Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
işte düğün masrafımız 30-50-70 derken 100 e dayandı yani. canım düğünü onlar yapmadıki her kuruşu cebimizden çıktı. onların yaptığı masraf memleketinden gelen akrabalarına evde yemek yedirip rakılar akıttıkları masraf ki banane onların ayyaş misafirlerinden. düğün ertesi babası küçük defter kağıdına düğün masraflarımızı yazmış birde sayfa yetmeyince 2 dalı bir birine yapıştıurmış:))) o derece masraf yaptırmışım yani rakı şu kadar tavuk bu kadar meyve şu kadar diye :))) ohaaa olmuştum ki yine onların parası eşimin kartından çıkmıştı dolayısıyla evlenince kart borcu bana gelmiş oldu:))) ahh ahh yaralarım açıldı gene :47:

ama nevin sende çok fenasın hee gidip karıdan pırlanta broşunu istemiş. sen bir an önce doğur yoksa kaygana torununu göremeden gidicek:)))) kaygana katili olcan :D aslında senden ders almak gerekir ama bu saatten benim yapcağım yakınlık numarasını yemezler. yada hamile kaldı analık hormonları gelişti derler bak burdan yiyebilirler :))))

ay bak bunu yeni anlatıyorsun. pes yani elbette eve gelen kendi akrabasını yedircek içircek. o masrafların zaten adı bile geçmez, düğün masrafından sayılmaz. demek bir de sen masraf ettirdin oldu. bunlar var ya her şeye müstahak.

benim kaynana da benim yaptıklarıma müstahak. bu yaştan sonra buruşmuş gitmiş broşu taksa ne olur takmasa ne olur. hem zaten dünya kadar başka şeyi var. "bak evlenirken babamların taktıkları kızıma yadigar kalcak senden de bir şey olsun" diye verdim gazı gitti. bakalım yicek mi:))
bu arada az önce doktordan aradılar. hormon sonuçlarım da çok iyi çıkmış. bütün veriler girildiğinde down sendromu riskim 2100de 1 miş. (270de 1 olunca amniyosentez insteniyor) resmen derin bir oh çektim:)))

ay bak bunu yeni anlatıyorsun. Pes yani elbette eve gelen kendi akrabasını yedircek içircek. O masrafların zaten adı bile geçmez, düğün masrafından sayılmaz. Demek bir de sen masraf ettirdin oldu. Bunlar var ya her şeye müstahak.

Benim kaynana da benim yaptıklarıma müstahak. Bu yaştan sonra buruşmuş gitmiş broşu taksa ne olur takmasa ne olur. Hem zaten dünya kadar başka şeyi var. "bak evlenirken babamların taktıkları kızıma yadigar kalcak senden de bir şey olsun" diye verdim gazı gitti. Bakalım yicek mi:))
bu arada az önce doktordan aradılar. Hormon sonuçlarım da çok iyi çıkmış. Bütün veriler girildiğinde down sendromu riskim 2100de 1 miş. (270de 1 olunca amniyosentez insteniyor) resmen derin bir oh çektim:)))
yok canım öyle demediler hani sen masraf ettirdin. Ama o liste neyin nesi. O demeye geliyor düğün oldu b kadar masraf ettik diye. Bana ne millete içirmeseydiniz. Zaten içmek için bahane arayan bir sülale.(kaynana tarafım yani kocasınıda kendi ailesine çekip kendilerine benzetmiş.)

2 li test kadın bana temiz dedi bir onu biliyorum değer aralığı şu olması lazım sizinki bu aralıkta çıktı demedi. Bu cmtesi randevum var. Bakalım konuşcam detayları. Risk sınırına yakın değilse belki 3 lü test yaptırmam. Yapalım derse yaparım bakalım ne olcak 16-20 hafta arasında oluyormuş ben 17. Haftamda olucam.
Seninde gözün aydın ne büyük stres dimi insan resmen 9 doğuruyor.

ya ne bilim biliyonuz o dönmlerde mobilyalar kahve ve bejdi dolayısıyla uyan tek badana rengi kum bejiydi. benim evde 120 m2 ama tavanlar alcak. babam yaparda ben kıyarmıyım bilmiyorum. 5m ye yakın uzun ince bir koridorum var orası ve büyük salon yapılmıycak diğer 3 oda yapılcak o sebepten badanacı istemiyorum düşün salon ve koridora 2010 yılında badanacı 600 tl istemişti ve 20 kg belki daha fazla boya gider demişti eşim hemen tamam gel başla h.sonu dedi ben olmaz dedim. babam bi arkadaşını getirdi 2 adam 10 da başlayıp 4 te bitirdi 200 tl + 10 kiloda boya gitti:) yani bizim burdaki boyacılar resmen kazık. öyle bişey olsa tutmam gider o adamı karşıdan getiririm valla:) birde temiz çalışmışlar babamda başlarında durmuş. eşimde şaştı kaldı. dedim öyle her 600 diyene gel dersen işmiz var.
benim ablamda tahta kurusu gibidir yıllardır zayıf 47-48 kilo 50 kilo olduğunu bilmem. kendimde öyle ne zman 50 kiloydum hiiç hatırlamıyorum :))) hep 60 dı sonra 62 en fazla . çocuk muhabbetine 69 u gördüm :( ya boyum 1,65-67 gibi ordan yırtıyorum ama basen olayı var:( artık napalım bebe olursa belki koşturmaktan veririm.

oda işi şimdi gereksiz masraf masraftan ziyade bir uğraş. buna kafa yorcağıma diğer işleriyle daha yakından ve bol zamanda ilgilenirim. mesela süslü beşik alcam yatak odama yanıma koycam 500 tl civarı en azından onu alrıım ve aman çok gereksiz masraf yapmayım demem. o beşiklerden çok istiyorum inş. alana kadar hevesim kaçmaz :)

bu arada bişey sorcam size hani bebek odası yapıyolar ya birde komidinin üstüne boş bir yaztık koyuyolar gelen misafir takılarını oraya iğnelesin diye. mesela eltimde görmüştüm. ne bilim tuhafıma gitti. ayıp geldi. resmen ayrıca takı yastığı yapılması. ne bileyim elinde olan var olmayan var. bana ters geldi sizce doğru böyle birşey?
ben komodinin üstüne konan ayrı yastığı hiç bilmiyorum. bizim etrafta artık beşik/ yatak her neyse, bebeğin baş ucunda süslü dantelli bir yastık falan olur, isteyen ona altınını iğneler, altına imkanı olmayan da, gücü neye eriyorsa bebek eşyası hediye getirir. sonuçta 5 liraya bile güzel güzel tulumlar zıbınlar var. bir de biraz karşılıklılık var. ben kuzenlerime falan hep hem altın hem hediye götürdüm. hepsinin de maddi durumu oldukça iyi. onların da bana aynını yapması beklenir. ama tabi durumu olmayandan hiç bir şey beklemem. iyi dilekleri bile yeter.

ben komodinin üstüne konan ayrı yastığı hiç bilmiyorum. Bizim etrafta artık beşik/ yatak her neyse, bebeğin baş ucunda süslü dantelli bir yastık falan olur, isteyen ona altınını iğneler, altına imkanı olmayan da, gücü neye eriyorsa bebek eşyası hediye getirir. Sonuçta 5 liraya bile güzel güzel tulumlar zıbınlar var. Bir de biraz karşılıklılık var. Ben kuzenlerime falan hep hem altın hem hediye götürdüm. Hepsinin de maddi durumu oldukça iyi. Onların da bana aynını yapması beklenir. Ama tabi durumu olmayandan hiç bir şey beklemem. Iyi dilekleri bile yeter.

ya öyle bişey işte misal beyaz bir süslü yastık beşiğin ve bebeğin bağş ucunda değilde komidinin üstünde. Aynı şeyden bahsediyoruz. Ne bilim herkes mi böyle yapıyor. Hiç bilmiyorum bu adetleri ilgi alanım dışıydı. öyle bebek görmelerine çok gitmediğim için bilmiyorum ama tuhaf geldi bana.

yok canım öyle demediler hani sen masraf ettirdin. Ama o liste neyin nesi. O demeye geliyor düğün oldu b kadar masraf ettik diye. Bana ne millete içirmeseydiniz. Zaten içmek için bahane arayan bir sülale.(kaynana tarafım yani kocasınıda kendi ailesine çekip kendilerine benzetmiş.)

