selam kızlar doktordan geldik haberler güzel çok şükür o kadar mutluyum ki. çok şükür 31+3 olmuşuz herşey yolunda. 1666 gr olmuş kızım. nst de hiç sancı çıkmadı. haftalık iğneyi oldum. hapıda günde 2 ye düşürdü. sanırım son haftalık iğnem. göbeğimin üzerine yatamadığım için ayakta vuruldum daha kolay oldu. 2 hafta önce 1300 gr dı. 2 haftada 300 gr dan fazla almış. 3 kg ı geçer mi, minik mi doğacak dedim 2.5 kg ı geçmesi yeterli şuan kilosu normal dedi. erken gelmesin de kilosu çok sorun değil dedi. yine böbreklerine baktı sorunsuz dedi. hatta sıvı alımını arttırdığım için suyum fazlalaşmış. ohoo suyu bile artmış dedi sevindi doktorumuz. sevinince o suratsız kadını bi görün kızlar nasıl kahkaha atıyor :)
makat geliş diye not aldırdı asistanına. hala başı yukarıda ayakları aşağıda dimdik oturuyor kızım. dönmeye niyeti yok galiba dedim. dönmesin 31 i gördük ya biz çok şükür dedi bastı kahkahayı. rahim ağzı uzunluğu 3cm rahatlıkla bizi doğuma kadar götürür erken fln gelmicek inşallah dedi.
bayramın 4. günü nöbetçiymiş o gün tekrar görüşücez. tam 12 gün sonra. o zaman da 32 yi hatta 33 ü doldurmuş olucaz. hamdolsun. neşem yerine geldi. ama tabi dikkatli olmaya devam. bir iki kasılma oluyor yine dedim o kadar olur dedi. okadar da olsun artık yani diyor gülerek :)
duygucan adet oluyorsun sanırım az az da olsa bence gelmesi güzel böyle böyle düzene girer inşallah. hiç olamamaktan iyidir. birdaha senelik kontrole çağırdığına göre iç dikişlere birşey olacağını sanmam. bir acıma olur o zaman. yok diyorsun. bence düzene giriyor yavaş yavaş. belki bu ay kahve leke görürsün birdahaki ay tam sökülür.
beraya aslında şapka giydirmene gerek yok. ilk 24 saat sadece başından üşürmüş bebekler. sürekli eldiven ve sıkı çorap da önermiyolar. sırtı soğuk değilse üşümüyor demekmiş. eli ayağı buz gibi olabilirmiş çünkü kanın gittiği en son yerlermiş ve kan orda soğuyup tekrar vücuda geri dönermiş. bir nevi eller ayaklar bebeğin ferahlaması için klima görevi görürmüş. istemiyorsa takma. ama evin sıcaklığını ve nemi kontrol et.
biz e-bebek den arzum um sıcaklık ve nem ölçerini aldık 19.90 tl ye. sıcaklık maximum 23 minimum da 18-19 derece olmalıymış. nem de %40 ile %60 arasında. nem yoksa evde hastalıklar daha çok olurmuş. kuru kava hastalık yaparmış. peteklere su kabı koy ve sürekli kontrol et sularını nem ordan gelir. şimdi kalorifer yanınca havayı ister istemez kurutur. muhakkak bir nem ölçer edin. annenden ayrılmak zor olmuş insan alışır tabi. sen de benim gibi yalnızsın evinde. kızlarımız bize arkadaş olacak inşallah. ben de haftasonu gelse de eşimle olsam diye can atıyorum.
yaa işte duygucan insan böyle kaynanası görümcesiyle yediği içtiği ayrı olmayan zamanlar geçirince ister istemez maddi yada manevi beklenti içerisine giriyor. ama artık anladım beklemiyorum ve hatta yaparsalar da istemiyorum. kaynanam para verirse de almamasını söylicem eşime. doğumda da ne takarsalar taksınlar daha da bişey yapmasınlar. konuşacaklarına hiç yapmasınlar daha iyi. ben kendi kendimi idare ediyorum evimde zaten. doğunca da kimseye ihtiyacım olmaz kendi düzenimi kurarım bebeğimi büyütürüm. yalvarıcaklar sevmek için götürmicemm

o zaman tıpış tıpış gelirler. bebek onların da kanından ya. biz el iz.. el gibi bıraktınız beni burda hamileliğimde diye de sokucam lafımı yeri gelince. kaynanama hadi senin hastan var gelemiyorsun ya ablama ne oluyor heryere yetişiyor birtek bana gelemiyor dicem. lafımı da esirgeyemem.
nevo cum senin kayınvaliden de yapıyor ama insanın da burnunda getiriyor. hani bebek arabasını aldı istediğin takıyı taktı ya. ama kırdığı cevizlerde az değil hamile halinde yolluk börek bile yapıyosun kadına o mana buluyor sen de iyi bir gelinsin ki katlanıyorsun. vallahi benimkiler benden çekinirler çok laf edemezler çünkü edince 1 yada 2 hiiiç affetmem hiçbirisinin altında kalmam. gerçi sen de gerekince cevabını veriyorsun. ne işi varmış ekim ayına girdik yazlıkta. bu kadarmıydı torun hevesi? her babanne böyle olmaz ama geneli böyle canım. göstermelik herşey.
benim büyük teyzem mükemmel bir babannedir. şimdi gelini 9 haftalık hamile. çocuğun herşeyi var diyebilirim. anneanne yapsın diye beklemiyor valla. bir de nazlı bir gelin. 40 gün de bakar. ama gel gör ki öyle gelin de öyle kaynananın kıymetini bilmiyor.
ben artık takmıyorum kendileri bilirler. görümcem bebek olunca geliriz demişti bikeresinde. ah keşke diyeydim bebek yokken gelmiyorsanız bebek olunca da gelmeyin diye.... çok kafam atarsa derim.
ama neşem çok yerinde çok şükür bebeğim iyi daha ne olsun. hiçbirşey umrumda değil eşimle mutluyum. karışan görüşen yok. zırt pırt gelen yok. böyle de iyi.
bu arada kızıma dün ipini çekince müzik çalan pempe bir peluş aldık. ninni çalıyor. akşam çalıp çalıp dinledik eşimle

Allah o ninni eşliğinde uyutmayı nasip etsin kızımı.