aman hem de ne foslar. eşim de anasının yazlığından bir geldi ölüyor. gözler akıyor, burun akıyor, makinalı tüfek gibi hapşuruyor. ben grip oldum dedi, hemen parasetamollü ilaçlar almaya başladı. ama adama bakıyorum bakıyorum sanki grip gibi değil. yok dedim sen lodosta alerji olmuşun. 2 gün bastım alerji ilaçlarıyla, arı sütünü turp gibi oldu valla. bu arada bak sizin de artık çocuğunuz olacak, hani seni geçtim her hasta olduğunda bebeğe de geçirme riski olacak, kocana biraz bünyeyi güçlendirici şeyler içir. ben ikide bir arı sütü, c vitamini ağırlıklı multi vitamin, çinko, ekinezya gibi şeyler içire içire resmen biraz biraz daha zor hasta olur hale getirdim. yoksa eskiden her ay 1 defa hasta olurdu. çok şükür bu kış sadece 1 defa öyle ciddi hasta oldu onu da benden kaptı.
bu arada sen sezaryen pozisyonu dedikçe ben de kendimde bir şeye takıldım. benim kız aşırı derecede yukarıda duruyor. kaburgalarımın hemen altında sepsert hissediyorum. zaten devamlı mideye ve diyaframa baskı yaptığından ya nefes ya mide sorunlarım var. alt karnım da sanki bomboş. yani çocuk top gibi hep yukarıda. kendimle aynı dönem hamilelere bakıyorum milletinki daha aşağıda. acaba son aylarda mı aşağıya inecek? bu konuda bir bilgin var mı?
sonaycan sünnet konusunda yazcaktım unutmuşum. bencede bebek küçükken sünnetini yaptır. benimde erkek olsaydı niyetimde daha bebekken yaptırmak vardı. olmadı 40 ını çıkar sonra sünnetini yaptır eylül ortası gibi kırkı çıkmış olur bence. o ara yaptırırsın hem havalar daha sıcak olur o zmanlardada .
nevincim batıl inanç olabilir ama söylenenlere göre kız cocukları yukarda, erkekler aşağıda olurmuş!! burda birkaç kadın karnıma bakıp erkek mi dediler. nerden bildiniz diye sorunca erkekler biraz aşağıda oluyor dedi. benimki cook yukarda değil. kardeşiminki yukardaydı. ne derece doğru bilmiyorum tabii
bende dün yazdıklarınıza yetişememiştim yaprak sarma yaayım dedim 2 saatte dünya şey yazmıştınız:)) benimde aklıma gelmedi değil. horladıkça çocukta uyanır. bizimkide ya hasta olduğunda ya aşırı yorgun olduğunda yada yastıkta sorun olduğunda horlar. öyle yada böyle bu sorun var işte. çocuk bende en fazla 6-7 aylık olunca kendi odasına götürmek gerekir hatta 5 aylıken bile olabilr. hani 7 ayllık çocuğunda aklı erer ve odasında yatmak istemez.
sanrıım benim ağrı eşiğim yüksek normal doğuma dayanırım diye düşünüyorum ama başıma gelmediği içinde bilemiyorum nasıl bir ağrıdır diye. çok tuhaftır ki normalde doğumdan hiç korkmuyorum sanki 3 doğum yapmışımda 3 üde normal ve çok kolay olmuş gibi bir rahatlık var:)
banada fenalık geldi onun gereksiz hastalığından ama napimevet evet şu sünnet olayını yaptırayım.
anacım şu kocanı tut omuzlarından bir sars (gücün yeterse tabii :) kendine gel artık evde bir yavrucuk var. ne vitamin alıyorsan alda güçlen artık de :) böyle ikide bir ikide birde olmazki.
kızlar fatma şahin açıklama yapmış doğum izni süt izni vs ile ilgili haftaya başbakana sunum yapıp ilk bakanlar kurulunda ele alacaklarmış. inşallah 1 aya kadar sonuçlanır. sündüre sündüre bir hal oldu bu izin mevzuu.çıksada ççalışan anne adaylarıda rahat bir nefes alsa.