2 li test kadın bana temiz dedi bir onu biliyorum değer aralığı şu olması lazım sizinki bu aralıkta çıktı demedi. Bu cmtesi randevum var. Bakalım konuşcam detayları. Risk sınırına yakın değilse belki 3 lü test yaptırmam. Yapalım derse yaparım bakalım ne olcak 16-20 hafta arasında oluyormuş ben 17. Haftamda olucam.
Seninde gözün aydın ne büyük stres dimi insan resmen 9 doğuruyor.

valla bana da bir şey demediler, sadece test sonuçlarınız çok çok iyi geldi, ileride 3lü test yaptırmanıza da gerek yok sadece 18. haftada ayrıntılı ultrason yaptırın dediler. sonra test sonuçlarını maillemişler. laboratuar kağıdının üzerinde yazıyordu oranlar, oradan okudum 1/2100 diye. benim yaşımda normalde down sendromu riski 1/170. o yüzden kaç zaman stres beni yedi bitirdi. ilk kontrolden sonra epey rahatlamıştım ama lab. test sonuçlarında bu kadar uzak ihtimal görünce koca bir oh oldum.

ya öyle bişey işte misal beyaz bir süslü yastık beşiğin ve bebeğin bağş ucunda değilde komidinin üstünde. Aynı şeyden bahsediyoruz. Ne bilim herkes mi böyle yapıyor. Hiç bilmiyorum bu adetleri ilgi alanım dışıydı. öyle bebek görmelerine çok gitmediğim için bilmiyorum ama tuhaf geldi bana.

bu adetler devamlı değişiyor zaten. misal eskiden takı merasimi denen bir şey vardı, şimdi elde bir sepet dolaşıyor gelinle damat. belki komodinin üzerindeki yastık da yeni çıkmıştır. bakma aslında bende çok bilmem ama kuzenler maaşallah pek çok yavrulayınca gide gele 3-5 bir şey kaptım:))) yoksa annem şöyle mevlit yaparız falan diyor, benim hiç bir şeyden haberim yok, he he öyle yaparız diyorum:))

bu arada bişey sorcam size hani bebek odası yapıyolar ya birde komidinin üstüne boş bir yaztık koyuyolar gelen misafir takılarını oraya iğnelesin diye. mesela eltimde görmüştüm. ne bilim tuhafıma gitti. ayıp geldi. resmen ayrıca takı yastığı yapılması. ne bileyim elinde olan var olmayan var. bana ters geldi sizce doğru böyle birşey?

bence badanayı babana yaptır. onada uğraş olur.

duygucum senin boyun baya varmış, hem hamilelikte kilo alacaksın tabii. benim boy 1.62.. hatta bazan nasıl ölçülüyor bilmiyorum 1.60 olduğuda oluyor :)) çekiyorum galiba.

o dediğin yastık olayını ben hayatta yapamam... bana cok ters gelir. ne biliyim hani herkesten bişey bekliyormuş gibi. ben getirene bile getirdikleri için üzülürüm. bence sen yapma yaa :))) ben götürdüğümde cocugun yastığının altına koyuyorum yada direk annenin eline tutuşturuveriyorum.

ay bak bunu yeni anlatıyorsun. pes yani elbette eve gelen kendi akrabasını yedircek içircek. o masrafların zaten adı bile geçmez, düğün masrafından sayılmaz. demek bir de sen masraf ettirdin oldu. bunlar var ya her şeye müstahak.

benim kaynana da benim yaptıklarıma müstahak. bu yaştan sonra buruşmuş gitmiş broşu taksa ne olur takmasa ne olur. hem zaten dünya kadar başka şeyi var. "bak evlenirken babamların taktıkları kızıma yadigar kalcak senden de bir şey olsun" diye verdim gazı gitti. bakalım yicek mi:))
bu arada az önce doktordan aradılar. hormon sonuçlarım da çok iyi çıkmış. bütün veriler girildiğinde down sendromu riskim 2100de 1 miş. (270de 1 olunca amniyosentez insteniyor) resmen derin bir oh çektim:)))

valla kaynanalarınız herşeyi hakediyor, çok fenalar :)

nevincim gözün aydın. çok sevindim.

bu adetler devamlı değişiyor zaten. Misal eskiden takı merasimi denen bir şey vardı, şimdi elde bir sepet dolaşıyor gelinle damat. Belki komodinin üzerindeki yastık da yeni çıkmıştır. Bakma aslında bende çok bilmem ama kuzenler maaşallah pek çok yavrulayınca gide gele 3-5 bir şey kaptım:))) yoksa annem şöyle mevlit yaparız falan diyor, benim hiç bir şeyden haberim yok, he he öyle yaparız diyorum:))

evet valla benim ne evlilikle alakam vardı ne çocuklar . Haliyle düğün ve çocuk işlerinde geleneklerden çakmam. Matıken test gelir bazı şeyler çokta önemsemem o tip şeyleri.

bence badanayı babana yaptır. Onada uğraş olur.

Duygucum senin boyun baya varmış, hem hamilelikte kilo alacaksın tabii. Benim boy 1.62.. Hatta bazan nasıl ölçülüyor bilmiyorum 1.60 olduğuda oluyor :)) çekiyorum galiba.

O dediğin yastık olayını ben hayatta yapamam... Bana cok ters gelir. Ne biliyim hani herkesten bişey bekliyormuş gibi. Ben getirene bile getirdikleri için üzülürüm. Bence sen yapma yaa :))) ben götürdüğümde cocugun yastığının altına koyuyorum yada direk annenin eline tutuşturuveriyorum.
evet sonuçta bu iş babaya kalacak gibi:( evet ya ben üzülürüm biri getirip bişey taktımı mesela bilirim o insanın durumu pek yok ama genede altın getirmiştir çok üzülürüm:(((( keşke böyle ucu maddiyata dayanan adetler hiç olmasa. Birde al gülüm ver gülüm hesabı. Mesela kuzenim bugün doğurdu bebekleri ben şubatta ona altın takıcam oda bana temmuzda geri verecek :))) martta kocamın kuzeninin çocuğu olcak altın takcaz onlarda bize temmuzda geri getircek :) aslında gidip anlaşayım boşa takmayım nasıl olsa geri getirceksiniz diye :))))))

elif ya hazır elin değimiş ve hızını alamamışken banada gelsene beraber benim evide aradan çıkartalım. valla nisan mayıs gelsinde bir an önce temizliğe girişeyim diye can atıyorum. ben birde 3 odamı badana yaptırcam hatta mutfağıda, sonrası temizlik olcak ama iş ki o günler bir gelse. sonayında dediği gibi insna ruhunu arınmış gibi hissediyor temizlik yapınca:) bu aralar camlar falan kirli diye ruhumda kirli gibi:( ben hiç krem kullanmam kışın bile sevmem ellerimin falan kremli olmasını hemen kir topluyor gibime geliyor ve sürdükten 5-10 dak sonra elim kirlendi diye yıkıyorum:) şu ara karnıma ve memiklere bebe yağı sürüyorum. deneyimki kişilerin verdikleri bilgilere göre karnın çıkmamış olsa bile yağlanmaya başla dediler bende 2 gündür yapıyorum aşırı çatlaklar olmasın diye. kzenim beni kimse uyarmadı kaşındı bende kaşıdım. tatlı talı kaşınında devam ettim şimdi karnım yarık yarık dedi. uyardı sakın kaşıma dedi elibisenin üstünde ovuşturarak yap dedi sizinde aklınızda olsun.

