Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
duygucum dikişte kanama olsa acı olur, sızı olur bir şey olur. belki sonay da sen de, benim ilk gelen kanama gibi bir tür adete ön hazırlık yaşıyorsunuz. hani 1-2 aya geleceğinin habercisi olabilir.
bizimkinin kusma sorunu pek yok yan yatış yastığını da bıraktık hiç bir şey kullanmıyoruz. doktor senin kız için yastık kullanın dediğine göre başı ağrımaz her halde. şapkayı bizimki de taktırmıyor. komple şapka, battaniye, patik, eldiven düşmanı resmen. battaniyeyi de mesela örtüyorum, gidiyorum, 15 dakika sonra dönüp bir bakıyorum nasıl etmiş kılmış, sadece açmakla kalmamış, 20 cm uzağa falan atmış. zaten o yüzden devamlı ya uyku tulumuyla ya da kundaklayıp yatırıyorum. kundağı açmasın diye de bantlıyorum.
bugün sabah biz de 2. ay kontrolüne gittik. aslında ptesiydi ama şimdi eşim izin alır alamaz belli olmaz diye bugünden halledelim dedik. boyu, kilosu, kulağı, burnu falan her şeyi sağlıklı çıktı şükür. doktor rota aşısını söyledi, ya bu ay diğer aşılarıyla ya da 12. haftada sonraki aşılarıyla birlikte yapılması lazımmış. eczaneden alın, sağlık ocağı onu da yapsın dedi. sen yaptırdınmı?
çok şükür ağrı falan yok ama bu ön falan değil sanırm baya baya adet oluyoru. canlı kan olmasada kirli bir kırmızı geliyor. neyse olayım nasıl olursa olsun başka bir kanama olmasında. ev 3 gündür yanıyor epey ısındı geçen yıl dış cephede yapılmıştı çok soğuk olmaz artık şapkada takmazsada takmasın napalım. doktor direkt yastık demedi meyilli olsun dedi bende en iyi meyili yastık verir diye öyle yapıyorum. yan yatış yastığıı biizmki hep sola yatıyor diye sağada yatırın yan yatış yastıklarını onun için kullanın dedi. bizimki neyseki bu ara battaniye atmıyor. yani derin uyuduğunda atmıyor uyanıkken gene tutmuyor zaten o vakitte aşırı hareketli olunca üşümüyordur heralde. rota aşısı 2 doz oluyor 2 ve 4. aylarda veya 3 ve 5. aylarda oluyor. bze 3. ayda yapılcak. devlet karşılamıyor fiyatı 149 tl ben gelecek ay kontrole gittiğimde yaptırcam yani bizim rota 3 ve 5. ayda olcak. zaten ağızdan damlatıaln bir aşı diye biliyorum.

selam kızlar doktordan geldik haberler güzel çok şükür o kadar mutluyum ki. çok şükür 31+3 olmuşuz herşey yolunda. 1666 gr olmuş kızım. nst de hiç sancı çıkmadı. haftalık iğneyi oldum. hapıda günde 2 ye düşürdü. sanırım son haftalık iğnem. göbeğimin üzerine yatamadığım için ayakta vuruldum daha kolay oldu. 2 hafta önce 1300 gr dı. 2 haftada 300 gr dan fazla almış. 3 kg ı geçer mi, minik mi doğacak dedim 2.5 kg ı geçmesi yeterli şuan kilosu normal dedi. erken gelmesin de kilosu çok sorun değil dedi. yine böbreklerine baktı sorunsuz dedi. hatta sıvı alımını arttırdığım için suyum fazlalaşmış. ohoo suyu bile artmış dedi sevindi doktorumuz. sevinince o suratsız kadını bi görün kızlar nasıl kahkaha atıyor :)
makat geliş diye not aldırdı asistanına. hala başı yukarıda ayakları aşağıda dimdik oturuyor kızım. dönmeye niyeti yok galiba dedim. dönmesin 31 i gördük ya biz çok şükür dedi bastı kahkahayı. rahim ağzı uzunluğu 3cm rahatlıkla bizi doğuma kadar götürür erken fln gelmicek inşallah dedi.
bayramın 4. günü nöbetçiymiş o gün tekrar görüşücez. tam 12 gün sonra. o zaman da 32 yi hatta 33 ü doldurmuş olucaz. hamdolsun. neşem yerine geldi. ama tabi dikkatli olmaya devam. bir iki kasılma oluyor yine dedim o kadar olur dedi. okadar da olsun artık yani diyor gülerek :)

duygucan adet oluyorsun sanırım az az da olsa bence gelmesi güzel böyle böyle düzene girer inşallah. hiç olamamaktan iyidir. birdaha senelik kontrole çağırdığına göre iç dikişlere birşey olacağını sanmam. bir acıma olur o zaman. yok diyorsun. bence düzene giriyor yavaş yavaş. belki bu ay kahve leke görürsün birdahaki ay tam sökülür.
beraya aslında şapka giydirmene gerek yok. ilk 24 saat sadece başından üşürmüş bebekler. sürekli eldiven ve sıkı çorap da önermiyolar. sırtı soğuk değilse üşümüyor demekmiş. eli ayağı buz gibi olabilirmiş çünkü kanın gittiği en son yerlermiş ve kan orda soğuyup tekrar vücuda geri dönermiş. bir nevi eller ayaklar bebeğin ferahlaması için klima görevi görürmüş. istemiyorsa takma. ama evin sıcaklığını ve nemi kontrol et.
biz e-bebek den arzum um sıcaklık ve nem ölçerini aldık 19.90 tl ye. sıcaklık maximum 23 minimum da 18-19 derece olmalıymış. nem de %40 ile %60 arasında. nem yoksa evde hastalıklar daha çok olurmuş. kuru kava hastalık yaparmış. peteklere su kabı koy ve sürekli kontrol et sularını nem ordan gelir. şimdi kalorifer yanınca havayı ister istemez kurutur. muhakkak bir nem ölçer edin. annenden ayrılmak zor olmuş insan alışır tabi. sen de benim gibi yalnızsın evinde. kızlarımız bize arkadaş olacak inşallah. ben de haftasonu gelse de eşimle olsam diye can atıyorum.

yaa işte duygucan insan böyle kaynanası görümcesiyle yediği içtiği ayrı olmayan zamanlar geçirince ister istemez maddi yada manevi beklenti içerisine giriyor. ama artık anladım beklemiyorum ve hatta yaparsalar da istemiyorum. kaynanam para verirse de almamasını söylicem eşime. doğumda da ne takarsalar taksınlar daha da bişey yapmasınlar. konuşacaklarına hiç yapmasınlar daha iyi. ben kendi kendimi idare ediyorum evimde zaten. doğunca da kimseye ihtiyacım olmaz kendi düzenimi kurarım bebeğimi büyütürüm. yalvarıcaklar sevmek için götürmicemm :27: o zaman tıpış tıpış gelirler. bebek onların da kanından ya. biz el iz.. el gibi bıraktınız beni burda hamileliğimde diye de sokucam lafımı yeri gelince. kaynanama hadi senin hastan var gelemiyorsun ya ablama ne oluyor heryere yetişiyor birtek bana gelemiyor dicem. lafımı da esirgeyemem.