duygucum o seyirme kasılma gibi bişeyler bendede olmuştu. doktora sorduğumda baskı var normal demişti birde cocuk baş yukarı dpğru durunca ayaklar aşağı mesaneye baskı yaptıkça oralardada o tür şeyler gissedebilirmişiz. nevinin dediği gibi magnezyum içiyormusun. ben 1 ayı geçkin süredir magvital diye bişey içiyorum. kramlarım yok dememe rağmen yinede kasılmalara karşı falan gerekliymiş. hergün içemesemde gün aşırı kesinlikle içiyorum.
anacım bu halinle ne yaprak sarması yaa. uğraşma böyle zaman alıcı şeylerle. onca uğraşıyorsun 5 dkda hüüüüp. bitti gitti onca emek :))) bende haftaya 2 gün seminerde olacam. o akşam arkadaşımda kalacam, annem ne yemek yapsın diye bana soruyordu. bari yüzümü karartıp sarma diyiveriyim :)
valla normal doğumdan korkmuyorsan bundan sonrada kendini hiç korkutma. normal doğumla vücut yenileniyormuş. daha çabuk ayaklanırsın falan. burdaizne çıkan arkadaşımı aradım. şu anda 39. haftasında. bugün doktora gitmiş nst mi neyse ona bağlamışlar sancı falan çıkmamış. pazarda dolaşıyormuş. gayet iyiyim diyor. sokakta doğurcan çıkma artık dedim. doğum 7 haziran gibiymiş. o da ilk günden beri senin gibi normal istiyorum diye tutturmuştu. hatta o yüzden özele bile gitmedi, sırf para için bişey bahane edip sezeryan derlerse diye. doğumdan sonra nasıl geçti diye öğrenirim diyecem ama inan kişinin bünyesine dayanıklılığına göre değişir. o zor doğurur sen bir çırpıda. yani herkeste farklı farklı. sen sorun çıkmazsa normalden şaşma.
aslında kuzenin tecrübeli olduğu için gerekli herşeyi koyacaktır. o gaz ilacı falan iyi olur. benimde kardeşim hafta sonu gittiğimizde bir baktım lohusa tacımıdır nedir kırmızı fiyonklu bir taç onu bile verdi. hastanede takacakmışım. hiç aklıma gelmezdi. bebeğin başında çıkan konakmı neyse onun içinde şampuan ve tarağı varmış. çok işe yaramış. 1 yıkamada geçmiş hepsi. böyle şeyler varsa iste. diş çıkartma jeli vs.
şimdi benim doktora böye birşey desem bizim millet maşallah herşeyi çok iyi biliyor biz anlamıyoruzda toplum şekline bakarak cinsiyeti çıkarıyor derdi:)) doğruda diyor aslında. geçnde gecelik bakıyorumda bir satıcı kadın erkek geliyor galiba dedi hayır kız dedim. hıım erkeğe benziyor dedi. sonra kandilde helva dağıtırken komşunun kaynanası kaç aylık oldu falan göbeğime baktı hırkamı kaldırıp popoma baktı ( sanki karpuz seçiyor) hiç kız gibi değil dedi. kendi kıznın karnıda erkek bebek karnı gibiymişte doğuma gidene kadar eminmisin bu kızmı deyip durmuş kızına. yani şekil şemalle alakası yok bu işin.
banada fenalık geldi onun gereksiz hastalığından ama napim(
ben kovulduğum için artık böyle bir sorunum yok. izin yasası çıkarttıkları gibi hamile kadını işten atmayla ilgili yaptırımlardada bulunsalar çok daha iyi olacak. sonuçta hamilesin artık işe yaramaz iş göremezsin dıar kapı dışar atılıp kadınların 2. sınıfa konmaması gerek belki önceden sormuşumdur ama gene sorayım. senin doğumdan sonraki izinlerin bittiğinde bebeğe kim bakacak. 4 yada 6 ay izin bir şekilde bitiyor ve izin süresi 6 aya çıksa bile isbaşı yapacağı zamna ebbek 6 aylık olacak. ücretsiz iiznmi kullanacaksın yoksa annelerden birimi gelecek.
