Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sağol sonaycım. inşallah kucağıma almak da nasip olur. iki gün şiddetli sancı çektim bende. hatta dayanılmayacak hale ulaşınca emre beyin önerisiyle bir gece parol içmek zorunda kaldım. inşallah bir zararı olmamıştır. şimdi iyiyim çok şükür.

aminnn inşallah. parol ve minosetten korkma, umut ilk zamanda verdi onları bize. bir zararı olsa vermezlerdi. benim doktorda ağrı ve ateşin olursa içebilirsin diyor. o yüzden zararı olurmu diye düşünme. ağrılarda belli zamanlarda hep olacak. benimde halen ara ara olur. öyle öyle inşallah geçer.

İyi dilekleriniz için sağolun kızlar ben hiç rahat bir hamilelik geçiremicem sanırım Allah kıcağımıza almayı nasip etsin ama hep diken üstündeyim duygu gibi. Doktor ilaçlara aynen devam dedi aspirin i kestik leke gelince dedim tekrar başla dedi ama kese görmeden 1 gün önce de hafif kahve leke geldiğini söyleyince o zaman kalp atılına kadar bekleyelim eğer olmazsa leke o zaman başlarız dedi. Ama benden az önce bel ağrısı ile birlikte pembe leke geldi aradım kırmızı olmadığı sürece sorun yok ilaçlarda bir değişiklik yapmicaz diyor hala çok tedirginim. Böyle leke varkn bir de aspirin mi içilir ya? Onu da ben istemiştim tedavinin başında pıhtılaşmada yok bende önceki düşüğüme dayanarak verdi bunu ama başıma bela mı aldım ne? İçsem bi dert içmesem başka bi dert doğrusu nedir bunun anlamadım 1 haftadır hiç leke yoktu cuma günü geldi sonra yine kesildi bugün de böyle çok korkuyorum dua edin benim için sizin günlerinize gelebilecekmiyim bilmiyorum. Artık içimde bunu bilmk daha da zor şimdiden sonrası hep korku inşallah en kısa zamanda geçer bu lekelenlemer kalbini duyabilecekmiyiz yoksa kısa mı sürecek yine hamilelik maceram bilemiyorum( Allah kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

elifcim keşke bu konuda bana değilde sonayla nevine çekseydin (( ne desemde boş leke olmasa bile acaba gelecekmi endişen hep olucak. Ama sonayında da dediği gibi zamn bir şekilde öyle yada böyle akıyor. Inş. Kalbinden sonra biraz daha rahat edersin.ve belki lekenmelerin benim kadar uzun sürmez. Iğnelere devammı yoksa bıraktırdımı. Hani bence onları yaptığın sürece korkma sanki benim kurtarıcım gibi bişeylerdi. Allah hepimize kucaklarımza aldığımız günleri gösterir inşallah. Bende bu gece doktorumu rüyamda gördüm kontrole gitmişim hiç iyi şeyler söylememiş. Hey alahım dedim halamı böyle endişelerim var bu hfta kontrol olcak ya 1 hafta öncesinden bilinç altı yapmışım (

diğer kızlar siz nasıl sınız sonay sanırım senin açından hereşy yolunda. Nevin sende detaylıya gidecektin umarım herbişeyi normaldir ki zaten bir kere baktırmıştın iyiydi herşeyi.

Ben gene hastayım zaten iyileşememiştim. Baştırılmış altta patlamayı bekleyen bir hastalık yatıyordu gene nüksetti. şimdide sökülmeyen grip sökülde ve sabahtan beri otomatiğe başlamış gibi hapşırıyorum. Ne diyim allah daha beterini göstermesin bunada şükür diyorum

Elimde olsa keşke durdurabilsem hem bişey akacakmış gibi oluyor iğnelere devam ben belki arttırır falan diye aradım ama aynen devam dedi bana da kurtarıcı gibi geliyor artık biz elimizden geleni yapıyoruz buna rağmen bişeyler olacaksa da rabbimin takdiri deriz ama inşallah yerleşiyodur yeniyken olur böyle şeyler ağrılarda normaldir diyorum hep. Kalbini duysam biraz rahatlatım ama sonrasında bişey olmayacağının da garantisi yok kucağımıza alana kadar rahat yok.
Yatıyorum işte elim kolum bağlı inşallah çok uzun sürmez.
Sen de iyileşemedin canım ya artık burun akıntısıyla falan atarsın bence. Benim de bahar allerjim hafif etkiliyor hapşırıyorum hep o zaman da korkuyorum hala inanamıyoum zaten hamileliğe her an herşey olabilecek gibi hazırlıklıyım ama biryanda iyi düşün iyi olsun elif diyorum böyle işte artık birsonraki salı ya kadar yatış halindeyim.