valla canım yakın olsa gelir girişirdim valla. çatlaklar için arkadaşımın doktoru da acı badem sütü önermiş. yağlar kıllanma yapıyormuş. bebe yağı, badem yağı. sonradan dökülür diyolar ama o göbek deliğinden aşağı doğru inen kıllar. ona doktoru acı badem sütü önermiş. sen de ondan al. yağı değil yani sütü. özellikle bebak acı badem sütü var ondan al her geçe göbeğini göğüslerini ve bacaklarını basenlerini kalçalarını falan yağla pehlivan gibi yat :D pijamalarını giymeden yap cicim :)

ya benim ev aslında temiz ama bir havası değişsin. ve renk ilk başta istediğim rengi eşim ailesinin etkisiyle abuk subuk ve hayatta yapmıcağım renkleri yaptı hadi dedim ses çıkarmayaım hzuursuzluk olmasın. salonu açık gök mavisi diğer taraflar lila olmuştu ki en olması gereken renk bej di. neyse 2 yıl önce mavi olanı beje çevirdik bir takım tadilatta birlikte 2 küçük odam ve yatak odası kaldı lila sevgili kocam şimdi pişman keşke en başta bej yapsaydım diyor (ki zaten kararımız öyleydi ama düğün arefesinde ne olduysa oldu gitti eve geldi anası bacısı evin rengindeki kararını değiştirmişler bende hadi sus dedim) neyse işte şimdi kalan 3 odamı kum bejine çevircem hatta bebek odasını beyaz dedim ama kreç gibi dururmuş diye oda bej olsun dedi. odalarım zaten küçük bir yatak odası zor bakalım. eğer bir aksilik olmazsa babama yaptırcam :) yıllardır evimizi kendi yapar da:) badanacıdan daha temiz ve güzel. damlatmadan fırçayla yapıyor. işte benim evide yap diycem zati yapılcak odalar küçük.

karın çatlağında dediğin olabili kişiyle alakalıdır. benim annemin karnı da hep çatlak ama sanmamki geçmiş zamanda krem kullanmış olsun kesin oda kaşıdı onda yarıklar oldu. ya siz ailecek ne güzel zayıfsınız doğum yapmış bir kadın hiç 52 kilo olurmu:) valla sizin gibi tiplere uyuz oluyorum hee o kadar yiyorsunuz gram kilo almıyorsunuz :((( ben hayatım boyunca hiç öyle olmadım hep korkarak yedim :43: birde vücudum çabuk şişer düşünki daha kilo almadım havalarda soğuk ama akşamları eve gittiğimde ayakalrım şişmiş oluyor. eşim her akşam ovup masaj yapıyor. yazın ne olurum hiç bilmiyorum:(

bu arada ben bebek odası yapmayı düşünmüyorum. yanıma 1 beşik ve sadece şimdilik bir gardrop hani yatak falan daha sonra alırım diyorum sakin kafayla. eşim gardroptamı almasak hepsini sonra genişten alırız dedi de yok olmaz onu alalımki bebeğin bezi, kıyafetlerini falan koyalım dedim.

duygu cum eğer kendi aynalı komodin i ni boşaltabilirsen o bile alır bebeğinin eşyalarını. yanına da beşiğini koyarsın oldu bitti. komodine bile gerek yok bence ayrıyetten. oda alacağın zaman tam takım alırsın. evin renkerini değiştirmek istiyorsan yaptır tabi badana hem temizlik olur mis gibi. benim salonum antre ve kol üm kum beji. yatak odası oturma odam ve çocuk odam da güz gülü diye bir renk. uçuk lila. koltuklarım mor yatakodam da pembeli olduğu için uyum sağladı. ben 1 kez sildim duvarlarımı komple tertemiz oldu. heralde bi 3-5 yıl daha badana yaptırmam. saten bir de çok güzel siliniyor. hatta kudurukluğum üstümde bu sene silsem fena olmaz diyorum hatta bu ay ama sağ kolumda fıtık var fayanslar mutfak dolapları derken çok ağrıttım iki gündür oynatıyo beni o yüzden bu sene de durucam. belki doğum temizliğine :)

he valla lila :))) hiç sevmediğim renkler lila, açık mavi, pempe. daha çok koyu severim ama evdede koyu olumyor. hatta yatak odamı osmanlı kırmızı istedimde yapmadı:( böyle bordoya kaçan bir renk bordo kırmızı arası. neyse sonunda bej olsun dedik. ertesi gün geldi mavi ve lila yapalım dedi:) e bende artık artık düğün arefesinde herşeye başkaldırmaktan yorulduğum için tamam dedim nasıl olsa badana değişir dedim. mavi olan salonun değişmesi 2 yıl lilalrın değişmesi 4,5 yılı buldu :)))) şimdide temiz ama işte içim rahat etmiyor sağlık açısından bir değişsin diyorum birde renk değişsin işte. alışmışım ben babam her yıl yapardı evimizi şimdi burda 3-4 yılda bir yapınca kir pas içindeyim sanıyorum. halbuki eskiden soba vardı ve her yıl badana oluyordu şimdi doğalgaz olunca her yıl olmuyor badanalar. bakalım inş. çok ağır olmamda istediğim koştururum işlerime.

senin kaynanan aynı kocam gibi he. benimkide diyorki ağanın eli öpülmez dedesi yapar (babam için) nede olsa ilk torun sen bak gör neler yapar diyor. yokk ya senin baban niye yapmıyorda benim ki yapsın diyorum. hatta dedimki geçen çocuğua gelen takılardan ayy kızım şurdan bir çeyrek ver bana der anan :))))) ama cidden babam çok hevesli bakalım doğunca nolcak adam emekli oldu sıkıntıdan patlıyor bunalıma girdi zaten bari ona uğraş olur. yakın olsalardı atardım çocuğu üstüne valla benden iyi bakmazsa neyim yani :)) valla senin kaynana puset alıcaksa hiiiçç alma boşa de. taksın bir çeyreğini çekilsin köşesine nesine lazım sonra ilerde ben yaptır der durur. kocamın ailesi gibi düğünü biz yaptık diye üstlendiler. bizim düğün 100 milyara mal olmuş eşimde sonunda kızmıştı anasına. çıakr çıkar biraz daha çıkar çırağandamı yaptınız anasını satim dedim :))) (benim alfımı sattı orda) neyse allah biliyor işte. ama bende zerre bişey istemem hatta getircekleri takı bile almamayı düşünüyorum. çünkü kaşıkla verip kepçeyle almaya çalışan cinstenler. birde benim kimseden bir beklentim yok elimde varsa yapabildiğim kadar yaparım. yoksa da olduğu kadar. kimseye minnet etmeyi sevmem. ama aslında domuzdan ne kdar kıl koparırsan kardır demek lazım da yapamıyorum ben :(

bu arada kaynanamgil geliyor ne güzel rahattı kafam. yok dokrtor kontrolü bahanesiyle geliyolar hazirana kadar kesin kalırlar. gerçi kendi evlerinde olcaklar ama yinede burda olmaları sorun eşim sürekli gitmek istiycek. sen gelmiysen ben gidim diycek bende hayatta tek yollamam. canım sıkkın :( babamda gülü sevdin dikenine katlancan diyor :((

