Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Kızlar siz bebişleri banyodan sonra bakım yağı ile yağlıyomusunuz? Masaj yapıyomusunuz?
Kendime bio-oil aldım o sırada bebişe de bebedoor un tırnak bakım setini aldık orda masaj yağları vardı alacaktım ama bir sorayım dedim siz yaz bebişi olduğundan belki terden nemden yapamamış olabilirsiniz ama benim bebişe kışın gerekebilir dimi? Jhonsons baby nin alırım olmazsa birdahaki sefere. Birde sebamed in pişik kremi 23 tl idi duygucan sen kaça almıştın?
Bebişe bezle ıslak mendil de aldık hugies in organiklerini 56 lı paket 18 tl den aldım 2 paket aldım şimdilik ne biliyim memnun kalmazsam tahrii ederse diye çok depolamak istemedim. Beyaz palet primalarda 50 li ve 23 tl idi ben uygun diye bir de nevo öemnun kaldım deyince hugies aldım.
Uni baby 3 lü paket içinde 40 adet var 11.49 tl den aldık 3 paket aldım şimdilik.
Duygucan senşn aldıkların 12 li ve içinde 56 tane var 50 tl ye aldın diye hatırlıyorum doğrumu?
Ben de 11.49 dan hesaplarsam 4 kutu alınca 12 paket 40 lık 46 tl ye geliyor. Yaklaşık hemen hemen aynı hesap diye aldım ondan da.
Bez ve ıslak mendilleri bizim market diye toptan ve perakende satış yapan bir marketten aldım gerçekten çok uygun ülker grubuna aitmiş bittikçe ordan temin ederim artık. Islak mendiller envai çeşit vardı 3 lü prima pampers beyaz paket ıslak mendillerde 7 tl idi daha uyguna geliyor o da yenidoğan için uygun yazıyodu ama uniba y de pamuk mendil ve paraben içermez yazdığı için babacık ondan tercih etti :)
Bunlar yetmez neticede ama doğumdan sonra masraflar artar biraz stok yapmakta fayda var.
Tahminem kaç paket 1 no yenidoğandam sonra 2 no ya geçiliyor?
1 no yenidoğanlar 2-5 kg, 2 no lar sa 3-6 kg diyo çok da bir fark yok ama siz daha iyi
Bilirsiniz 2 nodan da alıp stoklayayım mı uygunken?

elifcan ben vücut losyonu,şampuan ve pişik kremi olarak sebamed kullanıyorum. pişik kremi 22,50 losyon 24,75, şampuan ise 32,50 idi. hello babyde indirim vardı. şampuan 19,90 losyon 18 civarı pişir kremide 16-17 civarına aldım. hatta cosmo home diye bir kozmetikçi var bir çok yerde mağazasıda var ordada sebamed de %25 ve %40 civarında indirim vardı. şimdilik menunum bir sıkıntı olmadı. ıslak mendil olarak 1 koli yani 12 paket uni baby bitti. 2. koliyide uni aldım. hatta eşim johns gördü 25 tl yarı fiyatına bunumu alsak dedi. bir ara acaba mı deim ama sonra gene uni aldım.ddediğin gibi bu pamuklu ve paraben içermiyor. johnsında öyle bir uyarı yazmıyordu. içime sinmedi daha küçük bunun hesabını yapıpta çocuğu tahriş etmeyim dedim. aklında olsun johnsının bebe yağları yeşil ve mavi kapaklı olan cosmo home da 5,95 tl ye inmişti bir ara. orda sık sık indirimde oluyor normalde bu yağları 13-15 tl arasında satıyor marketler ve eczaneler. neredeyse 1 alacağın yerde 3 adet yağ alıyorsun.

huggeis konusunda nevin söyledikteen sonra dikkat ettim genelde mavi (Erkek) pembe (kız) bezleri var organik dedi sarı paketler. yazıyorda. ama onlarda 21,90 tl yani prima ile aynı gibi. ben primaları 18,50-19,90-21,90 tl ye aldım ve yalan olmasın 5-6 paet kullandım belki 7 bile kullanmışımdır. ilk başlarda çok kaka yapıyor pişik olmasın sık dsık değiştiriyprdum. tam değiştirdim diyorum daha altını bağlamadan zort bir daha yapıyor hadi gene değiştir. bu şekilde çok yaptığı için bezde çok gitti. hala bile yapar yapmaz bekletmiyorum amannasıl olsa pamuklu emer demiyorum. şuan 2 no aldım ve onu kullanıyorum ha biraz bol gibi ama 1 noda sanki artık küçük geliyor gibi bacaklarında lastik izleri çıkıyor. bu sebepten artık 2 kullanıyorum. hani huggies alamk istersem kaç no almam gerk bilmiyorum. marka farkından ebatlarda oynayabilir. ıslak mendil unide 40 adet var. 12li paketi 50 tl. yani 1 pakette 40 adet mendil var.

bu arada bu hafta başında primadan aradılar numune yollıycaz 15 gün sonra dağıtımlar başlar kaç no gönderelim bende bebek 50 günlük şuan 1 kullanıyorum ama dar geliyor gibi dedim ok ozman 2 no yollayım dediler. hani söyle ee avuca gelir bir numune olsa mesela 2-3-4-5 nolardan 1 paket yollasalar hiiç fena olmaz :))

bizimde fiyatlar uysunsa olmadı bizde gidelim çünklü 2 no bezim sadece şuan kullandığım var hiç bir yerde de indirim yok. 24,90 joker, 26,90 hello baby de. carfurdada 26,90. olmadı bizime gidelim.

kızlar valla anlattıklarınız bana da şimdiden idman oluyor neler yaşayacağım belli yani insanlar karnındayken tadını çıkar diye boşuna demiyor. ki şuan bile yazarken güm güm vuruyor bizim kız çok hareketli doğunca da böyle olursa yandım ki ne yandım hatta bana benzerse oldukça yaramaz ve cin bir kız olur sağlıkla doğsun da gerisi boş.
dün markette dalin in bebek deterjanını gördüm 2 lt lik bir sıvı deterjan 23 tl miydi neydi oldukça pahalı. hacı şakir sabun tozunun da 500 gr lık paketi 8 tl idi. o da ucuz sayılmaz. ama hacı şakir in daha büyük paketini bulursam ben de ondan almayı düşünüyorum. yumuşatıcı da artık el mahkum dalin in yumuşatıcısından alıp kullanırım az az koyarım zaten uzunca bir zaman gider.
sonay a konuştuğunuz zaman çok selamlarımı söyleyin o da zorlanıyordur bebekle Allah yardımcısı olsun.

nevo cum senin kaynanatör napıyor hiç bahsetmiyorsun. doğmadan önce çok anlatırdın takıklığın geçti galiba :)
hani torununa aldıklarını size vermiyordu doğana kadar evinde tutup bakıp sevecekti falan. hiç anlatmadım hastanede kaldı mı evine geldi mi yoksa yazlıkta mı hep senin annen geliyor gidiyor kaynanadan haber ver bize de azcık havamızı bulalım.