elifim pıhtılaşma yoksa aspirini falan içmeseydin keşke. lekelenmelerede çok takılma, olumlu düşün olumlu şeyler olsun. sakın iğnelerini bırakma. progestan iğneyi hergün yap. lekelenmen durunca haftalığa geçersin. bak duygununda kanamaları hep oldu ama allaha şükür bişey olmadı. seninde öyle olur inşallah. allah seni ve bebeğini korusun

rüyaların tersi çıkarmış, doktor güzel şeyler söyleyip yollayacak seni :)
benim bu aralar sıkıntım yatamamak. daha doğrusu sağa ve sola yattığımda ilginç bir şekilde göğüs alt kısmındaki kaburgam ağrıyor. batıyor. öyleki uyku arasında uyandığım çok oluyor. kardeşime soruyorum olabilir benim son haftalarda dayanılmaz olmuştu diyor bu akşam doktora gidecez bunuda sorayım bakayım. aslında geçen sefer gittiğimde sola yatılmalı, sırt üstü yatınca kan gitmiyormuş falan dedimde doktor nasıl rahat ediyorsan öyle yat, herkesin yapısı farklı dedi. bu hafta yine soracam. valla ufak tefek sıkıntılar olsada bugünlere bin kere şükrediyorum.

İğneleri bırakmıyorum öyle bişey demediler zaten aynen devam onlarda da olmasa zaten hiç durmicak bebecik zaten yani başkaşarına sorum aynı benim gibi pıhtılaşması olmayan ama aspirin ve hatta kan sulandırıcı iğne olan var ve lekelenmesi gelince ona hayır kesmeyin devam edin demişler o da öyle yapmış şuan 23. Haftasında. Bu sefer tedirgin oluyorum içmek mi daha iyi içmemek mi? Bir sonraki salı ultrason günü inşallah kalbini duyabilirsek adam gibi konuşucam bu aspirin olayını o zamana kadar da doktoru dinleyip almicam . Ama kadın artık başla demişti bende cuma pembe lekelenmem oldu deyince o zaman kalp atılına kadar bekleyelim dedi işte. Bir türlü kendimi bırakamıyorum ilaçlar konusunda doktora illa kendim de araştırıcam o içiyomuş ama bu içmiyomuş deyip huzursuzluk çıkarıcam kendime:) aslında insanın doktoru ne diyosa o. Kadın kalbe kadar bekleyelim dedi işte ama nasıl geçecek bu 1 hafta bilmem. İyi düşünelim iyi olsun yatınca hiç sorun yok yerleşiyor heralde ufaklık hareket istemiyor ayakta durmicaz rahatsız oluyor :)

günaydın kızlar nasılsınız? kimseler pek girmemiş herkes yoğunmu ben gibi. temizlik operasyonu yapıyorum ofiste yapabilceğim en acil işleri yapıyorum şuan. bu hafta sonuda doktor randevum var. rapor vermesini istiycem. çünkü artık gelmek istemiyorum ne diye kendimi kasayım burada. iş bitircem diye ne diye hırpalıyayım kendimi. pazarteside avukatla görüşmeye gidicem salıda zk dan randevu aldım kan vercem baklaım ne durumdayım. sonra erenköye geçip bakalım rapor tarzı bişey veriyolarmı mahkeme için onu öğreneyim. yani hastane randevusu koydum haftaya :) en azından özel işlerimi hallederim. av. da raporun var ama gene işe git derse mecbu 2 hafta daha dişimi sıkarım.

sizler napıyorsunuz sağlınız nasıl? ben giribim bakalım geçince sırada ne gelcek merakla bekliyorum:))) nevinde girmemiş onundamı hastalığı tekrarladı noldu ilaç almayınca kolay geçmiyor sanırım. gerçi ben bebek yokken hasta oluncada ilaç almazdım ama şimdi bebek olunca bağışıklık daha bir zayıflıyor ve iyileşme süreci uzuyor sanırım.