gözün aydın kızzz :d kaynanangil geliyomuş :)) aynı şehirde olmanız bile yeter canım dediğin gibi eşin gitmek isticek oya gibi işlerler diye sen de yalnız gönderemiceksin al başına belayı. neyse idare edicen artık bakalım neler yapıcak doğuma kadar sana merak ediyorum eltine neler yapmıştılar hatırlıyomusun?
bu arada biz de düğünümüzü kendimiz yaptık. kaynanam bir iğne almadı. herşeyi eşimin maaşıyla yaptık. arabasını sattık. bi işte önceki arabanın üstüne kredi çekip almış o arabasını o araba da babasının mış buna vermiş işte o yani seneler öncesinin eski kasa hyundai si. çeyiz almışlar eşime maaşıyla ödemiş. eski püskü oyalar verdi. ev yapıldı araba satıldı biz üzerimize düşeni yaptık tabi babam herşeyimi aldı. neyse düğün oldu annem düğüne gelemeyenler sonradan 5 tane çeyrek vermişler onları bile bana geri verdi. kına gecemde toplanan altınlarla düğün gününe kadar bana 3 tane daha bilezik yaptırdı. kaynanam 2 tane taktı düğünde o kadar. setim saatim vs.. hepsi nişanda eşim maaşıyla yaptı. bir de düğünden 1 hafta sonra yalana bak evde sakladığı 1000 tl yi bulmuş kaynanam eşime al borçlarınızı ödersiniz demiş o da kabul etmemiş tabi haliyle gitti kendine sıfır buzdolabı aldı :))) bütün eve gelen hediyeleri yürüttü neymiş senelerdir hiç alamamış o eşimi okutmaktan vs.. e çocuk zaten maaşıyla almış yemek takımı çelik tencere seti vs.. maaşıyla ödemiş. sen ne yaotın ? yani bizim herşeyden çifter çifter var diye gelen bütün hediyeleri yürüttü. yepyeni teflon tencereler çaydanlııklar gitti. sonra evde gelen zarfların kağıda yazmışlar kimler getirdi diye bir de topladım 500 tl para ediyor. yok piyasada hiç vermedi buzdolabının parasının nerden çıktığı belli oluyor işte. sorarrsan da zarflardan harcadım biraz et met aldım diyo. yedirdiği et de çeyiz serdiğimiz gün yediğimiz tavuklu pilav. ay sinir oldum şimdi. benim annem de 2 yıl sonra ancak 20 yıllık gelinlik mobilyalarını değiştirebildi.
evlendik 15 tane bileziğimi bozdurdum kayınpeder hasta oluyodu bize de lazım oluyo araba aldık. yani düğünü ben yapmış oldum 15 bileziğim gitti :D
ama her sene yaptı eşim bir tane söz vermişti yerine koyduk. oh be içimi döktüm :D

ya ne bilim biliyonuz o dönmlerde mobilyalar kahve ve bejdi dolayısıyla uyan tek badana rengi kum bejiydi. benim evde 120 m2 ama tavanlar alcak. babam yaparda ben kıyarmıyım bilmiyorum. 5m ye yakın uzun ince bir koridorum var orası ve büyük salon yapılmıycak diğer 3 oda yapılcak o sebepten badanacı istemiyorum düşün salon ve koridora 2010 yılında badanacı 600 tl istemişti ve 20 kg belki daha fazla boya gider demişti eşim hemen tamam gel başla h.sonu dedi ben olmaz dedim. babam bi arkadaşını getirdi 2 adam 10 da başlayıp 4 te bitirdi 200 tl + 10 kiloda boya gitti:) yani bizim burdaki boyacılar resmen kazık. öyle bişey olsa tutmam gider o adamı karşıdan getiririm valla:) birde temiz çalışmışlar babamda başlarında durmuş. eşimde şaştı kaldı. dedim öyle her 600 diyene gel dersen işmiz var.
benim ablamda tahta kurusu gibidir yıllardır zayıf 47-48 kilo 50 kilo olduğunu bilmem. kendimde öyle ne zman 50 kiloydum hiiç hatırlamıyorum :))) hep 60 dı sonra 62 en fazla . çocuk muhabbetine 69 u gördüm :( ya boyum 1,65-67 gibi ordan yırtıyorum ama basen olayı var:( artık napalım bebe olursa belki koşturmaktan veririm.

oda işi şimdi gereksiz masraf masraftan ziyade bir uğraş. buna kafa yorcağıma diğer işleriyle daha yakından ve bol zamanda ilgilenirim. mesela süslü beşik alcam yatak odama yanıma koycam 500 tl civarı en azından onu alrıım ve aman çok gereksiz masraf yapmayım demem. o beşiklerden çok istiyorum inş. alana kadar hevesim kaçmaz :)

komodinin üzerine konanı hiç duymadım. beşiğinde olur baş ucunda süslü dantelli falan.takan ona takar. hiç de ayıp değil. ben senelerdir tüm arkadaşlarının ilk bebeklerine çeyrek taktım. çok merak ediyorum geri gelecek mi bakalım..

valla canım yakın olsa gelir girişirdim valla. çatlaklar için arkadaşımın doktoru da acı badem sütü önermiş. yağlar kıllanma yapıyormuş. bebe yağı, badem yağı. sonradan dökülür diyolar ama o göbek deliğinden aşağı doğru inen kıllar. ona doktoru acı badem sütü önermiş. sen de ondan al. yağı değil yani sütü. özellikle bebak acı badem sütü var ondan al her geçe göbeğini göğüslerini ve bacaklarını basenlerini kalçalarını falan yağla pehlivan gibi yat :D pijamalarını giymeden yap cicim :)

tabi tabi sen de uzaktayım diye bahane et :))) uzağımı var atla dolmuşa tek vasıta ile şehirler arası geliyon işte. temizlik istemem oturmaya gel :) dur sorayım acıbadem sütünü benim elimde bebe yağı var onu kullanıyorum valla 2 gündür eşim yaptı yağlama işini dün duştan sonra kendim yaptım dediğin gibi kendi kendime güldüm vayyytt pehlivana bak dedim:)))) hiç krem yağ sürmem ya şimdi şapır şağpır yağlanınca komiğime gitti:)

duygu cum eğer kendi aynalı komodin i ni boşaltabilirsen o bile alır bebeğinin eşyalarını. yanına da beşiğini koyarsın oldu bitti. komodine bile gerek yok bence ayrıyetten. oda alacağın zaman tam takım alırsın. evin renkerini değiştirmek istiyorsan yaptır tabi badana hem temizlik olur mis gibi. benim salonum antre ve kol üm kum beji. yatak odası oturma odam ve çocuk odam da güz gülü diye bir renk. uçuk lila. koltuklarım mor yatakodam da pembeli olduğu için uyum sağladı. ben 1 kez sildim duvarlarımı komple tertemiz oldu. heralde bi 3-5 yıl daha badana yaptırmam. saten bir de çok güzel siliniyor. hatta kudurukluğum üstümde bu sene silsem fena olmaz diyorum hatta bu ay ama sağ kolumda fıtık var fayanslar mutfak dolapları derken çok ağrıttım iki gündür oynatıyo beni o yüzden bu sene de durucam. belki doğum temizliğine :)

aslında oda olabilir eşim bebeğin gardorobunuda sonra alalım biizmkinin bir kısmına ona ayıralım dedi ama ben kabul etmedim. aynalı şifonyeri bebeğe tahsis edip onun yerine 2 küçük komidini şiyonyerin yerine geçirip bebeğin beşiğine bir dünya yer kalmış olur kız valla aklıma iyi getirdin he aferin. ben en iyisi öyle yapayım. hem böylece ordan oraya çekmeyle eskir ve bende yeni mobilya alırım bir zman sonra :))) senin lila koltuklarla uyumlu zıt durmuyor en uyabilcek renk o zaten koltuklarına benim gri koltuklara lila oda :)))

gözün aydın kızzz :d kaynanangil geliyomuş :)) aynı şehirde olmanız bile yeter canım dediğin gibi eşin gitmek isticek oya gibi işlerler diye sen de yalnız gönderemiceksin al başına belayı. neyse idare edicen artık bakalım neler yapıcak doğuma kadar sana merak ediyorum eltine neler yapmıştılar hatırlıyomusun?
bu arada biz de düğünümüzü kendimiz yaptık. kaynanam bir iğne almadı. herşeyi eşimin maaşıyla yaptık. arabasını sattık. bi işte önceki arabanın üstüne kredi çekip almış o arabasını o araba da babasının mış buna vermiş işte o yani seneler öncesinin eski kasa hyundai si. çeyiz almışlar eşime maaşıyla ödemiş. eski püskü oyalar verdi. ev yapıldı araba satıldı biz üzerimize düşeni yaptık tabi babam herşeyimi aldı. neyse düğün oldu annem düğüne gelemeyenler sonradan 5 tane çeyrek vermişler onları bile bana geri verdi. kına gecemde toplanan altınlarla düğün gününe kadar bana 3 tane daha bilezik yaptırdı. kaynanam 2 tane taktı düğünde o kadar. setim saatim vs.. hepsi nişanda eşim maaşıyla yaptı. bir de düğünden 1 hafta sonra yalana bak evde sakladığı 1000 tl yi bulmuş kaynanam eşime al borçlarınızı ödersiniz demiş o da kabul etmemiş tabi haliyle gitti kendine sıfır buzdolabı aldı :))) bütün eve gelen hediyeleri yürüttü neymiş senelerdir hiç alamamış o eşimi okutmaktan vs.. e çocuk zaten maaşıyla almış yemek takımı çelik tencere seti vs.. maaşıyla ödemiş. sen ne yaotın ? yani bizim herşeyden çifter çifter var diye gelen bütün hediyeleri yürüttü. yepyeni teflon tencereler çaydanlııklar gitti. sonra evde gelen zarfların kağıda yazmışlar kimler getirdi diye bir de topladım 500 tl para ediyor. yok piyasada hiç vermedi buzdolabının parasının nerden çıktığı belli oluyor işte. sorarrsan da zarflardan harcadım biraz et met aldım diyo. yedirdiği et de çeyiz serdiğimiz gün yediğimiz tavuklu pilav. ay sinir oldum şimdi. benim annem de 2 yıl sonra ancak 20 yıllık gelinlik mobilyalarını değiştirebildi.
evlendik 15 tane bileziğimi bozdurdum kayınpeder hasta oluyodu bize de lazım oluyo araba aldık. yani düğünü ben yapmış oldum 15 bileziğim gitti :D
ama her sene yaptı eşim bir tane söz vermişti yerine koyduk. oh be içimi döktüm :D

