genelde rahim kanının geriye, tüplere ve karna doğru akmasıyla oluşur diye açıklama yapaak bir rahatlatmıştı(benim kist de zaten kanlı sıvıyla dolu çıkmıştı, içindeki sıvıyla iyice şişip ekstra büyümüş, karnımda kasıklarımda devamlı adet sancısı gibi ağrı yapıyordu). hakikaten sonradan patolojide bakılmış ve temiz çıkmıştı. o yüzden zaten öyle kanser gibi kötü şeyleri hiiiç aklına getirme. zk'de genel olarak doktorlar özellikle de kenan insanı korkutup germeyi de çok seviyor bilesin. ben ameliyatımı özelde olmuştum, anestezi almakdan çok korktuğum için epidural lokal anesteziyle yapmışlardı, ayrıca doktorum sonradan doğurganlığına etki edecek hiç bir işlemde bulunmayacağız, rahme, tüplere, yumurtalıklara katiyen zarar vermeyeceğiz diye de garanti vermişti. hatta "baktık rahim dokusu ya da tüpler zarar görecek, hemen kapatırız, sen daha çocuk doğurmamışsın, önemli olan sağlıklı bir gebelik elde edebilmen demişti. ameliyat sırasında ben talep etmediğim halde hsg'de olduğu gibi tüplerime boyalı bir sıvı salıp açıkmı değilmi bakmıştı. yarın öbür gün çocuk istediğinde için rahat olsun demişti. sanırım bu da özelle devletin doktoru arasındaki fark oluyor.benim şükür bir daha da tekrarlamadı. o yüzden kesin tekrarlayacak diye de düşünme. bu kistlere adet kanaması sebep olduğu için hamilelikte ya da doğum kontrol hapı kulllanıp adet kanamasının miktarını azalttığında kistte küçülüyor. ama sende de ağrı yapıyorsa allah kolaylık versin çünkü kist yok olmadığı sürece o ağrılar da gitmiyor. dediğim gibi hayırlısı olsun, inşallah hamile kalırsın da küçülür.

canım öncelikle geçmiş olsun. ameliyat öncesi selçuk beyle konuşmamışmıydın sen yoksa sadece kenan beylemi konuşmuştun. eğer selçuk beyle konuştuysan bu bilgileri neden daha önce vermedi ve seni o aşamaya kadar getirdi! ha konuşmadıysan o ayrı bir durum ni tekim ameliyatını yapacak kişi oydu. birde dr.ların bi dediğini diğerini tutmaz çünkü her biri ayrı bir birey ve düşünceleri farklı. kime göre önemli bir durum kesin alınması lazım. kimine göre tehlikesi yoktur. ama çikolota kistinde kötü huylu olanı hiç duymadım en azından buradan okuduğum kadarıyla. tek farkı normal kistlerden boyut olarak büyük olması. birde soğan kürü demişsin ya bahar ve elif kist için daha önce bu kürü yapmışlardı diye biliyorum onlardan detaylı bilgi alabilirsin. ama onlardaki çik.kisti değil normaldi. sağon kürü çik.kisti içinde yapılıyormu bilmiyorum. iyice araştır ve öyle yap derim iyi gelmeyebilir. ne bilim kisti bölüp farkl noktalara dağıtmasında! araştır derim. birde kiste herhangi bi müdahale olmadan tüp denersen şansın % kaç oluyor onuda sor bir kaç farklı yere. direkt deneyeceğin merkeze sorma başka yerlerede sor. belkide olmamakla iyi ettin çünkü çocuğu olmayan birinden yumurtalıkları alması demek benim bildiğim bir daha çocuğun olmıycak anlamına geliyor. hadi tüpler alınınca tüp bebek yapabiliyosunda yumurtalık alınınca işin hepten bitiyor. annem yıllar önce rahim ameliyatı oldu rahmi alındı ve yumurtalıklarda alınmıştı. yani 2. defa ameliyat olmaktansa 1 kerede yapalım hepsini demişti. ve bir defada rahim ve yumurtalık alındı. ama annem 38-40 yaşında falandı ve 3 çocuğu vardı sorun olmadı onun için. genç hastalar çok çok önemli vaka olmadıkları sürece yapmamaları gerek. hastaya ok vermesi için kağıt bile önlerine koymak hata! iyice araştırılıp artık diyelimki yok bu ameliyat olmadı ya kansere çevirir duyrum olmadığı sürece .çik.kisti gibi basit bir şeyde gel onuda alalım açmışken demek doğru değil. bunu tek devlet değil özel yapan bir çok yerde var. artık hayırlısı olsun bundan sonraki süreç en azında 1 gecelik farklı insanlar tanıyp farklı deneyimler edindin.

