Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
evet onca çileden sonra ayağımı sürdüm gerisi geldi. Inş. Bizede elifede zaman çabuk geçer ve o da 5. 6. Ayını görür bizlerde doğumumuzu tabi. Ben acayip normal doğum yapmak istiyorum şöyle bağıra bağıra tüm stresimi atıp deşarj olmak istiyorum.

Dikkatimi çektide bizden kimse takvim yapmadı hala korkuyormuyuz ne

duygucum o gördüğün göbek bağlarının dışarı fırlaması durumu. ben de o koca göbekli hamilelerden olmaya doğru gittiğim için şöyle açıklayayım: karnın büyüdükçe gittikçe geriliyor, tabi göbek deliğin de geriliyor ve genişliyor. göbek bağı da daha yüzeye çıkıyor. benim şimdiden eskisine göre daha genişlemiş halde. fakat zamanında anamı doğurtan doktor nasıl göbeğimi bağlamışsa ezelden beri göbek deliğim çok çukurdur ve bağı göremezsin. o yüzden dışarı fırlayan bir şey yok, olacağını da sanmıyorum. fakat bazılarının bağı zaten çok yüzeydedir. onların hamileliğin etkisiyle göbek gerildikçe bağları da dışarı fırlar gibi oluyor. hamilelik bitip de karın küçülünce o fırlaklık tabi yeniden azalıyor.

valla o acıdan ben göbeğimi çok beğenirim yamuk mumuk bir bağlama olmamış. Ebe hanım artık kimse allah razı olsun özel çizmiş gibi:)) ama genede dışarı çıkıntı olurmu bilmem daha belkide çok erken. 7-8. Aydan sonra çıkabilir belkide. Birde alt karından başlayarak yukarı doğru kahverengi bir çizgi oluşcakmış sözde o çizgi göbek deliğine gelince doğum iyice yaklaştı anlamına geliyormuş. Ben komşumun yalancıyısım öyle demişti bana. Ama şuan ne çizgi var ne dıarı çıkan bir çıkıntı. Az büyüme olmasa genç kız gibiyim dermişiiiimm :)))))) hani olurya millet kendini ellenmemiş genç kıza benzetir beimkide o hesap :)

onu bilmiyorum da milletin bir çizgi halinde tüyler çıkıyor. hamilelik hormonları yapıyormuş benim kıl tüy çizgi her neyse şu ana kadar olmadı. sadece karnım büyüdü. annemin ve etrafımdaki herkesin demesine göre arkadan eskiden neysem oymuşum. yani zaten kiloluydum popom falan byüktü ama daha da büyümemiş. ama sadece önden bir hamile göbeği eklendi. her ay başına 1 kilo alıyorum görünüyorum. böyle 1 er kiloyla doğurursam da zil takıp oynucam. zaten şişmanım çok fazla kilo almayayım diye o kadar dikkat ediyorum ki. hatta son bir kaç haftadır öğlenleri kendime dev gibi bir salata yapıp yağsız, ekmeksiz sirke ya da limonla tek onu yiyorum. çok aşırı bir iştahım olmadığı için diğer öğünlerde de normal yiyorum. sabah kağıt gibi 2 dilim tam tahıllı ekmekle peynir,domates, akşam ekmeksiz sebze ızgara şeklinde. tatlı zaten yiyemiyorum. yani artık daha ne kısabilirim bilmiyorum.

kızlar biraz önce aptamilden küçük bir paket geldi. içinden
1 tane aptamil armalı büyükçe çanta(hani bez mama çantası olarak kullanılabilir)
2 tane toz aptamil devam sütü numunesi (1 yaş ve 6ay için)
1 tane süt artırıcı çay numunesi
1 nivea pişik kremi numunesi
1 nivea bebe şampuanı numunesi
1 nivea ıslak mendil numunesi çıktı.
1 tane indirim kuponu kitapçığı
1 tane bebeğim kitapçığı
hani milletin anlattığı gibi öyle tonla her üründen numune falan yok. çanta da belli promosyon çantası ama idareten kullanılabilir bir şey.