inşallah salı günü kalp sesini duyup biraz olsun mutlu olursun elifim. sen yatmaya devam et, bebiş iyice yerleşsin sonra ayaklanırsın :) ilaçlar konusunda da insan ne yapacağını bilemiyor.
dün doktora gittik. sarı akıntım var dedim fitil yazdı, ara ara çarpıntım oluyor dedim . aspirini bırakalım dedi, sonra tahlillerime baktı trombosit (pıhtılaştırıcı) normal olunca devam edelim dedi. çarpıntıyada bir ilaç yazdı oldukça iç dedi. magnezyum yazdı, elevite devam. kan şurubu yerine gün aşırı hapını (gyno ferro) yazdı.

bebekte iyi çok şükür, tam bir hafta önde gidiyormuş. 21 haftalık dedi. doğumda en geç 20 ağustos.

duygucum sen planını yapmışsın, inşallah hepsi istediğin gibi olur. iş yerindede kasma kendini, nevinin dediği gibi ne yapabilirlerki en fazla işten çıkartırlar :)
bende hiç ilaç kullanmazdım, kullananlarada kızardım, şimdi ilaçkolik oldum :) doktor dün dedi hamilelikte vücut zayıflıyor direnc iyice düşüyor dedi. sizde o yüzden zor atlatıyorsunuz. inşallah biran önce geçer

ay ne bilim yaa bi başladı gitmek bilmiyor ben normalde pek gripte olmazdım ama işte tam olmamam gerekn zamnda oldum. hani çokta dikkat ediyorum ama dikkatla alakalı değil demekki. soluduğumuz hava bile etkili. sabahta haberleri okuyayım dedimde hepten kötü oldum bu padisah dizisinin yapımcısı adamın kız kardeşi 6 aylık hamileymiş soğuk algınlığı diye gitmiş doktora sonra akciğer yetmezliğinden vefat etmiş bebekte kendiside(( haahhh dedim sabah sabah iyi denk geldi artık iyileşene kadar düşünüp dururum. havalarda artık iyileşsin yaa. en azından biraz rahatlarım(

sende doktora gitmişsin. bebek iyiymiş maşallah allah sağlık versin. sizde çok ilaç değiştirler. bana fiks bi başladı aynen devam ediyorum doğuma kadar demişti. artık doktorunuz ne diyorsa uyacaksınız kafanıza göre bıramayın ilçalarınızı onlardan daha iyi bilcek değiliz. banada dua edin atlatayım şunu. o heberden sonra iyice tırstım(

Havalarda çok tuhaf canım bi sıcak bir soğuk benim de alerjil nezlem başladı hafif halde seyir ediyor şimdilik bakalım gece sadece 1 kez kalkıp burnuma tuzlu su çekiyorum açılıyo uykuya devam. Bence de rapor al canım yani insanın ruh hali kaldırmıyorsa zorla gitme bebeğini de sıkıyosun bence rapor alsan da mahkeme sürecine olumsuz bir etkisi olmaz rapor senin yasal hakkın yine kanama oldu dersin kimsenin de gel çalış diyeceği yok zaten. Ben de çok halsiİm miğdem bulanacak sanırım hiç yiyemiyorum içim almıyor çıkardım çıkarıcam gibi öğürüyorum şimdilik başım da ağrıyor ama burun tıkanıklığından sanırım. Belliki 3 ayım zor geçecek ama bebiş benimle olsun sağlıklı olsun da hepsine razıyım.

Hadi gözün aydın akıntı için de ilaç vermiş bak muayne etmemiş:) çarpıntı aspirin i içerken bende de oluyordu napıcaz bakalım kalbini duyarsak yine başla derse hep tedirgin olucam onu içerken bu arada 100 lük içiyodum aslında 50 lik içsem yada gün aşırı içsem belki çok yan etkisi olmaz.

duygucum sen bünyeni güçlendirecek şekilde beslenmeye çalış, bolca meyve sebze tüket. üstünede bolca su. e bu grip olayıda dinlenerek geçiyor. sen ya alışverişte ya iştesin :)) şöyle hafta sonu 2 gün hasta gibi tavuksuyu çorbalar içip battaniye örtünüp yatacaksın. haber olayınada takılma o binde bir olan bişey. allah korusun...