ben de yatak yorgan havalandırıyorum akşamları eşimle toparlıyoruz. eylül ayının sonunda odasının siparişini vericez inşallah.
odanın boyası konusunda kararsızım aslında yeni ve temiz açık lila boyalı pembeye de çalıyor ama yine de şeker pembesine boyasak mı diyorum mobilyalar da beyaz yakışır. beğendiğim modelin linkini atayım size siz de bir bakın aynısından yaptırmayı düşünüyorum.

http://www.zekibebemobilya.com/Resim/Bebek-Odasi-Takimi-Bebe_01_50.aspx

ha ha ben kaynanaya hala takığım da, ortada olmadığından anlatcak bir şey olmuyor. yazlıktan dönsün beni sinir etmeye başlar yine bol bol anlatırım. kaynanam benim doğumdan 3 gün önce geldi. bir kere klasiğidir ne zaman benim bir şeyim olsa onun da bir şeyi olur. mesela ben tüp tedavisi görürken gitti kolunu kırdı. kendimizi bıraktık onla uğraştık. şimdi de benim doğumdan bir gün önce gidip sokakta düşmüş. (ikoncan ya, huyudur hava kararmışken bile güneş gözlüğüyle dolanır, önündeki basamağı görmemiş yine) doğumun olacağı sabah gittik onu da aldık bir baktık kolu, yüzü falan şiş morarmış.ben doğuma girene kadar paso nasıl düştüğünü, nasıl acıdığını falan anlattı, sanki kendi kalcakmış gibi hastane odasını beğenmedi, başımı şişirdi durdu. neyse ben doğumdan çıktım, devamlı kanamam var, doktorların ebelerin biri gidiyor biri geliyor, sadece bebekle ilgilendi. beni tekrar ameliyata aldılar, geri döndüm baktım yok, gitmiş. annem "sen farkında değilsin daha ameliyata girmeden gitti" dedi. ertesi gün ve sonraki günlerde de tavus kuşu gibi giyinmiş kuşanmış, badana gibi makyajlar yapmış geldi gitti. misafir gibi takıldı. 2. gün hastanede, sonra da evde çayını içti, kuru pastasını yedi, bebeği kucağına verdik sevdi etti ama bir tane yardımı dokunmadı. içtiği çayın fincanını bile kaldırmadı. hatta ne zaman benim bir akrabam gelse ortadan kayboldu. akrabalarım kaynanan nerde diye sordu durdu. kızımı 4. günü sarılıktan hastaneye yatırdık, sözde çok üzüldü, çok telaş etti ama ertesi gün de çekti yazlığına gitti. efendim neymiş, teyzesinde kalıyormuş, teyzesi onu çok daraltıyormuş. (kadın buna hayırdır defileyemi gidiyorsun bu kadar giyim kuşam makyaj ne o öyle demiş:)))) o gün bugündür de, her gün arıyor, larayı çok özledim falan diyor ama sanki fizana gitmiş de hiç bir ulaşım aracı yokmuş gibi bir türlü buraya gelemiyor. en son dün eşime ben bayramı da çıkartırım, beni gelir alırsın dedi. ha zaten gelmesin canıma minnet, ondan da bir şey bekliyor değilim, ama insan sinir olmuyor da değil. fakat bir konuda da hakkını yiyemem, benim ailemle bir yarışa girdiğindenmidir nedir, kesenin ağzını açtı, bana ve kızıma ayrı ayrı fazla fazla takı taktı. hani adeta evlenirken görmediklerimi çocuk doğurunca gördüm.
ben bebeğin çamaşırlarına yumuşatıcı kullanmıyorum. yumuşatıcı gözüne sirke koyuyorum. gayet de işimi görüyor.
linkini verdiğin mobilyalar bence güzel. yaptırırsan güle güle kullan.

benimde sütüm eskisi gibi değil ilk başlarda bebek küçüktü çabuk doyuyordu haliyle süt taşıyordu ama şimdi sünger gibi çektiği içn ancak yetiyor. valal eşin yardım etme konusunda şuan için yardımı var ama ilerde sıkılıp pes mi eder bilmem. mesela uykuya çok düşkün olmasına rağmen gece sürekli çocucğu sallama modunda. sabahları uyanıp ağladığında kucağına alıp gezdiriyor.mesela dün akşam dışarda buluşup gezmeye gittik ve gezme boyunca beray sürekli yattı eve gelincede meme verip yatırdım saat 10 du. ee babası haliyle göremedi.sabahta ağlayınca bizimki almış gezdiriyor. özledim berayı dün uyanık göremedim kucağıma alamadım ya tuhaf oldum diyor. aman mümkünse tuhaf olsun 10 dakka 10 dakkadır :))

bu arada sizleer doktorunuza hediye almayı düşünüyormusunuz? elifcan sen doğumdan sonra düşünürmüsün. ben sadık beye almak çimden geçiyor ama yasemin uyuzuna pek alasım. ya çocğumun başı için belki alırım. hem çok şükr ameliyatımda sorun çıkmadı. bunları düşünürsek alırımda 9 aylık kontrol boyunca yaklaşımını düşünürsem hak etmedi diyorum. alırsa ne almak gerek. sadık bey zk artık olmadı bir gün beroşla zyaretine giderim.. hem beroşta temelinin atıldığı yerleri görmüş olur :)