kızlar yazdıklarınıza cvp vereceğim şu en çıkmam lazım zk den raporumu geri alacağım dilekçe ile eşim beklior gelince yazacağım sorulara cvp

canım öncelikle geçmiş olsun atlattığın süreç ameliyat olmamış olsan bile psikolojik olarak yıpratıcı bir süreçten geçtin. umarım doğru bir karar vermişsindir ay olarak fazla beklemeden ttüp bebek denemelisin canım belki kistin küçülmesine ve ağrılarının geçmesine yaarayacaksa 1-2 ay doğum kontrol hapı kullanabilirsin sonrasında direk tüp bebek denersin. hakkında hayırlısı olsun canım. zk ya devam edersen aşılama deneyecekleri kesin bı sırada kistin büyüyebilir zor ve uzun soluklu bir süreç olur senin için. eğer ilerde yine bu kisti aldırmaya karar verirsen kesinlikle özel bir hastane seçmelisin. devlet hastanelerine göre önce kadının sağlığı. hiç çocuğun yokmuş onu hiç umursamıyorlar bence. immortable nin ki gibi gebeliğe engel bişey yapmayacaklarının garantisini veren bir doktor bulursun.

cnm bu gün aldım raporlarımın fotokopilerini tabii gerçeklerini vermior zk neyse oda iyi en azından geri dönüş olursa kaldığım yerden başlayabilirim..bu arada kenan beyi de gördüm ve konuşmak istedim korktuğumu ameliyatı olmadığımı söledim ne bilim bana iyi davranmıştı önceleri her neyse zaten sormak istediğim özelde denersem şansım kaç olur ve geri dönsem olmazsa eğer geri amliyatamı dönerim sorcaktım aşılmadan mı başlarım..neyse korktuğumu olmadığımı doktorun da açıklmasını söledim ama söler sölemz öle bir kızdıki gidin ona sorun bana tıbbi bir şey sormayın ben siyasetten anlamam ekonomiden anlamam ama bu işten anlarım gibisine..kim dedi sana onu gerek yok diye kızdı..zaten hızla uzaklaştı açıklamamı yapmadan halbuki beni kendi o doktora yönlendirmişti..bu gün de baya üzüldüm ve gerildim tekrardan acaba hangisi doğru diye düşünmeye başladım..

neyse sorulara cvp vereyim kenan beyle konuşmuştuk amliyat olayını ilk 10 dak filan bana ameliyat olmam gerektiğini aynı zamanda bağırsaklarımda da bir sorun olduğnu hemen kolonoskopide olmam gerektiğini söledi ordan da şok olmuştum..bağırsaklarım genelde rahatsızlığım var fazla çalışır her neyse..kendisine tümörmü var dediğimde tümör kötü bir şey demek değilki tıp dilinde kabarcık demek diyerek kesin bir cvp vermedi..ben tek tüpümün kapalı olduğunu ameliyat olsamda bu tarafla hamile olmayacağım zaten dedim oda onayladı evet dedi..önce sağlık dedi onu düşünme falan..zaten düşündüğümden değilde olası durumları söledim hani çocuk içinsse olmayayım boşuna diye..çünkü tüpümü hatırlamıyolar bu kadar zamandır..iyiki söledin dedi zaten..sonra beni selçuk beye gönderdi karşı binada jınekoloji 2 servisi ona da göster bak aynı şeyi söler oda dedi neyse gittim oda biliordu benim geleceğimi..toplam beş dak kadar ya var ya yok konuştuk..doplere baktı bunun kötü bir şey olduğunu sanmıorum ama yinede bakaılm tamamı dedi.. sağ tüpüm kapalı dedim ona da bakacam dedi ve beni amliyat günü alınan odaya götürüp gün aldık sekreterden.. o kadar..tabi ben kendimi kötü bir şey var endişesiyle sölemiolar diye ne olduğumu bir anda şaşırdım ve on gün sonraya gün alındı işte..işte o on gün için de de o doktor bu doktor gezdim amliyat gününe kadar ..ve kendi kendimi yedim..işte ameliyat akşamıda apar topar çağrıldım biliorsunuz akşam 8 de oradaydım ..selçuk beyle tekrar konuşacaktım yatmadan planım oydu ama erken çağırılınca 8 de de doktor yoktu..bu yüzden bir gece orda kaldım..işlemler yapıldı ..ama o dedğim kağıdı yazıp imazalamadım..yarına bıraktım..selçuk bey sabah gelince de yanıma geldi buyrrun konuşmak istiormuşsunuz...bende evet dedim erken çağrıldım sizinle tam konuşamdım zaten annem ve eşimde konuşmak istiolardı ama olmamıştı..o gün de içeri kimseyi almadılar refakatçi erkek te sokmuyolar zaten..neyse selçuk beye söledim korktuğumu kesin gerekmi dedim oda anlattığım gibi bu şu anki durumunu giderir..tam çözmez dedi..kanser dedim yok hayır öle bir şey dedii..sıvı dedim takip edilir dedi..tamam o zamn dedim olmuyorum dedim oda tamam iptal oldu dedi asitanlara.. bu yani..çıkışım verildi..yani devlete karşı amliyat oldummu görünüyor oda kafama takıldı elimdeki çıkış kağıdına göre..heralde öle bir şey olmaz.

