canım öncelikle gelmiş geçmiş olsun. umarım aldığın karar hayırlısı olur. doktorların daha doğum yapmamış bir kadında öyle kendi kendilerine yumurtalığını alma kararını verebileceklerini sanmıyorum ama gerekirse alırız dedilerse caymakla iyi etmişsin. zaten onu duyduktan sonra kesin ben de o ameliyatı olamazdım. sen yine iyi dayanmışsın ben duyar duymaz kalemi kağıdı elimden atıverir çıkar giderdim.
sana daha önce yazmıştım ben de yıllar önce 3,5 cmlik bir çikolata kisti aldırmıştım. her ne kadar ameliyattan caymış olsan da, olur ya ileride bir daha düşünürsün diye bir kere daha bilgi vereyim. benimki rahim dış duvarına yapışık ama tüpe çok yakındı. ameliyatımı eden doktordan önce çook doktor gezdim. kimisi bu tüpe yapışık, tüpünü de alabiliriz, kimisi rahim dokusunu kesmek dorunda kalabiliriz, bu yüzden ileride dış gebelik ya da düşük tehliken olabilir gibi türlü türlü laflar etmişti ama ben hiç birine ameliyat olmadım. en son ameliyatımı yapan doktora gittiğimde bana öncelikle bunlar %99 kanser türü kistler değildir, zaten genelde rahim kanının geriye, tüplere ve karna doğru akmasıyla oluşur diye açıklama yapaak bir rahatlatmıştı(benim kist de zaten kanlı sıvıyla dolu çıkmıştı, içindeki sıvıyla iyice şişip ekstra büyümüş, karnımda kasıklarımda devamlı adet sancısı gibi ağrı yapıyordu). hakikaten sonradan patolojide bakılmış ve temiz çıkmıştı. o yüzden zaten öyle kanser gibi kötü şeyleri hiiiç aklına getirme. zk'de genel olarak doktorlar özellikle de kenan insanı korkutup germeyi de çok seviyor bilesin. ben ameliyatımı özelde olmuştum, anestezi almakdan çok korktuğum için epidural lokal anesteziyle yapmışlardı, ayrıca doktorum sonradan doğurganlığına etki edecek hiç bir işlemde bulunmayacağız, rahme, tüplere, yumurtalıklara katiyen zarar vermeyeceğiz diye de garanti vermişti. hatta "baktık rahim dokusu ya da tüpler zarar görecek, hemen kapatırız, sen daha çocuk doğurmamışsın, önemli olan sağlıklı bir gebelik elde edebilmen demişti. ameliyat sırasında ben talep etmediğim halde hsg'de olduğu gibi tüplerime boyalı bir sıvı salıp açıkmı değilmi bakmıştı. yarın öbür gün çocuk istediğinde için rahat olsun demişti. sanırım bu da özelle devletin doktoru arasındaki fark oluyor.benim şükür bir daha da tekrarlamadı. o yüzden kesin tekrarlayacak diye de düşünme. bu kistlere adet kanaması sebep olduğu için hamilelikte ya da doğum kontrol hapı kulllanıp adet kanamasının miktarını azalttığında kistte küçülüyor. ama sende de ağrı yapıyorsa allah kolaylık versin çünkü kist yok olmadığı sürece o ağrılar da gitmiyor. dediğim gibi hayırlısı olsun, inşallah hamile kalırsın da küçülür.