ikize çabuk ısındığımız gibi tekede alışırız hemen. eşim dün akşam kuzularım nasıl dedi, ben kuzuların değil, artık birtane dedim. ağız alışkanlığından dedim diyor. allah buna sağlık versin.
bu doktor tipi sana benziyor o yüzden erkek olabilir dedi. bişey gördüğünden değil. biz zaten kesinlik kazanana kadar kız erkek oluşturmiycaz kafamızda. dediğin gibi zor bela kavuştuk hangisi olursa olsun:) bu kontrolde sende sor.. bakalım ne diyecek. burdaki arkadaşımın 5. ayı bitti. 20 haftalık. daha yeni gösterdi cocuk :) hep arkası dönük oluyormuş.
sonaycım hakkında hayırlısı olsun. allah bebeğine sağlık versin. ikiz fikrine alışınca tabii kolay değil ama önemli olan sağlıklı olması.
elifcim geçmiş olsun sana da. genetik sonuçlarının temiz çıkmasına sevindim. en azından gebelikte iğne kullanmayacaksın. benimde genetik sonuçlarım geçen hafta çıktı. MTHFR A1298C faktöründe sorun çıkmış sadece genetik doktoru hiç iğne kullanmadan bile gebeliğinizi geçirebilirsiniz yalnız doktorunuz b12 takviyesi versin dedi ama emre bey gerek görmedi. folik asit yeterliymiş şimdilik. bir de bende insülin direnci çıktı. şeker ilacı glukofen yazdı emre bey. onu kullanıyorum fena mide bulantısı yapıyor. gündüz yediklerimi akşam çıkarıyorum. ömür boyu kullanacakmışım artık hayırlısı. emre beyle tedaviye cuma günü başladık. ilk kontrolde 35 yumurta karşıladı bizi:) bu sabah da kontrolümüz vardı. atak yapmaya başlamışlar bile. 187,5 başladık. kan sonucuma göre dozu düşürebileceğini söyledi. benden haberler böyle.
elifcim benim opulu denememde hamile kalmasaydım hemen hiç beklemeden donmuşlarla denemeyi, bir yandan da 2. için raporumu çıkarmayı düşünüyordum. ama bu tabi benim seçimimdi. sen kendini neye hazır hissediyorsan onu seçmelisin.Kızlar sizc doktoru dinleyip birdahaki ay hemen alayım mı donmuşumu? Genetiklerde temiz artık biliyoruz bu sefer progestan takviyesi olarak iğne vereceğini söyledi Alev hnm. Kimyasal ın arkası yine gebelik diyenler var. Yoksa bir iki ay daha dinlenmelimiyim?
Aslında zaman kaybetmek istemiyorum bu ay hcg nin sıfırlanması için ve dinlenmek için yeterli diyr düşünüyorum.
Eğer 2. Donmuş denemem de tutmazsa opulu yeni deneme öncesi artık rahim içi nin araştırılmasını isterim.
Bu ay rahim filmi çektireyim diyodum ama ne faydası olacak ki bana? Zaten tüp bebekte tüplere ihtiyaç yok rahim içinde yapışıklık var ise onun tespitine de yarıyor ama gücüm yok çok yoruldum. Bu tüp bebek işlerîne de başlayınca insan birdaha kendini alamıyor hep biraz ara vereyim dinleneyim o sırada rahim içi için araştırma yaptırayım diyorum ama olmuyor aklım 2. Donmuşumda oldu olacak onu da alayım eğer yine düşerse yada tutmazsa arık neden tutunamıyo diye baktırırım.siz n düşünüyosunuz.??