nevo cum senin kayınvaliden de yapıyor ama insanın da burnunda getiriyor. hani bebek arabasını aldı istediğin takıyı taktı ya. ama kırdığı cevizlerde az değil hamile halinde yolluk börek bile yapıyosun kadına o mana buluyor sen de iyi bir gelinsin ki katlanıyorsun. vallahi benimkiler benden çekinirler çok laf edemezler çünkü edince 1 yada 2 hiiiç affetmem hiçbirisinin altında kalmam. gerçi sen de gerekince cevabını veriyorsun. ne işi varmış ekim ayına girdik yazlıkta. bu kadarmıydı torun hevesi? her babanne böyle olmaz ama geneli böyle canım. göstermelik herşey.
benim büyük teyzem mükemmel bir babannedir. şimdi gelini 9 haftalık hamile. çocuğun herşeyi var diyebilirim. anneanne yapsın diye beklemiyor valla. bir de nazlı bir gelin. 40 gün de bakar. ama gel gör ki öyle gelin de öyle kaynananın kıymetini bilmiyor.
ben artık takmıyorum kendileri bilirler. görümcem bebek olunca geliriz demişti bikeresinde. ah keşke diyeydim bebek yokken gelmiyorsanız bebek olunca da gelmeyin diye.... çok kafam atarsa derim.

ama neşem çok yerinde çok şükür bebeğim iyi daha ne olsun. hiçbirşey umrumda değil eşimle mutluyum. karışan görüşen yok. zırt pırt gelen yok. böyle de iyi.

bu arada kızıma dün ipini çekince müzik çalan pempe bir peluş aldık. ninni çalıyor. akşam çalıp çalıp dinledik eşimle :1::nazar:
Allah o ninni eşliğinde uyutmayı nasip etsin kızımı.

oooh verdiğin haberlerden benim bile içim ferahladı valla. hadi gözün aydın, bundan sonra da kazasız belasız devamını görürsün de hayırlısıyla doğum yaparsın inşallah.
elifcim ben hep diyorum benim durumum sizinki gibi değil. benim eşim tek çocuk, kayın pederim de öldü, o yüzden kayın validemle temelli küsmek gibi bir lüksüm yok. el mahkum onu idare etmek zorundayım. ben de madem ki bu kadını idare etmek zorundayım, bir de huyu bu, dengesiz, o zaman o da ama maddi ama manevi bir şeyler yapıp benim gönlümü hoş tutacak diyorum. yani madem ki çekeceğim bari bedava çekmeyeyim diye uğraşıyorum. ha insan olaydı, şurada zaten ailem uzakta, bana doğru düzgün annelik edeydi, hiç bir şey beklemezdim başka.

günaydın kızlar herkese iyi bir hafta diliyorum. sabah eşim ablasını aramış. fırçalamış kocamı. nerdesiniz siz niye hiç gelmiyosunuz orda burda geziyosunuz demiş :) bu nasıl bir sevgi anlamadım ben? eşim de evdeydik haftasonu tadilat işlerimiz vardı fln demiş. tuhaf kadın.
seviyomu sevmiyomu anlamak zor.

kızımın birkaç parça cicisini size mail atıyorum bakarsınız.

nevo cum sana sırt çantası almayı düşünüyorum demiştim ya işte nike dan 60 tl ye siyah bir sırt çantası aldım çok gözlü ve fonksiyonlu bişey askıları da kalın oldukça güzel omuzları ağrıtmaz.
diyorum ki kızlar hastaneye giderken bebişin kıyafetlerini ona hazırlayayım alır mı sizce? (foto da resmi var)
kendim için de fermuarlı siyah bir bavulum var onu hazırlayayım diyorum.

aralık annelerinin hastane çantalarına neler koyduğuna baktım da banyo havlusu koyan da var banyo yaptırırsalar diye. duygucan sen yapmıştın sanırım hastanede banyo kendi havlunu mu götürmüştün? çıkarken banyo yaptırıp bantları söküp yenisini yapıştırıyolarmış da sezeryanda. banyo havlusu baş havlusu da koymak lazım mı?
bir de kuzenim kendine ilk 1 hafta için orkid in uzun gece olanlarından al diğerlerini normal al dedi ama kimisi de yetmiyor hasta bezi lazım diyor. ameliyat sonrası için sizin altınıza ne serdiler. pijamalarınızı ne zaman giydiniz ?
kimisi de daha rahat oluyor altın batmıyor diye gecelik de götürüyor. kaç takım pijama götürmeliyim sizce?
aldığım bir pijama takımı var pembe şık bişey onu giyerim diyodum ama batarsa diye de çekindim bir takım da evde hiç giyilmemiş var. birtane daha alayım günlük diyorum doğumdan sonra giyerim.

ay elifcan ne bilim kafası üşür diye korkuyorum hani en son kafayı yıkayın muhabbeti varya onda sebep yani;:) hala bile en son kafasıı yıkıyorum. biraz önce tek başıma yıkadım berayı. bu 2. kez oluyor bir keresinde eşime kızıp tek yıkamıştım şimdide güneşi görünce yıkayım dedim. normalde yarın yıkıycaktım bugüne kısmet oldu. ellerinde sürekli eldiven var normalde takmayı sevmem ama takmadığım zaman eller buz gibi oluyor. babama kalsa beşiğin üzerine battaniye ger yanlardan sarkıt kafasınada şapka tak rüzgar almasın uyurken :)) sanki çok uyuyorda kesik kesik uyuyor kısa.sözde banyo yaptırdım uyudu yarım saat olmadı kalktı emzik düşüyor veryorum bu şekilde 10 defa olmuştur fenalık geldi emzik vermekten dedim heralde koltukta dalamadı beşiğine götürdüm telsizide açtım zııır gene başladı. anlıcan bana rahat yok bu msjımda kimbilir kaç saatte tamamlanır. bebeğinde sağlık durumnun iyi olamsına sevindim böyle böyle sona geleceksin allahın izniyle. bence 35 oldummu korkma doğsada bişey olmaz 35 e de bişey kalmamış zaten.
şu ısı ölçerler falan lazım olcak sanırım bana göre ev fırın gibi ama bebeğe göre nasıl. gerçi bizim evde duvarda termometre var belli bir ısıya gelince kapanıyormu ne tam içeriğini bilmiyorum kombiyle bağlantılı bişey geçen yıl kombiyi yenilediğimizde oturma salonuna ondan koymuşlardı. olmadı alırım. dün e bebeğe uğradık aklıma gelseydi alırdım. gerçi gezdiğimdende bişey anlamıyorumki beay hn çok çabuk sıkılıyor diken üstünde koştur koştur bakıyorum ki hep onun ihtiyaçları için geziyoruz. CA dan uyku tulumu aldım 50 tl ye 90 cm e kadar giyebilcek. :) napim pahalı bilerek büyük aldımki seneyede giysin:) ( eski kafayla düşünüyorum ama napalım bebek giyim pahalı yani :)) dönüşte uyudu dedim madem uyuyor market önünde duralım ben sebze meyve alayım dedi. eşim hadi git nasılsa uyuyor ben bekliyorum dedi onlar arabada bekledi. alel acele toplasan 10 dk sürmedi kan ter içinde koştur koştur aldım eksikleri hani olaki uyanır diye. br gittimki ne gdip pancar gibi kızarmış yırtınarak ağlıyor. poşetleri arabaya bile koymadım yola bıraktım eşimin kucağından aldım o yerleştirdi. eşimde senin kafan dağılsın diye çıkarıyorum eksiklerini alsaın gezesin diyorum ama baksana ne yapıyor durmuyor uyuyordu sen gidince uyandı diyor:(( yani bana uzunca bir süre rahat yok. bakalım büyüyüncede anacımı olcak.