Son düzenleme:

bende üyeydim hepsine ofis adresim yazılıydı ama işten çıkıcam diye evi yazdım sonra. artık gelirsede geri döner heralde. evde yokum çünkü (( tahmin ediyorum minik minik numunelerden koyarlar.

benim popo normalde çıkıktır şimdide aynı heralde yada dahada çıktı henüz bişey diyen olmadı. bende tatlıdan kesildim allhın işi işte demekki canımız çok çekse daha çok kilo alcazki ben normalde çok yerdim kek bisküvi gofret falan. iyide kesilmisim yani bir şikayetim yok. bende iştahlanmadım o sebepten dikkat etmemi gerektircek bişey yok şimdilik ilerleyen zmanlarda ederim evdeolursam belki sıkıntıdan yersem ozman dikkat gerekir.

canım evde olsan da inan yenmiyor. yani senin hiç bulantın falan da olmadı bilemem ama ben hiç öyle sıkıntıdan yemedim. zaten bir şeyi azıcık fazla kaçırsam hemen midem bulanıyor ya da midem cayır cayır yanıyor o yüzden korkumdan bir şey yemeye de korkar oldum. öyle yağlı mağlı, ağır şeyleri falan zaten çoktan unuttum. bir de hamileliğe nasıl başlarsan öyle devam ediyor. benim haziranda doğurcak olan akrabamla arada konuşuyoruz, o baştan beri hep iştahının çok açık olduğundan şikayetçi. kendimi tutamıyorum canım hep tatlı, cips, bisküvi, gofret, abur cubur falan istiyor, çok da yiyorum diyor. ona buna aşermeleri de çok oldu. bense hep her şeyden midemin rahatsız olmasından şikayetçiyim, iştahım da öyle çok yok, aşermem falan da hiç olmadı çünkü zaten canım hiç bir şey istemiyor, hani hamile olmasam sırf peynir ekmekle beslencem o derece canım bir şey istemiyor. 6. aya girdim şimdiye kadar sadece bir defa geçenlerde canım çiğ börek istedi. üşenmedim kalkıp yaptım, 1 tane yedim, gerisi eşime yaradı. evdeki en iyi yağsız kıymayla yapıp, hakiki zeytinyağıyla, yağ çektirmeden kızarttığım halde 2 saat de midem yandı tövbe dedim.

heralde öyledir benim bulantım olmadı ama iştahımda hiç açık olmadı. hala bile akşamları masada öylece kalıyorum tabağımın üstünü kapatıp sonra yerim diyorum. sonrada ya az ucunda yiyorum yada döküyorum. han i şöyle oturupta adam akıllı yediğimi hatırlamıyorum. az yesemde nefesim kesiliyor tıkanıyorum hemen sanki burnuma kadar yemiş gibiyim. haa şikayetimde yok dediğim gibi zaten kilolu başladık birde iştahlı olsak yanardık heralde. son zamnlarda da zaten şişme falan olcak sıcaklardan(

birde siz benden sonra hamile kaldınız ben daha yeni 6. aya girdim (24 haftalığım) senle sonayda 6. aydayız diyorsunuz nasıl oluyor bu iş anlamadım valla :))) benmi eksik hesaplıyorumki acaba.