selçuk bey gelmeden asistan bayan doktorla görüşmüştüm akşam kağıdı imzalamadan kağıttaki şeyleri sordum alınabilir yani dedim oda eğer kist çok içeri gömülürse alınabilir dedi buna selçuk bey de söz veremz ki dedi..kağıtatada yazıor zaten..ben de hepten korktum..ama tek yumurtalık alınınca kadınlık tam bitmior ikiside alınırsa bitior sadec şans yüzde elliye düşüor ki zaten o taraf kapalı..yine şansım aynı oolmasamda ameliyat..doğuştan tek yumurtalıklı bayanlar var kaç tane doğum yapmışlar çok duydum ama neden bir organ alınsınki dedim gereksiz yere dedim..tüp bebeğe ilk başvurduğumda zaten sırada bir sürü kadınla konuşmuştum 36 yaşında tek tüp tek yumurtalığını zk de almışlar ve kaç sene geçmesine rağmen tüp bebek deneyememiş uğraşıor iki yıldır önce aşılamadan başldığı için..zaten o zamn da ürkmüştüm..soğan kürünü bir haftadır falan araştırdım çikolat kisti için denemişler ve çok kişin erimiş o topikte var..ben hastalığımı kaç senedir yeni öğrendiğim için bunu hiç denenmemiştim yoksa küçük olduğu zamanlar denerdim ama dedim ya hep folikül kisti dendi o kadarda girerim ultrosana zaten özeldeyim önce kolmen falan demiştim 3 kere..o doktorda dememişti devlette de demişlerdi..en son kenan beyde anlamayıp aşılamay onay verdi gerisini biliorsunuz..

canım öncelikle geçmiş olsun atlattığın süreç ameliyat olmamış olsan bile psikolojik olarak yıpratıcı bir süreçten geçtin. umarım doğru bir karar vermişsindir ay olarak fazla beklemeden ttüp bebek denemelisin canım belki kistin küçülmesine ve ağrılarının geçmesine yaarayacaksa 1-2 ay doğum kontrol hapı kullanabilirsin sonrasında direk tüp bebek denersin. hakkında hayırlısı olsun canım. zk ya devam edersen aşılama deneyecekleri kesin bı sırada kistin büyüyebilir zor ve uzun soluklu bir süreç olur senin için. eğer ilerde yine bu kisti aldırmaya karar verirsen kesinlikle özel bir hastane seçmelisin. devlet hastanelerine göre önce kadının sağlığı. hiç çocuğun yokmuş onu hiç umursamıyorlar bence. immortable nin ki gibi gebeliğe engel bişey yapmayacaklarının garantisini veren bir doktor bulursun.

evet cnm bu kist büyüme olayını bende düşündüm aşılamadaki ilaçlar büyütüyor belkide benimkinide kolmen büyüttü bilemiorum bir sene önce kullanmıştım 3 kere..evet gerçekten de doğru tespit zk de önce kadın sağlığı oda güzel bir şey ama amliyat için can atıyorlar gibi geldi bana ama bilemiorum..belkide özelde bu ameliyatı olurum olmadı ..özel sigorta var ya karşılar heralde kısırlıkla alaklı değil yaa..