ben ham,le kaldığımda emreye hediye alacaktım, hatta o ara kıbrısa gittik geldik duty free den adama şöyle güzel bir şarap ya da viski, yanına da çikolata falan alalım dedik. çok ısrar ve ricayla beğendiği markayı sorduk, bize reflüsü olduğunu, öyle şeyler yiyip içemediğini söyledi. hiç bir hediye istemediği konusunda da çok ısrarcı oldu. başka ne hediye alınır bilemedim de. hani klasiktir gömlek kravat falan almak da çok yavan geldi. eşime bir kaç defa öyle almışlar, bedeni uymadı, değiştirmeyi de ihmal ettik evde hala duruyor. doğumda da sonuçta hariçten para ödedik. pazarlık bile etmedik. emeğinin karşılığını kendi ne uygun görüyorsa aldı. hatta söylediği rakama hemen tamam dememizi sanki tuhaf karşıladı. (muhtemelen millet hep indirtmeye çalışıyor) adama biiir yığın da hasta yolladım. ha övgüyü haketti de başkalarına tavsiye ettim ama hamile kalan arkadaşlarımın hepsi şimdi onunla doğuracak da. yani her birinin doğumunda kazanacak, daha ne yapayım, o yüzden bir şey almayı düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Kızlar siz bebişleri banyodan sonra bakım yağı ile yağlıyomusunuz? Masaj yapıyomusunuz?
Kendime bio-oil aldım o sırada bebişe de bebedoor un tırnak bakım setini aldık orda masaj yağları vardı alacaktım ama bir sorayım dedim siz yaz bebişi olduğundan belki terden nemden yapamamış olabilirsiniz ama benim bebişe kışın gerekebilir dimi? Jhonsons baby nin alırım olmazsa birdahaki sefere. Birde sebamed in pişik kremi 23 tl idi duygucan sen kaça almıştın?
Bebişe bezle ıslak mendil de aldık hugies in organiklerini 56 lı paket 18 tl den aldım 2 paket aldım şimdilik ne biliyim memnun kalmazsam tahrii ederse diye çok depolamak istemedim. Beyaz palet primalarda 50 li ve 23 tl idi ben uygun diye bir de nevo öemnun kaldım deyince hugies aldım.
Uni baby 3 lü paket içinde 40 adet var 11.49 tl den aldık 3 paket aldım şimdilik.
Duygucan senşn aldıkların 12 li ve içinde 56 tane var 50 tl ye aldın diye hatırlıyorum doğrumu?
Ben de 11.49 dan hesaplarsam 4 kutu alınca 12 paket 40 lık 46 tl ye geliyor. Yaklaşık hemen hemen aynı hesap diye aldım ondan da.
Bez ve ıslak mendilleri bizim market diye toptan ve perakende satış yapan bir marketten aldım gerçekten çok uygun ülker grubuna aitmiş bittikçe ordan temin ederim artık. Islak mendiller envai çeşit vardı 3 lü prima pampers beyaz paket ıslak mendillerde 7 tl idi daha uyguna geliyor o da yenidoğan için uygun yazıyodu ama uniba y de pamuk mendil ve paraben içermez yazdığı için babacık ondan tercih etti :)
Bunlar yetmez neticede ama doğumdan sonra masraflar artar biraz stok yapmakta fayda var.
Tahminem kaç paket 1 no yenidoğandam sonra 2 no ya geçiliyor?
1 no yenidoğanlar 2-5 kg, 2 no lar sa 3-6 kg diyo çok da bir fark yok ama siz daha iyi
Bilirsiniz 2 nodan da alıp stoklayayım mı uygunken?

elifcim ben kızıma 3-4 günde bir şampuan yapıyorum. şu an bübchenin jelini kullanıyor. diğer zamanlarda şampuandan ziyade nişastalı suyla yıkıyorum. bilirsin, eskiden bebeklerin poposuna, koltukaltlarına falan pudra sürülürmüş. daha eskiden de talk pudrası yokmuş, nişasta kullanılırmış. ben de yıkama suyuna 1 tatlı kaşığı mısır nişastası atıyorum. yeni doğan cildi hassas olduğundan kimyasal kullanmadan isilik, egzema, pişik gibi şeyleri önlüyor. hatta nasıl yapıyorsa nemlendiriyor da yağ kullanmama bile gerek kalmıyor. ama yine de son döktüğüm tas suya bir iki damla bebe yağı damlatıyorum. çıkınca ayrıca yağlamıyorum çünkü çok bağırıyor. masajını da giydirdikten sonra üstten yapıyorum.
pişik kremi olarak da desitin kullanıyorum. bence çoook başarılı bir krem. başkasında çok ciddi pişiği bile 1 günde geçirdiğini gördüm. arada azıcık sürüyorum, kızım şükür şu ana kadar hiç pişiğin yanından bile geçmedi. kocaman bir tüpü 17 lira.
bez de daha önce demiştim illa bir kampanyalar oluyor bence stoklama. mesela kızım şu an 1,5 aylık oldu, kilosu da 5 kiloya yaklaştı, 2 numaraya geçmemiz lazım ama önceden aldığımız 1 numaraları bitircez diye çatlıyoruz. bitsin diye 2 saatte bir bez değiştiriyorum:)))

Son düzenleme:
elifcan ben vücut losyonu,şampuan ve pişik kremi olarak sebamed kullanıyorum. pişik kremi 22,50 losyon 24,75, şampuan ise 32,50 idi. hello babyde indirim vardı. şampuan 19,90 losyon 18 civarı pişir kremide 16-17 civarına aldım. hatta cosmo home diye bir kozmetikçi var bir çok yerde mağazasıda var ordada sebamed de %25 ve %40 civarında indirim vardı. şimdilik menunum bir sıkıntı olmadı. ıslak mendil olarak 1 koli yani 12 paket uni baby bitti. 2. koliyide uni aldım. hatta eşim johns gördü 25 tl yarı fiyatına bunumu alsak dedi. bir ara acaba mı deim ama sonra gene uni aldım.ddediğin gibi bu pamuklu ve paraben içermiyor. johnsında öyle bir uyarı yazmıyordu. içime sinmedi daha küçük bunun hesabını yapıpta çocuğu tahriş etmeyim dedim. aklında olsun johnsının bebe yağları yeşil ve mavi kapaklı olan cosmo home da 5,95 tl ye inmişti bir ara. orda sık sık indirimde oluyor normalde bu yağları 13-15 tl arasında satıyor marketler ve eczaneler. neredeyse 1 alacağın yerde 3 adet yağ alıyorsun.

huggeis konusunda nevin söyledikteen sonra dikkat ettim genelde mavi (Erkek) pembe (kız) bezleri var organik dedi sarı paketler. yazıyorda. ama onlarda 21,90 tl yani prima ile aynı gibi. ben primaları 18,50-19,90-21,90 tl ye aldım ve yalan olmasın 5-6 paet kullandım belki 7 bile kullanmışımdır. ilk başlarda çok kaka yapıyor pişik olmasın sık dsık değiştiriyprdum. tam değiştirdim diyorum daha altını bağlamadan zort bir daha yapıyor hadi gene değiştir. bu şekilde çok yaptığı için bezde çok gitti. hala bile yapar yapmaz bekletmiyorum amannasıl olsa pamuklu emer demiyorum. şuan 2 no aldım ve onu kullanıyorum ha biraz bol gibi ama 1 noda sanki artık küçük geliyor gibi bacaklarında lastik izleri çıkıyor. bu sebepten artık 2 kullanıyorum. hani huggies alamk istersem kaç no almam gerk bilmiyorum. marka farkından ebatlarda oynayabilir. ıslak mendil unide 40 adet var. 12li paketi 50 tl. yani 1 pakette 40 adet mendil var.

bu arada bu hafta başında primadan aradılar numune yollıycaz 15 gün sonra dağıtımlar başlar kaç no gönderelim bende bebek 50 günlük şuan 1 kullanıyorum ama dar geliyor gibi dedim ok ozman 2 no yollayım dediler. hani söyle ee avuca gelir bir numune olsa mesela 2-3-4-5 nolardan 1 paket yollasalar hiiç fena olmaz :))

bizimde fiyatlar uysunsa olmadı bizde gidelim çünklü 2 no bezim sadece şuan kullandığım var hiç bir yerde de indirim yok. 24,90 joker, 26,90 hello baby de. carfurdada 26,90. olmadı bizime gidelim.