kaynana görümce konusundada bence gelmesinler boşver emin ol böyle daha rahatsın sık sık gelirlerse bunalırsın şikayet etmeyin hiç. hatta nevonun kaynanada yazlığa yerleşsin. bizimkiler gelmiycek bu yıl ordaki evede doğalgaz gelince her kış gelmiyolar artık. kayınpeder bayramdan sonra doktor kontrolüne gelir 15-20 kalıp gider belki gelip gecede bizde kalır gezmeyi sever gidip hergünbi çocukta kalayım der uyuz. kv. de de artık orada sıkılırsa ki sıkılır kesinmart gibi gelir heralde. bakın benim hiç şikayetim yok :))
buarada eltimler yarın çocuk görmeye gelcek geçen hafa gelceklermiş ben yoktum. eşime dedim ara geliyolarsa gelsinler çok lazım değiller ama sonra gitcektikte aramadılar olmasın dedim. düşünün küs olsakta onların bebesi günlüktü biz gittik bizimki 2,5 ay oldu yeni geliyorlar. bekleselerdi çocuk okula başlayınca gelselerdi şurda ne kaldı :)
laranın bir tane uyku tulumu vardı ama biraz mevsimlik kaldı. çok hızlı uzadığı için, artık küçüldü de, 1 ay daha bile giyemez sanırım. o yüzden 2 hafta önce ben de gittim ca'dan yeni uyku tulumu aldım. bir kaç çeşit vardı, benim aldığımın üstünde kuzu nakışları var. bence sen de iyi yapmışın, pek kullanışlı oluyor tulumlar. bence fazla pahalı da değil, çünkü epey süre kullanacağı bir şey. yani verdiğin parayı çıkartıyor. ben kendimi tutamadım epey başka şeyler de aldım. hele bir tane krem rengi peluş kaban aldım ki ay nasıl kokoş anlatamam. giydirince iyice kuzu gibi oluyor:))
yanılıyorsam düzelt ama eşinin biraz daha berayı teskin etme konusunda kendini geliştirmesi mi lazım? yani henüz çok küçük bebekler elbette anneci olacaklar, ama her ağladığında meme vermen gereken devir de bitti. yani seninle organik bağı azaldı. her ağladığında al diye sana getirme devri de sona erdi. yani sen ne yapıyorsan eşin de yapsın. mesela ben eşime öğrettim, artık eni konu bir ağlayan bebeği susturma protokolümüz var. sırayla 1-kucağa al 2-kucakta evde gezin, mekan değişti 3- elin karnında olacak şekilde ters çevir, poposuna pat pat vur 4-kundakla 5-dizinde ya da bir yastığın üzerinde yüz üstü karnının üstüne yatır 6-fön makinası sesi dinlet şeklinde uzayan bir listemiz var:))) eşim kız ağladımı 1 numaradan başlıyor, işe yaramazsa sırayla sonraki adımlara geçiyor:))) yani sakin öylece duran ya da uyuyan bebeğe bakmakta zaten bir şey yok. önemli olan ben yokken ya da evde meşgulken kendi başına bebekle ilgilenebilmesi.

Son düzenleme:
günaydın kızlar herkese iyi bir hafta diliyorum. sabah eşim ablasını aramış. fırçalamış kocamı. nerdesiniz siz niye hiç gelmiyosunuz orda burda geziyosunuz demiş :) bu nasıl bir sevgi anlamadım ben? eşim de evdeydik haftasonu tadilat işlerimiz vardı fln demiş. tuhaf kadın.

nevo cum sana sırt çantası almayı düşünüyorum demiştim ya işte nike dan 60 tl ye siyah bir sırt çantası aldım çok gözlü ve fonksiyonlu bişey askıları da kalın oldukça güzel omuzları ağrıtmaz.
diyorum ki kızlar hastaneye giderken bebişin kıyafetlerini ona hazırlayayım alır mı sizce? (foto da resmi var)

aralık annelerinin hastane çantalarına neler koyduğuna baktım da banyo havlusu koyan da var banyo yaptırırsalar diye. duygucan sen yapmıştın sanırım hastanede banyo kendi havlunu mu götürmüştün? çıkarken banyo yaptırıp bantları söküp yenisini yapıştırıyolarmış da sezeryanda. banyo havlusu baş havlusu da koymak lazım mı?
bir de kuzenim kendine ilk 1 hafta için orkid in uzun gece olanlarından al diğerlerini normal al dedi ama kimisi de yetmiyor hasta bezi lazım diyor. ameliyat sonrası için sizin altınıza ne serdiler. pijamalarınızı ne zaman giydiniz ?
kimisi de daha rahat oluyor altın batmıyor diye gecelik de götürüyor. kaç takım pijama götürmeliyim sizce?
aldığım bir pijama takımı var pembe şık bişey onu giyerim diyodum ama batarsa diye de çekindim bir takım da evde hiç giyilmemiş var. birtane daha alayım günlük diyorum doğumdan sonra giyerim.

elifcimküçük boy seyaha valizin varsa hepsini ona koy sırt cantası alma. kenardagördüm valizin var galiba:)) hastaneyesor neler veriyolar mesela ilk kıyafetini onlar giydirdi bez şampuan falan. ona göre bebeğe gereksiz şey alma.
bebekiçin bez al zaten 2 gün kalacaksın paketin tamamını alma en fazla 15-20adet al yanına . ki bunları çoğunu evegeri götürürsün. o aldığın ıvır zıvır malzemeleri hiç götürme sadece silikonmeme ucun varsa onu al yanına. bebek için battaniye al 2 adet . onun dışında en en fazla 3 adet takım al. (içzıbın ve alt üst pijama, şapka ve eldiven) hani bu saydıklarım yeterli oluyor ve kendin için orkid götür ama hastane hasta beziverebilir vermezsede gerek yok hani şakırşakır kanama olmuyor zaten siyah pis kan gidiyor kan demeye şahit lazım. ben korkumdan birdehastane verdi diye hasta bezi kullandım ama vermeselerdi gerek yok. küçük orkidbile yetiyor ama için rahat etsin diye uzun orkid götür. pijama ve gecelikgötürdüm. sadece gecelik kullandım pijama hiç kullanmadım. sanada 1 pijama birgecelik yeter olmadı eşin bir koşu alır evden valizi tıkış tıkış yapma aradığını bulun yada anenle hazırl görsünyerlerini ben onlara anlatana kadar valizi talan ettiler :) kalkıp kendim alıyordum. şu şurda bu burdadiyene kadar. kendine lohusa tacı saç bantı (bunalırsan toplarsın) makyaj malz. diş fırca macun al. valla ben 2 günfırcalamadım dişimi götürmüştüm ama fırsat olmadı. orda banyo yaptırdılar eşimyıkadı onların havlusunu kullandım. yani nefret ederim ma napim özel yerlerimesürmedim birde nasıl olsa yrında evde yıkancam dedim ve kullandım.