banada yapan olsa yerdim ama yapan olmayınca iş bana kaldı bende yaptım valla. maden arkadşında kalıcan söyle yapsın anası :)) magnezyum falan vermedi benimki. elevit, demir hapı ve omega içiyorum. omega aldım geçen eczacı kim içiyor dedi ben dedim hamileyim ondna dedim. havalar ısındı artık madem hamilesin gün aşırı iç dedi. benimdecanıma minnet. olmadı bu gidişte şikayetimi söylerim doktora oda verir belki magnezyum ilacı. birde benimki sanırım sezeryan yanlısı bir doktor gibime geldi. en son gidişimde 2 haftalıktık yok başı yukarda sezeryan duruşu ne diye çıtlatsınki. belkide çıtlattı yani. hani 32 hafaya kadar döner falan dedi ama ben ümidimi kestim o anlamda. bir sonraki gidişim 34. hafta olacak gene sezerya derse ertesi gün 1-2 doktora daha gidicem bakalım onlarda eevet sezeryan gibi duruyor diyeceklermi? yada 38. haftaya kadar gelebilirsem o hatalarda başkasınada giderim. hiç olmadı doğum için doktor bile değiştiririm.
ay ne bileyim, havuzlu hana gittiğimizde bir kadınla aynı anda asansör bekliyorduk. 28 haftalıkmış kadının karnı acayip alttaydı. kayın validemin bir arkadaşının kızı da hamile o da 30. haftada falan olmalı. hsonu rastlaştık, onunki de çok alttaydı, hatta kız resmen paytak paytak yürüyordu. benim kızsa özellikle son haftalarda temelli yukarı çıktı. hatta kendini üst kısma öyle bir sıkıştırıyor ki çoğu zaman olduğu yer acıyor.
ya bende detaylı bişey yaptırmak istiyorum bağışıklığı neden bu kadar zayıf diye. aynen ben kendmden geçtim gece uyurken aklıma geldi bu adam hep böyle bir toz kalkmasın yerden hemen hasta oluyor bebeğede geçerse diye aklıma geldi. zaten alerjiyle başladı dışarı çıktığımızda polenlerden deyip durdu hapşırıyordu sürekli. ee bakıyorum uçuşan polen falanda yok ama onda alerji yaptı sonrada böyle grip oldu işte. benimkide minoset, largopen, c vitamini, ve tedavi öncesi arginmax almıştım kendime onu ve omega içti gücüm yerine gelsin diye ama arginmax ve omegayı çok düzenli içmedi. sen yazsana ne gibi şeyler içireyimde toparlansın. ve normaldede içireyim bişeyler lla haslanmasını beklemyim.
ya o karın olayını bende çözemedim benim karnımın büyüklüğünü biliyorsun hani ayıma göre küçük ve benmki genelde aşağıda ve sivri bir karnım var (erkek bebk olunca sivri olurmuş ya erkek bebek karnı gibi) bende neden bu kadar aşağıda neden yukarda değil diyordum. hani bunun normal bir standartı varmı bilmiyorum. ama aşağıdad olmasıda idrar torbasına baskısı çok oluyor. benim bildiğim bebek büyüdükte yukarı çıakr ve kaburgaların oralarda hissedilir. senin bebekte iriyse artık yukarı çıkmış olabilir. bende hep karnım bu kadar küçükse bebek kesin cılız bişey olacak endişesi içindeyim( hani iç karın büyüktür olayını geçtim. zaten karnımın üçük olması iyi bir yandn ama benim gibi hareketli biri içinde kötü geçen cmtesi duşa girdim. normalde küvetimz yüksek ve hamileliğin başından beri bacağımı kaldırım küvete girmek için zorlanmayım diye çocuk tabures almıştım onu basamak gibi kullanıp küvete öyle giryordum. işte cmtesi duş alırken onu kullanmadan lambur lumbur bacağımı 1 metre kalkırıp girmişim ve bunu banyo yaparken tam ortasınd hatırladım ben tabure kulandımmı ya dedim. baktımki tabura kenarda duruyor kullanmamışım. sonra 3,5 attım acaba bişey olurmu diye. ve kendime çok kzıdım hamile olduğumu unuttuğum için ((( hani devasa bir karnım olcaktıki ozman kıçım üstüne oturcaktım ((
birde bu ara benim sanki rahmimde minik minik kasılamamı seyirmemi hareketmi ne var çözemedim hani dinliyorum ama anlayamadım( acaba kontrole gittiğimde beni nst ye alırlarmı? gittiğimde 34,haftamın başında olucam. bence alıp bakmaları lazım kasılmalarım falan varmı diye.