hugies de 2 no bezler için 3-6 kg yazıyor. 1 no yenidoğan bezlerde de 2-5 kg. 2 no olanları da sarı paket ve organik. hugies yeni çıkardığı için demekki indirimde bu ürün ben 18 tl ye aldığım için uyguna geldi beyaz paket pampersler 23 tl idi. dün akşam tuzla ya kuzenime gittik de konuştuk baya o hep prima kullanmış ama ney ile başlarsan öyle gider yeterki değiştirme dedi. çok da stoklama hemen büyüyolar ve dar geliyo dedi. 2 paket 1 no yeter gibi konuştu ama sanmam :) ama indirim varken 2 paket de 2 no alabilirim. uni lerde demek hep 40 var. senin aldıklarında 56 varmış gibi kalmış aklımda o yüzden hesaplı olmaz dedim eşime ama bize 12 paketi 46 tl ye geldi iyi oldu.
ben de şampuan olarak jhonsons almıştım hemde büyük olanını ama kuzenim ilk başta hatta 1 yaşına kadar sebamed in ürünlerini kullan çok hassas oluyolar jhonsons a sonra geçersin dedi. masaj yağı için se yağ dan ziyade bakım sütü olanları daha güzel dedi ama önceden alma eğer kuruluk problemi yaşarsan alırsın öyle şeyleri dedi.
şu hello baby e de bir gidemedik yahu artık gidersem en azından şampuan ve pişik kremi kesin alırım. cosmo home gebze center ve viaport da yok hatta neomarin ve pendoryada da yok hiç rastlamadım.

prima dan nevin in verdiği linkten ben de numune istemiştim acaba doğumdan sonra mı gönderiyolarki ? inşallah beni de ararlar :)

ha ha ben kaynanaya hala takığım da, ortada olmadığından anlatcak bir şey olmuyor. yazlıktan dönsün beni sinir etmeye başlar yine bol bol anlatırım. kaynanam benim doğumdan 3 gün önce geldi. bir kere klasiğidir ne zaman benim bir şeyim olsa onun da bir şeyi olur. mesela ben tüp tedavisi görürken gitti kolunu kırdı. kendimizi bıraktık onla uğraştık. şimdi de benim doğumdan bir gün önce gidip sokakta düşmüş. (ikoncan ya, huyudur hava kararmışken bile güneş gözlüğüyle dolanır, önündeki basamağı görmemiş yine) doğumun olacağı sabah gittik onu da aldık bir baktık kolu, yüzü falan şiş morarmış.ben doğuma girene kadar paso nasıl düştüğünü, nasıl acıdığını falan anlattı, sanki kendi kalcakmış gibi hastane odasını beğenmedi, başımı şişirdi durdu. neyse ben doğumdan çıktım, devamlı kanamam var, doktorların ebelerin biri gidiyor biri geliyor, sadece bebekle ilgilendi. beni tekrar ameliyata aldılar, geri döndüm baktım yok, gitmiş. annem "sen farkında değilsin daha ameliyata girmeden gitti" dedi. ertesi gün ve sonraki günlerde de tavus kuşu gibi giyinmiş kuşanmış, badana gibi makyajlar yapmış geldi gitti. misafir gibi takıldı. 2. gün hastanede, sonra da evde çayını içti, kuru pastasını yedi, bebeği kucağına verdik sevdi etti ama bir tane yardımı dokunmadı. içtiği çayın fincanını bile kaldırmadı. hatta ne zaman benim bir akrabam gelse ortadan kayboldu. akrabalarım kaynanan nerde diye sordu durdu. kızımı 4. günü sarılıktan hastaneye yatırdık, sözde çok üzüldü, çok telaş etti ama ertesi gün de çekti yazlığına gitti. efendim neymiş, teyzesinde kalıyormuş, teyzesi onu çok daraltıyormuş. (kadın buna hayırdır defileyemi gidiyorsun bu kadar giyim kuşam makyaj ne o öyle demiş:)))) o gün bugündür de, her gün arıyor, larayı çok özledim falan diyor ama sanki fizana gitmiş de hiç bir ulaşım aracı yokmuş gibi bir türlü buraya gelemiyor. en son dün eşime ben bayramı da çıkartırım, beni gelir alırsın dedi. ha zaten gelmesin canıma minnet, ondan da bir şey bekliyor değilim, ama insan sinir olmuyor da değil. fakat bir konuda da hakkını yiyemem, benim ailemle bir yarışa girdiğindenmidir nedir, kesenin ağzını açtı, bana ve kızıma ayrı ayrı fazla fazla takı taktı. hani adeta evlenirken görmediklerimi çocuk doğurunca gördüm.
ben bebeğin çamaşırlarına yumuşatıcı kullanmıyorum. yumuşatıcı gözüne sirke koyuyorum. gayet de işimi görüyor.
linkini verdiğin mobilyalar bence güzel. yaptırırsan güle güle kullan.

:)) ay inanmıyorum sen nasıl bunları bize anlatmadan durdun :) demekki biraz düzeldin hamilelikten sonra nevo cum eski takıklığın geçmiş. altınlarınızı iyi günlerde takın en azından bir nebze de olsa yaptıklarını örtbas etmiş olmuş takılarla :) babanneler hanım sultan oluyolar hep eziyeti kız anneleri çekiyor. bu yaşında kontes gibi bence o kendisiyle bozmuş kafayı. mümkünse birsonraki şeker bayramına kadar kalsın orda evine dönünce yine sarar sana Allah yardımcın olsun.

elifcim ben kızıma 3-4 günde bir şampuan yapıyorum. şu an bübchenin jelini kullanıyor. diğer zamanlarda şampuandan ziyade nişastalı suyla yıkıyorum. bilirsin, eskiden bebeklerin poposuna, koltukaltlarına falan pudra sürülürmüş. daha eskiden de talk pudrası yokmuş, nişasta kullanılırmış. ben de yıkama suyuna 1 tatlı kaşığı mısır nişastası atıyorum. yeni doğan cildi hassas olduğundan kimyasal kullanmadan isilik, egzema, pişik gibi şeyleri önlüyor. hatta nasıl yapıyorsa nemlendiriyor da yağ kullanmama bile gerek kalmıyor. ama yine de son döktüğüm tas suya bir iki damla bebe yağı damlatıyorum. çıkınca ayrıca yağlamıyorum çünkü çok bağırıyor. masajını da giydirdikten sonra üstten yapıyorum.
pişik kremi olarak da desitin kullanıyorum. bence çoook başarılı bir krem. başkasında çok ciddi pişiği bile 1 günde geçirdiğini gördüm. arada azıcık sürüyorum, kızım şükür şu ana kadar hiç pişiğin yanından bile geçmedi. kocaman bir tüpü 17 lira.
bez de daha önce demiştim illa bir kampanyalar oluyor bence stoklama. mesela kızım şu an 1,5 aylık oldu, kilosu da 5 kiloya yaklaştı, 2 numaraya geçmemiz lazım ama önceden aldığımız 1 numaraları bitircez diye çatlıyoruz. bitsin diye 2 saatte bir bez değiştiriyorum:)))
nişastayı senden duydum nevincim jhonsons un şampuanını çok beğenerek almıştım olmazsa kullanırım eğer tahriş ederse geçerim sebamed yada bübchene. durulama suyuna damlatmak da akıllıca. zira ben de bebeği vıcık vıcık yağlamayı hiç sevmem zaten yıkamışsın çocuğu yağlanması hoşuma gitmez. süt olarak nemlendirici losyon belki daha mantıklı olur.

