duygucum sana bir şey sorcam:
ben 2li test için randevu alacağım zaman, son kontrolümde ne kadarlık göründüğümü sordular(10+1di) ve ona göre gelecek salıya randevu verdiler.(bu hesaba göre 12+1 olacak) fakat aslında ben 11+4 olcam.(ultrasonda artık önden gidiyor) sence telefon açıp randevuyu bir kaç gün ileriye atayım mı? yani gerçek tarihi bekleyeyim mi? yoksa vardır bir bildikleri deyip söyledikleri zamanda mı gideyim?
doktorların demesine göre +4 ten sonrası diğer haftaya devr oluyor. hani salı değil cuma cmtesi git desem bebek ne kadar büyümüş olacak. eğer değiştirmek istiyorsan 3-5 gün değil bir sonraki hafta çarş.perş al en azından 1 hafta daha büyümüş olur. ama dayanabilirmisin bilmiyorum. ben dayanamayıp 2 gün geri çekmiştim.
kızlar ben yine çok kötüyüm. 8 gündür iğne kullanıyordum. 187,5 ile başlayıp, 150 ve son olarak 137,5 düşürdük. bugün yine kontrolüm vardı. emre bey az önce aradı. e2 değerim düşmeye başlamış. progesteron 1,7 çıkmış. e2 nin düşmesi yumurta kalitesinin düşüklüğüne progesteronun yüksek çıkması gebelik oluşma ihtimalinin düşük olmasına işaret ediyormuş. zk daki tedavilerimde e2 hep hızla yükselirdi. şimdi neden böyle oldu anlamadım. bu durumda tedaviye devam etmek içime sinmeyecek. iptal edelim yine de son kararı size bırakıyorum dedi. beni yarın saat 3 te görüşmeye bekliyor. kızlar fikir verin lütfen çok kötüyüm.
Canım kaç yumurtan toplanacak? Ben de doğuştan tek böbrekli olduğum için anestezi doktoru bana da teklif etmişti narkoz almamayı yarım sedasyon dedikleri şey sakinleştirici iğne ile çakorkeyif oluyorsun o. Sonra benim böbrek değerlerim düzgün olduğu için tam narkoz aldım ama bir arkadaşımız da üniversite hastanesinde pazar gününe denk gelince narkoz suz olmuştu sadece yumurtaları alırken hafif sancı olduğunu söylemişti. Normalde narkoza zaten gerek yokmuş ama psikolojik olarak rahat geçmesi açısından uyutuluyormuş opu işleminde. Bunu narkozsuz olanlar varsa sen de olabilirsin canım.Kizlar size birsey sorucam. Yarin sabah eurofertilde opu yapacak alev hanim. Ama su an fena grip oldum. Anestezi doktoru narkoz alamazsin dedi. O yuzden yari baygin olacakmisim, bilincli sedasyon mu ne. Fertile gidenlerde veya digerlerinde boyle tecrubesi olan var mi, tam bayilmayinca acaba hisseder miyim o aciyi. Cok korkuyorumm(
Bence iptal edilme en doğru olanı bahar merkeze ödeme yapmazsın bir sonraki ay daha düşük dozla yeniden başlarsın.en fazla cebinden biraz daha fazla ilaç almış olursun ve daha başarılı bir sonuç elde edersin şu durumda iptal etmezsen seni nasıl bir sonun beklediğini doktoun açıkça söylemiş. Hem sadık bey sana 112,5 ile başlarız dediğinde emre beyle görüşmeye gittiğinde o da 112,5 ile başlarız demişti sanki öyle hatırlıyorum neden daha yükseğinden başlamaya karar verdi anlayamadım sana bu doz da çok geliyor belli ki.
canım bir sonraki ay daha düşük değil aksine 187,5 ile başlayıp devam edeceğini söyledi. dozu düşürmek işe yaramadı. aksine e2 nin düşmesine sebep oldu diye düşünüyorum. başta evet 112,5 ile başlayacaktı ama ultrasonda ilk gün 35 yumurtayı görünce 187,5 başlamaya karar verdi. sayı fazla olduğu için yumurtaların dirençli çıkıp, büyümemelerinden korktuğunu söyledi. pco da böyle bir şey işte. dozu ayarlamak başlı başına sıkıntı. bugün 8. günüm iğnelerde bu sabah ultrasonda hala 10-13 mm arasıydı yumurtalar. daha küçüklerle birlikte 20 kadar da yumurta var önde giden. yarın iptal etmeye karar verirsek sonraki ay da kist vs olmazsa tabii 187,5 devam edecek sanırım. şu durumda mantıklısı da bu gibi.