canım öncelikle gelmiş geçmiş olsun. umarım aldığın karar hayırlısı olur. doktorların daha doğum yapmamış bir kadında öyle kendi kendilerine yumurtalığını alma kararını verebileceklerini sanmıyorum ama gerekirse alırız dedilerse caymakla iyi etmişsin. zaten onu duyduktan sonra kesin ben de o ameliyatı olamazdım. sen yine iyi dayanmışsın ben duyar duymaz kalemi kağıdı elimden atıverir çıkar giderdim.
sana daha önce yazmıştım ben de yıllar önce 3,5 cmlik bir çikolata kisti aldırmıştım. her ne kadar ameliyattan caymış olsan da, olur ya ileride bir daha düşünürsün diye bir kere daha bilgi vereyim. benimki rahim dış duvarına yapışık ama tüpe çok yakındı. ameliyatımı eden doktordan önce çook doktor gezdim. kimisi bu tüpe yapışık, tüpünü de alabiliriz, kimisi rahim dokusunu kesmek dorunda kalabiliriz, bu yüzden ileride dış gebelik ya da düşük tehliken olabilir gibi türlü türlü laflar etmişti ama ben hiç birine ameliyat olmadım. en son ameliyatımı yapan doktora gittiğimde bana öncelikle bunlar %99 kanser türü kistler değildir, zaten genelde rahim kanının geriye, tüplere ve karna doğru akmasıyla oluşur diye açıklama yapaak bir rahatlatmıştı(benim kist de zaten kanlı sıvıyla dolu çıkmıştı, içindeki sıvıyla iyice şişip ekstra büyümüş, karnımda kasıklarımda devamlı adet sancısı gibi ağrı yapıyordu). hakikaten sonradan patolojide bakılmış ve temiz çıkmıştı. o yüzden zaten öyle kanser gibi kötü şeyleri hiiiç aklına getirme. zk'de genel olarak doktorlar özellikle de kenan insanı korkutup germeyi de çok seviyor bilesin. ben ameliyatımı özelde olmuştum, anestezi almakdan çok korktuğum için epidural lokal anesteziyle yapmışlardı, ayrıca doktorum sonradan doğurganlığına etki edecek hiç bir işlemde bulunmayacağız, rahme, tüplere, yumurtalıklara katiyen zarar vermeyeceğiz diye de garanti vermişti. hatta "baktık rahim dokusu ya da tüpler zarar görecek, hemen kapatırız, sen daha çocuk doğurmamışsın, önemli olan sağlıklı bir gebelik elde edebilmen demişti. ameliyat sırasında ben talep etmediğim halde hsg'de olduğu gibi tüplerime boyalı bir sıvı salıp açıkmı değilmi bakmıştı. yarın öbür gün çocuk istediğinde için rahat olsun demişti. sanırım bu da özelle devletin doktoru arasındaki fark oluyor.benim şükür bir daha da tekrarlamadı. o yüzden kesin tekrarlayacak diye de düşünme. bu kistlere adet kanaması sebep olduğu için hamilelikte ya da doğum kontrol hapı kulllanıp adet kanamasının miktarını azalttığında kistte küçülüyor. ama sende de ağrı yapıyorsa allah kolaylık versin çünkü kist yok olmadığı sürece o ağrılar da gitmiyor. dediğim gibi hayırlısı olsun, inşallah hamile kalırsın da küçülür.

cnm nerdeyse sende baya şeyler aynı yaşamışız ama sana kitle demediler sanırım hiç bana dediler biliırsun ya kenan bey dedi..asistan doktor birde..bende bundan telaşa kapıldım...ben de amliyat olursam özelde deneyeceğim ama zk de de bakıyorlamış tekar alttan ilaç verip amliyat sırasında hsg yani tüpler için asistan doktor söledi..cnm benim kist tekrarlar eminim yıllar önce solda vardı doğum kontrol hapıyla erimişti ne zamandır yoktu şimdi sol taraf da tekrar çıkmış küçük çaplı..sağda yoktu mesela orda evlenince çıktı..yani vücut üretior bazı bünye..nadir olarak tekrarlamıor..ama ağrıdan kurtulmak için amliyat iyi..oda riskli işte..