Kızlar gelmiyodu bir haftadır bugün kahve leke geldi belim de ağrıyor çok korkuyorum yarın nasıl olcak ben bu işin sonunu görebileceğime hiç inanmıyorum

canım sen 6. ayını tamamladın. biz 5 ayı tamamlayıp 6. aydan gün almaya başladık. ultrason muayenelerime bakarsan da şu an 21+1im. bakalım haftaya detaylıda başka ultrasonla kaç çıkcam...
ben de akşam yemeklerinde tıkanıp kalıyorum. azıcık bir şey yesem midemde dünyalar yemişim gibi büyüyor. hazmı en kolay şeyler bile saatlerce erimiyor, eşim yatıncaya kadar durmadan bir şeyler yerken benim hiç bir şeyi görecek gözüm olmuyor. bende hiiiç şikayetçi değilim. aman böyle devam etsin diye dua ediyorum. sen de kendine kilolu başladım falan deyip durma allah aşkına. sonuçta gördüm hiç de öyle kilolu bir görüntün yoktu.
hem yarın öbür gün emzirdikçe, çocukla yoruldukça hepimizin epey zayıflayacağından eminim.

duygucum kilo almaya bişey demiyorumki ben, hızlı almaya şaşırıyorum. yoksa gittiği yere kadar yolu var :) sende dert etme artık coluk cocuklu olcaz. kiloda olacak elbette.

aminnn, normal doğumda zordur be yaa. ben normal doğuramam herhalde. o kadar acıya dayanamam, :)
takvimde hiç aklıma gelmiyor, içimde istekte yok.

benim nette hesaplamama göre 24+1 im ve genelde ultrasonla uyumlu oluyor. yani benim benim hesabıma görede daha 6. ay bitmedi 1 hafta sonra biticek. 40. haftamda 15 temmuz haftasına geliyor oysaki 25 temmuz diyor doğumada aklım karıştı neyse artık gidince görcez bakalım. aynen bende öyle az bile yesem dünya yemiş gibiyim. eşimle yan yana geliyozda onun göbiş benden büyük neyseki boyu varda göstermiyor hatta o değil ben onun göbişini seviyorum bebişim napıyor diye :))) sanki bebek bende değilde onda gibi :) birde biizm bebek şimdi çook sakin doğuncada böyle olursa ben zyıflayacağım yerde kaseyi dahada büyütürüm (

benim çok şükür iştahım hep açık. eşimde zorluyor, kendine yemiyorsun bebeğe yiyorsun diye.

ben 6. aya girmedim daha yaa. 18 nisanda tam 5 aylık olup (5 tam ay) 6. aya giricem. ben yarın tam 20 haftayı dolduruyorum.. sende tedaviye başladığın adet döneminden sonrasını say kaç aylık olduğun çıkar.

Kızlar gelmiyodu bir haftadır bugün kahve leke geldi belim de ağrıyor çok korkuyorum yarın nasıl olcak ben bu işin sonunu görebileceğime hiç inanmıyorum

elifim allah bebeğini ve seni korusun. kahve olduğu için korkma. çok hareketlenme. doktoruda ara sor.

kızlar ya bu tetanozmudur ne zıkkımsa benim kolumu ağrıttı. dün akşam 10 gibi başladı hala var ağrısı. böyle hamlamış ve kas ağrısı gibi. akşamda üstüne yatamadım zaten ( kaç güne geçer acaba. o geçer başka bişey çıkar anasını satim daha şimdiden kendimi çürümüş gibi hissediyorum(( yaşlı ve yorgun bi faranjit o geçmeden grip o geçmedn kolum ölmüşümde ağlayanım yok ((

en son adetimle birlikte tedaviye başladık işte onu baz alıyorumki. doktorlarda onu baz alıyor. o hesaba göre bugün 24+1 mişim.

en son adetimle birlikte tedaviye başladık işte onu baz alıyorumki. doktorlarda onu baz alıyor. o hesaba göre bugün 24+1 mişim.

işte ayında ordan çıkar. haftalık hesaplamaktansa ben aylığı hesaplamayı seviyorum. şu anda kaç alık olduğumu bilmek açısından. her ayın 18 ini iple çekiyorum :)

hadi yaaa, kimisinde yan etki daha çok oluyor galiba. dediğin gibi bir sıkıntı bitmeden diğerinin başlaması insanın psikolojisinide sarsıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…