evdenel havlusu götürmüş ama kullanmadım. sen kağıt havlu ve pecetede koy hani eliniyıkayan onla kurutur ve şeker çik. ikram ederseniz peçeten olsun sizin içindeıslak mendil koymayı unutma. ama genel oalrak bir çok şeyi kullanmıyorsun diyebilirm. not: bu mesajı saırım 3 saatte yazdım :)

elifcan hastane odaları artık otel odası gibi. banyo havlusu oluyor. en azından bende vardı. saç kurutma makinasını da hemşireden istiyordun getiriyordu. fakat ben hastanede banyo yapmadım. sezaryenden sonra bir bandaj koydular. 2. gün o bandajı söktüler, opsite adında bir sprey sıktılar. silikon yapıştırıcı gibi bir şey, dikişlerin üzerini kapatıyor, su geçirmesini engelliyor, dilediğin gibi duş falan yapabiliyorsun, hemen bugün yıkanabilirsiniz de dediler ama ben tedirgin oldum, başımı yıkadım, vücudumu da yaş bezle silip, duş için 2 gün daha bekledim. pedi de aynı şekilde hastaneden verdiler. normal pede göre uzun ve kalınca bir pedler kullanılıyor. hatta bana kocaman 2 paket verdiler, bitiremedim. sana onun da kalanlarını yollarım. en kötüsünden ilk hastaneden çıkar çıkmaz seni idare eder, sonra da zaten kanaman azalır, normal pede geçersin. sezaryen sonrası altına hastanede o pedlerden koyuyorlar ayrıca içi dolgulu sıvı emici bir şey seriyorlar. ilk bir kaç saat o altında kalıyor. hemşireler gelip değiştiriyor. en geç akşamına da, pijamalarını giyip, pedini koyup normal hale dönüyorsun. ben 2 takım pijama götürdüm yetti. hiç kan falan da bulaşmadı. hatta malum yazın ortası doğurduğum için sadece terlediğim için değiştirdim. yoksa 1 bile yetermiş. ama sana tavsiyem bir iki tane şöyle sırtına koyacak, terini çekecek tülbent falan götür. doğumdan sonra özellikle emzirirken hormonlardan dolayı bir ateş basma durumu olabiliyor. ben klimanın altında boncuk boncuk terliyordum mesela. sen tabi kış doğuracağın için sabahlığını falan da al. 2-3 tane külot götür. 1 tane sütyen koy (üstünde giden de yeterli zaten kullanılmıyor) bunlar dışında
2 tane havlu el bezi
çocuğa ağız bezi
çocuğa 3 takım kıyafet (sana tavsiyem aldığın kıyafetleri ölç en en küçük olanları götür, 0-3 ayların çoğu büyük geliyor, bir de kafadan geçirmeli değil de çıt çıtlı boydan tulum şeklinde olanlar daha rahat oluyor)
çocuk bezi(2 tane yeterli, hastaneden veriyorlar, olmadı eşin alır)
hastanedeyken kullanmak için 2 tane bebek battaniyesi (biri kirlenirse ötekini kullanırsın) +çıkarken saracağın kalın battaniye
tarak, fırça, küçük bir el aynası, bir kaç parça makyaj malzemesi (duygu gibi biraz makyaj yapıp fotoğraf çekilirsin)
1 tane kupa (yanındaki kişi için) biraz poşet çay veya kahve (genelde katta sebil oluyor, hastane cafesine gitmeden çay kahve içebiliyorsun)
kendine 1 tane rezene çayı (ameliyat sonrası gaz çıkarmanda sorun olursa diye) ilk aklıma gelenler...

laranın bir tane uyku tulumu vardı ama biraz mevsimlik kaldı. çok hızlı uzadığı için, artık küçüldü de, 1 ay daha bile giyemez sanırım. o yüzden 2 hafta önce ben de gittim ca'dan yeni uyku tulumu aldım. bir kaç çeşit vardı, benim aldığımın üstünde kuzu nakışları var. bence sen de iyi yapmışın, pek kullanışlı oluyor tulumlar. bence fazla pahalı da değil, çünkü epey süre kullanacağı bir şey. yani verdiğin parayı çıkartıyor. ben kendimi tutamadım epey başka şeyler de aldım. hele bir tane krem rengi peluş kaban aldım ki ay nasıl kokoş anlatamam. giydirince iyice kuzu gibi oluyor:))
yanılıyorsam düzelt ama eşinin biraz daha berayı teskin etme konusunda kendini geliştirmesi mi lazım? yani henüz çok küçük bebekler elbette anneci olacaklar, ama her ağladığında meme vermen gereken devir de bitti. yani seninle organik bağı azaldı. her ağladığında al diye sana getirme devri de sona erdi. yani sen ne yapıyorsan eşin de yapsın. mesela ben eşime öğrettim, artık eni konu bir ağlayan bebeği susturma protokolümüz var. sırayla 1-kucağa al 2-kucakta evde gezin, mekan değişti 3- elin karnında olacak şekilde ters çevir, poposuna pat pat vur 4-kundakla 5-dizinde ya da bir yastığın üzerinde yüz üstü karnının üstüne yatır 6-fön makinası sesi dinlet şeklinde uzayan bir listemiz var:))) eşim kız ağladımı 1 numaradan başlıyor, işe yaramazsa sırayla sonraki adımlara geçiyor:))) yani sakin öylece duran ya da uyuyan bebeğe bakmakta zaten bir şey yok. önemli olan ben yokken ya da evde meşgulken kendi başına bebekle ilgilenebilmesi.
nevo eşim pazar günleri dükkanı açmıycakmış geçen hafta açmış denemiş hani satş olcakmı diye zaten 11-12 de açıyordu ama pek iş olmamaış milletin gezdikten sonra eve dönme saatında biraz hareket olmuş oda pek ele avuca gelir bişey değilmiş. hani akşam 5-7 arası açarım belki dedi ama dün abisigil bebek görmeye geldiler onalr gidince ev talan olmuştu o bebeğe baktı ben evi topladım. geç oldu gidemedi. bir kızlar var bu ay 2 yaşına gircek bir onun gelmesi yetti. düşünki görümcem aradı bizede haer verseydinz dedi eltime ama oda bebek kalabalıktan rahatsız olur diye size haber vermedim dedi. hatta eşimde nlar gelmeden bana söyledide o kada çocuğu benim bünyem kaldırmaz dedim. eltimde telden sonra şey dedi bir araya gelince çok şımarıyorlar kalabalık olmasın bebekten dolayı dedim diyor. iyide düşünmüş benim korkum görümlerle gelmesiydi neyseki korkulan olmadı. çünkü görümcemin 7 yaşında kızı var kardeşi olduktan sonra aşırı şımarık oldu ki çok usşu bir kızdı şimdi dikkat çekmek için şımarıyor berayın ağzına ağzına giriyorki hiiiç sevmme bişeyde diyemiyorum. oğlu desen 1 yaşında ee eltimink, 2 yaş anam kreş gib olurdu evin hakkından gelemezdimki bu kız bile tek başına yetti halıya siyah üzüm lekesi bıraktı düşün :)) 1 saatte anca topladım ve oturduğumuz odayı dip köşe sildim yerler inanılmaz lekeler içinde kaldı. işte bu arada eşimde berayı oyaladı işine bak dedi. koltukta oyalıyor olmadı ana kucağı ağlayıncada alıp gezdiriyor beroşun sırtını kendi göğsüne dayayıp karşıya baktırıyor etrafı izlesin diye camdan baktırıyor. hatat üstü ıslaktı işi bırak gel değiştir dedi yeni badi getirdim. ver ben değiştireyim sen bana söyle nasıl yapayım dedi. birlikte badisini değiştirdk. (çocuğun kolunu badiden çıkartcak ya kolu boyundan kısmından çıkartıyor:1: heralde zarar vercem diye korktuda karıştırdı zaar :))) gece yatarkende benim pazar günleri evdeolmam senin çok işine yarıyor dimi h birde cmtesi çalışmasam diyor. yni farkında çocuk bakmanın ne kadar zor olduğunun. eskisi gibide al meme ver demiyor çocuğun lok lok kustuğunu görünce gezdirincede susmayınca memede biraz sakinleştir boş olanı ver diyor.