cnm senin amliyatını hangi doktor yapmıştı peki istanbuldamı adı neydi belki giderim tüp yapıp tumazsa aemliyat olurum hem kendimi birazda amliyata hazır hissderim böle çok ani oldu benim için...ayrıca benim de derdim narkoz korkusu birazda en çok o korkum

Son düzenleme:
cnm senin amliyatını hangi doktor yapmıştı peki istanbuldamı adı neydi belki giderim tüp yapıp tumazsa aemliyat olurum hem kendimi birazda amliyata hazır hissderim böle çok ani oldu benim için...ayrıca benim de derdim narkoz korkusu birazda en çok o korkum

canım maalesef istanbulda olmadım zaten o zamanlar istanbulda yaşamıyordum. izmirde dr hüseyin ceyberi diye bir doktora olmuştum. hatta şu an çok başarılı bir tüp bebek kliniği de var. adam öyle bir ameliyat yapmış ki, 3. gün sokakata gezmeye balamıştım, sonrasında ne hsg'de ne ultrasonlarda en ufak bir pürüz çıkmadı. o kadar güven veren, bilgili, hasta psikolojini de anlayan bir doktordu ki, halen acaba tüpü de mi gidip ona yaptırsam diye aklıma düşüyor. millet izmirden istanbula geliyor tüp için ben tersini yapmayı düşünüyorum:))) istanbulda işinin ehli biri arıyorsan istanbul cerrahide dr serdar bey var. 2 tane tanıdığımı üstelik de yayılmış çok sayıda çikolata kistinden ameliyat etti. ikisi de öve öve bitiremiyor. sanırım tüp bebek tedavisi de yapıyor. çok paracı olmayıp bütçene göre başka hastanelerde de ameliyat yapıyormuş. yani birinin fikrini alacaksan onun fikrini al derim.
benim 12-13 yıl önce başka bir ameliyatımda ameliyat uzadığından 2 kere narkoz verdiler. tabi sonra da uyanırken çok zorlandım, yarım saate düzgün nefes alamadım boğulur gibi oldum, bugün gibi hatırlarım. tansiyonum aşırı düşmüş, solunum güçlüğü çektiğimden ciğerlerimi aspire etmişlerde ancak düzelmişim. o günden beri narkoz dedilermi ödüm patlıyor. o yüzden kist için ameliyat olurken illa lokal yapın diye ısrar ettim onlar da iyi epduralle yapalım dediler. bütün ameliyat boyunca uyanıktım. daha doğrusu sakinleştirici verdiklerinden hafif uyur uyanır halde oluyorsun. bence sen de sor belki sende de mümkündür.

nefercim çik.kisti konusunda çok bir fikrim yok ve bu konuda dr. falanda bilmiyorum. bu sebepten şöyle yap böyle yap diyede ahkam kesmek istemem. sadece ameliyat ol ve kurtul demiştim. ama yumurtalık alma olayını söyleyince belkide iyi yaptın son anda vazgeçmekle. yok yere sağlam yumurtalık neden alınsinki bir kist yüzünden. ama kist eğer bebeğe engelse iyi araştır ve önce ameliyat olup sonra tüp dene. çünkü tutmayabilir (genede Allahın işi bellide olmaz) ha maddi imkanım var bir kerede olsa tüp deneyim sonra ameliyat olayım dersende başka tabi. hakkında en hayırlısı olsun inşallah. sağlık konusunda karar verememek cidden çok zor. allah kolaylık versin.

evet cnm bu kist büyüme olayını bende düşündüm aşılamadaki ilaçlar büyütüyor belkide benimkinide kolmen büyüttü bilemiorum bir sene önce kullanmıştım 3 kere..evet gerçekten de doğru tespit zk de önce kadın sağlığı oda güzel bir şey ama amliyat için can atıyorlar gibi geldi bana ama bilemiorum..belkide özelde bu ameliyatı olurum olmadı ..özel sigorta var ya karşılar heralde kısırlıkla alaklı değil yaa..

karşılar canım özelde güvendiğin bir doktorda gerekirse sonra olursun. kenan beyin kızacağı belliydi çünkü lafını dinlemedin ya ona kızmıştır. açıklama yapmayacağı da belliydi cins adam. sinir ediyo bazen beni.

Back
X