mide bulantıları iyiye işaret derler. daha kuvvetli tutunuyor demektir.
evet evet alttan bakmadı, benim tarif yeterli oldu :) çarpıntım var diyince hem iğne hem aspirin fazlamı diye düşündü ama sonra tahlillere baktı ancak dengleiyor o yüzden çarpıntı için başka bir ilaç yazdı. aspirinin bende bir yan etkisi yok çok şükür. midende yanma ağrı falan da olmuyor. genelde hep 100 lük kullanılıyor elifim. sen doktorunun sözünden çıkma. onlar en doğrusunu bilirler.

kızlar merhaba... ben de duygu gibi yeniden şifayı kapmışım anlaşılan. 2 gündür yeniden boğazım acımaya başladı. başağrısı, vücudumda kırıklık da had safhada. dün eşim de izinliydi 2. düzey ultrasona gittik. doktor önce 12. haftada çekilen ultrasona ve 2li testlere baktı. maaşallah epey ayrıntılı bakılmış her şey yolundaymış dedi. ben de evet ama tedbir amaçlı 20. hafta ultrasonu da yaptırmak istedim dedim. sonra ultrasonla epey uzun uzun baktı, her şey yolunda, hiç bir sorun görünmüyor dedi. böylelikle bu da sorunsuz bitmiş oldu. oradan çıkıp kayın valideme gittik. korkunç bir baş ağrım olduğu için 1 saat zar zor oturdum. bu arada kayın validem yine "ben torunuma bir şeyler almak istiyorum ama siz beni götürmüyorsunuz" dedi durdu. sanki dağ başında oturuyor ya, biz götürcez getircez. kalkarken hadi dedim gel seni de kızıltopraktaki e-bebek mağazasına bırakalım. önce mırın kırın etti, sonra baktı büyük konuştu artık dönüşü yok geldi. ebebek'e geldiğimizde ben de 10 dakika gireyim de şunla bir bakayım dedim. ay birden bozulmaz mı? "ben zevkli kadınımdır, neden benim zevkime güvenmiyorsun da geliyorsun" dedi. hayır kaç zaman beni alış verişe götürün diyen de o, acaba onu bir avmye falan götürelim kendimiz restoran kısmında oturalım ona hiç karışmayalım mı istiyordu, yani neden bir bozuldu anlayamadım. neyse ben de "çocuk benim çocuğum, ihtiyaçlarını en iyi ben bilirim, ihtiyaç olmayan şeylere boşa para harcama diye seni düşündüğümden geliyorum" dedim. Aman iyi ki de girmişim, kadının hiç bir şeyden haberi yok. Ne de olsa 40 yıl önce doğurmuş artık her şey değişmiş. Emzik alalım dedi silikon yerine kauçuklara bakıyor, hastane çıkış seti diyorum o ne diyor, eline 3 yaş için bir bornoz almış bunu alalım diyor o büyük diyorum bu sefer kutunun içinde bir polar battaniyeyi tutmuş, bu havlu güzelmiş diyor. sonra son derece sentetik, beyaz şifonlu bir elbiseyle, 2 yaş için ayakkabılar bulmuş çıkarmış, bunları alalım da hastaneden çıkarken giydiririz diye tutturdu. ya diyorum bebek hastaneden çıkışta çok küçük olcak bunları giyemez, ayrıca bu elbise sentetik, cildi henüz çok hassas olur, batar, yok diyor ben süslü dantelli elbise giymesini istiyorum, resmen kendimi paraladım ikna edinceye kadar. neyse kavga dövüş sonunda bir tane chicco kundak havlu, bir tane chicco hastane çıkış seti, bir tane kadife polar battaniye, bir çift avent silikon emzik, 1 de alt açma minderi alıp çıktık. Hepsini aldı evine götürdü, çocuk doğana kadar onlara bakıp sevcekmiş. Ben de eve bir geldim ki artık hal mecal kalmamış. Eşim sen yat, ben seni yemek vakti kaldırırım deyince hemen yattım, sonra da bir uyandım ki saat 8 olmuş. Yemekten sonra 10a kadar ancak dayandım. Yatağa sürüne sürüne gittim. Sabah da Duygunun telefonuyla uyandım. Ona da dedim, vücut ciddi ilaçlar istiyor, kendi kendine iyileşemiyor, iyileşti sanıyoruz ama hemen en ufak bir şeyde hastalık tekrarlıyor.