kızlar bu arada sonayın kızkardeşi geçen yıl doğum yapmıştı ya kızı olmuştu erkekte istiyolarmış 1. yaşına girince 2. cocuğu yapcaklarmış. kızının şimdi 10. ayı dolmuş ve kardeşi hamileymiş :) sezeyanla doğum yapmış ama doktoru 1 yıl sonra yapabilirsin demiş. şuan içte kanama varmış heralde bebeğin bulunduğu yerde.

elifcimküçük boy seyaha valizin varsa hepsini ona koy sırt cantası alma. kenardagördüm valizin var galiba:)) hastaneyesor neler veriyolar mesela ilk kıyafetini onlar giydirdi bez şampuan falan. ona göre bebeğe gereksiz şey alma.
bebekiçin bez al zaten 2 gün kalacaksın paketin tamamını alma en fazla 15-20adet al yanına . ki bunları çoğunu evegeri götürürsün. o aldığın ıvır zıvır malzemeleri hiç götürme sadece silikonmeme ucun varsa onu al yanına. bebek için battaniye al 2 adet . onun dışında en en fazla 3 adet takım al. (içzıbın ve alt üst pijama, şapka ve eldiven) hani bu saydıklarım yeterli oluyor ve kendin için orkid götür ama hastane hasta beziverebilir vermezsede gerek yok hani şakırşakır kanama olmuyor zaten siyah pis kan gidiyor kan demeye şahit lazım. ben korkumdan birdehastane verdi diye hasta bezi kullandım ama vermeselerdi gerek yok. küçük orkidbile yetiyor ama için rahat etsin diye uzun orkid götür. pijama ve gecelikgötürdüm. sadece gecelik kullandım pijama hiç kullanmadım. sanada 1 pijama birgecelik yeter olmadı eşin bir koşu alır evden valizi tıkış tıkış yapma aradığını bulun yada anenle hazırl görsünyerlerini ben onlara anlatana kadar valizi talan ettiler :) kalkıp kendim alıyordum. şu şurda bu burdadiyene kadar. kendine lohusa tacı saç bantı (bunalırsan toplarsın) makyaj malz. diş fırca macun al. valla ben 2 günfırcalamadım dişimi götürmüştüm ama fırsat olmadı. orda banyo yaptırdılar eşimyıkadı onların havlusunu kullandım. yani nefret ederim ma napim özel yerlerimesürmedim birde nasıl olsa yrında evde yıkancam dedim ve kullandım.

evdenel havlusu götürmüş ama kullanmadım. sen kağıt havlu ve pecetede koy hani eliniyıkayan onla kurutur ve şeker çik. ikram ederseniz peçeten olsun sizin içindeıslak mendil koymayı unutma. ama genel oalrak bir çok şeyi kullanmıyorsun diyebilirm. not: bu mesajı saırım 3 saatte yazdım :)

duygucan o resimde gördüğün gri bavul bizim seyahat valizimiz çocuk odasında duruyor öyle :) ben sırt çantasını bebek için hazırlayayım diyorum aldığım nike ı.. kendime de siyah bir bavulum var fermuarlı gözlü fln onu hazırliyım ayrı 2 çanta olsun diyordum. valizi götürmek ve ikimizin eşyalarını da ona koymak hiç aklıma gelmemişti hatta sen söyleyinde abartı mı olur diye de düşündüm. valizle hastaneye gitmek :) ama herşeyi alır bir tarafına benim bir tarafına bebeğin şeylerini koyarız.olabilir yani hem sırt çantam da kirlenmemiş olur malum bebek bakım çantası yapıcam. bunu bir düşüneyim. o zaman benim ekstradan hasta bezi yada milkvay kullan at külotlardan falan almama gerek yok. olmazsa ameliyat önlüğünden sonra gecelik giyip çarşafın altında sıyırırım ilk gün öyle idare ederim. siz yazın doğurduğunuz için gecelik rahat olmuştur da ben kışın üşüyebilirim. şal falan da almayı düşünüyorum. olmazsa bir el havlusu ve küçük bir hamam havlusu götürürüm kendi havlularımı kullanırım banyo yaptırırsalar. su ısıtıcı ve poşet çay nescafe fln da götüreyim diyorum iyi olur. ha bu arada o burun pompası ıvır zıvır şeyleri tabisi götürmicem onları hatıra olsun diye fotoğrafladım sırt çantasını görün diye de size mail attım. göğüs kalkanını kremi pedi fln sağolsun nevo göndericek hani o yüzden almadım. gerekirse o gün bile alınır. e-bebek ve gebze center dibimizde eşimi herşeye yollayabilirim.