kızlar aklıma geldi eczacı arkadaşım bana 6. aydan sonra sağlık ocağından günlük süt hakkımız varmış. 1 litre mi yoksa yarım litre mi bilmiyorum söylemişti ama unuttum. gidip haftalık olarak alabiliyomuşsunuz. çoğu kişinin haberi yok ama veriliyor dedi. ben de gitmedim hala saplık ocağına kayıt için. aslında bugün hava da serin gidip halletsem şu kayıt işini ama biraz yürüme yolu var gözümde büyüyor. araba şuan garajda biraz da dar bir garajımız var kociş milimetrik hesaplarla çıkartıyor ben yapamıyorum çizdiririm diye korkuyorum. cuma günü lazım araba öğlenden sonra olmazsa çıkarttırırım sabahtan da sağlık ocağına giderim.
dün bütün gün evdeydim üzerinize afiyet sıkıntıdan da biraz saat 1 de bir yattım 5 de uyanmışım arada lavabo için kalktım ama hemen yine dalınmışım. akşamda yemekten sonra bir enerji bir enerji :) çekirdek aldık kocişle sahile indik. o da yemekten sonra balkonu akıttı çamaşır yıkamıştım onları astı. canı istemedi çok yorulmuşmuş. hem işte hem evde çalışmak kolay mı diyo. dedim ben çalışıyoken yapıyodum ama eve geliyodum bi de evde çalışıyodum senin gibi ayaklarımı uzatıp hazır yemek bekleyemiyodum.
neyse yine de indik yürüyüş yaptık biraz iyi oldu ondan sonra da ablasına geçtik çay içtik veranda da. 12 de geldik eve hiç uykum yoktu :) ama yine de uyudum saat 4 de de yine uyandım. zor dalındım. geç yatınca nedense hep erken kalkıyorum uyuyamıyorum. bu sabah da 8 de uyandım.
kızlar aklıma geldi eczacı arkadaşım bana 6. aydan sonra sağlık ocağından günlük süt hakkımız varmış. 1 litre mi yoksa yarım litre mi bilmiyorum söylemişti ama unuttum. gidip haftalık olarak alabiliyomuşsunuz. çoğu kişinin haberi yok ama veriliyor dedi. ben de gitmedim hala saplık ocağına kayıt için. aslında bugün hava da serin gidip halletsem şu kayıt işini ama biraz yürüme yolu var gözümde büyüyor. araba şuan garajda biraz da dar bir garajımız var kociş milimetrik hesaplarla çıkartıyor ben yapamıyorum çizdiririm diye korkuyorum. cuma günü lazım araba öğlenden sonra olmazsa çıkarttırırım sabahtan da sağlık ocağına giderim.
dün bütün gün evdeydim üzerinize afiyet sıkıntıdan da biraz saat 1 de bir yattım 5 de uyanmışım arada lavabo için kalktım ama hemen yine dalınmışım. akşamda yemekten sonra bir enerji bir enerji :) çekirdek aldık kocişle sahile indik. o da yemekten sonra balkonu akıttı çamaşır yıkamıştım onları astı. canı istemedi çok yorulmuşmuş. hem işte hem evde çalışmak kolay mı diyo. dedim ben çalışıyoken yapıyodum ama eve geliyodum bi de evde çalışıyodum senin gibi ayaklarımı uzatıp hazır yemek bekleyemiyodum.