aynen öyle canım sorma canım bakalım beni neler bekliyor valla arıza çıktığı an pılısını pırtısını veririm git ananda kal birdahada gelme ben çocuğumla tek kalırım derim:))) düğün mevzuları derin şeyler herkes küçük yada büyük birazda olsa yara var. benim annem düğün ertesi biz gezmeye gidecektik takılarımı götürüp annembıraktım oda bana düğünden sonra gelen 3-5 altın ve para getirenler olmuş hepsini bana verdi. ama eşimin ailesinden 1 çeyrek bile gelmedi ki onların memletiknden illaki veren olmuştur. artık bilmiyorum veren olduda bana vermedilermi günahları boynuna bırak vermelerini kına gecemde en yakın arkadaşlarımdan biri bana kına yakarken kaynanadan 2 çeyrek koparıp benim elime verdi. düğünden sonra kaynanam demesinmi "ama sizin o arkadaşınızda ne terbiyesiz hadi birini kendine altın 2 altında alınırmı" şok olduk biz nasıl ya olduk eşim dediki o öyle yapmaz ne alaka bende alıp benim avucuma koydu dedim haaa ne bilim ben öyle sandım diyor kıza resmen hırsız dedi. bende kim dediyse yalan söylemiş alıp bana verdi dedim. kendileri para olunca meme arası yapıyolar ya onuda kendileri gibi sandılar. ama kesin teyzeleri yapmıştır bu dedikoduyu gözler fıldır fıldır nerede ne yakalask yapan tipler. birde bence sen sevin kayınpeder gene arabasını vermiş oğluna. bizimkiler oğlunun arabasına el koydular ve şuan hala onu kullanıyolar. yeni araba aldığımızda dayısı araba vardı zaten deyince eşimde gülerek babam ona el koydu dedide annesi sus sus nerden çıkardın dedi neredeyse azına vurcaktı küçük çocuk gibi sussus diye. birde düğün ve eve tadilat borcunu liste yapar ödeme planı hazırlardı birgün bir laf oldu ortam olmuştuta eşim ohoo yenge bir dünya tadilat borcu var aha bak liste burda diye öantasını gösterdi annesi bir paniğe kapıldı aaa tadilatı eniştem yaptırmadı dedi kadın. ustaların basında 2 saat durmuş ya ben yaptırdım evi demişler millete millette öyle sanıyor bilmiyolarki onca borç bizim k. ıçımızdaydı:))) şimdi gelde sev bunları :))))

komodinin üzerine konanı hiç duymadım. beşiğinde olur baş ucunda süslü dantelli falan.takan ona takar. hiç de ayıp değil. ben senelerdir tüm arkadaşlarının ilk bebeklerine çeyrek taktım. çok merak ediyorum geri gelecek mi bakalım..

yavrum işte aynı şey yatağın içindeki yastık o yatağa değilde komidine koymuştu. bebeğin biberenu falanda ordaydı. ha belki ilk zmanlarda yatağın içindeydi biz gittiğimizde 20-25 günlüktü bebek belki öylesine çıkardılar yastığı beşikten ama üzerinde takılar neyin olunca tuhafıma gitti. valla bacım giden gelicek diye beklememek lazım babamlar milletin düğünlerine hep gittiler bizim çocuklarada gelsin diye ben ilk evlenen çocuğuydum bir çoğu geri gelmedi bırak altını para hediye veren bile olmamış. annemle babam 1 sene dövündüler:)) içlerine çok oturmuş. benim ilk çocuğum gelmediler diye. şimdi diğer kızlara daha elit bir düğün yapacaklarmış. anlıycan ben ilk olraka güme giden evlat oldum nede olsa ortancayım :43: onlarda deneyimsizlerini bende test etmiş oldular :)

tabi tabi sen de uzaktayım diye bahane et :))) uzağımı var atla dolmuşa tek vasıta ile şehirler arası geliyon işte. temizlik istemem oturmaya gel :) dur sorayım acıbadem sütünü benim elimde bebe yağı var onu kullanıyorum valla 2 gündür eşim yaptı yağlama işini dün duştan sonra kendim yaptım dediğin gibi kendi kendime güldüm vayyytt pehlivana bak dedim:)))) hiç krem yağ sürmem ya şimdi şapır şağpır yağlanınca komiğime gitti:)

aslında oda olabilir eşim bebeğin gardorobunuda sonra alalım biizmkinin bir kısmına ona ayıralım dedi ama ben kabul etmedim. aynalı şifonyeri bebeğe tahsis edip onun yerine 2 küçük komidini şiyonyerin yerine geçirip bebeğin beşiğine bir dünya yer kalmış olur kız valla aklıma iyi getirdin he aferin. ben en iyisi öyle yapayım. hem böylece ordan oraya çekmeyle eskir ve bende yeni mobilya alırım bir zman sonra :))) senin lila koltuklarla uyumlu zıt durmuyor en uyabilcek renk o zaten koltuklarına benim gri koltuklara lila oda :)))

aynen öyle canım sorma canım bakalım beni neler bekliyor valla arıza çıktığı an pılısını pırtısını veririm git ananda kal birdahada gelme ben çocuğumla tek kalırım derim:))) düğün mevzuları derin şeyler herkes küçük yada büyük birazda olsa yara var. benim annem düğün ertesi biz gezmeye gidecektik takılarımı götürüp annembıraktım oda bana düğünden sonra gelen 3-5 altın ve para getirenler olmuş hepsini bana verdi. ama eşimin ailesinden 1 çeyrek bile gelmedi ki onların memletiknden illaki veren olmuştur. artık bilmiyorum veren olduda bana vermedilermi günahları boynuna bırak vermelerini kına gecemde en yakın arkadaşlarımdan biri bana kına yakarken kaynanadan 2 çeyrek koparıp benim elime verdi. düğünden sonra kaynanam demesinmi "ama sizin o arkadaşınızda ne terbiyesiz hadi birini kendine altın 2 altında alınırmı" şok olduk biz nasıl ya olduk eşim dediki o öyle yapmaz ne alaka bende alıp benim avucuma koydu dedim haaa ne bilim ben öyle sandım diyor kıza resmen hırsız dedi. bende kim dediyse yalan söylemiş alıp bana verdi dedim. kendileri para olunca meme arası yapıyolar ya onuda kendileri gibi sandılar. ama kesin teyzeleri yapmıştır bu dedikoduyu gözler fıldır fıldır nerede ne yakalask yapan tipler. birde bence sen sevin kayınpeder gene arabasını vermiş oğluna. bizimkiler oğlunun arabasına el koydular ve şuan hala onu kullanıyolar. yeni araba aldığımızda dayısı araba vardı zaten deyince eşimde gülerek babam ona el koydu dedide annesi sus sus nerden çıkardın dedi neredeyse azına vurcaktı küçük çocuk gibi sussus diye. birde düğün ve eve tadilat borcunu liste yapar ödeme planı hazırlardı birgün bir laf oldu ortam olmuştuta eşim ohoo yenge bir dünya tadilat borcu var aha bak liste burda diye öantasını gösterdi annesi bir paniğe kapıldı aaa tadilatı eniştem yaptırmadı dedi kadın. ustaların basında 2 saat durmuş ya ben yaptırdım evi demişler millete millette öyle sanıyor bilmiyolarki onca borç bizim k. ıçımızdaydı:))) şimdi gelde sev bunları :))))