elifcan hastane odaları artık otel odası gibi. banyo havlusu oluyor. en azından bende vardı. saç kurutma makinasını da hemşireden istiyordun getiriyordu. fakat ben hastanede banyo yapmadım. sezaryenden sonra bir bandaj koydular. 2. gün o bandajı söktüler, opsite adında bir sprey sıktılar. silikon yapıştırıcı gibi bir şey, dikişlerin üzerini kapatıyor, su geçirmesini engelliyor, dilediğin gibi duş falan yapabiliyorsun, hemen bugün yıkanabilirsiniz de dediler ama ben tedirgin oldum, başımı yıkadım, vücudumu da yaş bezle silip, duş için 2 gün daha bekledim. pedi de aynı şekilde hastaneden verdiler. normal pede göre uzun ve kalınca bir pedler kullanılıyor. hatta bana kocaman 2 paket verdiler, bitiremedim. sana onun da kalanlarını yollarım. en kötüsünden ilk hastaneden çıkar çıkmaz seni idare eder, sonra da zaten kanaman azalır, normal pede geçersin. sezaryen sonrası altına hastanede o pedlerden koyuyorlar ayrıca içi dolgulu sıvı emici bir şey seriyorlar. ilk bir kaç saat o altında kalıyor. hemşireler gelip değiştiriyor. en geç akşamına da, pijamalarını giyip, pedini koyup normal hale dönüyorsun. ben 2 takım pijama götürdüm yetti. hiç kan falan da bulaşmadı. hatta malum yazın ortası doğurduğum için sadece terlediğim için değiştirdim. yoksa 1 bile yetermiş. ama sana tavsiyem bir iki tane şöyle sırtına koyacak, terini çekecek tülbent falan götür. doğumdan sonra özellikle emzirirken hormonlardan dolayı bir ateş basma durumu olabiliyor. ben klimanın altında boncuk boncuk terliyordum mesela. sen tabi kış doğuracağın için sabahlığını falan da al. 2-3 tane külot götür. 1 tane sütyen koy (üstünde giden de yeterli zaten kullanılmıyor) bunlar dışında
2 tane havlu el bezi
çocuğa ağız bezi
çocuğa 3 takım kıyafet (sana tavsiyem aldığın kıyafetleri ölç en en küçük olanları götür, 0-3 ayların çoğu büyük geliyor, bir de kafadan geçirmeli değil de çıt çıtlı boydan tulum şeklinde olanlar daha rahat oluyor)
çocuk bezi(2 tane yeterli, hastaneden veriyorlar, olmadı eşin alır)
hastanedeyken kullanmak için 2 tane bebek battaniyesi (biri kirlenirse ötekini kullanırsın) +çıkarken saracağın kalın battaniye
tarak, fırça, küçük bir el aynası, bir kaç parça makyaj malzemesi (duygu gibi biraz makyaj yapıp fotoğraf çekilirsin)
1 tane kupa (yanındaki kişi için) biraz poşet çay veya kahve (genelde katta sebil oluyor, hastane cafesine gitmeden çay kahve içebiliyorsun)
kendine 1 tane rezene çayı (ameliyat sonrası gaz çıkarmanda sorun olursa diye) ilk aklıma gelenler...
sağol nevo cum çok açıklayıcı olmuş. o zaman abartıp öyle kullan at emici külot yada hasta bezi falan almaya gerek yok. koskoca medikal park doğum için de ödicez ücretini verirler heralde yani emici bir ped. zaten transferlerde fln olduğu gibi büyük emici bezler falan da yayarlar ilk 8-10 saat yatacağım için sorun olmaz. olmazsa gecelik giyerim ilk etapta.
aldığım hastane çıkışı zaten çıtçıtlı zıbın önü aşağı kadar düğmeli. ekstradan 2 tane daha zıbını var onlar da öyle alta kadar çıtçıtlı giydirmesi kolay olur.
emzik ve biberon götürmelimiyim sizce? ona göre steril edicem hepsini. siz nasıl sterilize ettiniz. bize seminerde tencerede suyu güzelce kaynatın. sonra altını kapatıp biberonu emziği falan o suyun içine atın dedi ayşe öner. kaynayan suda durmasına gerek yokmuş. dayanıklı plastiktir ama erir falan diye de korkarım ben. biberonumuz chicco nun kauçuk uçlusu emziği de aynen öyle. daha doğal diye kauçuk tavsiye ettiler alırken biraz beğenmedim ama yapış yapıştı. ama yine de aldım memnun kalmazsam ucunu değiştiriveririm.

kızlar bu arada sonayın kızkardeşi geçen yıl doğum yapmıştı ya kızı olmuştu erkekte istiyolarmış 1. yaşına girince 2. cocuğu yapcaklarmış. kızının şimdi 10. ayı dolmuş ve kardeşi hamileymiş :) sezeyanla doğum yapmış ama doktoru 1 yıl sonra yapabilirsin demiş. şuan içte kanama varmış heralde bebeğin bulunduğu yerde.

hayırlı olsun bilerek ve isteyerek mi yoksa kaza kurşunu mu :) azcık daha bekleseymiş keşke bebek doğduğunda kızı 1.5 yaşına gelir ama yine de çok küçük. ben olsam 3 yaşından önce düşünmezdim yine büyük konuşmiyım da. doğumda da bebeği küçük olduğu için kız kardeşinin sonaya pek bir faydası olmamıştır artık şimdiden sonra da olmaz o da bizler gibi tek tabanca :=)

duygucan o resimde gördüğün gri bavul bizim seyahat valizimiz çocuk odasında duruyor öyle :) ben sırt çantasını bebek için hazırlayayım diyorum aldığım nike ı.. kendime de siyah bir bavulum var fermuarlı gözlü fln onu hazırliyım ayrı 2 çanta olsun diyordum. valizi götürmek ve ikimizin eşyalarını da ona koymak hiç aklıma gelmemişti hatta sen söyleyinde abartı mı olur diye de düşündüm. valizle hastaneye gitmek :) ama herşeyi alır bir tarafına benim bir tarafına bebeğin şeylerini koyarız.olabilir yani hem sırt çantam da kirlenmemiş olur malum bebek bakım çantası yapıcam. bunu bir düşüneyim. o zaman benim ekstradan hasta bezi yada milkvay kullan at külotlardan falan almama gerek yok. olmazsa ameliyat önlüğünden sonra gecelik giyip çarşafın altında sıyırırım ilk gün öyle idare ederim. siz yazın doğurduğunuz için gecelik rahat olmuştur da ben kışın üşüyebilirim. şal falan da almayı düşünüyorum. olmazsa bir el havlusu ve küçük bir hamam havlusu götürürüm kendi havlularımı kullanırım banyo yaptırırsalar. su ısıtıcı ve poşet çay nescafe fln da götüreyim diyorum iyi olur. ha bu arada o burun pompası ıvır zıvır şeyleri tabisi götürmicem onları hatıra olsun diye fotoğrafladım sırt çantasını görün diye de size mail attım. göğüs kalkanını kremi pedi fln sağolsun nevo göndericek hani o yüzden almadım. gerekirse o gün bile alınır. e-bebek ve gebze center dibimizde eşimi herşeye yollayabilirim.

hayırlı olsun bilerek ve isteyerek mi yoksa kaza kurşunu mu :) azcık daha bekleseymiş keşke bebek doğduğunda kızı 1.5 yaşına gelir ama yine de çok küçük. ben olsam 3 yaşından önce düşünmezdim yine büyük konuşmiyım da. doğumda da bebeği küçük olduğu için kız kardeşinin sonaya pek bir faydası olmamıştır artık şimdiden sonra da olmaz o da bizler gibi tek tabanca :=)

emzik biberon falan götürme kullanılmıyor zaten steril olaı kaynamış suda 5 dk falan beklettim öyle kaynatmadım. ben göğüs ucu almamıştım ordaki hemşirenin biri alın dedi aldık kullanmadan önce sterilizasyon mak.varmış alıp onda streil ettiler öyle kullanadık. sen ışında doğum yapacak olsan gecelik kullan sonuçta koskoca hastane kaloriferi yanıyor olcak olmasa bile bebek ağlıycak sen lohusa olcaksın icabında ağrır olur illaki sana bir ateş basması olcak. ha üşürsen onu çıkartıp pijama giyersin yada sabahlığını geçirirsin üzerine. bence 2 canta yapma tek küçük bir valiz yeter ben öyle yaptım bir tarafa bebeğinkiler bir tarfaa kendiminkileri koydum. sırt çantasından arayıp bulmak zor olur habire alt üst olur ama valiz kapağı aç herşey meydanda. ben poşet çay falan götürmedim ama bencesen götür kartın bardakta al. hast vardır ama plastiktir sen karton al. çay şeker, bardak peçete.

sonayın kardeşi bilerek yapmış kaza falan değil.

