- 9 Temmuz 2010
- 2.558
- 16
- 358
ayıp lan, market tatlısıyla gidilir mi? Hatta tatlı ne demek, yaptıraylarmış şöyle divandan falan gümüş tepsi içine (hadi olmadı kadife kutuya) kocaman bir çikolata. Kız istemeye gidiyorsan o yakışır. Yeminle ben misafirliğe giderken bile hayatta market tatlısı almam. Bana da kimse getirsin istemem çünkü hakikaten ne kadar adi malzemelerle yapıldığını bildiğimden hayatta yemem. Ama çok da güldüm çünkü benim kaynana da o market tatlılarına kurabiyelerine baygındır. Millete misafirliğe falan giderken (ucuz diye) pek çok alır. Eskiden bana da çok getirirdi, baktı o yediğini yiyor, gerisini elimi dahi sürmeden evine götürsün diye yanına veriyorum vazgeçti. O adi yağlı, mısır şuruplu şeylerle sağlığımı bozamam valla:)))
evet ben hamilelikten sonra daha takık oldum zira istiap haddim doldu (ben ızdırap haddim diyorum) kaynanama. Sebebi de biz çocuk yapmaya çalışırken aman bu ne attı tuttu anlatamam. Yok ben hamile kalayım bana o bakacakmışşş, beni yerlere göklere koymayacakmışşş, transferim olsun evinde bir oda hazırlayıp orada yatıracakmışşş, hamileyken bana onu alacakmış, bunu alacakmış, bana her gün o yemek yaparmış, salladı da salladı. Hepsi palavra biliyordum ama bu bırak içinden birini yapmak daha hala kendine bekliyor ona deliriyorum. Ulan annem geldi kaç gün öncesinden illa ki annemi çağırıyor çaya ama gideceğimiz gün telefonda diyor ki "ay bir şey yapamadım, kadın da erkenden gitti, size artık çayın yanına peynir simit çıkarcam" eşşek değilim ya 1 kekle poğaça yaptım götürdüm. Dediğim gibi 3 ay işkence seansı gibi öğürerek yemek yaptım, evinde 24 saat kadın varken 1 kaşık yemek yapıp yollamadı. Yetmezmiş gibi bizim gideceğimizi bildiği halde evinde 1 kaşık yemek bulunmuyordu. (ulan kadın izne çıkmadan yaptır bir şeyler, biliyorsun bulantılarım var az ve sık yemem lazım) baktım olmuyor kalktım ben ona taşır oldum bir de hepsini hem yiyip hem de kulp buldu. Yok efendim sarmanın içine sırf dana kıyması koymuşum kuzu da koysaymışım(kuzu kokuyor diye yiyemiyorum o ara kaç defa söylemişim) yok mercimek çorbası tuzsuzmuş (tuz ek!) kerevizi portakallı yapsaymışım daha güzel olurmuş!!!! Ulan yapmışım getirmişim bir teşekkür et be!!!! Ha o kadar gıcık oldum ki şu bir kaç haftadır zırnık götürmüyorum. Acıktımmmı da eşime "ben acıktım hadi kalkalım artık" diyorum. Evelsi haftasonu da özellikle gitmedim. Eşimi de yollamadım. Ben istemesem o eve gidilmez anlasın diye. önce küstü, sonra baktı kazıyan yok, geçen haftasonu kuyruğunu sıkıştırmış çok özledim diye boynuma atlayıp yağlar çekti. Ha bir de bana durup durup nuh nebiden kalma eşyalarını vermeye kalkışıyordu ya, şimdi ben ona yapıyorum. Bak bu bluzu aldım, hamilelikden sonra zayıflarsam bunu sana veriririm, bak bu pantolonun beli lastikli ilerde sen giyersin falan diyorum:)))))))) geçende bana "spor ayakkabılarım eskidi, sen eskiden yurt dışından alırdın, şimdi de yok mu arkadaşların getirseler bir çift "dedi. Tabi parasını bana kaktırcak aklınca. "anne ben de gittim nike mağazasından aldım, sen de al" dedim. Böyle böyle şeyleri sinir ediyor beni anlıyormusun?
ilk tanışmaya geldiklerinde pastaneden yaş pasta, 2. Gelişleri koltuk altı market tatlısı, nişan günü yalandan istemeoldu o zman çikolata falan almışlardı(daha doğru onun parada kocamdan çıkmıştır) ya kusura bakma ama salakmısın ne götürüyosun yeemk bırak naparsa yapsın onun yapması gerek. Yemeğinizi yiyip gidin. Orda çay için hatta çayın yanında kendi yiyeceğin şeyi götür canın ne çekiyorsa malum çay kuru kuru içilmesin :))) (kalanıda paket yap eve götür dermişim:)))) birde gidince çok kalma ne öyle hem her hafta hemde saatlerce. Ben 2 saatten fazla oturmam. Eskiden eşim beni bozardı ne var derdi. Tabi ben altta kalmaz ana babasının yanında rezil ederdim. Artık kaş göz yaptığımda ne var demez bizde yavaş yavaş kalkalım der:))ama yola gelen kadar da benden çok şey gitti tabi. Bence sende yemek falan götürme bırak zıkkımın pekini yesin:) öyle ayakkabı numarasını yemediğin iyi olmuş. Dışardan getirtcen ay anne aşk olsun lafımı olur ne parası diyceni sanıyor uyanık köfte:) ama dinsizin hakkından imansız gelirmiz az bile yapıyon. Sen tatlı tatlı sokuyon lafını ben beceremiyorum.