Anladım gerçekten zor bir hastalık doktorun da doğru yapıyodur sen ona güven üzülme bu işle kumar gibi böyle işte iptal ettir birdahaki ay umarım direncini kırarsınız yumoşların.Bence iptal edilme en doğru olanı bahar merkeze ödeme yapmazsın bir sonraki ay daha düşük dozla yeniden başlarsın.en fazla cebinden biraz daha fazla ilaç almış olursun ve daha başarılı bir sonuç elde edersin şu durumda iptal etmezsen seni nasıl bir sonun beklediğini doktoun açıkça söylemiş. Hem sadık bey sana 112,5 ile başlarız dediğinde emre beyle görüşmeye gittiğinde o da 112,5 ile başlarız demişti sanki öyle hatırlıyorum neden daha yükseğinden başlamaya karar verdi anlayamadım sana bu doz da çok geliyor belli ki.
canım bir sonraki ay daha düşük değil aksine 187,5 ile başlayıp devam edeceğini söyledi. dozu düşürmek işe yaramadı. aksine e2 nin düşmesine sebep oldu diye düşünüyorum. başta evet 112,5 ile başlayacaktı ama ultrasonda ilk gün 35 yumurtayı görünce 187,5 başlamaya karar verdi. sayı fazla olduğu için yumurtaların dirençli çıkıp, büyümemelerinden korktuğunu söyledi. pco da böyle bir şey işte. dozu ayarlamak başlı başına sıkıntı. bugün 8. günüm iğnelerde bu sabah ultrasonda hala 10-13 mm arasıydı yumurtalar. daha küçüklerle birlikte 20 kadar da yumurta var önde giden. yarın iptal etmeye karar verirsek sonraki ay da kist vs olmazsa tabii 187,5 devam edecek sanırım. şu durumda mantıklısı da bu gibi.
Anladım gerçekten zor bir hastalık doktorun da doğru yapıyodur sen ona güven üzülme bu işle kumar gibi böyle işte iptal ettir birdahaki ay umarım direncini kırarsınız yumoşların.
güveniyorum çok şükür o da sanki hastası değil yakınıymışım gibi davranıyor sağolsun. onunda elinden gelen birşey yok. inşallah önümüzdeki ay daha iyi sonuçlar bekler bizi. sen ne zaman başlayacaksın tekrar tedaviye?
Canım kaç yumurtan toplanacak? Ben de doğuştan tek böbrekli olduğum için anestezi doktoru bana da teklif etmişti narkoz almamayı yarım sedasyon dedikleri şey sakinleştirici iğne ile çakorkeyif oluyorsun o. Sonra benim böbrek değerlerim düzgün olduğu için tam narkoz aldım ama bir arkadaşımız da üniversite hastanesinde pazar gününe denk gelince narkoz suz olmuştu sadece yumurtaları alırken hafif sancı olduğunu söylemişti. Normalde narkoza zaten gerek yokmuş ama psikolojik olarak rahat geçmesi açısından uyutuluyormuş opu işleminde. Bunu narkozsuz olanlar varsa sen de olabilirsin canım.
güveniyorum çok şükür o da sanki hastası değil yakınıymışım gibi davranıyor sağolsun. onunda elinden gelen birşey yok. inşallah önümüzdeki ay daha iyi sonuçlar bekler bizi. sen ne zaman başlayacaksın tekrar tedaviye?
bir sonraki adetimle.
Cok tesekkur ederim moral oldu bu cevap korkuyordm cok. Benim dusuk yumurta rezervi oldugu icin 3 veya 4 yumurta oldu. Sagda onlarda. Solda hic olmadi. Ilk deneme bu zaten. Hic asilama da olmadi. Bakalim sonuca ulasacak miyim. Cok tesekkurler. Sana da acil sifalar olsun insallah..
ohoo hele 4 yumurta için hiç korkmana bile gerek yok. biz dayanıklı insanlarız normal muayneyi olabiliyorsan bunu da olursun. spekulum takılıyor. damaryolu açılıyor kolundan ordan bir sakinleştirici yaptılar bana narkoz öncesi zaten o bile yetti tavan dönmeye başlad :) o kadar sakinleşiyorsun ki vücudun salınıyor. hiç korkma canım. yumurtada da sayı değil kalite önemli inşallah hepsi döllenir ve sağlıkla bölünmeleri devam eder. benim 11 yumurtam toplandı işlem 15 dk sürdü senin 4 yumoşun 5 dk da biter canım.
bir sonraki adetimle.
ohoo hele 4 yumurta için hiç korkmana bile gerek yok. biz dayanıklı insanlarız normal muayneyi olabiliyorsan bunu da olursun. spekulum takılıyor. damaryolu açılıyor kolundan ordan bir sakinleştirici yaptılar bana narkoz öncesi zaten o bile yetti tavan dönmeye başlad :) o kadar sakinleşiyorsun ki vücudun salınıyor. hiç korkma canım. yumurtada da sayı değil kalite önemli inşallah hepsi döllenir ve sağlıkla bölünmeleri devam eder. benim 11 yumurtam toplandı işlem 15 dk sürdü senin 4 yumoşun 5 dk da biter canım.