emzik biberon falan götürme kullanılmıyor zaten steril olaı kaynamış suda 5 dk falan beklettim öyle kaynatmadım. ben göğüs ucu almamıştım ordaki hemşirenin biri alın dedi aldık kullanmadan önce sterilizasyon mak.varmış alıp onda streil ettiler öyle kullanadık. sen ışında doğum yapacak olsan gecelik kullan sonuçta koskoca hastane kaloriferi yanıyor olcak olmasa bile bebek ağlıycak sen lohusa olcaksın icabında ağrır olur illaki sana bir ateş basması olcak. ha üşürsen onu çıkartıp pijama giyersin yada sabahlığını geçirirsin üzerine. bence 2 canta yapma tek küçük bir valiz yeter ben öyle yaptım bir tarafa bebeğinkiler bir tarfaa kendiminkileri koydum. sırt çantasından arayıp bulmak zor olur habire alt üst olur ama valiz kapağı aç herşey meydanda. ben poşet çay falan götürmedim ama bencesen götür kartın bardakta al. hast vardır ama plastiktir sen karton al. çay şeker, bardak peçete.

sonayın kardeşi bilerek yapmış kaza falan değil.

haklısın hastane sıcak olur dün tedi den kendime bir pijama takımı aldım üzeri kırmızı yakası düğmeli eteğinde ayıcık var tüylü taşlı altı da kırmızı mavi kareli pazen sıcacık tutacak bişey. ancak XL ye girebildim paçaları uzun geldi görümceme verdim kesti makinada geçicek 25 tl ye aldım kışım 35 tl idi indirime girmiş. birtakım da evde var giyilmemiş doğumdan sonra temiz temiz giyerim evin içinde. hastaneye de pembe foto da gördüğünüzü götürücem işte. bir de gecelik alayım bari sabahlığı ile takım. eğer 18 ekimdeki doktor kontrolü de sorunsuz geçerse 33 haftayı doldurmuş oluyoruzz bayramda gittiğimde anneme birkaç gün kalayım dicem eşime son eksikleri tamamlarız. korkuyor artık bişey olur diye beni yollamak istemiyor eşime bişey olursa doktorum hastanem burda diye. ama içime batıyor gidip eksiklerimi yine havuzlu handan almak istiyorum. gebze yi hiç bilmiyorum buralardan alalım diyor ama hem pahalı hem de istemiyorum.
valiz daha kullanışlı olur evet küçük boy değil baya orta boy biraz büyük ama düzenli olur dediğin gibi dolap içine öylece koyarız sığarsa kapağı açık lazım olanı alırız.
birsürü şal ım var onlardan alıcam birtane de yanıma üşürsem sırtıma atarım. terlersem sırtımdan atarım :1:
sonayın kız kardeşine de hayırlı olsun ne diyelim :)

Kızlar nerdesiniz bayram temizliklerine mi daldınız gelin bana da bir el atıverin :) hep yatmak istiyorum vallahi kolum kanadım kalkmıyor. bir de kızın hareketleri de biraz azaldı normalmi sizce artık fıldır fıldır dönmüyor arada bir tekme atıyor o kadar. onu da zor yakalıyorum yani yoksa meraktan ölürdüm. yeri mi azaldı nedir.

Kızlar nerdesiniz bayram temizliklerine mi daldınız gelin bana da bir el atıverin :) hep yatmak istiyorum vallahi kolum kanadım kalkmıyor. bir de kızın hareketleri de biraz azaldı normalmi sizce artık fıldır fıldır dönmüyor arada bir tekme atıyor o kadar. onu da zor yakalıyorum yani yoksa meraktan ölürdüm. yeri mi azaldı nedir.

ben arada bakıyorum ama yazan yok benimde yazcak bişeyim olmuyor olsa bile beraydan fırsat olmyor :( şuan bile kucağimda 2 büklüm uyuyor ve herzamanki gibi tek elle yazıyorum :) bende nevoyu merak ettim bebeğemi kendinmi bişiey oldu niye girmedi diye dün akşm aradımda kaynanatör gelmiş yazlıktan 3 gündür bizde yarın geri yazlığa döncek dedi.demekki fırsatı olmadı yazmaya. bizde durum aynı beroş gündüzleri uyumuyor haliyle bende bi iş yapamıyorum 2 dk gözünü yumunca anca bi çesit yemek yapıyorum.anlıycan bayram temizliği bizdede yok.rutin olarak lavabo ve wc dezenfekte etme o da 2-3 günde bir anca ve banyomu bile gece 4-5 te yapıyorum beray uyanıyor emzirdikten sonra yappıyorum :( kısaca su ara zordayım :((

ben arada bakıyorum ama yazan yok benimde yazcak bişeyim olmuyor olsa bile beraydan fırsat olmyor :( şuan bile kucağimda 2 büklüm uyuyor ve herzamanki gibi tek elle yazıyorum :) bende nevoyu merak ettim bebeğemi kendinmi bişiey oldu niye girmedi diye dün akşm aradımda kaynanatör gelmiş yazlıktan 3 gündür bizde yarın geri yazlığa döncek dedi.demekki fırsatı olmadı yazmaya. bizde durum aynı beroş gündüzleri uyumuyor haliyle bende bi iş yapamıyorum 2 dk gözünü yumunca anca bi çesit yemek yapıyorum.anlıycan bayram temizliği bizdede yok.rutin olarak lavabo ve wc dezenfekte etme o da 2-3 günde bir anca ve banyomu bile gece 4-5 te yapıyorum beray uyanıyor emzirdikten sonra yappıyorum :( kısaca su ara zordayım :((
Ay canım ya Allah kolaylık versin zor bebekten hiçbişeye vakit kalmıyor desene ama bu kucak dönemi en fazla 6 ay sonra hareketlenince anne ile bağı yavaş yavaş azalıyor yemeğini yapabiliyosan gerisini boşvereceksin artık canım.
Kaynanatör de 3 günde burnundan getir nevo nun bayramönü Allahtan dönecekmiş hayırlısıyla dönsün :) bizde de aynı durumlar gün öldürüyorum haftasonu balkonları camları yapıcak eşim mantolamadan kalma pislikler duruyor hala. Dün bir balkon akıttım nefes nefese kaldım yetmiyor valla nefesim. İyice enerjim bitti kalkmak oturmak zorlaştı çok karnım da yok ama popoma doğrı büyüyorum:) çatlaklar orda belirdi sende hiç mi yok çatlak duygu birde sıcaklarda yağlanmadın Son ay ben valla sabah akşam yağlanıyorum bazen çok kaşınıyor bacaklarım kalçalarım 3 kere yağlanıyorum. Göbekte bişey yok çatlak da yok ama şu doğum çizgisi hala bende yok :)