yavrum işte aynı şey yatağın içindeki yastık o yatağa değilde komidine koymuştu. bebeğin biberenu falanda ordaydı. ha belki ilk zmanlarda yatağın içindeydi biz gittiğimizde 20-25 günlüktü bebek belki öylesine çıkardılar yastığı beşikten ama üzerinde takılar neyin olunca tuhafıma gitti. valla bacım giden gelicek diye beklememek lazım babamlar milletin düğünlerine hep gittiler bizim çocuklarada gelsin diye ben ilk evlenen çocuğuydum bir çoğu geri gelmedi bırak altını para hediye veren bile olmamış. annemle babam 1 sene dövündüler:)) içlerine çok oturmuş. benim ilk çocuğum gelmediler diye. şimdi diğer kızlara daha elit bir düğün yapacaklarmış. anlıycan ben ilk olraka güme giden evlat oldum nede olsa ortancayım :43: onlarda deneyimsizlerini bende test etmiş oldular :)

kızlar kusura bakmayın bağlantıları becerememişim 2 kez yollamak zorunda kalıp sayfayı işgal ettim.

ay kaynanalardan amma dertliymişiz ha:))))) bunlar artık oğullarını hint kumaşı mı sanıyor ne sanıyor artık? hani evlendirirken "aslan gibi oğlumu verdim daha ne istiyor gelin mi" diyorlar??? bir de hepsinde ayrı yalan dolan dalavere. tek diyeceğim var, valla yine bizleri ve ailelerimizi öpüp başlarına koysunlar. ben ne gelinler, ne dünürler biliyorum, 1 tane bilezik eksik takıldı ya da istediğim şu eşya alınmadı da bu alındı diye arızalar çıkaran, düğünü bozmaya kalkışan. bunlar bulmuş edepli terbiyeli insanları da şükretsinler. ama şu da bir gerçek kimse hiç bir şeyi unutmuyor.

ay kaynanalardan amma dertliymişiz ha:))))) bunlar artık oğullarını hint kumaşı mı sanıyor ne sanıyor artık? Hani evlendirirken "aslan gibi oğlumu verdim daha ne istiyor gelin mi" diyorlar??? Bir de hepsinde ayrı yalan dolan dalavere. Tek diyeceğim var, valla yine bizleri ve ailelerimizi öpüp başlarına koysunlar. Ben ne gelinler, ne dünürler biliyorum, 1 tane bilezik eksik takıldı ya da istediğim şu eşya alınmadı da bu alındı diye arızalar çıkaran, düğünü bozmaya kalkışan. Bunlar bulmuş edepli terbiyeli insanları da şükretsinler. Ama şu da bir gerçek kimse hiç bir şeyi unutmuyor.

aynen boşa dememişler kol kırılır yel içinde kalır. ( bende ne laf ettim be tam kaynana gibi:)))) )

tabi nevin senin cins. Kız konuşursun bakalım bizlerin oğlan olursa ilerde nasıl kaynana olcaz :))) geçen birşey dedim eşime zaten eğer oğlum olursa inş benim yaşadıkları geline yaşatmam. Yani benim başıma gelenleri onun başına getirmem. Senin başına ne geldiki diyor:)) ona göre herşey normaldi çünkü. Ve hep diyorum yanlış olan ve eleştirdiğim davranışları inş ben ilerde yapmam hani olur ya yaş geçerse sıyırık bişey olursam kötü ama aklı başında olursam karışmam etmem. Ve hatta para biriktirip ilerde düğünü kendim yapar onlar borç bırakmam. Ne bilim kötü bir kayanana olmak istemem. Ve olurya kendime hakim olamam diye de biraz kız olsun istiyorum paylaşmayı sevmiyorum:)) kocamı bile ailesiyle paylaşamıyorum :)
bu arada kaynanamla ilgili bir hikaye geldi aklıma onuda bilahare anlatırım:)

aman boşver gelen de sağolsun gelmeyen de bizim tarafta herkes taktı ama kaynanamın taktıkları k.çı kırık emaye tencere getirdi bitanesi de süs bi mumluk tee fi tarihinden kalma eski moda bu ikisini biliyorum kadın da üzülür dövünürdü. ben de onları mimledim gitmicem herhangi bi cemiyetine. baban kızlara şaşalı düğün yaptığıyla kalır gene olan babana olur. sana takmayan onlara hiç takmaz ilkine yaptık derler :) bence babanın sana ne yaptıysa onlara da onu yapması gerek öteki türlü evlat ayırmış gibi olurlar. benim babam da kardeşime yemekli sünnet düğünü yaptı. bana da nişan olurken bir kaç ay daha sabret sana da aynı yerde yemekli nişan yapalım dediler. ona yaptık sana da yapalım. sonra onlardan düğün isticez siz nişan yapmadınız demesinler dedi. ama biz aceleden takamicam ya o alyansı parmağıma konuştuk da eşimle aile arasında olsun diye. güya nikahla da evlenicektik. ama babam düğün istedi.

bak sen aynalı komodinini boşalt artık orda nelerin varsa ki genelde çamaşır havlu falan olur havluları banyoya makyaj malzemelerini de oraya at çamaşırları da ya başucundaki komodinlere sıkıştır yada gardrobunu baştan düzenle verilecekleri ver bi dünya yer çıkar. ben sereserpe yayılmışım. leyla geldiğinde bi baktı bu ne ya dedi bi ton yer var burda üst dolaplarım bomboş sıkıştırırsın dedi. komodinin üzerine de onun sepetlerini kremlerini falan dizersin beşiğinin üzerine 1-2 dekoratif raf taktırırsın 4 çekmeceli komodin hayli hayli yeter. sadece battaniyeler çok yer kaplıyor muş. en alt çekmeceyi onlara ayırırsın. zaten 3 çekmece de tulumlarını zıbınlarını alır. eskit bence sonra ona oda yaparsın kendininkini de değiştirirsin çok koyu renk seninkiler beyaz bişi alırsın :)

sen hayırlısıyla bir bebeğini al kucağına o zaman geliriz inşallah oturmaya. daha çok yeni. sen duramazsın pasta börek yapmaya kalkarsın benim içim götürmez kendini yorarsan :D
belki havalar biraz güzelleşince dışarda bişeyler yaparız biz sizi buraya bekliyoruz bikere geleceksiniz :)

bak sen aynalı komodinini boşalt artık orda nelerin varsa ki genelde çamaşır havlu falan olur havluları banyoya makyaj malzemelerini de oraya at çamaşırları da ya başucundaki komodinlere sıkıştır yada gardrobunu baştan düzenle verilecekleri ver bi dünya yer çıkar. Ben sereserpe yayılmışım. Leyla geldiğinde bi baktı bu ne ya dedi bi ton yer var burda üst dolaplarım bomboş sıkıştırırsın dedi. Komodinin üzerine de onun sepetlerini kremlerini falan dizersin beşiğinin üzerine 1-2 dekoratif raf taktırırsın 4 çekmeceli komodin hayli hayli yeter. Sadece battaniyeler çok yer kaplıyor muş. En alt çekmeceyi onlara ayırırsın. Zaten 3 çekmece de tulumlarını zıbınlarını alır. Eskit bence sonra ona oda yaparsın kendininkini de değiştirirsin çok koyu renk seninkiler beyaz bişi alırsın :)

sen hayırlısıyla bir bebeğini al kucağına o zaman geliriz inşallah oturmaya. Daha çok yeni. Sen duramazsın pasta börek yapmaya kalkarsın benim içim götürmez kendini yorarsan :d
belki havalar biraz güzelleşince dışarda bişeyler yaparız biz sizi buraya bekliyoruz bikere geleceksiniz :)

valla bu komidin işini sabah arayıp söyledimde benimki ya ben öyle dedim sen bakma. Canın ne almak istiyorsa al pradan kaçma zor oldu ilk çocuğun heves ettiğin her şeyi al,yap. Bence oda yapalım dedi:) hem nerde makyaj yapcan diyor (ki hiç onda makyaj yapmam gardobun aynasını kullanım hep daha iyi görüyorum diye) daha erken bunlar için bakalım bugün böyle düşünüyoruz yarın ne olur bakalım bence öncelik badana ve temizlik :)) dediğin gibi aynalı olanda çorap, mebim takılar ve bolca orkid stoğum var. Baş ucumda olandada çamaşırlarım var aslında kullanılabilcek şeyler. Dediğin gibi bende yayılmışım yoksa banyo dolabında da kremler parfümler var yani:)

bak çağırdığına pişman olma valla gelirim he sonra börekleri sen yapmak zorunda kalırsın. Bahara doğru o tarafe gelcez zaten arsa bakmak için.