Allahin takdiri artik. Alev hanumda aynisini soyledi. O konuda stres yapmiyorum zaten. Benim korkum bu narkozlar igneler. Hic bir ignemi kendim yapamadim dusun:))
Allahin takdiri artik. Alev hanumda aynisini soyledi. O konuda stres yapmiyorum zaten. Benim korkum bu narkozlar igneler. Hic bir ignemi kendim yapamadim dusun:))
Korktugum kadar birsey yokmus gercekten. Oldu bitti hafif uyku hali gibi. 3 tane yumurta olmus. Yarin saat 4 e kadar arayacaklar, kaci dollendi ne zaman transfer olacak diye. Cok heyecanliyim, sayi az oldugu icin biraz da tediginim. Insallah hepsi kaliteli olur da en azindan donmusum da olur
Bugun benim dogum gunumdu. Tam 30. Yasima girdim. Fertilden aradilar oglen saatlerinde, toplanan 3 yumurtanin bir tanesine islem yapabildik dedi bayan. Bu aksam bekliycez, bolunme olursa yarin arayip tranfer yapacaklar. Cumartesi alinmiti yumoslar. Yarin acaba bolunmus olu mu, bir de 5. Gun embriyosu daha iyi mi oluracaba. Of cok heyecanli ve tedirginim. Acaba o kalan tek dollenen, bolunur mu ki... 30 yas hediyesi olur mu ki acaba(
kızlar ben yine çok kötüyüm. 8 gündür iğne kullanıyordum. 187,5 ile başlayıp, 150 ve son olarak 137,5 düşürdük. bugün yine kontrolüm vardı. emre bey az önce aradı. e2 değerim düşmeye başlamış. progesteron 1,7 çıkmış. e2 nin düşmesi yumurta kalitesinin düşüklüğüne progesteronun yüksek çıkması gebelik oluşma ihtimalinin düşük olmasına işaret ediyormuş. zk daki tedavilerimde e2 hep hızla yükselirdi. şimdi neden böyle oldu anlamadım. bu durumda tedaviye devam etmek içime sinmeyecek. iptal edelim yine de son kararı size bırakıyorum dedi. beni yarın saat 3 te görüşmeye bekliyor. kızlar fikir verin lütfen çok kötüyüm.
Bugun benim dogum gunumdu. Tam 30. Yasima girdim. Fertilden aradilar oglen saatlerinde, toplanan 3 yumurtanin bir tanesine islem yapabildik dedi bayan. Bu aksam bekliycez, bolunme olursa yarin arayip tranfer yapacaklar. Cumartesi alinmiti yumoslar. Yarin acaba bolunmus olu mu, bir de 5. Gun embriyosu daha iyi mi oluracaba. Of cok heyecanli ve tedirginim. Acaba o kalan tek dollenen, bolunur mu ki... 30 yas hediyesi olur mu ki acaba(
BAHARIM, doktorun en iyisini bilir. eğer iptal ederse de kabul et. onca para, sonra onca bekleyiş ve negatif sonuç daha yıpratıcı biliyorsun. o yüzden baştan böyle bir şeyi farkedip iptal etmeleri daha akıllıca. inşallah bu sabırlarının karşılığını verir allah.
canım cetrotide ı kullanmama rağmen benim yumoşların bir kısmı yaramazlık yapıp, erken çatlamaya başlamış. e2 değerini düşüren de buymuş. rahim iç tabakası da ona göre erken hazırlanmaya başlamış. bu da progesteronu yükseltmiş. yumurta sayısı fazla olunca malum zapdetmek de zor oluyor. devam edebilirdik aslında ama içimize sinmedi. iğneleri kesince yumoşlar haftasonu çatlamış. bu sabah kontrolde 2-3 tanesini yakaladık:) ve çatlatma iğnemi yaptırdım merkezde. bugün ve yarın çalışma var. bu şekilde değerlendirmeye çalışacağız bu ayı. yumoşlardan biri 25 mm olmuş. o biraz sıktı canımı. onun için de zamanında adet görebilmem ve oluşan kistin erimesi için ilaç verdi. umarım işe yarar. pco da böyle bir illet işte. sinirlerini bozuyor insanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?