neyse yine de indik yürüyüş yaptık biraz iyi oldu ondan sonra da ablasına geçtik çay içtik veranda da. 12 de geldik eve hiç uykum yoktu :) ama yine de uyudum saat 4 de de yine uyandım. zor dalındım. geç yatınca nedense hep erken kalkıyorum uyuyamıyorum. bu sabah da 8 de uyandım.
ay maşallah ne güzel uyuyorsunuz yaa. ben en en geç 9 da kalkıyorum ki genelde 7 de eşimle uyanıyorum. gün içindede hiç uyumuyorum. dün 9 da uyandım ve gündüz hiç uyumadım. gece oldu uyuyamadım kalktım 1 gibi anca uyudum oda döne döne bir hal oldum. birde hamilelrde uyku çok olur derler. en başındn ber ihep uykusuzluk çekiyorum. aniçok şükür şu ara bir sıkıntımda yok ağrı sızı bişeyde yok. ama genede yuyamıorum(( havalar sıcaktır diye dışarı hiç çıkmıyorum evde olunca habire çamaşır yıkıyorum. ama iş bitmiyor. benimde eşim hasta diye çıkamıyorduk artık dün çok bunaldım yemelk bişeyler hazırladım iş çıkışı metrodan alıp sahile indik yemeğimizi yedik sonra yürüyüş yaptık. iyide oldu çünkü yalnızken çıkmak istemiyorum pek fazla. bu sabahta onla çıkıp biraz yürüdüm. havada pek serin keşke hep böyle serin olsa hava. snin ne güzel kaynana görümcek var arada da olsa oturmaya gidiyorsunuz. bizde o da. hiç bir akraba yok bu yakada ((
o kadar samimiym sağlık ocağındaki ebeyle. süt olayından bahsetmedi hiç belkide her sağlık ocağında yoktur.
elifim internette baktım şu süt meselesine :) ama kocaelinde varmış. gebze kocaeline balı olduğu için sizin orda böyle bir uygulama var. her yerde yok. bak linkide göndereyim süt veren merkezlerde yazılı. sende faydalan.
bende senin gibi uyuyamıyorum. gece sık uyanmakta bizi bebek doğduktan sonra kolay uyanabilmemiz için bir ön hazırlık oluyor galiba. duygucum ne güzel piknik yapmışsınız. bende cok severim. yani illaki mangal falan değil, şöyle peynir ekmek çayla bir çimenlik olsun yeter ama hiç gidemiyoruz ki. aslında sahilde 5 bilemedin en fazla 10 dk lık yürüyüş mesafesinde ama yinede gidemiyoruz. siz gidebiliyorken bolca gidin. cocuk olunca belli bir süre çıkamayız zaten.
birde şu yazıyı okuyun.
Normal Bebek : Hekimce.com
şu süt meselesini ben de sanki bir ara duymuştum şimdi siz söyleyince aklıma geldi. ben de sağlık ocağına kaç defa gittiğim halde söyleyen olmadı. "bunların zaten ihtiyacı yok" mantığıyla adamına göre mi söylüyorlar acaba? biz zaten ailece yağsız süt içiyoruz, verdikleri sütü istiyor değilim ama muhtaç insan da dolu, bile bile kimseye söylemiyorlarsa günah valla.
bu arada biliyorsunuz köşe yazarı ayşe arman bu devletin hamileleri "fişlemesine" taktı sık sık hakkında yazıyor. geçende yine bir okuyucu mektubunu yayınlamış okudum. anladığım kadarıyla devlet artık hamilelik testi yaptıranları da fişliyor. devlet hastanesinde hamilelik testi yaptıran ve negatif sonuç alan bir kadının aylar sonra eşiniz hamile mi diye kocasını aramışlar. altta linkini verdim okuyun arkadaşlar. devletimiz maalesef kadınları zerre düşünmüyor anlayın.
Yeter artk, kesin kadnlara dmanlk etmeyi! - Aye ARMAN - Hrriyet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?