kızlar hugies in 2 paket yenidoğan 56 tane var içinde toplamda 112 tane bez yapar 20 gün idare edermi acaba? sizler şuana kadar kaç paket yenidoğan 2-5 kg bez kullandınız ? ona birkaç paket daha ilave edeyim olmazsa. hatta birkaç paket de indirim varken 2 no 3-6 kg alayım :)
doğumdan sonra baya idare etsin.
gerçi kuzenim de çok stoklama bakarsın tombul doğar kullanamazsın dedi. ben tosun doğurmam herhalde ama şuanki durumuna göre 3 kg doğar diyor :) bu da hastalıkmıdır nedir insan başlayınca aldıkça alası geliyor.

bir de kuzenim bu hacı şakir in sabun tozlarının kokusunu beğenmediği ve onlarla yıkamadığını söyledi. özel bir deterjan da kullanmamış perwol ler var ya sıvı çamaşır deterjanı onlarla yıkamış az az kullanarak. özel bir deterjan almana gerek yok diyor. sabun tozu yerine sıvı deterjan almak daha mantıklı sanırım çünkü ikisi de hemen hemen aynı para dalin in 2 lt bebek sıvı deterjanı 19.90.

Son düzenleme:
kızlar hugies in 2 paket yenidoğan 56 tane var içinde toplamda 112 tane bez yapar 20 gün idare edermi acaba? sizler şuana kadar kaç paket yenidoğan 2-5 kg bez kullandınız ? ona birkaç paket daha ilave edeyim olmazsa. hatta birkaç paket de indirim varken 2 no 3-6 kg alayım :)
doğumdan sonra baya idare etsin.
gerçi kuzenim de çok stoklama bakarsın tombul doğar kullanamazsın dedi. ben tosun doğurmam herhalde ama şuanki durumuna göre 3 kg doğar diyor :) bu da hastalıkmıdır nedir insan başlayınca aldıkça alası geliyor.

bir de kuzenim bu hacı şakir in sabun tozlarının kokusunu beğenmediği ve onlarla yıkamadığını söyledi. özel bir deterjan da kullanmamış perwol ler var ya sıvı çamaşır deterjanı onlarla yıkamış az az kullanarak. özel bir deterjan almana gerek yok diyor. sabun tozu yerine sıvı deterjan almak daha mantıklı sanırım çünkü ikisi de hemen hemen aynı para dalin in 2 lt bebek sıvı deterjanı 19.90.

elifcim günde ortalama 7 tane bez falan kullanılıyor. ona göre kendi kendine hesap et. kuzenin doğru demiş, bir de huggies'in bezleri primaya göre biraz daha küçük, çocuk 4,5 kilonun üstüne çıktımı 1 numarası sıkar gibi olmaya başlıyor. yani çok stok yapma, alırsan 1 paket daha al. çocuğun kilolu doğarsa fazlasını kullanamazsın. 2 numara da ben 2 paket aldım duruyor. sen de fazlasını alma. hayır bir de koca koca paketler yer tutuyor. bir de aldığın dükkan kaçmıyor ya, tekrar tekrar alırsın. merak etme doğumdan sonra öyle eskiler gibi 40 gün eve kapanmayacaksın. hani hiç bir şey olmasa 1. hafta, 1. ay sağlık ocağına, çocuk doktoruna falan gidip geleceksin. o ara alırsınız.. e-bebekteki baby&me marka 750ml sıvı bebek deterjanlarını tekrar tavsiye ederim. 7,90 tl, zaten sabun tozuyla aynı gramajda ve parada. ha sana yakın e-bebek olmadığı için belki alman zor olabilir. ama denk gelirsen alabilirsin. ben 1 tane aldım, 1,5 aydır elde makinada her yerde kullanıyorum. daha yeni yeni bitmeye yüz tuttu. annem de bimden bir 500ml 4,5 liraya bir bebek deterjanı almış. ama bizim bimde baktım yoktu.
johnsons şampuan da iyidir. bence bir sorun çıkmaz. bende de 1 şişe var ama gıdım gıdım şampuan kullandığımdan bübcheni bitirip ona geçmem sanırım 4-5 ay sürer. bu arada yanlış anlaşılmasın, bu 3-4 günde bir şampuan olayını ben kendim uydurmadım. duyguyla gittiğimiz centraldaki eğitimde söylemişlerdi. son suyuna yağ damlatmayı da orada duydum. hatta benim eşim sonradan yine centralda babalık eğitimine gitmişti, ona da aynı şeyleri söylemişler.
kaynanam kontes değil bildiğin deli saraylı modeli:))))) ay bir makyajlar yapmış gelmiş her gün, görsen gülersin. gözlerinin üstünde koyu kahve 1 parmak yaldızlı far, yanaklar elma şekeri gibi... kafasında koca bir şapka, üstünde düğüne gider gibi şifonlu tüllü kıyafetler. koca koca incik boncuk takılar... zaten hiç yardım falan eder mi, üstü başı bozulur. biz annemle uykusuzluktan hortlak gibiyken yanımızda yeni gelin gibiydi:))))