bu arada çok kötü ishal oldum. 2 gündür. idrar yolları enfeksiyonu için aldığım ilaçlardan mı, yoksa hergün yediğim beyaz lahanadan mı anlamadım gitti. bol su içiyorum, akşamada 2/3 muz yesem belki fayda eder. bu ilaçlar bir yeri yaparken diğer tarafları bozuyor galiba :)
tabi canım bu tür şeyleri muhakkak bir doktorla yetinmeyip, başka bir doktora daha gösterip, sağlamasını yapmak lazım. aslında benim de şeker yüklemesi yaptırmam lazım. ama şu ara doktora git gel çok sıkıldım.maaşallahhhh, 35 yumurtanın inşallah içi tek tek dolar, güzel güzel embriyoların olur.... canım insülin direncine üzüldüm, ama en azından artık tespit edilmiş. insanlar bilmeden öyle 30 yıl yaşıyorlar. 45inden sonra falan diyabete çevirince tespit edilebiliyor. senin erkenden tespit edilip ilaçla önlem alınması çok olumlu.
sağol canım. emre bey amacımız 20-25 yumurta geliştirmek değil kesinlikle diyerek dozu 150 ye düşürdü bugün. çok şükür kontrollü gidiyoruz. insülin direncine baktırmamı emre bey önermişti. açlık kan şekeri ve şeker yüklemesinden sonra üç saat boyunca saat başı tokluk şekerine bakıldı. hipoglisemi ve insülin direnci var dedi dahiliye doktoru. şimdilik başladım ama başka bir doktora daha göstericem sanırım başlangıç sınırındaymış.
Bence üzülme sana faydası olur uzun vadede belki 2. Bebeğin kendiliğindem gelir.
Ben 2 kez sordum opulu transferlerde iğne donmuş tedavisinde ise fitil uyguladıklarını söyledi dinlenmiş rahim olduğu için gerek olmadığı ı düşündüm ve sorgulamadım doktor ne derse onu yaptım. Embrio kısmına gelince ayrı ayrı dondurulmuştu birisini çözdük 6 hücreli olan hücre kaybına uğramadı aynen transfer ediyouz dediler. Neden önce 8 hücreliyi çözmediniz diye sordum tabi hemen dondurduktan sonra gözlemleme şansımız olmuyor dediler bana da saçma geldi insan bunlaın dondurulduğu tüplere yazmaz mı kaç hücreli olduğunu. Ben inanmadım bilmediklerine bilerek 6 hücreliyi verdiler ama eşim kızdı onlar bizim kadar incelemiyolar ne farkeder hücresine takılma olacak olduktan sonra olur dedi bem de öyle yaptım nitekim tuttu da kimyasal da olsa demekki bölünmeler devam etti.
İyileri sona saklıyolar belli ki. Jolly i biliyorsun onunla da konuşmuşuk bu konuyu ki sen okumuşsun sanırım onun da 5. Gün embriyoları dururken 3. Gün embriyolarını çözüp vermişler kesinlikle biliyolar ve iyileri sona saklıyorlar demişti o da istanbul tüp e gidiyor biliyosun.kaderimiz onlaın elinde bazı şeylere müdahale edemiyorsun ama herşeyi biliyorum farkındayım artık başka şansları yok 8 hücreliyi verecekler. Belki 2. Raporumu başka bir merkezde değerlendiririm ama hepsinin durumu aynı bilerek yaptılar tekrar deneyelim diye ben öyle düşünüyorum ama fazla üzülmüyorum bu işler böyle sen de biliyorsun zk da yaşadıklarını özellerinde çıkarları belli.
canım haklısın kesinlikle maddi çıkar söz konusu olunca bilerek daha kaliteli olanı sona saklıyorlar. benim baştan beri aklıma takıldı. neden 6 hücreliyi transfer ettiler diye ama kafanı karıştırmamak için bir şey söylemedim. gerçi tutunduğuna göre bölünmesi devam etmiştir söylediğin gibi. ben yine de günü ile tam uyumlu bir embriyonun daha sağlıklı gelişeceğine inanıyorum. ve bu sefer tutacağını hissediyorum.