aynen boşa dememişler kol kırılır yel içinde kalır. ( bende ne laf ettim be tam kaynana gibi:)))) )

tabi nevin senin cins. Kız konuşursun bakalım bizlerin oğlan olursa ilerde nasıl kaynana olcaz :))) geçen birşey dedim eşime zaten eğer oğlum olursa inş benim yaşadıkları geline yaşatmam. Yani benim başıma gelenleri onun başına getirmem. Senin başına ne geldiki diyor:)) ona göre herşey normaldi çünkü. Ve hep diyorum yanlış olan ve eleştirdiğim davranışları inş ben ilerde yapmam hani olur ya yaş geçerse sıyırık bişey olursam kötü ama aklı başında olursam karışmam etmem. Ve hatta para biriktirip ilerde düğünü kendim yapar onlar borç bırakmam. Ne bilim kötü bir kayanana olmak istemem. Ve olurya kendime hakim olamam diye de biraz kız olsun istiyorum paylaşmayı sevmiyorum:)) kocamı bile ailesiyle paylaşamıyorum :)
bu arada kaynanamla ilgili bir hikaye geldi aklıma onuda bilahare anlatırım:)

kuzum sonuçta herkes böyle değil. biz de öyle olmayız. bak benim erkek kuzenlerimden biri daha geçen sene evlendi. kız tarafı biz daha yeni 2 tane evladımızı evlendirdik 3. bir düğüne maddi gücümüz yok, hemen evlenelim derlerse hiç bir şeye karışamayız, yok 1 sene beklerlerse biz de katkıda bulunuruz dedi. kuzen hemen evlenmek istiyorum deyince amcamla yengem, kirada bir evleri vardı kiracıyı çıkardı, tadilat yaptırdı, evi dayadı döşedi, hem de ne dayamak döşemek. her odaya plazmalar alındı, mobilyalar resmen dekorasyon dergisinden fırlamış gibiydi. kına gecesini ayrı yemekli düğünü de ayrı yaptılar, kız ne takı istiyorsa onu da taktılar. duyduk ki hazırdaki paraları yetmemiş, bir miktar kredi de çekip yapmışlar hepsini. keşke zorlamasaydınız deyince "ee 2 tane oğlumuz var, elbette yapcaz, biz onları yaparken kimseye güvenmedik, evlendirirken de güvenmeyiz, erkek evlat sahibi olmak kolay değil, olsun öderiz" dediler. 1 yıl oldu kız daha evinde doğru dürüst yemek yapmadı. yengem her gün yemekleri yapar, onlara da taşır. kendine alış verişe çıkar hemen gelinine de bir şeyler alır. kadının gelininin yanındayken gözü parlıyor resmen. yani bu modeller de var. keza benim annem de öyledir. kardeşimin uyuz bir sözlüsü vardı. kardeşimi askerdeyken bırakıverdi. o kıza aman kardeşimin gönlünü hoş tutsun bizi de sevsin diye annem olsun ben olsun neler neler yapmıştık. kız bursalıydı, izmirde ameliyat oldu anası zahmet edip gelmedi de 2 hafta kendi evladımız gibi biz baktık. doğum günü olsun, yılbaşı olsun, her özel günde hediye yağdırdık.
yani bizim bahtımız maalesef bize böyle kaynanalar düşmemiş. nerde ucuz, küçük hesapçı tip var bize kaynana olmuş.
ve inan bizler asla böyle ucuz insanlar olamayız. hele hele bu kadar zor evlat sahibi olmuşken, mümkün değil. çünkü şu tüp bebek süreci bile insanın bir avlat sahibi olmaya bakış açısını değiştiriyor.
o hikayeyi de ne zaman istersen anlat. ben de bu ara yeni takcak şeyler buldum anlatırım. mesela "ulan 3 ay yemek yaparken öğürdüm, bu kadının evinde geceli gündüzlü kadın vardı, 1 kap yemek yapıp yollamak aklına gelmedi" diye yeni bir öküzlüğünü buldum kaynanamın:))))))

kuzum sonuçta herkes böyle değil. Biz de öyle olmayız. Bak benim erkek kuzenlerimden biri daha geçen sene evlendi. Kız tarafı biz daha yeni 2 tane evladımızı evlendirdik 3. Bir düğüne maddi gücümüz yok, hemen evlenelim derlerse hiç bir şeye karışamayız, yok 1 sene beklerlerse biz de katkıda bulunuruz dedi. Kuzen hemen evlenmek istiyorum deyince amcamla yengem, kirada bir evleri vardı kiracıyı çıkardı, tadilat yaptırdı, evi dayadı döşedi, hem de ne dayamak döşemek. Her odaya plazmalar alındı, mobilyalar resmen dekorasyon dergisinden fırlamış gibiydi. Kına gecesini ayrı yemekli düğünü de ayrı yaptılar, kız ne takı istiyorsa onu da taktılar. Duyduk ki hazırdaki paraları yetmemiş, bir miktar kredi de çekip yapmışlar hepsini. Keşke zorlamasaydınız deyince "ee 2 tane oğlumuz var, elbette yapcaz, biz onları yaparken kimseye güvenmedik, evlendirirken de güvenmeyiz, erkek evlat sahibi olmak kolay değil, olsun öderiz" dediler. 1 yıl oldu kız daha evinde doğru dürüst yemek yapmadı. Yengem her gün yemekleri yapar, onlara da taşır. Kendine alış verişe çıkar hemen gelinine de bir şeyler alır. Kadının gelininin yanındayken gözü parlıyor resmen. Yani bu modeller de var. Keza benim annem de öyledir. Kardeşimin uyuz bir sözlüsü vardı. Kardeşimi askerdeyken bırakıverdi. O kıza aman kardeşimin gönlünü hoş tutsun bizi de sevsin diye annem olsun ben olsun neler neler yapmıştık. Kız bursalıydı, izmirde ameliyat oldu anası zahmet edip gelmedi de 2 hafta kendi evladımız gibi biz baktık. Doğum günü olsun, yılbaşı olsun, her özel günde hediye yağdırdık.
Yani bizim bahtımız maalesef bize böyle kaynanalar düşmemiş. Nerde ucuz, küçük hesapçı tip var bize kaynana olmuş.
Ve inan bizler asla böyle ucuz insanlar olamayız. Hele hele bu kadar zor evlat sahibi olmuşken, mümkün değil. çünkü şu tüp bebek süreci bile insanın bir avlat sahibi olmaya bakış açısını değiştiriyor.
O hikayeyi de ne zaman istersen anlat. Ben de bu ara yeni takcak şeyler buldum anlatırım. Mesela "ulan 3 ay yemek yaparken öğürdüm, bu kadının evinde geceli gündüzlü kadın vardı, 1 kap yemek yapıp yollamak aklına gelmedi" diye yeni bir öküzlüğünü buldum kaynanamın:))))))