elifcim günde ortalama 7 tane bez falan kullanılıyor. ona göre kendi kendine hesap et. kuzenin doğru demiş, bir de huggies'in bezleri primaya göre biraz daha küçük, çocuk 4,5 kilonun üstüne çıktımı 1 numarası sıkar gibi olmaya başlıyor. yani çok stok yapma, alırsan 1 paket daha al. çocuğun kilolu doğarsa fazlasını kullanamazsın. 2 numara da ben 2 paket aldım duruyor. sen de fazlasını alma. hayır bir de koca koca paketler yer tutuyor. bir de aldığın dükkan kaçmıyor ya, tekrar tekrar alırsın. merak etme doğumdan sonra öyle eskiler gibi 40 gün eve kapanmayacaksın. hani hiç bir şey olmasa 1. hafta, 1. ay sağlık ocağına, çocuk doktoruna falan gidip geleceksin. o ara alırsınız.. e-bebekteki baby&me marka 750ml sıvı bebek deterjanlarını tekrar tavsiye ederim. 7,90 tl, zaten sabun tozuyla aynı gramajda ve parada. ha sana yakın e-bebek olmadığı için belki alman zor olabilir. ama denk gelirsen alabilirsin. ben 1 tane aldım, 1,5 aydır elde makinada her yerde kullanıyorum. daha yeni yeni bitmeye yüz tuttu. annem de bimden bir 500ml 4,5 liraya bir bebek deterjanı almış. ama bizim bimde baktım yoktu.
johnsons şampuan da iyidir. bence bir sorun çıkmaz. bende de 1 şişe var ama gıdım gıdım şampuan kullandığımdan bübcheni bitirip ona geçmem sanırım 4-5 ay sürer. bu arada yanlış anlaşılmasın, bu 3-4 günde bir şampuan olayını ben kendim uydurmadım. duyguyla gittiğimiz centraldaki eğitimde söylemişlerdi. son suyuna yağ damlatmayı da orada duydum. hatta benim eşim sonradan yine centralda babalık eğitimine gitmişti, ona da aynı şeyleri söylemişler.
kaynanam kontes değil bildiğin deli saraylı modeli:))))) ay bir makyajlar yapmış gelmiş her gün, görsen gülersin. gözlerinin üstünde koyu kahve 1 parmak yaldızlı far, yanaklar elma şekeri gibi... kafasında koca bir şapka, üstünde düğüne gider gibi şifonlu tüllü kıyafetler. koca koca incik boncuk takılar... zaten hiç yardım falan eder mi, üstü başı bozulur. biz annemle uykusuzluktan hortlak gibiyken yanımızda yeni gelin gibiydi:))))

kadın gelinim doğurdu diye azıttı desene gözümde canlandırıyorum da o hallerini kaynananın tam bir süslü kokona :)
neyse bez konusunda da haklısın valla market kaçmıyor ya duruma göre hangi boy lazım olursa gider ordan alırız hem bakalım memnun kalacakmıyız hugies den dimi daha fazla stoklamanın anlamı yok ve gerçekten tam el kadarlar baya minik yani belki bu 2 paket bittikten sonra 2 no ya geçebiliriz o yüzden 2 paket yeter şimdilik doğum için sonra alırız. unibaby den de 9 paket aldım 3 lü kutudaydı 3 kutu aldım yani kuzenim de kaka yaptığı zaman artık sıcak su musluklarda hazır yıkayıver daha rahat eder o kadar çok ıslak mendil kullanma dedi. hatta o ilk zamanlarda su pamuk kullanmış evde olduğunda sen de öyle yaparsın dışarı çıkarken yanına ıslak mendil alırsın diyor artık kolayıma nasıl gelirse öyle yaparım. pamuklarda çamaşır suyuyla mı ne beyazlatılıyolarmış :( yani bir de kupkuru azcık losyonlu bişey belki daha iyi gelir uni de zararlı hiçbişey yok zaten deneyip görcez artık.
şampuanlanma olayı için bişey demedim ben sen yanlış anladın sanırım her yıkandığında şampuanlanmaz çocuk doğru söylemişler eğitimden :) ben nişasta olayını duymamıştım sadece. son suyuna yağ damlatmak da mantıklı geldi.
deterjanı da baby&me rossmanda da var ordan da temin edebilirim e-bebek de yakınımızda bir avm de var ordan da alabilirim dalinden ve hacı şakirden de daha hesaplıya geliyor öyle yapayım bari. tavsiyelerin için sağol nevincim.

bu arada duygu yu aradım eşi bu hafta yıllık izinde ya belki de dükkana gidip geliyordur diye düşündüm ama annesine geçmiş bugünde mevlüt okutmaya niyetlenmişler pek giremeyince merak ettim. Allah kabul etsin şimdiden.

Ya kızlar biliyor musunuz ? Beta testini zeynep kamil aynı gün sonucu veriyor mu? Kaç saat içinde?

kadın gelinim doğurdu diye azıttı desene gözümde canlandırıyorum da o hallerini kaynananın tam bir süslü kokona :)
neyse bez konusunda da haklısın valla market kaçmıyor ya duruma göre hangi boy lazım olursa gider ordan alırız hem bakalım memnun kalacakmıyız hugies den dimi daha fazla stoklamanın anlamı yok ve gerçekten tam el kadarlar baya minik yani belki bu 2 paket bittikten sonra 2 no ya geçebiliriz o yüzden 2 paket yeter şimdilik doğum için sonra alırız. unibaby den de 9 paket aldım 3 lü kutudaydı 3 kutu aldım yani kuzenim de kaka yaptığı zaman artık sıcak su musluklarda hazır yıkayıver daha rahat eder o kadar çok ıslak mendil kullanma dedi. hatta o ilk zamanlarda su pamuk kullanmış evde olduğunda sen de öyle yaparsın dışarı çıkarken yanına ıslak mendil alırsın diyor artık kolayıma nasıl gelirse öyle yaparım. pamuklarda çamaşır suyuyla mı ne beyazlatılıyolarmış :( yani bir de kupkuru azcık losyonlu bişey belki daha iyi gelir uni de zararlı hiçbişey yok zaten deneyip görcez artık.
şampuanlanma olayı için bişey demedim ben sen yanlış anladın sanırım her yıkandığında şampuanlanmaz çocuk doğru söylemişler eğitimden :) ben nişasta olayını duymamıştım sadece. son suyuna yağ damlatmak da mantıklı geldi.
deterjanı da baby&me rossmanda da var ordan da temin edebilirim e-bebek de yakınımızda bir avm de var ordan da alabilirim dalinden ve hacı şakirden de daha hesaplıya geliyor öyle yapayım bari. tavsiyelerin için sağol nevincim.

bu arada duygu yu aradım eşi bu hafta yıllık izinde ya belki de dükkana gidip geliyordur diye düşündüm ama annesine geçmiş bugünde mevlüt okutmaya niyetlenmişler pek giremeyince merak ettim. Allah kabul etsin şimdiden.

hakikaten de kaka yapınca muslukta yıkayıvermek rahat oluyor. ben de çok yaptım. ama biraz yaz işi elifcim. sen kışın doğuracaksın ikide bir yıkamak çocuğu hasta edebilir. yani ne bileyim gaz falan olur. bir de çocuklar oldukça zamansız kaka yapabiliyor. mesela benimki bu ara alışkanlık edindi hep sabah 3-5 arası bir posta kaka yapıyor. o saatte yıkamak da bana zor geliyor. bir de uykusunu açmak istemiyorum. çabucak mendille silip bezleyip yatağına yatırıyorum. o yüzden ıslak mendil de alıp iyi yapmışın. ben hala kampanyalı aldığım pampers mendilleri kullanıyorum, negatif bir yönünü görmedim.
şampuan ve yağ mevzunu kendim uydurmadım derken ortaya söylüyordum. hani her okuyan "kadın, çocuk her gün şampuanlanmaz kendi kendine tutturmuş" demesin. zira kendi kuzenim bile her gün şampuanlıyormuş bebeğini. her gün pehlivan gibi de yağlıyormuş, zar zor vaz geçirdim. nişastayı da yıllar önce tvde bir çocuk doktorundan duymuştum. sonra internette karıştırırken baktım başka başka kullanan da çokmuş.
bu arada dün akşam slingle ilk defa sokağa çıktım. kızımı içine katıp şöyle bir moda turu yaptık. tabi benimki wrap tipi yani üstüne kazak falan giymişin gibi sarıyor. hareket de edince biraz sıcak geldi. ama kızım gık bile demedi. içinde gayet sakin bakındı bakındı sonunda da kafasını göğsüme yaslayıp uyuyakaldı.tabi pusetle çıkmışın gibi temelli elin kolun rahat etmiyor. insan refleks olarak çocuğu tutuyor. ama kucakta taşır gibi kollarına ağırlık da binmiyor. düşer şaşar korkun da yok tabi.