ben bu topikte hiç yazdığımı hatırlamıyorum bu 6 hücreli olayını zaten soran da olmadığı için üzerinde durmadım senin neden bu kadar aklına takıldı anlamadım bahar eğer sorsaydın daha öncede açıklardım.kafamı karıştırmazdın çünkü kafam karışmadı bu durumdan dolayı herşey ortada belli ki bu işin raconu bu gebelik ihtimali en düşük olandan başlıyorlar transfere.ben sadece diğer topikten bileceğini düşündüğüm kişilere sordum onlardan da tatmin edici yanıtlar aldım bu işler böyle kim ne derse desin maddi çıkar söz konusu kaç deneme yaptığının onlar için hiçbir önemi yok sonay da umut tüp bebeğin azizliğine uğradı ve helal etmedi hakkını kıza ohss olduğu halde transferini yaptılar bebeği düşseydi de hiç umurlarında olmazdı onlar gebeliği sağladı devam edip etmemesi umurlarında bile değildir. sadece umut un değil her merkezin. ben ohss olduğumda merkezin verdiği karar sadık beyin benimle 10 gün ilgilenmesi çok hoşuma gitmişti transferimin ertelenmesi mantıklı bir karardı ama asla hiçbir zaman tam güvenmedim merkeze başka bir yere gitseydim de bu böyle olacaktı. bence sen de çok güvenme. umarım ki bu sefer herşey istediğin ve inandğın gibi olur çünkü senin toparlanman gerçekten zor oluyor. ben herşeye hazırlıklıyım odaklanmıyorum artık öğrendim bu duygularla savaşmayı bebek için imtihan vermeyi sonunda mükafatını alacağıma inanıyorum.
ELİFİM bence doktorla konuş... bu son denememiz olacak. maddi manevi gücümüz kalmadı, gebelik şansını arttırıcak ne varsa onu yapalım de. beklemek daha iyi olacaksa beklersin yoksa hemen donmuşunu alırsın. bencede progestan iğne kullanmalısın. ben 22 gün boyunca hergün yaptım. şimdiye kadarda haftada bir yapıyorum. halen kesmedi doktor. 3 tanede kapsülünü kullanıyorum. rahmi kalınlaştırıp daha iyi tutunmasını sağlıyor dedi. birde umut o dönemde bize süt gibi bembeyaz bir serum verdi. rahmin toparlanması için gibi birşeyler söylemişti. herkese veriyorlardı. inşallah bu sefer tutar ve araştırmalarına gerek kalmaz.
valla bu tüp bebeğinde bir sürü çeşidi var eşim de gebelik aşısı diye bir şey araştırıp bulmuş şans yarı yarıya artıyomuş opu sırasında anne den alınan kan belirli antikorlarına ayrıştırılıp bazı vitamin takviyeleri ilave edilip transferden 1 gün önce anne rahmine enjekte ediliyomuş bebeğin tutunmasın sağlayacak ortamı yaratıyomuş.
tüp bebekte de adı tüp bebek fakat herkesin verdiği takviyeler farkl bunlar da çok önemli. senin o su gibi dediğin serum ohss den dolayı verilen protein serumu olmasın canım?
sonaycım hayırlısı olsun canım. hani bu işin hayırlısı yoktur ama artık elden gelen bir şey yok, iyi yanından bakmak lazım. en azından henüz daha erkenken böyle bir şey oldu. neler neler duyuyoruz, ikizin tekini 5-6 aylıkken kaybedip, bir de komplikasyonlara yol açıp, annenin ve diğer bebişin sağlığının tehlikeye girmesi de söz konusu olabiliyor.
bir de tek kalınca bak hemen toparlanmış, daha hızlı büyümeye başlamış. ikiz kalsaydı gelişimleriyle ilgili hep bir endişen olacaktı.
benim ikili testim için de 5 şubata randevu verdiler. emre beyin tavsiyesiyle prof dr recep has diye bir doktora randevu aldım. bana da belki cinsiyeti görünebilir dediler. ama benim kuzenim de 4,5 aylık oldu halen daha bebişi cinsiyetini göstermedi. devamlı kapatıyormuş:))))
maaşallahhhh, 35 yumurtanın inşallah içi tek tek dolar, güzel güzel embriyoların olur.... canım insülin direncine üzüldüm, ama en azından artık tespit edilmiş. insanlar bilmeden öyle 30 yıl yaşıyorlar. 45inden sonra falan diyabete çevirince tespit edilebiliyor. senin erkenden tespit edilip ilaçla önlem alınması çok olumlu.