tüühh seninle kuzenle keşke ben evlenseydim dermişim sırf anası için evlenilir valla:) inş.gelini kıymetini biliyordur. Benimki ne yemeği pişmiş soğan yemediğimi bilir basar soğanı yemeğe bi kapta soğansız yapsa ya ban ne var bence gıcıklığına yapmıyor zıkkımın pekini yesin diyordur:))) ben evvelden de takıktım ama hamilelik seni daha bir takık yaptı gibi eskiden iplemiyordun sen şimdi kavga etmeye yer arıyon :) ben eskiden neyse şimdide öyleyim ama hele bi gelsinler artacakmı takkıntılarım görcez:) hikaye şu kayınpeder yıllar evvel kaynanayı istemey gittiğinde köy bakkalında kapalı paket lokum almış aksiya lokum kurtlu çıkmış:)) kaynanada 40 yıldır bunu söylüyormuş. Bunu kocam anlatmıştı bana kendisi değil. Neyse bunlar biizm eve 2. Kez geldiklerinde şimdi adını vermiyim x bi marketten tatlı almış birde eski kitap ciltler varya parlak ona paket yaptırmış poşetede koymadan koltuğunun altına alıp gelmiş. Yuuh olduk babam ben kızlar günlerce dalga geçtik annem günah yeter dala geçmeyin dedi. Babamya ya rımkilo olsun ama bilmem ne pastanesi yada unlu mamülü yazsaydı dedi durdu haklıda.sen marketten5 kuruşluk mal al birde koltuk altı yap. Bende hala söylerim eşim işte ananda akıl olsa benim başıma geldi 40 yıldır kocamın başına kakıyorum el kızına oğlumun başına kakmasın der diye almazdı diyorum. Haklısın bunu anneme söyle diyor yine beni kötü etcek çakal :) ben değil sen söyle dedim. Neymiş fıstıklı dürümmüş pahalıymış ulan dedim marketler basıyor bezelyeyi içine. Fıstıklı dürümü güllüoğlu 50-60 liraya satarken marketler 20 tl ye satıyor ne iş dimi. Ama bunuda yaptı. Eşim orda ben tongaya düştüm aslında pastaneden alcak ama nasıl öyle bişey yaptım diyor. Anası bu bile çok demiştir kesin. Halbuki parada eşimden çıkıyor yani.. Böylede ucuzlar işte.

tüühh seninle kuzenle keşke ben evlenseydim dermişim sırf anası için evlenilir valla:) inş.gelini kıymetini biliyordur. Benimki ne yemeği pişmiş soğan yemediğimi bilir basar soğanı yemeğe bi kapta soğansız yapsa ya ban ne var bence gıcıklığına yapmıyor zıkkımın pekini yesin diyordur:))) ben evvelden de takıktım ama hamilelik seni daha bir takık yaptı gibi eskiden iplemiyordun sen şimdi kavga etmeye yer arıyon :) ben eskiden neyse şimdide öyleyim ama hele bi gelsinler artacakmı takkıntılarım görcez:) hikaye şu kayınpeder yıllar evvel kaynanayı istemey gittiğinde köy bakkalında kapalı paket lokum almış aksiya lokum kurtlu çıkmış:)) kaynanada 40 yıldır bunu söylüyormuş. Bunu kocam anlatmıştı bana kendisi değil. Neyse bunlar biizm eve 2. Kez geldiklerinde şimdi adını vermiyim x bi marketten tatlı almış birde eski kitap ciltler varya parlak ona paket yaptırmış poşetede koymadan koltuğunun altına alıp gelmiş. Yuuh olduk babam ben kızlar günlerce dalga geçtik annem günah yeter dala geçmeyin dedi. Babamya ya rımkilo olsun ama bilmem ne pastanesi yada unlu mamülü yazsaydı dedi durdu haklıda.sen marketten5 kuruşluk mal al birde koltuk altı yap. Bende hala söylerim eşim işte ananda akıl olsa benim başıma geldi 40 yıldır kocamın başına kakıyorum el kızına oğlumun başına kakmasın der diye almazdı diyorum. Haklısın bunu anneme söyle diyor yine beni kötü etcek çakal :) ben değil sen söyle dedim. Neymiş fıstıklı dürümmüş pahalıymış ulan dedim marketler basıyor bezelyeyi içine. Fıstıklı dürümü güllüoğlu 50-60 liraya satarken marketler 20 tl ye satıyor ne iş dimi. Ama bunuda yaptı. Eşim orda ben tongaya düştüm aslında pastaneden alcak ama nasıl öyle bişey yaptım diyor. Anası bu bile çok demiştir kesin. Halbuki parada eşimden çıkıyor yani.. Böylede ucuzlar işte.

ayıp lan, market tatlısıyla gidilir mi? hatta tatlı ne demek, yaptıraylarmış şöyle divandan falan gümüş tepsi içine (hadi olmadı kadife kutuya) kocaman bir çikolata. kız istemeye gidiyorsan o yakışır. yeminle ben misafirliğe giderken bile hayatta market tatlısı almam. bana da kimse getirsin istemem çünkü hakikaten ne kadar adi malzemelerle yapıldığını bildiğimden hayatta yemem. ama çok da güldüm çünkü benim kaynana da o market tatlılarına kurabiyelerine baygındır. millete misafirliğe falan giderken (ucuz diye) pek çok alır. eskiden bana da çok getirirdi, baktı o yediğini yiyor, gerisini elimi dahi sürmeden evine götürsün diye yanına veriyorum vazgeçti. o adi yağlı, mısır şuruplu şeylerle sağlığımı bozamam valla:)))
evet ben hamilelikten sonra daha takık oldum zira istiap haddim doldu (ben ızdırap haddim diyorum) kaynanama. sebebi de biz çocuk yapmaya çalışırken aman bu ne attı tuttu anlatamam. yok ben hamile kalayım bana o bakacakmışşş, beni yerlere göklere koymayacakmışşş, transferim olsun evinde bir oda hazırlayıp orada yatıracakmışşş, hamileyken bana onu alacakmış, bunu alacakmış, bana her gün o yemek yaparmış, salladı da salladı. hepsi palavra biliyordum ama bu bırak içinden birini yapmak daha hala kendine bekliyor ona deliriyorum. ulan annem geldi kaç gün öncesinden illa ki annemi çağırıyor çaya ama gideceğimiz gün telefonda diyor ki "ay bir şey yapamadım, kadın da erkenden gitti, size artık çayın yanına peynir simit çıkarcam" eşşek değilim ya 1 kekle poğaça yaptım götürdüm. dediğim gibi 3 ay işkence seansı gibi öğürerek yemek yaptım, evinde 24 saat kadın varken 1 kaşık yemek yapıp yollamadı. yetmezmiş gibi bizim gideceğimizi bildiği halde evinde 1 kaşık yemek bulunmuyordu. (ulan kadın izne çıkmadan yaptır bir şeyler, biliyorsun bulantılarım var az ve sık yemem lazım) baktım olmuyor kalktım ben ona taşır oldum bir de hepsini hem yiyip hem de kulp buldu. yok efendim sarmanın içine sırf dana kıyması koymuşum kuzu da koysaymışım(kuzu kokuyor diye yiyemiyorum o ara kaç defa söylemişim) yok mercimek çorbası tuzsuzmuş (tuz ek!) kerevizi portakallı yapsaymışım daha güzel olurmuş!!!! ulan yapmışım getirmişim bir teşekkür et be!!!! ha o kadar gıcık oldum ki şu bir kaç haftadır zırnık götürmüyorum. acıktımmmı da eşime "ben acıktım hadi kalkalım artık" diyorum. evelsi haftasonu da özellikle gitmedim. eşimi de yollamadım. ben istemesem o eve gidilmez anlasın diye. önce küstü, sonra baktı kazıyan yok, geçen haftasonu kuyruğunu sıkıştırmış çok özledim diye boynuma atlayıp yağlar çekti. ha bir de bana durup durup nuh nebiden kalma eşyalarını vermeye kalkışıyordu ya, şimdi ben ona yapıyorum. bak bu bluzu aldım, hamilelikden sonra zayıflarsam bunu sana veriririm, bak bu pantolonun beli lastikli ilerde sen giyersin falan diyorum:)))))))) geçende bana "spor ayakkabılarım eskidi, sen eskiden yurt dışından alırdın, şimdi de yok mu arkadaşların getirseler bir çift "dedi. tabi parasını bana kaktırcak aklınca. "anne ben de gittim nike mağazasından aldım, sen de al" dedim. böyle böyle şeyleri sinir ediyor beni anlıyormusun?

Back
X