Sonaycım sağa sola yattığımda benim de kaburgalarım önlü arkalı ağrıyor. Ben zaten fazla kilom varken hamile kaldım, fazla ağırlıktan oluyor sanıyordum ama demek sende de var. Geceleri bir o tarafa bir bu tarafa dönmekten yoruldum artık. Bir süredir eşimle yorganlarımızı ayırdım. Kendime tek başıma 2 kişilik yorgan koydum. Sağa sola yattığımda Bacaklarımın arasına muhakkak yorganı kıstırıyorum, bir de önüme ve arkama yorgandan destek yapıyorum o biraz ağrıyı azalttı. Aynı felsefede hamile minderleri var. Onlardan almayı düşünüyorum, ağrıları epey bir azaltıyormuş.
Hamile Yast11, Hamilelere Özel Yast1k, Sweet Dreams Hamile Yast11

yok yavrum ya ne alışverişi benartık bebek için hiç bişey almıyorumki en son şubatta falan aldım 1 aydan fazladır ne kendime ne bebeğe bişey almıyorum. sadece evin yakınında olan marketlerden gıda için lazım olan şeyleri alıyorum. h. içide işte olduğum için dinlenemiyorum. aslında terleyen bir yapımda yok hani terlesem bir ter atsam iyi olur ama oda yok. eşim geçen hafta bir gün işe gitmedi yatıp terledi ki accayip terler hasta olunca. işte kendini terletip attı hastalığı. ama bende ömrüm boyunca toplasan o kadar ter çıkmaz neyse artık ümit ediyorumki bu girpten sağ salim kurtulursam bir daha bana bişey olmaz :)

Elifcim boool bulantılı bir hamile olarak, olur ya senin de böyle bulantılı devam ederse sana şu tavsiyelerde bulunayım: Etrafında devamlı naneli sakız bulundur aralarda bir tane çiğne, insanın o anlık da olsa içini açıyor. Çarşıya çıktığında zencefil kurusu al, ilk dönemlerde o da bir parça ağzına attınmı biraz olsun mideni rahatlatıyor. Ama bulantılar arttıkça maalesef etkisi azalıyor. Doktor da söyleyecektir mideni boş bırakma. Öğün aralarında da mideni tutacak bir iki tane kraker, ya da peynir ekmek falan ye. Benim grissini falan tipi şeylerden de midemi bulanıyordu o yüzden yarım dilim tam tahıllı ekmek ve küçücük bir parça beyaz peynir favorimdi. Bir de bol bol B6 ve B12 vitamini almaya çalış.

duygucum senle ben ancak havalar düzelirse iyileşiriz. böyle ilaçsız kendi kendine vücudumuzdaki virüsün iltihabın atılması da uzun sürecektir. Vücudumuz güçlensin diye aldığımız tüm vitaminler de bebeğe gidiyor ne de olsa. Sen de rapor işini halledersin inşallah. Şöyle biraz yat dinlen. Kendini de evdeyim diye sakın ev işiyle falan yorma. Ben geçen hafta çok ev işi yaptım, onun yorgunluğu da böyle zayıf düşürdü kesin.

NEVİNCİM gözün aydın, hepsi temiz cıkınca bir rahatlıyor insan.birde şu hastalığı bir atlatsanız ne güzel olacak.

Kayınvalidende söylediğine pişman olmuştur :) neyseki bişeyler almış sonunda. ama evine götürmeside tuhaf olmuş. zaten kendiside tuhaf olduğundan yadırgamamak lazım :)
valla bu kaburga ağrısı kötüymüş, internette baktım yaşayan çok kişi varmış. ilginçtir dün akşam hiç ağrımadı çok mutlu oldum. bende senin tam tersi zayıflıktan kaburgam batıyor deyip, acaba kilo aldıkça batması gececekmi diye düşünüyordum :), inşallah zamanla hafifler diyecem ama galiba büyüdükçe sıkışma olduğundan artacakta olabilir. eşimde hamile yastığı alalım diyor ama ben şimdilik istemiyorum eğer daha çok rahatsız ederse bende alabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…