elifcim benim opulu denememde hamile kalmasaydım hemen hiç beklemeden donmuşlarla denemeyi, bir yandan da 2. için raporumu çıkarmayı düşünüyordum. ama bu tabi benim seçimimdi. sen kendini neye hazır hissediyorsan onu seçmelisin.
canım ishal için muz ve şeftali suyu içmeni tavsiye ederim.
evet ara vermeyi düşünmüyorum bir sonraki adetimde hemen denicem donmuş embriyomu. artık o da tutmazsa hem yeni rapora başvururum aradaki 2-3 ayda da rahim içi inceleme isterim bunun için de fertili tercih etmeyebilirim.
iyi akşamlar kızlar. zeynep kamilde takibinizi bir doktor mu yapıyor yoksa her seferinde başka mı. kadın doktorun ynnda erkek asistan fln var mı.
canım hep aynı doktora denk gelmen imkansz erkek kadın farketmeden hangisi o gün ultrasona bakıyorsa ona muayne olmak zorundasın. eğer erkek doktor ayrımı yapıyorsan kesinlikle devlet hastanesinde tedavi olmak sana göre değil bayan personeli olan bir yere gitmelisin. ama ben hep zk da kapalı kadınları görüyorum mecburen hiç ayrım yapmadan erkeğe de muayne oluyolar. doktorda ayıp olmaz. tabi neden sordun bilemiyorum ama genel fikrim bu canım.
sonaycım hayırlısı olsun canım. hani bu işin hayırlısı yoktur ama artık elden gelen bir şey yok, iyi yanından bakmak lazım. en azından henüz daha erkenken böyle bir şey oldu. neler neler duyuyoruz, ikizin tekini 5-6 aylıkken kaybedip, bir de komplikasyonlara yol açıp, annenin ve diğer bebişin sağlığının tehlikeye girmesi de söz konusu olabiliyor.
bir de tek kalınca bak hemen toparlanmış, daha hızlı büyümeye başlamış. ikiz kalsaydı gelişimleriyle ilgili hep bir endişen olacaktı.
benim ikili testim için de 5 şubata randevu verdiler. emre beyin tavsiyesiyle prof dr recep has diye bir doktora randevu aldım. bana da belki cinsiyeti görünebilir dediler. ama benim kuzenim de 4,5 aylık oldu halen daha bebişi cinsiyetini göstermedi. devamlı kapatıyormuş:))))
canım ishal için muz ve şeftali suyu içmeni tavsiye ederim.
valla bu tüp bebeğinde bir sürü çeşidi var eşim de gebelik aşısı diye bir şey araştırıp bulmuş şans yarı yarıya artıyomuş opu sırasında anne den alınan kan belirli antikorlarına ayrıştırılıp bazı vitamin takviyeleri ilave edilip transferden 1 gün önce anne rahmine enjekte ediliyomuş bebeğin tutunmasın sağlayacak ortamı yaratıyomuş.
tüp bebekte de adı tüp bebek fakat herkesin verdiği takviyeler farkl bunlar da çok önemli. senin o su gibi dediğin serum ohss den dolayı verilen protein serumu olmasın canım?
gün geçtikçe yeni yeni şeyler çıkıyor. 2/3 gün öncede gazetede rahim içine çizikler attıklarını bu şekilde tutunmayı kolaylaştırdıklarını okudum. bu çok yeni bişeymiş. ilerde belki herşey daha kolaylaşır.. bizden sonraları daha rahat kavuşurlar bebeklerine.