Ay canım ya Allah kolaylık versin zor bebekten hiçbişeye vakit kalmıyor desene ama bu kucak dönemi en fazla 6 ay sonra hareketlenince anne ile bağı yavaş yavaş azalıyor yemeğini yapabiliyosan gerisini boşvereceksin artık canım.
Kaynanatör de 3 günde burnundan getir nevo nun bayramönü Allahtan dönecekmiş hayırlısıyla dönsün :) bizde de aynı durumlar gün öldürüyorum haftasonu balkonları camları yapıcak eşim mantolamadan kalma pislikler duruyor hala. Dün bir balkon akıttım nefes nefese kaldım yetmiyor valla nefesim. İyice enerjim bitti kalkmak oturmak zorlaştı çok karnım da yok ama popoma doğrı büyüyorum:) çatlaklar orda belirdi sende hiç mi yok çatlak duygu birde sıcaklarda yağlanmadın Son ay ben valla sabah akşam yağlanıyorum bazen çok kaşınıyor bacaklarım kalçalarım 3 kere yağlanıyorum. Göbekte bişey yok çatlak da yok ama şu doğum çizgisi hala bende yok :)
dün tesadüfen gördüm bendeki çatlak ameliyat yerimin orda 1-2 tane çizgi birde popomun üsütnde kalça kısmı oluyor hani kilo alınca yumurta gibi çıkan yer varya belle popo arası orada az var gene 2-3 çatlak şeklinde rengide kırmızı şuan. onun dışında göremedim gene ilerde tesadüfen görürüm belki başka yerlerimde:) doğum çizgisi bendede epey sonradan çıktı benimde göbüş pek yoktu heralde çıkmıycak dedim ama illaki çıktı hatta doğumdan sonra çok daha belirgin bir kahveydi dr. bir süre sonra kendiliğinden kaybolacak demişti bende gitmesini bekliyordum. taki 2 gün önce banyo yaptığımda elimi sürene kadar normalde hep liflenirim ama bu defa bir el süreyim oraya belkide kazırım diye düşündüm ama gerek kalmadı parmağımı dokundurmamla birlikte hemen silindi hafif hafif bastırmadan ovaladım azcık yok oldu gitti. sanki biriken kir gibi elimi sürdüm yok oldu:) koltuk altı karartımda doğumdan kısa bir süre sonra yok oldu. ve genital bölgemdeki kasık aralarım inanılmaz kararmıştı soba kurumundan dökmüşler gibiydi görünce şok olmuştum dün baktımda oranında rengi açılmış o kurum görüntüsü yok olmuş.

dün tesadüfen gördüm bendeki çatlak ameliyat yerimin orda 1-2 tane çizgi birde popomun üsütnde kalça kısmı oluyor hani kilo alınca yumurta gibi çıkan yer varya belle popo arası orada az var gene 2-3 çatlak şeklinde rengide kırmızı şuan. onun dışında göremedim gene ilerde tesadüfen görürüm belki başka yerlerimde:) doğum çizgisi bendede epey sonradan çıktı benimde göbüş pek yoktu heralde çıkmıycak dedim ama illaki çıktı hatta doğumdan sonra çok daha belirgin bir kahveydi dr. bir süre sonra kendiliğinden kaybolacak demişti bende gitmesini bekliyordum. taki 2 gün önce banyo yaptığımda elimi sürene kadar normalde hep liflenirim ama bu defa bir el süreyim oraya belkide kazırım diye düşündüm ama gerek kalmadı parmağımı dokundurmamla birlikte hemen silindi hafif hafif bastırmadan ovaladım azcık yok oldu gitti. sanki biriken kir gibi elimi sürdüm yok oldu:) koltuk altı karartımda doğumdan kısa bir süre sonra yok oldu. ve genital bölgemdeki kasık aralarım inanılmaz kararmıştı soba kurumundan dökmüşler gibiydi görünce şok olmuştum dün baktımda oranında rengi açılmış o kurum görüntüsü yok olmuş.

Aynı karartılar bende de var duygu koltukaltım ve kukumun yanları hani bacak arası kukunun yanları :) esmerleşmiş. Göğüslerimde baya kahverengi ve ilk aylardaki gibi dokununca acıyor şişiyor biraz ve kaşınıyor azcık uçları.
O dediğin bel popo arasındaki yer kaba et gibi hani iğne olunan yerler simit de denir çıkar kot kenarından falan:) bende orda bişey yok hep yağlıyodum kalçama doğru büyüdüğüm için. Benim genç kızken bacaklarımın üstünde olmuştu basenlerimde şimdi yine aynı yerler üstünden çatlamış kırmızı mor görünümde.
Bugün ilaç yazdırmaya gittim biraz hareketleri azaldı diye kalbini de dinlemek istedim dinlettiler sağolsunlar bir sıkıntı yok çok şükür 1-2 de vuruyordu ama insan yine de duyunca huzur buluyor...
Bende de daha doğum çizgisi yok ama sezeryan kesi yeri diyim orası gerildi kesin çatlar kırmızılaşmış derisi pembe pembe olmuş. Göremiyorum da ayna kullanıyorum:) epilasyon yaparkende duşakibin in içine koyuyorum kesmim biyerlerimi diye.

Duygucan beray a english home dan aldığın nevresim takımını kullanıyomusun? Ya ben beneğe ne yorgan ne nevresim takımı almadım. Hani beşiğinin uyku seti tekstili ve yorganı oluyor zaten bambı beşiğin. Evim sıcak oluyor zaten gerekirse de kadife puantiyeli battaniye örterim üzerine. Elyaf olan kalın birtane daha almıştık krem o da var.
E odasını alınca onun da uyku seti oluyor. Ekstradan nevresim takımına gerek varmı bilemedim anca 2-3 yaşından sonra örtünür yorganı da sanırım. Sizin büyüyen beşiğin uyku setinde yorganı varmı? Yada yorgan kılıfı?
Karyola da yatmaya başlayınca alırım olmazsa yorgan ve ona uygun nevresim.

Yastık olarak da büyüyen beşikde 1 yada 2 tane yastık kılıfı oluyor sanırım ona uygun ebatlarda doldurturum diyorum. Birde ekstradan emzirirken fln kullanmak için fln kucağa koymak için bir bebek yastığı doldurturum boncuk silikon elyaftan yeter dimi?
Yorganlar oldukça pahalı birdahaki kışa alırım olmazsa hazır yastıklarda oldukça pahalı ben doldurtmayı düşünüyorum o yüzden.

elifcim beraya 2 adet yastık 1 döşek 1de yorgan yaptı annem yünden. şuan yastıklarını kullanıyorum kusması çok olunca yastık kullanmak zorunda kaldım onun kılıflarınıda annem yapmıştı yorganında yüzü vardı. döşek yumuşak kalır diye eşim gidip ayrıca bir yatak aldı beşiğin içine yatak derken ince sünger diyeyim. o süngere lastikli çarşaf geçiriyorum görümcem almıştı. yani şuana kadar englis homedan aldıklarımı kullanmadım yıkayım katlayıp dolaba koydum. geçen görümceme gittik kızından kalan bir takım varmış lila falan onu verdi ama kumaşı hışır hışır çok sert kese kağıdı gibi. ha ilerde gene kullaanırım birini yıkadığımda onu sererim. büyüyen karyolasının takımları var ama dışları saten gibi olduğu için onları kullancağımı sanmam. içinde neler var inan hatırlamıyorum birgün beraydan fırsat olursa nelervarmış bakar yazarım sana. şuan üstüne akşamları yatarken kabarçıklı attaniyelr varya kadife gibi ondan örtüyorum onunda üstüne penyebattaniye yorgan olayı daha küçük olduğu için kaldıramaz diye düşünüyorum. zaten uyku tulumuda aldım bu kışı öyle geçirebilirim. ilerleyen günlerdeki hava durumuna göre bakıcam işte.

Slm kizlar bugun tup bebek icin tedaviye baslamis bulunuyorum ilk ignemide oldum dualarinizi bekliyorum

Back
X