Ya kızlar biliyor musunuz ? Beta testini zeynep kamil aynı gün sonucu veriyor mu? Kaç saat içinde?

aynı gün öğlenden sonra 2 gibi çıkıyor canım sonuçlar.

hakikaten de kaka yapınca muslukta yıkayıvermek rahat oluyor. ben de çok yaptım. ama biraz yaz işi elifcim. sen kışın doğuracaksın ikide bir yıkamak çocuğu hasta edebilir. yani ne bileyim gaz falan olur. bir de çocuklar oldukça zamansız kaka yapabiliyor. mesela benimki bu ara alışkanlık edindi hep sabah 3-5 arası bir posta kaka yapıyor. o saatte yıkamak da bana zor geliyor. bir de uykusunu açmak istemiyorum. çabucak mendille silip bezleyip yatağına yatırıyorum. o yüzden ıslak mendil de alıp iyi yapmışın. ben hala kampanyalı aldığım pampers mendilleri kullanıyorum, negatif bir yönünü görmedim.
şampuan ve yağ mevzunu kendim uydurmadım derken ortaya söylüyordum. hani her okuyan "kadın, çocuk her gün şampuanlanmaz kendi kendine tutturmuş" demesin. zira kendi kuzenim bile her gün şampuanlıyormuş bebeğini. her gün pehlivan gibi de yağlıyormuş, zar zor vaz geçirdim. nişastayı da yıllar önce tvde bir çocuk doktorundan duymuştum. sonra internette karıştırırken baktım başka başka kullanan da çokmuş.
bu arada dün akşam slingle ilk defa sokağa çıktım. kızımı içine katıp şöyle bir moda turu yaptık. tabi benimki wrap tipi yani üstüne kazak falan giymişin gibi sarıyor. hareket de edince biraz sıcak geldi. ama kızım gık bile demedi. içinde gayet sakin bakındı bakındı sonunda da kafasını göğsüme yaslayıp uyuyakaldı.tabi pusetle çıkmışın gibi temelli elin kolun rahat etmiyor. insan refleks olarak çocuğu tutuyor. ama kucakta taşır gibi kollarına ağırlık da binmiyor. düşer şaşar korkun da yok tabi.

bana da gerekirse sling alırım zira bebek ağırlaştıkça taşımak da zorlaşabilir. senin sling yaz için değil de kış için uygun o zaman sıcak tutuyorsa ki önümüz zaten kış. ben de kışın doğum yapacağım için sıcak su ile yıkasam bile poposunu üşüyüverir kurulayıp giydirene kadar o yüzden artık duruma göre ıslak mendil bazen de yıkarım rahatlasın diye ama kışın şapır şapır sulara sokamam tabi çocuğu. netice olarak hepsinden az da olsa lazım. alıp bulundurmak lazım sonra kullanım durumuna göre çoğaltırız.

bu sabah canan karatay ı dinledim de bir sabah programında şekeri hayatınızdan tamamen çıkartın diyor. hatta anne karnında bebeği alıştırmayın bal pekmez yemeyin diyor :53: bu kadının söylediklerini yaparsak hergün hurma kuru kayısı falan yeyip şeker ihtiyacımızı ondan karşılamak gerekli. ben de hep ılık ballı süt içiyorum. e eskiye nazaran canım tatlı da ister oldu dün kayınvalidemde çayın yanında 2 tane marmelatlı kurabiye yedim. kendimi tutmasam 3. de yerdim ama yeter dedim. 5 yaşına kadar tatlı vermeyin diyor bebeklere. neymiş efendim bebeklerin karaciğerleri 5 yaşına kadar gelişimini tamamlayamazmış. 2 yaşında karaciğeri yağlı olan bebekler biliyormuş neye inanacağımızı şaşırdık vallahi.

merhaba kızlar nasılsınız. biz pazar günü annemlere gittik dünde döndük burada işlerim var diye. haftaya da berayın hem doktor kontrolü var hemde 2. ay aşıları var onlarını yaptırdıktan sonra gene gidip uzunca bir süre kalmayı düşünüyorum. hem havalar soğudu hemde burada tekim iyiden iyiye sıkılıyorum. ev büyük ısınma sorunu oluyor insnada olmayınca hepten ısınmıyor. annemlerin ev küçük hem ara kat ısınma sorunları yok olmadı sırf çocuk için bu kışı orada bile geçirebilirim :)
epeyce konuşmuşsunuz aklımda kaldığınca yazayım. öncelikle bebek bezi konusuna değineyim. nevo huggies in rganik pamuklu dediğinden annemlerin oradakai markette 15,90 tl ye düşmüştü denemek için 1 paket aldım. eve geldim dün akşam açtım resmen pirematüre bebekler için gibi. primanın 2 nosu yani 3-6 kg mini diyor. huggiesde de aynısı yazıyordu aldım ama primanın 1 nosundan bile küçük beroşun tek bacağı anca sığardı. apar topar akşam eşimi markete yolladım prima alsın diye.
yani elifcan huggies organik pamuklunun 2 nosu piremeatüre gibiyse 1 nosu nasıldır hiç düşünemiyorum. bu açıdan bebek bezlerinde kesinlikle stok yapma. ve aman aman fiyat farkı olmadığı için prima alamnı tavsiye ederim. hani 1 nodan şu kadar adet yada şukadar gün kullanırsın 3-5 paket al diye bişey diyemiyorum. bebeğin gelişimine bağlı. mesela 1 no baktımki bacaklarda lastik izi yapıyordu 2 noya geçeyim bol gelsede bantını sıkı yapıştırırım dedim. belk şuan 1 noda olur ama kasmaya gerek yok dedim. tüm bunları düşünüp stok yapma derim. huggesi arayıp bu durumu söyliycem bakalım belki bir kolaylık yaparlar. yoksa 70 adetlik paket elimde patladı. hiç olmadı yolun bu tarafa düşerse sana vereyim çünkü şu ara doğum yapacak başka kimse yok. sende 2 no yazdığına bakma ilk doğdugu anda huggiesin 2 nosunu kullanırsın diye tahin ediyorum çünkü ciddi ciddi çok küçük.