o bahsettiğim serumu bende ohss yokken vermişlerdi. yanlış hatırlamıyorsam toplama sonrası vermişlerdi. ama dediğin gibi protein serumu olabilir. çünkü süt ve ayrandan farkı yoktu :)
ben bu topikte hiç yazdığımı hatırlamıyorum bu 6 hücreli olayını zaten soran da olmadığı için üzerinde durmadım senin neden bu kadar aklına takıldı anlamadım bahar eğer sorsaydın daha öncede açıklardım.kafamı karıştırmazdın çünkü kafam karışmadı bu durumdan dolayı herşey ortada belli ki bu işin raconu bu gebelik ihtimali en düşük olandan başlıyorlar transfere.ben sadece diğer topikten bileceğini düşündüğüm kişilere sordum onlardan da tatmin edici yanıtlar aldım bu işler böyle kim ne derse desin maddi çıkar söz konusu kaç deneme yaptığının onlar için hiçbir önemi yok sonay da umut tüp bebeğin azizliğine uğradı ve helal etmedi hakkını kıza ohss olduğu halde transferini yaptılar bebeği düşseydi de hiç umurlarında olmazdı onlar gebeliği sağladı devam edip etmemesi umurlarında bile değildir. sadece umut un değil her merkezin. ben ohss olduğumda merkezin verdiği karar sadık beyin benimle 10 gün ilgilenmesi çok hoşuma gitmişti transferimin ertelenmesi mantıklı bir karardı ama asla hiçbir zaman tam güvenmedim merkeze başka bir yere gitseydim de bu böyle olacaktı. bence sen de çok güvenme. umarım ki bu sefer herşey istediğin ve inandğın gibi olur çünkü senin toparlanman gerçekten zor oluyor. ben herşeye hazırlıklıyım odaklanmıyorum artık öğrendim bu duygularla savaşmayı bebek için imtihan vermeyi sonunda mükafatını alacağıma inanıyorum.
canım ben senin yazdığın diğer topiği de okuyorum. orada görmüş olabilirim. hani günü ile tam uyumlu bir embriyo varken neden diğerini transfer ettiler demek istedim. çoğu merkez bu şekilde bir yol izliyor olabilir. tabii ki çok güvenmemek lazım. sonuçta maddi getiri için bu işi yapıyorlar. ben yapı olarak fazla hassasım. önceleri çabuk toparlanıyordum. ama artık direncim azaldı sanırım. iki yıldır hiç ara vermedim ondan olabilir. inşallah bu kez ikimizde kavuşuruz bebiklerimize.
tabi canım bu tür şeyleri muhakkak bir doktorla yetinmeyip, başka bir doktora daha gösterip, sağlamasını yapmak lazım. aslında benim de şeker yüklemesi yaptırmam lazım. ama şu ara doktora git gel çok sıkıldım.
elifcim kaç hücreli embriyodan transfere başlanacağı benim bildiğim genel bir kural değil, ama doktorun seçimi olabilir. benim doktorum "ben daima ilk 8 hücreliyi, sonra 7, sonra da 6 hücrelileri transfer etmeyi tercih ederim" demişti. o yüzden de bana ilkden 8 hücreli kondu, 7 hücreliler sonraya bırakıldı. ama aynı yerde başka doktorların öyle yapmadığını da biliyorum.ben bu topikte hiç yazdığımı hatırlamıyorum bu 6 hücreli olayını zaten soran da olmadığı için üzerinde durmadım senin neden bu kadar aklına takıldı anlamadım bahar eğer sorsaydın daha öncede açıklardım.kafamı karıştırmazdın çünkü kafam karışmadı bu durumdan dolayı herşey ortada belli ki bu işin raconu bu gebelik ihtimali en düşük olandan başlıyorlar transfere.ben sadece diğer topikten bileceğini düşündüğüm kişilere sordum onlardan da tatmin edici yanıtlar aldım bu işler böyle kim ne derse desin maddi çıkar söz konusu kaç deneme yaptığının onlar için hiçbir önemi yok sonay da umut tüp bebeğin azizliğine uğradı ve helal etmedi hakkını kıza ohss olduğu halde transferini yaptılar bebeği düşseydi de hiç umurlarında olmazdı onlar gebeliği sağladı devam edip etmemesi umurlarında bile değildir. sadece umut un değil her merkezin. ben ohss olduğumda merkezin verdiği karar sadık beyin benimle 10 gün ilgilenmesi çok hoşuma gitmişti transferimin ertelenmesi mantıklı bir karardı ama asla hiçbir zaman tam güvenmedim merkeze başka bir yere gitseydim de bu böyle olacaktı. bence sen de çok güvenme. umarım ki bu sefer herşey istediğin ve inandğın gibi olur çünkü senin toparlanman gerçekten zor oluyor. ben herşeye hazırlıklıyım odaklanmıyorum artık öğrendim bu duygularla savaşmayı bebek için imtihan vermeyi sonunda mükafatını alacağıma inanıyorum.
evet ara vermeyi düşünmüyorum bir sonraki adetimde hemen denicem donmuş embriyomu. artık o da tutmazsa hem yeni rapora başvururum aradaki 2-3 ayda da rahim içi inceleme isterim bunun için de fertili tercih etmeyebilirim.
canım hep aynı doktora denk gelmen imkansz erkek kadın farketmeden hangisi o gün ultrasona bakıyorsa ona muayne olmak zorundasın. eğer erkek doktor ayrımı yapıyorsan kesinlikle devlet hastanesinde tedavi olmak sana göre değil bayan personeli olan bir yere gitmelisin. ama ben hep zk da kapalı kadınları görüyorum mecburen hiç ayrım yapmadan erkeğe de muayne oluyolar. doktorda ayıp olmaz. tabi neden sordun bilemiyorum ama genel fikrim bu canım.
elifcim kaç hücreli embriyodan transfere başlanacağı benim bildiğim genel bir kural değil, ama doktorun seçimi olabilir. benim doktorum "ben daima ilk 8 hücreliyi, sonra 7, sonra da 6 hücrelileri transfer etmeyi tercih ederim" demişti. o yüzden de bana ilkden 8 hücreli kondu, 7 hücreliler sonraya bırakıldı. ama aynı yerde başka doktorların öyle yapmadığını da biliyorum.
gebelik aşısını buradan bir arkadaş ankara gürganda yaptırdı. benim bildiğim gürgan hariç bir yer de pek yapmıyor. zaten çoğu doktor bu yönteme inanmıyor. o arkadaş, hamile kaldı ama yanında co-culture de yaptırdı, yumurta kalitesi yüksek ve seçenek çok olsun diye ilaçsız ve ilaçlı 3 ay yumurta toplattı, ayrıca 3 adet embriyo transfer edildi.(tekine hamile kaldı) vs.. yani her şeyi aynı anda denediği için, başarıyı sağlayan faktör ne kesin bilmiyoruz.
senin bu bahsettiğin taze embriyo transferinde söz konusu nevincim taze embriyoda tabiki en iyisini vermek zorundalar ve tabiki bu sırada da doktorun insiyatifi de oluyor. ama birkez embriyolar dondurulduktan sonra iş artık onların eline geçiyor hangisini isterseler onu veriyorlar işte. istanbul tüp bebek de aret bey de 2 kez dondurulmuş denedi arkadaşım ikisini de 5. gün embriyolar dururken 3. gün embriyo ile yapmışlar. ben de en iyilerini verirler sanıyodum ama öyle yapmadılar diyor kız ilki kimyasal gebelik oldu onun da ikincisini yaptırdı şuan 15 haftalık oldu kız bebek bekliyor. hala 5. günleri duruyor. bunu yapan da aret bey. bu işler böyle el mahkum ama birdaha 2. tüp bebek de böyle dondurulmuş sürecine girersem kendim talep edeceğim bizzat. çözülme işlemini onların insiyatifine bırakmam. heryer ayn ne değişir bilemem ama işim eğer bu donmuş dan sonra 2. tüp bebek raporuna ve yeni bir opulu denemeye kalırsa merkezimi değiştirebilirim. gerçi sonayın yaşadıklarından sonra umut da bana cazip gelmiyor. bilemiyorum umarım gerek kalmaz kimyasal ın arkası gebelik olur...