gelelimsabun tozu konusuna benim makina bu ara bozulcak gibi garip sesler çıkartıyorhatta 2 hafta önce berayın kıyafetlerini yıkarken yarım saatlik promda 3 saat döndü durdu birtürlü sıkıp durulamadı makinanın beyni karıştı. beray doğmadan kıyafetleri sudayıkayıp sabunu eritip makinaya durulasın diye atıyordum ama doğunca fırsatvermediği için ne mümkün elde sabunu eritpte yıkayıp makinaya atmak bendedirekt deterjan gözüne hacışakir rende sabunu koyuyordum. neyse şte geçenkuzenle konuştukta o sabunlar makinayı tıkıyormuş ben sıvı bebek sabun uaıcampahalı ama ne yapayım dedi. mantıklıdageldi çünkü kalıp sabunun rendesini düşünün su değdiği zaman yumruk gibitopaklanıyor. olmadı bu elimdeki bitsin bende sıvı alırım. elifcan sen madem toz daha almadın sıvı alçünkü elde yıkayıp makinaya koymaya inan vaktin olmayacak ve sende direktdeterjan güzüne koyacaksın ve kısa birsüre sonra makinan bozulur gibi olur. bende sıvı kullancam. kuzenimin bebeler 8, aya girmiş hala ayrıyıkıyormuş. bende büyük ihtimal 1 yaşına kdar ayrı yıkarım.

bebeğinpoposunu yıkama konusunda nevin doğru demiş seninki kış bebeği olduğu içinüşütür sen her daim ıslak mendil kullanırsın. şahsen ben hep öyle yaptımgeçende sırtına falan bulaştıda küvette suyun altına tutuyın dedim valla elkadar düşürcm diye ödüm koptu brda yapmam dedim ki zaten havalarda sogudu. hanipamuklu su olayınıda nereye kdar yapabilirsin bilmiyorum uslu bebek olursa birihtimal. beray gibi koltuğa yada yataga koyduğun vakit yırtınana kadar ağlarsabırak ıslak pamuklu su hazırlamayı hazır mendili bile pakaetinden nasıl hızlıçıkartırsın anlatamam. heleki bebek yeni doğduğunda altının açılmasından nefretediyor. beray yeni yeni alıştı altının açılmasına keyfi olmadığı zaman geneağlıyor ama eskiye nazaran altınıaçtığımda yırtınırcasına ağlamaları yok hatta açılınca keyifleniyor bile :) banyo yaparkende her banyoda hep şampuanyaptım. ne bilim suya sokupta kuru kuru su dökmek hoşuma gitmiyor az şampuanyapıyorum hata eşim bu köpürmedi temizlenmiyor çocuk deyip duruyor. bendemillet hergün şampuan bile yapmıyor gün aşırı şampuanlıyorlar zararıymışdiyorumda haa öylemi diyoe. oda iyice köpürsünde çocuk temiz pak olsun istiyor.ama ben nevo gibi yapmayıp her banyoda şampuan muhakkak yapıyorum.

nevo gelelim senin kaynanaya ben senin ziyaretinden çıkarken eşnle birlikte geliyorlardı eşinden tanıdım baktım odana girdiler dediğin gibi hastanen içine girmiş güneş gözlüğü ve plajdaymış gibi fötür şapkası vardı tühh kaçırdım keşke odadan biraz geç çıksaydık dedim :)) aslında hala yazlıkta olması iyi birde onun saçmalıklarını çekmek zorunda kalmıyorsun. benimkide arayıp sormuyor eşim geçen aramış neden arayıp sormuyosun diye annesiyle konuşmuşta araya 1 gün koydu aradı beni açmadım daha sonraki günler gene aradı açmadım. en son salı günü annemdeyken aradı gene açmadım sonra ben döndüm heralde bahçedeydiki kayınpederim açtı onla görüştüm. ne bilim konuşmak istemiyorum ayrım yapan bir anne olduğu için sesine bile tahmmülüm yok. inşşal uzunca bir sürede gelmezler memleketten. karının torunları varya beray umru değil heralde. neyse işte burada değil ama genede sinir bouzyor yani eşmi aramışta telimi açmıyor demiş. eşimde beni aradı annemlerdeken annem seni bu aralar aradımı dedi evet dedim neden açmadın diyor. keyfim istemedi zoraki aramasın beni sen söyledikten sonra aramasın istemiyorum dedim ona hesapmı vercem niye açmadığımı dedim. uyuza bak hem aramıyor oğlu dedikten sonra arıyor hem beni şikayet eder gibi oğlunu arıyor. zaten ben aramıyor etmiyor demedim eşim sordu annem arıyormu seni diye bende yok dedim iyice kafayı yedi bunlar nasıl aramazlar seni dedi. bende arasa iş yüküm mü hafifliycek aramsın çok dert değil dedm o gene durmamış aramış anasın çok lazımmış gibi.

neyse mevlüt işini yaptık yapsammı yapmasammı derken ani bir kararla annem salı gnü gidip kuran okumayı bilen bir kadını çağırdı o gün öğlen 2 de okuttuk. ağar topar olduğu için mevlit kıyafeti alamadım beraya :( ama olsun en azından içimdeki niyetim gerçekleşmiş oldu. darısı sizlere olsun.

o sabun tozundan ben aldım makinada çok zor eriyor. (hacı şakirdi sanırım) sonradan sıvı deterjan alayım bari dedim ama onlar da nasıl pahalı anlatamam. resmen uçmuşlar. fakat e bebekte baby &me diye bir marka buldum. 7,5 liraydı. şimdi onu kullanıyorum. çamaşırları da ilk zaman biriktirip makinada ayrı yıkıyordum. şimdi günlük olarak elde yıkıyorum. annem beyaz sabunla yıka diye tutturdu ama yıkayınca sanki kızımın giysileri morardı. renklerinin canlılığı kayboldu. o yüzden bebek deterjanını tercih ediyorum.

bebişin olmuş arkadaşım allah analı babalı büyütsün inş çok sevindim bende sosyal hizmetlere başvurdum belki profilinden takip ediyosundur evrak tamamlamaya çalışıyoruz eşimle hayırlısı bizim içinde böyleymiş takip ettiğim kadarıyla kızın olmuş bende kız düşünüyodum ama kız bebeğe rabet çok olduğundan sırası çok oluyomuş beklemesi uzun gibi geldi bana evladın kızı erkeği olmaz yeterki rabbim hayırlısını versin kendi çocuğum olsada onuda yüreğimle büyütücem elin olsada gene yüreğimle büyütücem azimliyim öylede anne olucam böylece anne olucam allah sağlıkla sıhhatle uzun ömür versin yeterki

Back
X