gebelik aşısını da sadece gürgan klinik yapıyomuş evet istanbul da onca merkez dururkan insanlar heryerden istanbul a tedavi olmaya gelirken bizim ankara ya gitmemiz de saçma olur gerçi şifa yı heryerde arayacaksın ama :) ben iyice araştırmadan asla yaptırmam öyle bişeyi kendime ve tek başına etken mi bilinmez co-culture ile birleşince daha etkili oluyor olabilir ki bence bu da co-culture e benzeyen daha basit bir alternatif. kimisinin de co-culture yapılınca tutunamıyormuş bebekleri bence herkesin bünyesinin verdiği tepkiler farklı başarıyı etkileyen çok faktör var. ki benim hiç tutmuyor değil 1 doğal 1 de kimyasal da olsa tüp bebiş hamileliğim var :) demekki tutunabiliyor ama devamı için bişeyler yapmak gerekiyor. inşallah 2. denemem de sıkıca tutunur ve bunlara gerek kalmaz yoksa artık rahim içi için histeroskopi falan isticem.
Slm yazinizi gorunce bilgilendirmek istedim. Gurganda yapilan co-cultur standart diger kliniklerde uygulanankinden farkli bu teknik sadece gurgana has ama ismi ortak yani co-cultur. Timur hocanin kendi gelistirdigi bir yontem. Gebelik asisi herkese yapilmiyor yada kisaca 1.denemesi olan haric herkese yapiliyor her ikisinde de ek ucret odenmiyor. Gebelik asisi inanilmaz bicimde rahim duvarini kalinlastiriyo benim 12,5 mm olmustu. Tam hatirlamiyorum ama gebelik asisini arastiran ve yapmaya hazirlanan baska klinikler oldugunu biliyorum iyice arastir istersen belki ist. Da bulursun.
teşekkür ederim paylaşımın için yani co-cultur gebelik aşısının kendisi mi oluyor bizzat ? istanbul da selman laçin yapıyormuş diye duydum ama hepsinin yöntemi farkldır. rahim duvarını kalınlaştırdığın ben de duymuştum. önceden 1 düşüğüm var. ilk tüp bebek denemem kimyasal ile sonuçlandı ikincisini şubatta tekrar donmuş embriyom ile deneyeceğim aynı şey yine başıma gelirse sonraki denemelerim için düşünebilirim araştırıcam. sen de gebesin sanırım şuanda gürgan da m tedavini oldun uygulandı mı gebelik aşısı?
Cok sukur hamileyim yarin 11.haftaya giricez.
Co-culturle gebelik asisi ayni degil cnm. Cocultur rmbrioya uygulanan bi islem gebelik asisini biyorsun zatn Farkli islem ikiside ben eksik anlattim. Evet gurganda hamile kaldim İnsallah gerek kalmaz gurgana falan dondurulmusla hamile kalirsin. Ki ben taze embriolarla hamile kalamayip dondurulmusla hamile kalan cok kisi tanidim o yuzden ben de taze ve ilacsiz gelisen yumurtami dondurum sonraki ay ilacla gelistirdigim yumurtamla beraber transfer ettirdim. Rezervim cok dusuktu benim. Hastalandigin gun transfere kadar taze nar suyu tavsiye ederim o da rahimi kalinlastirio.
duygucum sana bir şey sorcam:
ben 2li test için randevu alacağım zaman, son kontrolümde ne kadarlık göründüğümü sordular(10+1di) ve ona göre gelecek salıya randevu verdiler.(bu hesaba göre 12+1 olacak) fakat aslında ben 11+4 olcam.(ultrasonda artık önden gidiyor) sence telefon açıp randevuyu bir kaç gün ileriye atayım mı? yani gerçek tarihi bekleyeyim mi? yoksa vardır bir bildikleri deyip söyledikleri zamanda mı gideyim?
nevincim benim doktorum 11. - 14. haftaları arasında yapılıyor dedi. 11+4 tam 12 haftalık oluyor zaten. bence tam vaktidir. yinede için nasıl rahat edecekse öyle yap :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?